Tientallen aanhoudingen in Amsterdam: ‘werkloze klimaathippies’

Screenshot_28

(Door: Fleur Verbeek)

Honderden “klimaatactivisten” van de actiegroep Extinction Rebellion blokkeren maandag de Stadhouderskade in Amsterdam. Op die weg hebben ze een kamp van zo’n vijftig tenten gebouwd. Politie en ME zijn in groten getale aanwezig.

Rond 15.30 uur kwamen twee grote stadsbussen aangereden. Kort daarna begon de politie op grote schaal met het afvoeren van de demonstranten. Dat gaat zonder geweld; een voor een wrikken agenten de activisten los uit een menselijke ketting. De eerste stadsbussen zouden inmiddels zijn vertrokken. Volgens burgemeester Femke Halsema worden activisten die niet vrijwillig meegaan met bussen naar een afgelegen locatie binnen de gemeentegrens gebracht. Hier is een noodbevel voor afgevaardigd. ‘Aangezien een grote groep het verbod blijft negeren is de driehoek nu gedwongen tot bestuurlijke maatregelen over te gaan,’ staat in een verklaring.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Amsterdam, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Groenen, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, onwetendheid, provoceren, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Tientallen aanhoudingen in Amsterdam: ‘werkloze klimaathippies’

 1. danny zegt:

  Kansloze klimaathippies, ga gvd werken of naar je opleiding.

  Stelletje nietsneuten!

  Jullie kunnen niets en dan ook maar niets bewijzen van wat jullie allemaal brullen.

  Jullie horen thuis in opvoedkamp.

  Geliked door 2 people

 2. Ik heb niets tegen hippies, ben er zelf eentje, ook niet tegen iemand die vaak tegen zijn zin in werkeloos is geworden. Maar wel ben ik tegen al die rondhangers en werkelozen die het zogenaamde klimaat aanhangen, geen enkele moeite doen dan alleen hun hand ophouden en Nederland met ons ook de lezers hier in een dwangbuis steken.

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Registreren en de uitkering intrekken van deze (veelal linkse) klaplopers !

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Elsevier werd vroeger algemeen gezien als het clubblad van de VVD, grappig om te zien hoe deze VVD’ers denken over deze actie !
  Algemeen wordt het slappe ‘optreden’ van Halsema gezien als het beschermen van de eigen achterban, het zijn toch haar kiezers nietwaar. Ben je ‘blokkeerfries’ dan gaat men beduidend anders met je om zoveel is wel zeker, ze worden ook niet opgesloten maar op een afgelegen terrein gedropt, één telefoontje en je vrienden brengen je binnen een half uurtje weer terug en kan het spelletje opnieuw beginnen.
  Geen waterkanon ditmaal, geen lange lat maar een ‘foei dat mag niet hoor’.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wel bijzonder trouwens dat er weinig “multicultureels” aan het protest is.
  Oh wacht, die zandnikkers zijn de warmte wel gewend, van hun mag het best een graadje warmer natuurlijk, stom dat ik dat niet meteen doorhad.
  😀

  Geliked door 2 people

 6. vangie1206j zegt:

  Een water kanon met heet water doet wonderen tegen dat schorem.

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Ik vraag me af op wie ze stemmen. Hoogstwaarschijnlijk GL

  Like

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Zie hier is de niet-nuttige inclusiviteit aan het werk in Amsterdam, die mooie lieve stad van burgemeester gender Femmeke Halsema, u weet wel, dat rood-groen-linkse ziellug doende gender, die de moeder is van die losbandige puber, Bruno Oey, die samen met zijn vrienden uit de inclusiviteit, met een niet toegestaan echt nep schiettuig, sorry onklaargemaakt gasdrukrevolver, op een woonboot, waar zij niets te zoeken hadden, aan het zwaaien waren, maar dat met een sisser is afgedaan !!!

  Like

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Tjah over beroepsactivisten gesproken.
  Ex kapitein Carola Rackete heeft zich nou ook aangesloten bij Extinction Rebellion.
  Het is natuurlijk duidelijk dat ze zich wel moet blijven inspannen voor Soros nietwaar.
  Maar als je het publiek hoort is ze waarschijnlijk allang weer vergeten.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jack Terrible zegt:

  Ik blijf de hele winter in de kou zitten met de verwarming op 15 graden. Dat doe ik bewust. Omdat het heel duur is als ik de verwarming in mijn flatje de hele winter op 18 graden zet. Dan maar in de kou. Dikke kleren aan en ’s avonds een sprei over me heen als ik in de bank lig en tv kijk of muziek luister. Ik heb het geld nog wel maar het scheelt vele honderden euro’s. Daarvan kan ik leuke andere dingen doen!

  Like

  • rottenpikwick zegt:

   Tip; Om het uur even hupsen om warm te blijven! 15 graden vind ik niet prettig. Zelf heb ‘m meestal op 18,5 staan en max. 2 spaarlampen aan. Elke dag douchen is ook flauwekul, of je moet het snel in de broek doen oid. Elke dag warm eten met vlees is ook niet nodig. Als het moet kan ik met 15 à 20 euro de week doorkomen met eten. Gem. eet een mens 77 kg vlees per jaar. Mag van mij zo gehalveerd worden. Gaat niemand dood aan en doet Moedertje Aarde goed! Minder volk, minder ellende!

   Like

  • Daan Kranenburg zegt:

   Jack beetje veel van het padje af? niet erg hoor, maar laat eens weten wat voor andere leuke dingen je er dan van doet, of blijft het bij kan doen?

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nou u liever dan ik !
   Ik pas.
   De verwarming op 15 ? Dan staat hij uit hoor !

   Geliked door 1 persoon

 11. Republikein zegt:

  Ontmoet de toekomstige burgemeester van Amsterdam maar mag ook van Den Haag?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s