Na de muur, dertig jaar later

Screenshot_5

(Door: “bozeoudeman”)

 Dertig jaar geleden viel de muur en kon de neoliberaal socialistisch gekleurde paarse vorm van ‘democratie’ vanuit West-Europa oprukken naar het oosten om ergens al fors in de richting van de poorten van Moskou voorlopig halt te houden. Een nieuw offensief om het nazisme uiteindelijk in heel Europa te laten zegevieren? 

Na dertig jaar ‘democratie’ brengen wordt de balans door de beperkt denkende EU-elite opgemaakt. Het is niet geworden wat men had gewenst: een brave club landen die blij en gelukzalig de fake-democratie van de EU-klonen hadden aangenomen en geaccepteerd. Dat had het moeten zijn, zodat een feestje gevierd kon worden.

Een feestje bij met name een soort decadent lifestyle socialisme, waar hebzucht inmiddels maat is. Een feestje waarin de DDR-vorm van staatsinrichting als het beste wordt gezien en bejubeld door types die bij hoog en bij laag zweren democraten bij uitstek te zijn en daarom het noodzakelijk achten dat eenieder die anders denkt bij voorbaat de mond moet worden gesnoerd.

Hierin gaat men ver, heel ver. Maar het is ook om de ‘democratie’ te beschermen. Zodoende lijken boetes die tonnen kunnen bedragen, gevangenisstraffen voor haatdaden, zoals een plakje ham naar een moskee werpen, en toekomstige uitsluiting van gezondheidszorg, onderwijs, economisch vangnet en wonen van ongewenste elementen eventueel helaas niet langer te vermijden.

Dit alles om toch die ‘democratie’ te beschermen tegen radicalen en populisten die overal, met name in dat oosten van Europa, de kop opsteken. Dat moet een halt worden toegeroepen, want natuurlijk is de nieuwe Merkel/Obama-vorm van nazisme het mooiste en beste voor alles en iedereen. Hoe is het dan toch mogelijk dat vooral dat Oost-Europa zover kon afdrijven van de mooiste staatsvorm die er bestaat.

Verbazing alom bij de West-Europese elite. Zoals in de jaren dertig van de vorige eeuw eenzelfde soort in decadentie verdwaalde elite de eerste tekenen van de opkomst van de nazi’s negeerde, wordt dat vandaag door de nieuwe vergelijkbare elite opnieuw gedaan. Een elite, die zo overtuigd is van eigen gelijk en zichzelf tevens zó volledig overschat dat de vergelijking met toen absoluut reëel en levensbedreigend is.

Net als toen weigert men om de werkelijke oorzaken onder ogen te zien en blijft men weigeren de kuddes olifanten te zien die agressief en vernielzuchtig ook door hun eigen huis lopen te rennen. Dat alles is gewoon bedrog, het is bangmakerij van rechts-extremisten en rechts-populisten,  dus van domme, niet voldoende onderwezen personen en uiteraard tevens intriganten van dat wereld bedreigende manneke Poetin die onze vrijheden bedreigt, waarom dus ook heel ‘democratisch’ die vrijheden moeten worden ingeperkt. Dat is toch heel begrijpelijk, of niet soms?

Zou niet de reactie van Oost-Europa eerder heel begrijpelijk zijn? Nadat West-Europa niet echt veel heeft gedaan om Oost-Europa van een terreurstaatsvorm te bevrijden, hebben die Oost-Europeanen dit min of meer zelf gedaan en weigeren nu dus om diezelfde communisten, nu als socialisten verkleed, hen weer diezelfde terreurstaatsvorm via hun visie op ‘democratie’ op te laten dringen.

Een vorm van dwingelandij, dit keer onder het mom van multiculturalisme, iets waaraan een nazi-ideologie gekoppeld is aan een religieuze ideologie van totale overheersing, en om dit te bereiken volledige vernietiging van alles en iedereen die anders wil, doet, leeft en denkt. Zou dat kunnen, elitaire ‘journalisten’, historici’ en andere ‘hooggeleerde’ betweters, die niet willen zien dat terreur-ideologieën op het punt staan de mensheid opnieuw de hel te brengen. Wat een onzin kraamt deze oude boze man toch uit, hoor ik de communist opa Van R. al neuzelen.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, Europa, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Na de muur, dertig jaar later

 1. flo zegt:

  Perfect verwoord, helaas realiteit, en zeker geen “oude boze mannen onzin”.
  Socialisme/communisme, en ook de nationaal socialistische nazi’s, kortom links, zijn feitelijk altijd de oorzaak van oorlogen en ellende, met vandaag de dag een flinke boost door de gore pislam en zijn mislims.

  Liked by 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Europa zal een kopie worden van oost-Duitsland, beton…..blokkendozen met raampjes erin waar men in leeft, betonblokken op de doorgaande wegen tegen terreur, en betonnen muren om de banlijeue om het multiculturele sprookje te vervolmaken…..de moslimenclaves als autonome kansenpareltjes in een wurgkoord (strop) om de nekjes van de burgerlijke achteloosheid.
  De Utopie van de Socialistische Heilstaat Europa, begonnen toen men de Muur neerhaalde……

  Liked by 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Het wordt spannend als het geld opraakt. En dat kan heel snel gebeuren gezien de huidige financiële markt. Dan zal de DDR 2.0 crepeeren net als haar voorgangster in 1989.
  Hopelijk zullen we Duitsers niet dezelfde fout maken als twee keer eerder, in 1945 en 1989. We hebben destijds de
  (nationaal)-socialisten weer aan de macht laten komen.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De EU een nieuw nazisme ?
  Nee hoor, het nazisme was bijna gelijk aan fascisme en beide ideologieën gaan uit van één sterke leider, je kunt van de EU zeggen wat je wilt maar een sterke leider is er nog nooit geweest, zelfs overeenstemming over waarnaar gestreefd zou moeten worden was meestal ver te zoeken.
  Het is te vergelijken met een logge mammoettanker op volle zee zonder kapitein, afremmen of koers verleggen vergt vele kilometers en er is niemand die de verantwoording durft te nemen.

  Het niet ingrijpen bij het opkomend nazisme zie ik ook met wat andere ogen.
  Duitsland had echt niet het alleenrecht op antisemitisme, ook in Frankrijk en Engeland was men daar niet bepaald vies van.
  Het enige was dat men nog niet zover was dat het industrieel afslachten denkbaar was, maar dat was het bij het ontstaan van het nazisme ook in Duitsland nog niet, wegjagen wel (met achterlating van alle eigendommen), Zuid-Amerika is zelfs in beeld geweest.
  Ondanks dat ik tegen de EU in haar huidige vorm ben geloof ik wel dat een verenigd Europa nodig is, verenigd op economisch gebied en samenwerking op het gebied van defensie.
  Maar dat is het dan ook wel zo’n beetje, waar ik fel tegenstander van ben is het afdragen van autonomie en de ziekelijke bemoeizucht van de EU.
  We hebben ons te lang veilig gevoeld onder de paraplu van de NAVO (=USA) en dat is schijnveiligheid gebleken.
  Er is in heel Europa rücksichtslos bezuinigd op defensie en dat dient teruggedraaid te worden, wat mij betreft kan morgen de dienstplicht opnieuw ingevoerd worden met als bijkomend voordeel dat het huidige schorriemorrie dat doelloos over straat sliert opgevoed wordt. (met stevige disciplinaire maatregelen).
  Europa zou alle subsidies per direct af moeten schaffen, elk land dient zijn eigen broek op te houden en de euro is mislukt en moet teruggedraaid worden.
  Dat kost een forse smak geld maar beter ten halve gekeerd…

  Liked by 1 persoon

 5. Aegolius cs zegt:

  Niets aan de hand, beste “bozeoudeman”.
  Links doet zijn politieke werk:
  Gregor Gysi: “Zum Glück sterben die Deutschen aus.”

  25 JAAR DUITSE EENHEID: KINDEREN, AUTO’S, RELIGIE – DE VERGELIJKING OOST-WEST
  ‘Ossies’ zijn links en ‘Wessies’ steenrijk? Dat cliché klopt slechts gedeeltelijk. Een nieuw onderzoek laat zien hoe oude en nieuwe Bondsstaten sinds de hereniging nader tot elkaar gekomen zijn – en waar er nog enorme verschillen bestaan. Herinnert U zich nog Helmut Kohls belofte van de “bloeiende landschappen?”.
  https://ejbron.wordpress.com/2015/07/24/25-jaar-duitse-eenheid-kinderen-autos-religie-de-vergelijking-oost-west/

  Liked by 1 persoon

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Zo’n 30 jaar geleden viel de Berlijnse muur. Daarmee kwam er een einde aan de “koude oorlog”. Die had een kleine 45 jaar geduurd en met een “ijzeren gordijn” Europa in 2 invloedssferen verdeeld. De jongeren van tegenwoordig beseffen nog maar amper, wat dat betekende. Maar ik herinner het me nog als de dag van gisteren. De Oost-Europese landen waren lid van het Warschaupact en dus feitelijk vazalstaten van het, door ons toch zo gevreesde, communistische Rusland. De West-Europese landen, verenigd in de NATO, waren zogenaamd vrij, maar moesten toch wel een beetje dansen naar de pijpen van Amerika. Aan het ijzeren gordijn, dat dwars door Duitsland liep, stonden aan de ene kant de NATO-troepen en die van het Warschaupact aan de andere kant. Reizen van West naar Oost was heel erg moeilijk en van Oost naar West was vrijwel onmogelijk. Men liet ons geloven, dat die enge Russen elk moment naar hier konden komen. Als dienstplichtig soldaat werd ik menig keer bang gemaakt, dat er plotseling een reële dreiging was, dat de Russen elk moment door het ijzeren gordijn konden breken. Gelukkig kwamen de Russen niet. Toen De Berlijnse muur was gevallen en het ijzeren gordijn was gesloopt, werden de legers ontmanteld en keerden de toepen terug naar huis. Westerse bedrijven kregen toegang tot de Oost-Europese en Russische markten. Of beter gezegd, ze overrompelden die markten met commerciëel geweld. Wij meenden, dat het Westen de koude oorlog had gewonnen en dat we voortaan zonder angst in vrede in vrijheid zouden kunnen leven. De EEG werd, ondanks een afwijzend referendum van o.a. Nederland en Frankrijk, in rap tempo omgeturnd tot de EU. Tegen alle afspraken in werd het ene na het andere Oost-Europese land bij de EU en de NATO gevoegd. Het is nu pais en vree in Europa. Of misschien toch niet helemaal ??? De “vrije” Europese landen moeten zich nu richten naar de grillen van de EU. De EU ontpopt zich steeds meer als een ware communistische dictatuur. (Waar ging die koude oorlog ook al weer over ???) Voor Rusland was de ommekeer toch echt wel een hele aderlating. Het duurde jaren eer de situatie in Rusland weer min of meer onder controle kon worden gebracht en stabiliseerde. Het is vooral Poetin geweest, die Rusland uit het dal optrok en weer op de kaart zette. Maar dàt was niet de bedoeling, vonden de Amerikaanse en Europese politieke elites. In no time werd Rusland van alles en nog wat beschuldig. Rusland werd beschuldigd van agressie. En sancties bleven niet uit. Er werden weer troepen in Europa opgesteld, niet meer midden in Duitsland, maar aan de Russische grens, dus een kleine 800km dichter bij Moscou dan vroeger. Er staan nu méér NATO-troepen aan de Russische grens, dan destijds aan het ijzeren gordijn. Niet, dat de Russen van die lieverdjes zijn, maar toch dient de vraag zich aan, wie thans de echte agressor is. We mogen ons erop verheugen dat Poetin over een enorme zelfbeheersing beschikt, anders was WO3 al lang uitgebroken. Misschien heeft Poetin het toch wel iets beter met ons voor, dan ons door onze rood-groen en extreem-linkse “elites” met propaganda en indoctrinatie wordt voorgehouden.

  Like

 7. ruud 2 zegt:

  Heel mooi stuk.

  Liked by 1 persoon

 8. Rensk. zegt:

  En dan te bedenken dat Merkel van de DDR scheikunde (of was het natuurkunde?) gestudeerd heeft. En wat deed ze? kerncentrale dicht na de ramp in Japan. In de plaats uit te zoeken waardoor en hoe kan het veiliger, Nee die stomme trut laat bruinkool delven en zet overal die ondingen van windmolens neer. Dat gekke wijf zat toch in zoń communistische jeugdbeweging waar ze zorgde voor de propaganda!! Nou daar is ze goed in en dan wel tegen de oorspronkelijke bevolking in. Ik zou er helemaal niet mee zitten als die lui op een schip met een flink gat erin de zee opgestuurd worden. Zou er geen nacht slechter om slapen. Ze hebben zelf bloed aan de takken.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s