GroenLinks/ChristenUnie willen autoloze zondag

Screenshot_6

(Door: “Pritt Stift”)

Lekker op de fiets naar de deugkerk

De dames Carla Dik Faber (CU) en Suzanne Kröger (GL) pleiten vandaag in Trouw voor een verherinvoering van de Autoloze Zondag. Want dat hebben ze in het buitenland, en daarom moeten wij het ook. Bovendien zijn auto’s SATAN voor deze twee Thunbergjes, die ook maar zijn aangehaakt in die malle parade van  gekdansende klimaatrebellen. Heel vroeger (1973) toen de benzine op was, hadden we ook al eens een autoloze zondag in Nederland, en toen kon je rolschaatsen op de snelweg, Maar dat was het dan ook. Het was verder vooral vervelend en zinloos. Dinsdag, als de Tweede Kamer vergadert over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dienen de dappere Kamerleden hun plan in. Hetwelk lachend weggehoond gaat worden door de VVD. Nu ja, daar zijn we anno nu niet zo zeker meer van….

Bron:
www.geenstijl.nl
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, ChristenUnie, cultuurrelativisme, Groenen, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, linkse gereformeerden, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op GroenLinks/ChristenUnie willen autoloze zondag

 1. Nemesis zegt:

  Hebben ze dat in het buitenland?? Nou dames, daar hebben in het buitenland nog helemaal niets van gemerkt. Foei, jullie mogen niet liegen en doen het toch.

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   ‘Gewoontegebaar’, , dat ‘liegen’. …of… zijn het ‘streng protestanten’ die. DE. ZONDAGSRUST. In. ERE. houden, … daar zullen de supermarkten, en diegenen die dan. alleen maar meer tijd ter beschikking hebben, om eens door uitgebreid ‘beschikken’ over ‘VRIJE. TIJD’ naar eigen idee te kunnen besteden, …. …..niet enthousiast over zijn. …………..( het wordt alsmaar. GEKKER!)

   NIET. zo enthousiast over zijn!<~<~<~<~<~<~<

   Like

 2. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2019/10/12/het-blijft-merkwaardig-dat-media-weinig-oog-lijken-te-hebben-voor-valse-boodschap-van-klimaatalarmisten/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  ‘Het blijft merkwaardig dat media weinig oog lijken te hebben voor valse boodschap van klimaatalarmisten’.

  “Het blijft merkwaardig dat media weinig oog lijken te hebben voor de valse boodschap van klimaatalarmisten, die kennelijk is bedoeld om mensen te mobiliseren. Klimaatpropaganda krijgt zo ruim baan. Effectief is het wel.

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Hoppa,nog meer linkse debiele opmerkingen. je broek zakt ook af van die lui !
  Wanneer houden we is een anti links dag. CU of GL het maakt hier in Nederland allemaal niet uit, want uit alle hoeken en gaten komen onfrisse linkse ideeën boven borrelen.

  Geliked door 4 people

 4. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 5. henk verhoef zegt:

  en wie komt dan een lijntje coke brengen
  een macro op de fiets

  Geliked door 1 persoon

 6. Monalisa zegt:

  tja hier moet je maar om lachen hoe komen ze op het platteland naar de kerk.
  aan de ene kant zou het mooi zijn alle zaken zijn dan dicht, dat betekend dat de juicht niks meer kan bijverdienen ook de kroeg dicht. wat een rust zou dat geven maar laten we dan ook Schiphol op zondag sluiten of gaat dat dan gewoon door hoe kom je dan van Schiphol af als naar het oosten wil.

  Geliked door 1 persoon

 7. Monalisa zegt:

  De dames Carla Dik Faber (CU) en Suzanne Kröger (GL) pleiten vandaag in Trouw voor een verherinvoering van de Autoloze Zondag. Want dat hebben ze in het buitenland welk land dan zeg welk land hier in iedere geval niet.

  Geliked door 1 persoon

 8. Harrie Vaes zegt:

  Het ware beter als we een Gr.l en en een Chr.u vrije tweede kamer kregen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:

  https://www.geenstijl.nl/5150000/hup-politie/

  Klimaatgekkies bezetten Amsterdamse Blauwbrug – politie gebruikt wapenstok

  Nu komt het wel heel dichtbij het hart van de Amsterdamse democratie. De klimaatlangharigen – zeg maar de Einsatzgruppen van Extinction Rebellion – hebben deze zaterdag de Blauwbrug bij de Stopera bezet

  Geliked door 1 persoon

 10. Hovawart zegt:

  Ik vrees met grote vrezen dat er slechts een paar Hollanders gehoor zullen geven aan een mogelijke autoluwe zondag, als ik naar de gedragingen in’t verkeer kijk van voornamelijk de getinte weggebruikers met de korte lontjes en de uitermate agressieve rijstijl, dan verbaas ik ons dat de verkeersregels en afspraken geheel niet van toepassing blijken te zijn op deze groep verkeersdeelnemers, en dat er totaal geen sprake is van enige vorm van handhaving……terwijl bij mij de acceptgiro’s binnenvallen omdat ik vier kilometer te snel gereden heb op een verlaten 6-baans-snelweg om drie uur na middernacht………..ze willen natuurlijk geen veren hoeven plukken van kale kippen, of stigmatiseren vanwege de statistieken, of rechts in de kaart spelen, of zéér duidelijk wel met twee maten meten….ja, ja, het kan verkeren.

  Geliked door 3 people

 11. Albert zegt:

  De dame Carla Dik Faber van de CU zou toch Jesaja 10:1 moeten kennen.
  Daar staat zoiets als: ‘Wee hun die heilloze verordeningen uitvaardigen en onderdrukkende geboden voorschrijven om de armen het recht te negeren …’

  Geliked door 3 people

 12. boorzalf zegt:

  Ach, autoloze zondag daar trekken de rifapen zich niks van aan. Want dat is weer een ongelovig idee.

  Like

 13. Henk der Niederlánder zegt:

  Even een paar berichtjes de deur uit gedaan.
  Eentje aan Mevr. Dic Faber en eentje aan Suzanne Kröger

  Mevrouw Dik Faber

  Nou lees Ik dat U en Uw collega Suzanne Kröger van GL het plan hebben opgepakt om weer een autoloze Zondag in te voeren, omdat dit ook in andere landen van toepassing zou zijn.
  Nou ben Ik wezen kijken op internet welke landen dit dan zouden zijn, maar Ik kon er geen enkel land vinden waar dit van toepassing zou zijn, Hoewl Ik me kan voorstellen dat in landen waar oorlog heerst het wel een mogelijkheid zou kunnen zijn, maar ook in die landen is naar mijn informatie geen autoloze zondag.
  Ik weet dus niet waaronder Ik dit bericht van U en Uw collega moet plaatsen.
  Het zou kunnen zijn dat U beiden verkeerd geinformeerd bent, of het moet zijn dat U en Uw collega bewust fake nieuws aan het rondstrooien bent.
  Graag zou Ik van U hierop een antwoord willen hebben.

  Eveen wat knutselen aan het berich en toen deze.

  Mevrouw Kroger

  Nou lees Ik dat U en Uw collega Mevrouw Dic Faber het plan hebben opgepakt om weer een autoloze Zondag in te voeren, omdat dit ook in andere landen van toepassing zou zijn.
  Nou ben Ik wezen kijken op internet welke landen dit dan zouden zijn, maar Ik kon er geen enkel land vinden waar dit van toepassing zou zijn, Hoewel Ik me kan voorstellen dat in landen waar oorlog heerst het wel een mogelijkheid zou kunnen zijn, maar ook in die landen is naar mijn informatie geen autoloze zondag.
  Ik weet dus niet waaronder Ik dit bericht van U en Uw collega moet plaatsen.
  Het zou kunnen zijn dat U beiden verkeerd geinformeerd bent, of het moet zijn dat U en Uw collega bewust fake nieuws aan het rondstrooien bent.
  Graag zou Ik van U hierop een antwoord willen hebben.

  Dus Ik ben benieuwd.

  Geliked door 2 people

 14. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Nu bijna iedereen bij het hysterische af gelooft, dat het slecht gaat met het klimaat, wordt het natuurlijk hoogtijd om er iets aan te gaan doen. De stikstof, de CO2, de zure regen, de opwarming van de aarde, het ozongat, de komende ijstijd, de stijging van de zeespiegel, de dieren die uitsterven, de vervuiling van het milieu, en Joost mag weten wat nog meer, dat leidt geen twijfel, het behoeft onze aller aandacht. We moeten er onmiddellijk iets aan gaan doen, eer het te laat is, eer we aan ons voltooid leven toe zijn. We zijn het de kinderen en kindskinderen van de ziellugge kansparels verplicht om hen ONS land superschoon achter te laten. De enorme klimaat- en milieuschade, die de troepen van Erdogan in Syrië op één dag aanrichten, is méér, dan wij in ons Polderland in een jaar tijd ook maar kunnen beperken. Niettemin zullen wij er alles aan moeten doen, om de wereld te redden.

  Het staat inmiddels toch wel als een paal boven water, dat het nu de hoogste tijd is, om drastische maatregelen te nemen. We kunnen niet doorgaan met de enorme verkwisting, vervuiling en klimaatschade door de allerrijksten der aarde. Vraag het maar aan de boeren. Zij zullen het u bevestigen. Het staat buiten kijf, dat het vliegverkeer de grote boosdoener is. Daarom zullen wij het vliegverkeer met onmiddellijke ingang aan banden moeten leggen. Er valt niet meer aan te ontkomen, dat het aantal vluchten op Schiphol moet worden gehalveerd. Naast de milieubelasting zal er ook op elke vliegbeweging een flinke klimaatbelasting moeten worden geheven. Privé-jets moeten helemaal uit ons luchtruim worden geweerd. Zelfs het staats vliegding is relatief per passagier zo verschrikkelijk inefficiënt, dat het aan de grond zal moeten blijven. Ook het autoverkeer zal niet aan gepaste maatregelen kunnen ontkomen. De uitstoot van SUVerds is dermate groot en belastend voor het klimaat, dat verstrekkende maatregelen noodzakelijk zijn. De fiscale bijtelling zal moeten worden verhoogd van 14% naar meer dan 50%. Voor voertuigen, die meer dan 25.000 km per jaar rijden, zal de wegenbelasting moeten worden verdubbeld. Ook het spelevaren met luxe motorjachten en speedboten moet met onmiddellijke ingang worden verboden. De schade die dergelijk speelgoed aanricht aan het klimaat en het milieu is gigantisch. En autoracerij kan ook niet meer. Dat is zo fout, als de duivel maar zijn kan. De jachtpartijen voor de hoge adel op de Veluwse domeinen, moet per direct worden verboden. De schadelijke gassen uit de jachtgeweren is funest voor het klimaat en het milieu. En de zwijnenfokkerij voor de jacht op die domeinen is vanwege de CO2 uiteraard niet meer toelaatbaar.

  Deze maatregelen vormen slechts het topje van de ijsberg. Er al nog veel meer moeten volgen. Nederland zal de wereld het politiek correcte voorbeeld moeten geven. Als Nederland zich niet voldoende inzet, om het klimaat te redden, zullen wij immers allemaal sterven. Vraag het maar aan de hysterisch jankende Greta. Zij weet er alles van.

  Geliked door 2 people

 15. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb (misschien als een van de weinigen alhier) de autoloze zondag nog meegemaakt, en, wat men vaak vergeet, de benzinebonnen.
  Misschien mede door de leeftijd weet ik dat het voor ons alleen maar dikke pret was.
  Sterker nog, we hebben die zondagen benut om een hackney ponymerrie tuigmak te maken, voorheen lukte dat voor geen meter want ze maakte zichzelf helemaal gek, maar dankzij het ontbreken van verkeer durfde de dapperste onder ons het aan om met een klein rijtuigje de weg op te gaan.
  En zie, na een tijdje werd ze moe en gaf ze al haar gekkigheid op.
  Nou ja behalve de putdeksels dan, daar ging ze voor geen goud overheen.
  Maar als je dat eenmaal wist en de putten ontweek deed ze het prima.
  Ook anderen vermaakten zich prima, rolschaatsen op de snelweg, mensen worden ineens er inventief als er zulke lappen asfalt vrij zijn van verkeer.
  Destijds hadden de allochtonen ook nog niet zo’n grote bek en liedjes als “den Uyl is in den olie”(Pierre Kartner en Boer Koekoek) en Koeweit Kiel Kiele Koeweit (Farce Majeur) konden nog gewoon.
  Het hele team van Farce Majeur ging zelfs verkleed als Arabieren op bezoek bij de consul van Koeweit.

  Geliked door 2 people

 16. kampersrene zegt:

  bewijs dat die linkse kudde niet nadenken …nochthans eenvoudig …hoe geraakt een moslim in zijn moskee….? om zijn”” Hallahoe”” te eren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s