De dagen van de populisme-bashers zijn geteld

Screenshot_30.png

(Door: Prof. Paul Cliteur)

Je ziet nu al de omslag in de wetenschappelijke literatuur

U bent van plan op een partij te stemmen waarvan u denkt dat deze realistische voorstellen doet. Maar uw buurman, die hiervan lucht heeft gekregen, zegt: “Wat, die club? Maar dat is toch een populistische partij!” En u wordt ineens onzeker. Moeilijk woord, populisme. Zou het iets ergs zijn? Uw buurman kijkt u zelfverzekerd aan. Alleen door het woord ‘populisme’ toe te blaffen denkt hij zijn punt te hebben gemaakt. Maar is dat wel zo? Hierbij een paar tips voor intellectuele zelfverdediging.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", demoniseren, Elite, establishment, gezond realisme, Linkse Kerk, Nationalisme, Patriottisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

12 reacties op De dagen van de populisme-bashers zijn geteld

 1. de niet-populisten hebben ons land ernstig aangetast

  Like

 2. Rensk. zegt:

  En als mevr Ollongren meeleest dan zal ze uiteraard weer dat arrogante lachje tonen. Het lachje van : ik Ollongren heb altijd gelijk, ook als ik het niet heb. De meest vervelende (en saaie) en op die plek gevaarlijk mensen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Vermijd gewoon de zogenaamde buren en vrienden die je in een hoek zetten of uit hun broekzak snel een sticker toveren en op je voorhoofd plempen. Ik ben een gelukkig mens want ik heb ze niet in mijn buurt.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Zie helemaal niet de noodzaak mijn politieke overtuiging te verdedigen tegenover iemand die het daar niet mee eens is.
   Wil het wel uitleggen maar zeker niet als verdediging.
   Waarom zou een ander wel recht hebben op zijn mening en ik niet ?

   Like

 4. Richard zegt:

  Ontlinksen,
  Ik kom uit een links nest. Mijn ouders waren hippies, waren jong in de jaren 60. Mijn ooms waren overtuigde anarchisten. William Godwin, Bakoenin, waren de helden over wie je moest lezen, En daarbij was ik ook nog eens half buitenlander. Het was dus voor mij ook logisch om links te zijn. Ik werd daar immers geaccepteerd zoals ik was, dacht ik.
  Het was in het begin van de jaren tachtig toen mijn ouders het linkse gedachtengoed de rug toe keerden. Het was de tijd van de positieve discrimminatie en mijn vader heeft dit aan den lijve mogen ondervinden. Hij wilde graag een starterslening om een eigen bedrijf te beginnen, maar die kreeg hij niet. Dit in tegenstelling tot een turkse buurman die bij ons in de straat woonde. Hij kreeg wel een lening, en alle hulp bij het starten van zijn bedrijf. Zij zaten nota bene dezelfde dag op het gemeentehuis toen mijn vader een nee kreeg te horen en de turkse buurman een ja. Mijn vader kwam in alle staten thuis. Hij voelde zich als Nederlander gediscrimmineerd. De turkse buurman verkocht bevroren kip en die haalde hij in Duitsland. Een jaar of drie later werd hij gepakt voor grootschalige heroine smokkel. De vader van die turkse man viel mijn moeder destijds lastig. Zodanig dat mijn moeder heel bang voor hem was. Ik herinner mij dat mijn vader hem daarom de ahterklep van zijn auto op zijn hoofd gooide toen hij voorovergebogen iets uit zijn auto wilde halen.
  Deze weerbarstige realiteit maakte dat mijn ouders vraagtekens gingen zetten bij het linkse gedachtengoed wat bij familie en vrienden leidde tot heftige discussies. Wij behoorden immers toch ook bij de minderheden en links bood ons dus een veilige haven. Vanaf die tijd lagen wij er dus zo’n beetje uit. Vrienden en familie kwamen steeds minder, en sommigen kwamen helemaal niet meer.
  De jaren tachtig waren voor mij ook een tijd van grote vechtpartijen met de turkse jongeren die probeerden de macht van de straat van ons probeerden over te nemen. Zij gingen met sommige meisjes van ons dorp wat bij ons veel kwaad bloed zette. Het was een strijd die wij helaas door overmacht in de jaren negentig moesten opgeven.
  Ik had in die tijd een aantal linkse vrienden. Punks en hippies, al was ik daar niet helemaal geliefd om mijn anti turkse houding. Maar ik was half buitenlands, en mij durfden zij niet te discrimmineren. Ik genoot het voordeel van de twijfel. Zij gebruikten eerst hash en toen kwam de heroine. Iedereen was vrij, en je moest je geest verruimen en uit de kleinburgelijkheid stappen want burgers waren dom. Nou, ik heb hen allemaal kapot zien gaan aan die rotzooi. Het kraakpand waar zij toen woonden veranderde al snel in een drugshol. Het pand was zodanig vervuild dat het de gemeente maanden heeft gekost om alles weer schoon te maken. Wat ben ik blij dat ik daar nooit ben ingetrapt. Ik werkte trouwens ook in mijn vaders bedrijf en was/ben een sportman.
  Door de behandeling van mijn vader door de gemeente, het lastigvallen van mijn moeder, de discussies, de gevechten met de turken en de heroine die letterlijk dood en verderf zaaide, werd ik steeds kritischer op links. Zodanig, dat ik er op een gegeven moment achter kwam dat ik niets meer met links had. Ik zag de wereld om mij heen veranderen. Steeds meer culturen die geknuffeld werden en die met de toenemende aantallen steeds brutaler en veeleisender werden. Mijn dorp veranderde in een turkse enclave. En later, dat mijn zoontje geen varkensvlees meer wilde eten op school omdat hij ermee gepest werd. En de grootste ruzie die met de schoollieding volgde toen ik daar wat van zei. Beetje bij beetje gingen bij mij de ogen open, en mijn woede werd steeds groter.
  Ik ging zoeken op het internet en kwam onder andere op deze site terecht. Eerst met schroom. Want ik moest nog steeds een hoop overwinnen. Ik was dan wel niet links, maar toch ook niet rechts?
  Maar met het Nederland dat ik voor mijn ogen afgebroken zag worden ben ik moedig over de streep gestapt. Ik ben gaan zoeken en gaan lezen en heb een heleboel zaken waarvan ik vroeger heilig overtuigd was moeten herzien en overboord moeten gooien. Soms met schaamrood op de kaken omdat ik het vroeger zo verkeerd had. De smeerlapperij van links, door misbruik te maken van de zwakheden van mensen en zo mensen onder het mom van vrijheid en gelijkheid te paaien voor hun verderfelijke zaak maakt mij woedend. En daarom voel ik geen schroom en schaamte meer. En durf ik mij met recht rechts te noemen. En de heilige huisjes waarvan verwacht werd dat ik er tegen moest schoppen, help ik nu te behouden. Inzien dat links vals moorddadig tuig is en alleen maar wil afbreken was een lange weg te gaan waar ik mijzelf steeds weer tegen kwam. En nu kan ik hun bloed wel drinken. En zij het mijne ook…

  Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Interessant verslag, Richard. Dank daarvoor.

   Like

  • Lucky zegt:

   Welkom bij de realisten.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Tja zo komt voor velen het inzicht dat Links niet meer is wat het ooit geweest is.
   Ben er nog steeds van overtuigd dat de socialisten van vlak na de oorlog veel hebben betekend voor de gewone doorsnee burger, denk aan de AOW maar ook aan de werkeloosheidsuitkering het ziektegeld het vakantiegeld (en vakantiedagen), de bijstand.
   Bij mijn moeder kwam het inzicht dat er wat veranderd was bij de nieuwe ‘socialisten’ toen zij ooit voor mij naar de vakbond ging, er werd met enige regelmaat twee keer per maand contributie ingehouden.
   Zij kwam terug en was helemaal van slag, ze was ontvangen in een heel duur kantoor in een dure wijk in Den Haag met in de hal een gigantische kroonluchter en er liepen alleen maar mensen in driedelig kostuum!
   De duivels was ze dat dit de vakbond voor moest stellen!
   Eigenlijk is het met het verstrijken van de jaren alleen maar erger geworden, wat er nu aan salonsocialisten in de Kamer zit heeft nog nimmer een dag gewerkt en hebben meestal een studie in de softe sector gedaan.
   De Socialisten van nu staan mijlenver verwijderd van de échte socialisten van toen.

   Like

  • M. zegt:

   Dat er maar velen jouw voorbeeld mogen volgen want de meeste zijn te trots om toe te geven dat ze zich hebben laten misleiden en blijven nog liever zichzelf en hun land omschoppen dan toe te geven.
   Dus dat jij dat openlijk wel doet siert je en getuigt van karakter.
   Goed bezig, Richard.

   Like

 5. Lucky zegt:

  Ondertussen aanslag in Duitsland,
  https://www.journalistenwatch.com/2019/10/08/nach-terror-anschlag/

  Justiz geht bei Lkw-Vorfall in Limburg nun von Terroranschlag aus
  Justitie gaat bij vrachtwagenincident in Limburg nu van terroristische aanslag

  Limburg / Lahn – +++ Update +++ Nach dem Verkehrsunfall in Limburg, der mit einem gestohlenen Lkw verursacht wurde, geht die Staatsanwaltschaft von einem terroristischen Akt aus. Das berichtet das ZDF unter Berufung auf Sicherheitsbehörden. +++Nach dem Anschlag gestern Abend im hessischen Limburg mit mindestens neun zum Teil Schwerverletzten, bei dem ein wohl angeblich arabischstämmiger Mann einen LKW kaperte und anschließend damit in eine Reihe von Autos an einer Ampel auffuhr, hat die Polizei vor „Trollen“ und „wilden Spekulationen gewarnt“. Zu eben diesen trugen die Behörden allerdings selbst bei – weil sie sich weder zu den von Zeugen gehörten „Allah“-Ausrufen des Mannes noch zu dessen Aussehen oder ethnischem Hintergrund äußern wollten. Detaillierte Zeugenaussagen wurden nicht weitergegeben oder bestätigt – weil sie nicht zur politisch gewollten Beschwichtigungsmasche passen?

  Limburg / Lahn – +++ Update +++ Na het verkeersongeval in Limburg, dat werd veroorzaakt door een gestolen vrachtwagen, gaat het openbaar ministerie uit van een terroristische aanslag. ZDF meldt dat, onder vermelding van beveiligingsautoriteiten. +++ Na de aanval gisteravond in Limburg in Hessen met minstens negen gedeeltelijk gewonden, waarbij een zogenaamd in Arabië geboren man een vrachtwagen heeft gekaapt en vervolgens in een rij auto’s bij een verkeerslicht heeft gereden, heeft de politie “trollen” en ” gewaarschuwd voor wilde speculatie “. De autoriteiten hebben hier echter zelf aan bijgedragen – omdat ze geen commentaar wilden geven op de ‘Allah’-uitroepen van getuigen van de man, noch op zijn uiterlijk of etnische achtergrond. Gedetailleerde getuigenissen zijn niet doorgegeven of bevestigd – omdat ze niet passen in het politiek gewenste appeasement-netwerk?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s