Paus Franciscus benoemt 13 nieuwe kardinalen. Ze zijn allen van linkse signatuur

Screenshot_25

(Door: Jean-Patrick Grumberg – Vertaling: “delamontagne”)

De Paus heeft 13 nieuwe kardinalen gekozen die afgelopen zaterdag tijdens een speciale ceremonie werden ingewijd. En het maakt niet uit welke kardinaal, want  hij heeft mannen uitgekozen die een marxistische visie hebben. Die van de sociale rechtvaardigheid en voor een wereld zonder grenzen. Voorstanders van immigratie wat rechten van migranten betreft en liefde voor de islam vanwege de dialoog ermee.

Van de 108 kardinalen heeft hij er nu met 74 meer dan de helft ervan verkozen voor de katholieke kerk. De “aanwinst”  van deze 74 nieuwe kardinalen kennen we niet, maar we kunnen iets opmaken uit hetgeen er 5 oktober in het Vaticaan is gebeurd.

Zorgen voor een progressieve koers van de katholieke kerk

Deze laatste benoemingen door de Paus zijn  van noemenswaardig belang:

1) 10 van de 13 nieuwe kardinalen zijn verkiesbaar bij de volgende pausverkiezing.
2) Franciscus vergroot dus de kans dat de volgende paus zijn politieke en sociale visie zal voortzetten.
3) de verkozen kardinalen komen uit de hele wereld, zoals Angola, Cuba, Kongo, Indonesië en Marokko en het blad “Vatican-News” gaf aan dat deze internationale nominaties de missionaire openheid en het universele karakter  van de kerk uitdragen.

Dat kan wel zijn, maar deze woorden hebben meerdere betekenissen. Openheid zou ook kunnen beteken dat de kerk wil zeggen open te staan voor de islam. Een islam die zelf voor niemand anders openstaat.

Nadat hij de kardinalen hun rode baretten had gegeven, beëindigde hij de ceremonie en herinnerde hen eraan dat zij loyaal moesten zijn en medeleven tonen.

De kerk van morgen vereenzelvigt zich met progressieve instellingen

Onder de 13 benoemde kardinalen is er eentje die duidelijk aangeeft in welke richting Paus Franciscus de kerk van morgen wil dirigeren. Deze nieuwe kardinaal is Michael Czerny, een Jezuïet die 73 jaar oud is. Geboren in de Tsjecho-Slowakije en een opleiding gehad in Montreal. Eerder was hij slechts een gewoon priester. Jezuïeten aanvaarden normaal gesproken nooit zo’n benoeming, maar deze keer werd een uitzondering gemaakt. Omdat kardinalen uit bisschoppen worden gekozen, volgde Franciscus een snelle “noodprocedure”. Vrijdag, daags voor de wijding van de kardinalen, benoemde en wijdde de Paus de Tsjech tot bisschop.

De klimaatopwarming van de aarde, immigratie en de opname van LGTB´ers in de kerk

In 2016 had de Paus de Tsjech al benoemd tot ondersecretaris van de afdeling “migranten en vluchtelingen”. Czerny heeft meegewerkt aan de verklaring van de Paus over de  klimaatverandering. In 2015 werkte hij samen met de Ghanese kardinaal Peter Turkson, de raadsman van de Paus over milieu, en nam hij het initiatief voor “Laudato”, de belangrijkste encycliek in 2015 voor de Paus, waarin hij een antwoord van de wereld vraagt betreffende de opwarming van de Aarde.

Mensen uit de kringen rond de Paus zeggen dat de rol van Czerny als verdediger van migranten hem steeds nader tot de Paus heeft gebracht. Toen de Paus meer en meer geïnteresseerd raakte in migranten en vluchtelingen maakte hij Czerny tot “referentiepersoon”, aldus Peter Hanson, een Redemptoristen-priester uit Canada en sinds lang bevriend met Czerny. “Als men wil weten wie Michael Czerny is op dit ogenblik? Wel, hij is eigenlijk zelf Paus Franciscus”, aldus Hanson.

Franciscus heeft niets veranderd aan het dogma of de katholieke reglementen. Maar wel op het pastorale vlak. Czerny is geen ideoloog, maar iemand die de benadering construeert met sociale rechtvaardigheid en luisteren naar de armen.

Volgens Vaticaan-kenner Robert Mickens, zoekt een Paus als hij nieuwe kardinalen benoemt mensen met dezelfde visie als hijzelf om hetzelfde beleid voort te kunnen zetten. Door Michael Czerny en de anderen te kiezen, heeft hij zich hiervan verzekerd.

Bron:
www.dreuz.info
Door: Jean-Patrick Grumberg

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, katholieke kerk, Linkse Kerk, Marxisme, Paus Franciscus. Bookmark de permalink .

25 reacties op Paus Franciscus benoemt 13 nieuwe kardinalen. Ze zijn allen van linkse signatuur

 1. henk verhoef zegt:

  wist niet dat de kerk nog zoveel volgelingen op vrije voeten had!!
  de meeste zitten toch in het gevang voor kinder misbruik
  Of horen daar toch te zitten
  Die nog volgeling zijn Nu – ja die dicht ik dan weer niet veel hersens toe
  zelfs het nederlandse CDA is voornamelijk bijbelbelt en weinig rooms meer

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   In het Vaticaan ‘wemelt’ het van de verschillende RANGEN. clerus. ( de VOORNAAMSTEN . staan natuurlijk door hun rang dichter bij de paus, Het is nog verwonderlijk dat er een ARGENTIJNS bisschop (JEZUÏET)met achter zich staand de JEZUÏETEN-ORDE!!! die met diverse ideeen ‘ te hulp’ konden schieten,o.a. ‘NW. WORLD. ORDER!!!gekozen is , met reden?ook daar zal wel de ontkerking begonnen zijn? ( machtsverlies!!inkomstenverlies! )
   Waarom denkt men dat MEN. ontwikkeling via de. BEVRIJDINGSTHEOLOGEN. wil beperken? door de Poolse paus, OP. HET. MATJE. geroepen werden, en bedreigd werden, door……
   HET credo van ‘ houd ze kort, en houd ze dom’ lukt daar ook niet meer zo goed, zoals voorheen! …Om HET euvel ( schade ) verder te beperken/voorkomen is het natuurlijk …” alle Hens. aan. dek”. Deze Poolse paus was ooit van plan om DE ontkerking een ‘halt’ toe te kunnen roepen, door Poolse priesters te laten ‘overkomen’, dus….opnieuw. ‘missionering!. DE OVERDAAD aan gekleurde. volkeren , door ‘verbod op geboortebeperking’ was/ is. In feite door die POOLSE paus. niet alleen veroorzaakt? (In Afrikaanse landen, ) ..er waren IMMERS nog missionarissen, en nonnenkloosters!!! die. ziekenhuizen beheerden, waar eventueel STERILISATIES konden plaatsvinden!!!…….<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 2. Cathja zegt:

  Een ramp voor niet alleen de R.K. kerk, maar voor vrijwel heel Europa!
  Deze paus laat wederom zijn smerige communistische smoelwerk zien. Met de zorg voor de kerk wereldwijd heeft deze aktie van hem niks te maken; integendeel! De islam wordt hartelijk omarmd en gekoesterd.
  Waarom wordt deze dwaas zelf geen moslim? Een christen is hij zeer beslist niet!

  Geliked door 5 people

  • Jean zegt:

   Cathja, hij likt liever islampoten dan respect te hebben voor de westerlingen, nogal logisch dat alle kerken leeglopen. Tekening niet nodig…

   Like

  • Yvonne zegt:

   Hij loopt in lange jurken en een rond ding op zijn hoofd zie zijn moslim vrienden ook lange jurken en een gehaakt mutsje op hun hoofd
   Is ergens een foto van hem van vroeger zat hij in een tram of bus in Argentinië de haat stond op zijn gezicht de woede kwam eruit
   Helaas ben ik als baby gedoopt ze moeten je als je 18 jaar bent zelf laten beslissen

   Like

 3. andre zegt:

  Jaja luisteren naar de armen om ze vervolgens nog armer te maken. De katholieke kerk is geen geloof maar een NWO stuursysteem van de Rothschild maffia.

  Geliked door 2 people

 4. delamontagne zegt:

  De Paus was ook al druk in September, j.l. toen hij een standbeeld onthulde die een tiental “vluchtelingen” voorstellen staande op een boot.
  Op deze foto is niet goed te zien dat ’t een boot voorstelt, wat mij wel opviel was dat de vluchtelingen [ ’t merendeel, de meesten ] duidelijk Westerse trekken vertonen, dit terwijl de meesten toch uit Afrika komen.
  Moet de Paus toch ook weten !
  Het is een beeld in zwaar bronze uitgevoerd en staat op het St Pietersplein voor de Basiliek.
  Wat zou dit beeld hebben gekost en hoeveel vluchtelingetjes had de .eilige vader daar onderdak voor kunnen geven.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Nog opvallender aan dat beeld is dat er naar mijns inziens nogal veel vrouwen op zitten wat toch niet echt strookt met de waarheid.
   indoctrinatie op alle niveau’s.

   Geliked door 2 people

  • Oeps zegt:

   @ delamontagne (7 oktober 2019 om 09:48)

   Dames en Heren.

   Voor over ik het op deze foto kan zien, gaat het bij deze beeltenis om veel meer dan 10 personen. Het zijn ook geen vluchtelingen, zoals wij ze kennen. Het zijn beeltenissen van mensen gekleed zoals 2000 jaar geleden. Ik denk, dat dit beeld heel iets anders voorstelt, dan ons wordt voorgehouden. Ongetwijfeld weer een duister mysterie.

   Wat heeft dit bronzen beeld gekost ??? Uit welke collectebus zou het betaald zijn ??? Hoeveel noden van arme mensen ouden daarmee gelenigd hebben kunnen worden ???

   Niet alles is, wat het lijkt, dat het is. Wat mòet zijn, wordt ons voorgekauwd. Maar de waarheid is verborgen in het volle zicht. Zalig zijn zij, die kijken en zien. Zalig zijn zij, die weten en begrijpen. Zielig zijn de onnozelen van geest. Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

   Geliked door 1 persoon

 5. danny zegt:

  Smerige Judassen en duivels en verraders vh volk zijn het, heb er geen andere woorden voor. GVD!! Smerige dhimmi’s.

  Gelukkig gebeuren ook af en toe positieve dingen in de wereld.

  https://www.rt.com/usa/470328-homeless-opera-singer-la-ruptly/

  Heb wel een traantje weggepinkt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jean zegt:

  Wat die ziekelijke eikel doet interesseert me geen reet, heeft hetzelfde effect als islamityfus nl. schadelijk én levensgevaarlijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Het Vaticaan was tijdens en na WO II ook nogal rechtsgezind daar zij meenden dat Hitler het goddeloze communisme zou vernietigen! Zo hebben zij na WO II duizenden SS’ers en andere oorlogsmisdadigers laten ontkomen richting Noord- en Zuid-Amerika waar die trouwens vaak nog met open armen werden ontvangen!
   Dat thans het huidige linkse Vaticaan de gehate islam wil ontarmen is bijna hetzelfde als dat je een potje gaat schaken en dammen met Magere Hein en van hem verliest trouwens ieder mens het op deze wereld, niemand uitgezonderd, en zelfs deze paus niet!

   Geliked door 1 persoon

 7. Charles Martel zegt:

  Of hoe het christendom omvormen tot een links islamitische ideologie.

  Geliked door 1 persoon

 8. fleckie zegt:

  hoera, het vaticaan zal zijn enorme kapitaal gaan verdelen , ( of afstand gaan doen, van ‘het slijk der aarde ‘? , waar MEN zo verzot op is geraakt, : DAT. is toch altijd. de bedoeling van. LINKS? : ‘HET. DELEN!’ ? Per bisdom kan men dan met een ‘gerust hart’ een behoorlijke veer laten, in EUROPA, ( zoals bijvoorbeeld het bisdom KEULEN!!… (met een bepaald eigendom ( nog.? ) in AMSTERDAM?)

  Geliked door 1 persoon

 9. rottenpikwick zegt:

  Dat nu mss ook getrouwde mannen priester mogen worden, zegt alles over de TELOORGANG / aftakeling van dit sprookjesgeloof! Weg met alle Soepjurken! Amen…

  Like

 10. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De paus heeft 13 kardinalen benoemd. Het getal 13 wekt achterdocht. Paus Franciscus is een Jezuïet, dus een maçon (vrijmetselaar). Het aantal van 13 is beslist niet zomaar. Met het getal 13 geeft de paus een maçonniek signaal af. Voor ingewijdenen spreekt 13 nieuwe kardinalen dus ongetwijfeld weer boekdelen.

  De maçonnerie werkt graag met symboliek en hecht daar heel veel waarde aan. Het getal 13 heeft in maçonnieke kringen een speciale geheime en duistere waarde. Het getal 13 kan zowel een positieve als een negatieve waarde hebben. In de maçonnerie moet je vaak uitgaan van de tegenovergestelde betekenis.

  Het getal 13 staat onder andere symbool voor de waarheid van het universele weten, of innerlijk weten.

  De afgetopte maçonnieke piramide telt niet voor niets 13 lagen.

  De USA is in 1776 opgericht vanuit het maçonnieke gedachtegoed. De Unie bestond bij aanvang niet toevallig uit 13 staten. Zie hier de symboliek van de 13 strepen in de Amerikaanse vlag. De eerste president, George Washington, was een vrijmetselaar.

  Niet voor niets wordt door “bijgelovigen” het getal 13 als het ongeluksgetal aangemerkt. In veel Amerikaanse hotels wordt bij de nummering van de etages en de kamers het getal 13 overgeslagen.

  Een aantal van 13 betekent ook wel overcompleet.

  Diverse grote Amerikaanse multinationals werken in hun boekhouding niet met de normale kalender van 12 maanden, maar met een aangepaste kalender van 13 maanden van 4 weken en smokkelen dus elk jaar een dag. Voor een niets-vermoedend aankomend boekhoudertje is dat zeer verwarrend. En het is zeker niet verstandig, om daar vragen over te stellen. De ingewijdene begrijpt het echter wel.

  Ook het gezegde “dertien in een dozijn”, is niet zomaar uit de lucht komen vallen.

  Zoals in het artikel wordt beschreven, is de benoeming van de 13 kardinalen door de paus, een politiek beladen kwestie. Het lijkt erop, dat hij zijn maçonnieke beleid bij zijn opvolging heeft veiliggesteld. De maçonnieke Nieuwe WereldOrde is daardoor dus weer een stap dichterbij.

  Met de jezuïet als paus Franciscus als de “onfeilbare” “plaatsvervanger van God op aarde”, heeft de Roomse kerk de duivel in het Vaticaan.

  Kijk uit uw doppen en laat u niet foppen.
  Niet alles is, wat het lijkt, dat het is.
  De waarheid is vaak anders, dan u denkt.
  Wat niet màg zijn, ìs ook niet.
  Wat mòet zijn, wordt u voorgekauwd.
  De waarheid is veelal verbogen in het volle zicht.
  Kijk en zie, wat niet wordt getoond.
  Luister en hoor, wat niet wordt gezegd.
  Tussen de regels door is veel te lezen.
  Symbolen en signalen spreken boekdelen.
  Zalig zijn zij, die kijken en zien.
  Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
  Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
  Zielig zijn de onnozelen van geest.
  Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Vaticaanse dossiers bevatten meer dan honderdduizend pagina’s met verzoeken om laïcisering voor duizenden beledigende priesters. De dossiers bevatten de biechtstoelen van de priesters en gedetailleerde beschrijvingen van hun misdaden. Deze twee laïcisatiedossiers zijn zeldzame voorbeelden die openbaar zijn geworden, het eerste in de burgerlijke rechtszaken en het tweede als gevolg van het activisme van de overlevenden tijdens een diocesane faillissementsprocedure.

  De namen van de priesters die gelaïciseerd zijn of opdracht hebben gekregen om een leven van gebed en boetedoening te leiden, zijn door het Vaticaan geheim gehouden, evenals de laïciseringsdossiers waarin een zaak werd gemaakt voor het disciplineren of ontslaan van de priesters.

  Deze voorbeelddossiers tonen het enorme potentieel voor transparantie en verantwoording, mocht het Vaticaan ervoor kiezen om zijn misbruikdossiers openbaar te maken.

  Zondenbelijdenis op de pot!
  Geschikt voor iedereen.

  Geliked door 4 people

 12. koddebeier zegt:

  Linkse kapoen trollen dus .

  Geliked door 2 people

 13. Marc zegt:

  Tja, vier jaar geleden nog doodde isis veertien Ethiopische christenen met een beroep op de aanstaande verovering van Rome: de executie vond exact ten zuiden van deze stad plaats.

  Zo zie je maar wat een aanmoediging het voor de islam is om willekeurig onschuldige mensen te doden.

  De paus is een moslim!

  Geliked door 1 persoon

 14. Henk.V zegt:

  ”Franciscus heeft niets veranderd aan het dogma of de katholieke reglementen. Maar wel op het pastorale vlak. Czerny is geen ideoloog, maar iemand die de benadering construeert met sociale rechtvaardigheid en luisteren naar de armen.”

  Wie aan de essentie van het rooms katholieke denken, hun dogma’s (vastgelegde geloofsopvattingen) zegt vast te houden, maar in de praktijk continu de uitwerking daarvan in het handelen van alle dag vertaalt naar zeer linkse opvattingen, holt de kerk langzaam maar zeker uit. Zo’n kerkgenootschap wordt in de praktijk gewoon een links filiaal waarin men nog allerlei rituelen uitvoert, die in de loop van de tijd hun oorspronkelijke betekenis gaan verliezen, waardoor alles wat men ziet en hoort tot lege vormen zijn geworden en wie niet meer wordt geïnspireerd in een kerk die stap uiteindelijk op…Alles wat zo’n instituut beweert kan men namelijk overal in de politiek beluisteren.
  De huidige paus had zich, voordat hij in die functie werd benoemd al aardig wat kardinalen om zich heen verzameld met dezelfde linkse opvattingen als hijzelf en bij de paus verkiezing, na de terugtreding van zijn voorganger Benedictus (ooit kardinaal Ratzinger) werd hij al in de eerste stemronde gekozen.

  Vergeleken met zijn twee voorgangers is Franciscus totaal on- Rooms. Wat men persoonlijk gelooft in zijn kerk lijkt hem weinig te interesseren.Van meet af aan is zijn hele gedrag pure politiek correcte propaganda geweest en ik vermoed dan ook dat – sinds het Westen vastbesloten lijkt de islam te omhelzen- deze ”man in witte jurk” zal besluiten om te een samenwerkingsverband met de islam te komen, net zoals Paus Pius XIi in de oorlogstijd goede betrekkingen met de nazi’s onderhield….
  Deze Paus zie ik als doodgraver van het Rooms katholicisme, een verrader van het Westen en een bedreiger van onze vrijheid en welvaart, want ook hij wil de westerse wereld onder een groen linkse dictatuur brengen.

  Geliked door 2 people

  • Tineke zegt:

   Het is van meet af aan al duidelijk dat deze paus een globalist is van de hoogste orde.
   Hij is onderdeel van de agenda 21/30
   De bedoeling is wat ik al zo vaak aangehaald heb.
   1wereldregering,1monetair stelsel, 1leider ,en een wereldreligie.
   Als je de voorliefde ziet van deze paus,wordt dat de Islam. zoveel moge duidelijk zijn.
   Die kerk is de dekmantel geworden van het globalisme!
   Het heeft niets,maar dan ook niets meer van doen met de gelovige christenen.
   Waarom denk je dat al die wereldleiders (waaronder ons koningshuis) daar naar toe gaan.?
   Niet voor een spelletje mensergerjeniet,maar om de agenda door te nemen.

   Geliked door 1 persoon

 15. Anna zegt:

  De hoer zal het beest berijden…..
  Met de hoer wordt de kerk bedoeld met het beest de absolute politieke wereld heerser die eenmaal ten tonele zal verschijnen.
  Alle “ poppetjes” worden langzamerhand op hun plaats gezet.

  Geliked door 1 persoon

 16. Jan zegt:

  Paus gelooft niet in mirakel. Twee missionaire nonnen ontslagen nadat zij zwanger werden.

  Catholic Church investigates after two missionary nuns became PREGNANT despite vows of chastity while working in Africa

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7650503/Catholic-Church-investigates-two-missionary-nuns-pregnant.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s