Matteo Salvini roept op tot grote demonstratie

Screenshot_248

Matteo Salvini.

(Vertaling: E.J. Bron)

“Jullie komen niet van me af”

Na de overeenstemming over een nieuwe regering in Italië heeft de aftredende minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (LEGA) opgeroepen tot een grote manifestatie. De demonstratie dient op 19 oktober een “grote dag van de Italiaanse trots” te worden. Hij zou “vastberadener dan ooit” zijn om weer aan de macht terug te keren.

Deutschland Kurier

Salvini kondigde een landelijke informatiecampagne van zijn partij in september aan. Hij viel de toekomstige regeringspartners Vijfsterrenbeweging en de sociaaldemocratische oppositiepartij PD – beide voor de vorming van de nieuwe regering felle tegenstanders van elkaar – scherp aan. “Jullie zijn niet van me af met een klein paleistoneelstuk”, aldus Salvini. Hij zou “niet loslaten” en zou “vastberadener dan ooit” zijn om weer aan de macht terug te keren. De toekomstige regering zou “niet lang duren”.

Salvini had de regeringscoalitie tot nu toe van de LEGA met de Vijfsterrenbeweging begin augustus voor geëindigd verklaard en gestreefd naar nieuwe verkiezingen, waarbij hij volgens peilingen als winnaar tevoorschijn zou hebben kunnen komen.

Afgelopen donderdag gaf president Mattarella opdracht aan de partijloze minister-president tot nu toe, Giuseppe Conte, om een nieuwe regering te vormen. Deze kondigde onder de nieuwe regering “een nieuwe menselijkheid” in de politiek van het land aan. Volgens hem moet Italië ook weer een belangrijkere rol in Europa spelen. Italië zou onder de nieuwe coalitie “rechtvaardiger, meer concurrerend, meer verenigd en inclusiever” moeten worden. Het land zou zich in een moeilijke situatie bevinden, de actuele crisis zou echter “in een kans veranderd” moeten worden, aldus Conte.

Conte moet nu een kabinet samenstellen uit tot nu toe verklaarde tegenstanders van elkaar. Een kabinet, dat het vertrouwen van beide parlementskamers nodig heeft. Dit proces zal zoals het er nu naar uitziet enkele dagen duren en zou niet zonder hindernissen zijn, aldus de Italiaanse pers. Op dit moment zouden centrale personeelskwesties van de toekomstige regering nog niet zijn opgelost. Bovendien zou de basis van de Vijfsterrenbeweging een coalitie nog online moeten goedkeuren. Dat zou dit weekend kunnen gebeuren. Dan pas zou de coalitie een feit zijn.

Bron:
www.deutschland-kurier.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië, LEGA, Linkse Kerk, Marxisme, Matteo Salvini, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Matteo Salvini roept op tot grote demonstratie

 1. Tineke zegt:

  Hoop dat Salvini meer demonstranten op de been krijgt,dan bij ons het geval is.
  Toch blijf ik vinden dat ie een naïeve inschattingsfout gemaakt heeft.
  Hij had als geen ander kunnen weten,hoe smerig het politieke spel gespeeld wordt.

  Maar wellicht komen er nog wat verassingen uit de hoge hoed.

  Het zijn spannende tijden ……

  Geliked door 1 persoon

 2. hebk zegt:

  het is te hopen voor italie

  Like

 3. J.A. Kapteyn zegt:

  Ik gun Salvini zijn protestdemonstratie van harte natuurlijk, maar waarom pas op 19 oktober ? Vind het wel erg ver weg.

  Like

 4. Italia Uno zegt:

  De Italiaanse bevolking is klaar met deze vieze politieke spelletjes. Ze zullen zich achter Salvini scharen.

  Salvini zal zijn steun krijgen, via Facebook, Whatsapp, YouTube, maakt niet uit. En ze zullen ook de straten op gaan. Omdat Italianen accepteren dit niet.

  Like

 5. Jan zegt:

  Nu Salvini weg is stomen de schepen met illegalen op, NEGEN schepen onderweg om Italië te verwoesten, vorige week NUL

  http://d.tube/#!/v/vladtepesblog/QmParSqPzBbJCYs2rkHo9D2PEf8gMpbABaVXhQ4HcgW679

  Like

 6. Lucky zegt:

  https://www.anonymousnews.ru/2019/09/08/regierungswechsel-italien-merkel-organisierte-sturz-von-matteo-salvini/

  Regierungswechsel in Italien: Angela Merkel organisierte Sturz von Matteo Salvini

  Regeringswisseling in Italië: Angela Merkel organiseerde de val van Matteo Salvini

  Als die Verhandlungen zwischen M5S und PD für eine andere, eine linke Mehrheit zu scheitern drohten, kam es, wie die Tageszeitung La Repubblica am 31. August berichtete, zu einem Telefonanruf aus Berlin. Bundeskanzlerin Angela Merkel rief den letzten PD-Ministerpräsidenten Paolo Gentiloni, den „roten Grafen“, der bis zu den jüngsten Parlamentswahlen im März 2018 regierte, an. Die Botschaft von Merkel sei eindringlich gewesen, so La Repubblica:

  Macht weiter um jeden Preis, die Souveränitäts-Bewegung muss gestoppt werden.

  Im großen Durcheinander in diesen Tagen gibt es nur wenige Gewissheiten. Eine davon scheint folgende zu sein: Die im Entstehen begriffene Regierung ist ein Produkt der europäischen Staatskanzleien, die am Rande des G7-Gipfels ihren Plan verwirklicht haben. Die neue Achse M5S-PD wurde in Biarritz besiegelt.

  Toen de onderhandelingen tussen M5S en PD voor een ander, een linkse meerderheid dreigde te mislukken, kwam een ​​telefoontje uit Berlijn, zoals de dagelijkse La Repubblica op 31 augustus meldde. Kanselier Angela Merkel noemde de laatste PD-premier Paolo Gentiloni, de “rode graaf”, die regeerde tot de recente parlementsverkiezingen in maart 2018. De boodschap van Merkel was vasthoudend, dus La Repubblica:

  Ga zo door, de soevereiniteitsbeweging moet worden gestopt.

  In de grote puinhoop van tegenwoordig zijn er weinig zekerheden. Een van hen lijkt dit te zijn: de ontluikende regering is een product van de Europese staatskanselarijen, die hun plan aan de zijlijn van de G7-top hebben gerealiseerd. De nieuwe M5S-PD-as werd verzegeld in Biarritz.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s