Oproep van wetenschappers: “Er is geen klimaat-noodtoestand”

Screenshot_65.png

(Vertaling: E.J. Bron)

New York – Talrijke wetenschappers hebben in een brief aan de secretaris-generaal van de VN, António Guterres, de these van de door mensen veroorzaakte klimaatverandering tegengesproken. “De klimaatmodellen, waarop de internationale politieke beginselen op dit moment gebaseerd zijn, zijn ongeschikt”, staat er in de brief, die in het bezit is van de “Junge Freiheit” en die o.a. de handtekening draagt van de voormalige Senator van Milieu van Hamburg, Fritz Vahrenholt (SPD). De titel is: “Er is geen klimaat-noodtoestand” (hier de lijst van ondertekenaars).

Junge Freiheit

Het zou “vreselijk en onverstandig zijn om je er op basis van de resultaten van zulke kinderlijke modellen voor in te zetten biljoenen te verkwisten”. De huidige klimaatpolitiek zou het wetenschappelijke systeem uithollen en mensenlevens bedreigen in landen die geen toegang hebben tot betaalbare elektrische energie. De ondertekenaars vragen in het aan de VN gerichte verzoek om “een klimaatpolitiek te volgen die gebaseerd is op serieuze wetenschap”.

Wetenschappers sporen ertoe aan om te luisteren naar beide zijden

De wetenschappers sporen ertoe aan om ook in het klimaatdebat naar andere meningen te luisteren en roepen daarom op tot een “constructieve ontmoeting op het hoogste niveau tussen wetenschappers van wereldklasse van beide zijden van het klimaatdebat”.

De brief besluit met zes thesen over de klimaatverandering:

1. De opwarming van de aarde wordt door natuurlijke en menselijke factoren veroorzaakt.
2.  De opwarming van de aarde verloopt veel langzamer dan voorspeld.
3.  De klimaatpolitiek vertrouwt op ontoereikende modellen.
4.  CO2 is de voeding voor planten, de basis van alle leven op aarde.
5.  De opwarming van de aarde heeft niet tot een toename van natuurcatastrofes geleid.
6.  Klimaatpolitiek moet wetenschappelijke en economische realiteiten respecteren.

Bondskanselier Angela Merkel (CDU) had in New York voor de Verenigde Naties benadrukt dat er geen twijfel over zou bestaan dat de klimaatopwarming door de mens veroorzaakt zou zijn. Zij zou de industriestaten er voor verantwoordelijk zien om de wereldeconomie op klimaatvriendelijke manier te veranderen. Onlangs had de Duitse regering haar “Klimaatbescherming programma 2030” gepresenteerd, dat volgens informatie van de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz (SPD), € 54 miljard moet kosten.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Oproep van wetenschappers: “Er is geen klimaat-noodtoestand”

 1. Wachteres zegt:

  Bert, ik had je gisteren de vertaling ook al gestuurd.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik vraag me af wie de adviseurs zijn van deze leiders, want de leiders zelf zijn over het algemeen niet zulke grote lichten, dus bedienen die zich van adviseurs.
  Zouden die adviseurs dan weer zulke grote lichten zijn of zijn het alleen maar politiek activisten.
  Van de andere kant kunnen deze adviseurs dan ook wel spindocters zijn die elk wissewasje aanpakken om meer belastingen te innen wat ze dus niet bepaald adviseurs maakt maar medeplichtigen aan diefstal.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   De adviseurs zijn lobbyisten van de klimaat industrie waarin miljarden omgaan aan investeringen. Deze investeringen moeten terug verdiend worden met vette winsten. Tevens dient het bewust geschapen niet bestaand klimaat probleem om de nationale staten af te schaffen want volgens hun redenering kan het niet bestaande klimaat probleem alleen opgelost worden door centralisatie van bestuur, van economie en sociale zekerheid. Kortom de presterende landen moeten armer worden om de niet presterende landen boven water te houden en dat alles met het doel om een supranationale entiteit te scheppen waarin alle onderdanen terug gebracht worden tot de status van loonslaaf.

   Geliked door 2 people

  • Jules van Rooyen zegt:

   Ik heb het al eerder hier aangekaart, beste Henk, al die propaganda voor het eco alarmisme die ons het groene communisme dreigt op te leggen, komt uit de geheime vrijmetselaar loges, de meest subversieve sekte ooit, sinds de oprichting in 1717 en de radicalisering tijdens de Franse revolutie van 1789. Alle westerse regering leiders zijn lid, ook Rutte en de meeste leden van de regering met name uit de VVD en D66. De internationale instellingen, VN, EUSSR, NAVO, zijn vrijmetselaar instellingen, evenals de grote media en de meeste grote bedrijven en vooral de banken.

   Geliked door 2 people

   • Henk der Niederlánder zegt:

    @ Jules
    Of die vrijmetselaars nou echt wel zo’n grote invloed uitoefenen betwijfel ik eerlijk gezegd.
    Dat ze enige inspraak hebben ben Ik wel met je eens maar de hoofdzaak lijkt mij toch te zitten in het grootkapitaal waarmee Ik bedoel de multinationale bedrijven.

    Like

 3. Monalisa zegt:

  Mijn vraag is waar bemoeit de VN hier mee. Ik vind dat de VN wel opgedoekt kan worden.

  Like

 4. Pingback: Oproep van wetenschappers: “Er is geen klimaat-noodtoestand”! | eunmask

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Goed dat nu eindelijk het tegengeluid naar buiten komt. Maar het is wel jammer dat er wereldwijd al miljarden zijn verspild aan de klimaat-hype. Het is zaak om de massamedia er op te wijzen op te houden met hun éénzijdige berichtgeving over het klimaat. Dat kan de wereldbevolking een hoop ‘belastinggeld’ sparen. Daar zijn betere bestemmingen voor te kiezen!
  De groep wetenschappers die zich nu massaal tegen de klimaathysterie keren zouden hun publicaties veel breder bekendheid moeten geven.

  Like

 6. henk verhoef zegt:

  valt niets aan te verdienen op die manier en zoals u weet corruptie en criminaliteit betaalt het best special voor politiek en links en geloof

  Trump vind ook dat de vn weg kan-[- maar maakt zich daarmee niet populair vinden vele die er met weinig prestatie veel verdienen

  zie je in nedelrsnd lokaal/nationaal ook
  cbr complete chaos voor de verlenging van rijbewijs ouderen en nu ouderen strafbaar als ze toch blijven rijden en onverzekert en ee politiek– ach dier kpoothommel doern neits anders dan verbaasst zijn voor een paar duizend euro per maand en lange wachtgeld periode
  MAAAAAAR als een kansloze asiel eiser geen verblijfsvergunnung krijgt– en dus illegaal is
  ach die kan gewoon kraken en stelen en toelage en onderdak en niemand die zegt strafbaar laat staan GL investeert belastinggeld in onderdak

  en het volk ach die kiest GL /pvda/cda en natuurlijk leugenbeest vvd
  Wie is er nu schuldig
  leugenaar nr een uit nedrrland vertelt vn we hebben veel plannen– ja plannen genoeg– nu nog evende handjes– want ja die zijn er niet en de centjes ook niet — die gaan we lenen
  betrouwbare overheden– eerst gas- toen koopkracht dan boeren en nu weer de rookruimntes
  de wetten maken zijn zakkenwassers– maar =gekozen
  en diegene die de waarheid verkondigd– ie hoont men weg

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Honderd jaar geleden was men al aan het zeveren over Global Warming. Men wist zeker dat de zeespiegel meters zou stijgen binnen zeer korte tijd als de mens niet milieu-bewuster ging leven.

  https://www.snopes.com/fact-check/warm-welcome

  Begin jaren 70 wist men zeker dat er een ijstijd voor de deur stond.
  https://skepticalscience.com/translation.php?a=1&l=15

  En vanaf 2030 zouden we een mini-ijstijd kunnen gaan verwachten;

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180102_03276131

  Geliked door 1 persoon

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Er is inderdaad GEEN “klimaat-noodtoestand”. Er is echter wel een noodtoestand met betrekking tot propagandistische misinformatie en het misbruiken van kinderen voor propagandistische doeleinden.

  Echte wetenschappers weten, dat de menselijke factor op de vermeende klimaatveranderingen verwaarloosbaar klein is. Door op politieke propaganda een etiket wetenschap te plakken, is het bij lange na nog geen wetenschap. Wanneer feiten worden gemanipuleerd en essentiële fenomenen buiten beschouwing worden gelaten, kan er geen sprake zijn van wetenschap bedrijven. Dat soort praktijken hebben meer weg van oplichterij, volksverlakkerij, of iets dergelijks.

  Echte wetenschappers weten, dat je wetenschap echt niet aan de man behoeft te brengen, door gebruik te maken van hysterische schoolkinderen. Schoolkinderen zijn bij lange na niet in staat, om wetenschap op merites te kunnen beoordelen. Daarvoor moet je minstens enkele jaren universitaire opleiding achter de rug hebben. Lager-, middelbaar- en voortgezet-onderwijs hebben hoofdzakelijk tot doel enige basis kennis en kunde over te dragen. Leerlingen op dit niveau gebruiken c.q.misbruiken voor propagandistische doeleinden is een nono en is uit den boze !!! Het ondermijnt het noodzakelijke vertrouwen in het onderwijs !!! Enig idee, wat de psychologische gevolgen zullen zijn, als deze kinderen over enige tijd gaan begrijpen, hoe ze door politieke belangengroepen met hun schurkenstreken, zijn misbruikt ??? Vraag het maar aan mensen, die als kind misbruikt zijn door priesters. Zij kunnen het u haarfijn uitleggen.

  Ik zou die schurken heel graag willen appelleren aan hun gezonde verstand, hun geweten, hun verantwoordelijkheid, maar ik weet, dat dat helaas niet gaat. Ze zitten zodanig in hun obsessies vast, dat zij geen gevoelens meer kennen en geen emoties meer hebben en niet meer voor rede vatbaar zijn. Deze schurken zijn feitelijk psychopaten. Vroeger werden dit soort lieden in gekkenhuizen opgesloten.

  Klimaat-noodtoestand, laat me niet lachen. Propagandistisch misbruik, breek me de bek niet open.

  Geliked door 2 people

  • henk verhoef zegt:

   fijn tovh dat we ZOO hoog opgeleid zijn en ons hersens denken te gebruiken

   Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Ja Henk daar heb je gedeeltelijk gelijk in volgens mij.
    Laat het een minderheid zijn en zelf een grote minderheid die op alle verschillende blogs proberen de mensheid wakker te schudden maar in ieder geval doen ze iets en geven er niet veel om om hun tijd te verdoen met dancefeesten en pilletjes.

    Geliked door 2 people

 9. benkok zegt:

  https://tora-yeshua.nl/2019/09/klimaatafgoderij-als-eindtijdteken/
  Daar noem ik ook die 100 vs 500 geleerden, met tekst,
  shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Geliked door 2 people

 10. Hovawart zegt:

  Er is wel degelijk sprake van een Colony Collapse Disorder, want het vermoeden bestaat al langer dat elke samenleving of kolonie stijgt tot het toppunt van zijn/haar onvermogen. Het zijn onze “gekozen” volksvertegenwoordigers en de ongekozen Eerste Kamerleden die verantwoordelijkheid dragen voor wet en regelgeving, maar het niet in staat zijn om iets te (willen) doen aan de teloorgang van de maatschappij, zonder normen en waarden, grenzen en regels zal het succes en de overleving zodanig keren dat er sprake is van een ineenstorting. Ik ben van mening dat de EU de ondergang van de rechtsstaat zal worden.
  Nu de klimaathysterie onze zelfvoorzienende landbouw en veeteelt ernstig beperkt, zal het leven in de Pays-Bah op een ongekende manier nóg verder onleefbaar worden, en het “open deur beleid” voor vluchtelingen draagt ook niet bij……
  Het ontbreken aan moreel relativisme binnen de huidige politiek betekent dat dit de uiteindelijke ondermijning van de westerse samenleving zal zijn, en in die context is het relevant voor de stelling dat het maatschappelijk draagvlak voor de rechtsstaat haar ondergang vindt in dit fenomeen. Het is belangrijk dat wij de bron van al het kwaad dat ons geschied grotendeels bij de Linksche Looney Brigade in de EU neerleggen.
  We kunnen hieruit opmaken dat we het over een groep mensen hebben die er alles aan gelegen is om te laten zien dat ze betere mensen zijn, moreel superieur dus, de facto wordt het gezien als een dubbel moraal en hypocriet gedrag. Dit extreme politiek correct zijn vindt haar weerslag in een uit de hand gelopen tolerantie naar minderheden en buitenlandse geloven en gebruiken, waarbij onze eigen cultuur en onze normen secundair worden. Fascisme is de huidige EU-staatsvorm waarbij de overheid een grote mate van “vrijheid” toelaat op vlakken die niet politiek of bedreigend voor de overheid zijn maar juist repressief is waar het de overheid raakt, Dit is dus waar de EU een vorm van tirannie heeft ontwikkeld. Politiek correct gedrag, Gutmenschen gedrag en Oikofobie zijn tot in alle lagen van de maatschappij doorgedrongen.
  ( Aldous Huxley omschreef het helder in zijn boek Brave New World.) Het Linksche Fascisme is groter dan ooit tevoren.

  Geliked door 3 people

  • flo zegt:

   Van het ozon gat (is dat dicht eigenlijk)? in de drup van de ook nooit bewezen zure regen, naar de Co2 waar je ook steeds minder van hoort, want goed voor de boompjes en struikjes! Nu stikstof, ja stop alles want STIKSTOF!!!
   Kortom het verneuken van de gewone mensch door een bepaalde elite en enorme machten in en door bedrijven etc. zijn de drijfveren van de uitholling.

   Geliked door 1 persoon

   • BM Fidel zegt:

    @flo.
    Stikstof is een inert gas dat 80% van de dampkring uit maakt, het wordt oa gebruikt om verpakte vleeswaren tegen bederf te beschermen. De boosdoeners zijn stikstofoxides (NOx) in de uitstoot van verbrandingsmotoren. Zure regen is een groenbemester, vooral stikstofminnende planten zoals gras gedijen erop. Daarom is natuurbeheer nog steeds doende om gras te verwijderen in natuurgebieden (arme gronden) omdat het andere planten verdringt.

    Er is nog steeds een natuurlijk ozongat, dat wisselt met met de seizoenen. Maar door ongelimiteerd gebruik van CFK’s (spuitbussen) werd dat gat zo groot dat het levensbedreigend was. Door een werelwijd verbod op CFK’s is het ozongat tot zijn natuurlijke proporties terug gebracht.

    Maar ik heb de indruk dat het u geen mallemoer interesseert, anders had u deze infomatie zelf wel opgezocht.

    Like

 11. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/koeien-gedeprimeerd-vanwege-stikstofmaatregelen-ons-volk-en-onze-uitstoot-krimpen-al-jaren/

  Nederlandse koeien en kippen bezorgd om stikstofcrisis, maar uitstoot daalt al jaren

  Cijfers van het CBS bewijzen het gelijk van de Nederlandse koeien en boeren als het gaat om de stikstofmaatregelen die het adviescollege van Johan Remkes voorstelt. De oud-minister liet weten dat ‘vervuilende agrarische bedrijven’ moeten worden gesaneerd. Echter laten cijfers zien dat de stikstof-uitstoot van die sector al jaren daalt. Nederlandse koeien zijn ondertussen ongerust vanwege de maatregelen, via Climategate.

  Geliked door 1 persoon

 12. fleckie zegt:

  Betr. ‘HET Ozongat’ , werd beweerd,? zou veroorzaakt zijn door. Bovengrondse. kernproeven, en DE zure regen, ( waarvan men OOK de boeren de schuld van wou geven, was in feite ( doodgewoon) kalkgebrek in de bodem!

  Like

 13. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/stikstofcrisis-is-een-aanval-van-de-stedelijke-groenen-op-het-platteland-aldus-derk-jan-eppink-fvd/

  “Stikstofcrisis is een aanval van de stedelijke groenen op het platteland” aldus Derk Jan Eppink (FVD)

  Ook in het Brusselse gaat de stikstofcrisis in Nederland niet ongemerkt voorbij. FVD-Europarlementariër Derk Jan Eppink laat in zijn meest recente column op de website van zijn partij weten achter de Nederlandse boeren te staan. Volgens Eppink is de Nederlandse agrarische sector een succesverhaal en “lijken de producten die in de winkel liggen vanzelfsprekend”, maar dat zijn ze dus niet. We mogen ons gezegend voelen met boeren als deze.

  “Er is een aanslag in de maak op het werk en leven van landbouwers, veehouders en tuinders. Klimaatactivisten geven ook hen de schuld van klimaatverandering. Politieke partijen waarin ze de toon aangeven, zoals GroenLinks en D66, eisen in sommige gevallen zelfs halvering van de productie. Het is een aanval van stedelijke groenen op het Nederlandse platteland. Het leidt tot economische zelfmoord want de Nederlandse agrarische sector behoort tot de grootste voedselexporteurs van de wereld. Het werk van Nederlandse boeren is een succesverhaal. De klimaatlobby wil dat kapot maken.”

  Like

 14. Republikein zegt:

  Pik van ijsbeer is koud en toch warm, of toch een hoax.

  Like

 15. Bert molenaar zegt:

  Ijstijden behoren bij klimaat verandering. Het is een natuurlijk proces. Alleen de mensen verstoren het proces met bijvoorbeeld het kappen van de regenwouden, het vervuilen van de binnenwateren en de zeeën, het uitroeien van belangrijke dieren vande voedsel keten inde natuur. Enz.

  Like

 16. Bart zegt:

  Ondanks dat niet te ontkennen valt dat de aanwezigheid en activiteiten van de mens een zeer significante invloed hebben op het milieu, wereldwijd, ben ik ervan overtuigd dat het grootste deel van de genomen zogeheten milieumaatregelen eigenlijk niet meer dan onder die noemer vermomde grootschalige economische globale projecten zijn, die slechts één enkel doel dienen, namelijk pure meedogenloze winst. Als men echt bekommert is om milieu, zou men andere manieren ontwikkelen voor het winnen van de broodnodige grondstoffen, zou het hele proces niet alleen op milieuvriendelijk verantwoorde manier gebeuren, maar ook met respect voor arbeiders en werkomstandigheden. Wat men nu doet verschilt in niets met wat men destijds bij kolonialisatie van gebieden deed. Alleen doet men het niet meer, of toch niet dat we weten, gewapenderhand, maar met een glimlach en kostuum. Maar beter voor mens en milieu? Op zeer korte termijn en alleen maar eng kortzichtig lokaal. Verder niets, olie heeft zijn rol gespeeld, komt aan zijn reserves en er is gewoon een nieuwe gouden melkkoe nodig en 11miljard ezels die het alles maar blindelings blijven slikken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s