HEMA haalt “extreemrechtse” trui uit de schappen

Screenshot_81

(Door: Eric A.)

Door het totale gebrek aan kennis over de werkelijke inhoud achter runen en het vasthouden aan een relatief klein tijdsbestek in onze historie voor wat betreft het gebruik van runen, haalt Hema de truien uit de winkels. De Telegraaf noemt het zelfs een ‘rechts-extreme’ trui. Ze noemen als reden de rune ODAL, die de nazi’s en neonazi’s misbruikt hebben. ODAL is trouwens de Angelsaksische benaming, maar ze verwijzen naar de Germaanse runen waar de rune OTHALA heet.

De Telegraaf

Ze hebben dus geen idee van de werkelijke inhoud en betekenis achter runen. Ook schrijft de Telegraaf dat het de laatste rune is in het alfabet. Op Wikipedia staat dat zo, maar heel vaak wordt DAGAZ als laatste rune gebruikt, wat logisch gezien veel aannemelijker is. Daar is veel discussie over, maar het gaat om de inhoud en betekenis als levenswijsheid en geheugensteuntje daaraan. Op Wikipedia staan de runen ook niet uitgelegd, omdat de persoon die ze erop heeft gezet geen kennis heeft van het doel en de wijsheid achter runen.

OTHALA betekent oorspronkelijk geboortegrond en de terugkeer daar naartoe, ouderlijk huis, vaderland en bestemming. Wat heeft dat met extreemrechts te maken? Ik heb een shirt met de OTHALA rune met daaronder Valhalla wat betekent:  bestemming Valhalla. Ben ik nou ineens extreemrechts?

www.telegraaf.nl

Door:
Eric A.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Krankzinnigheid, onwetendheid, political correctness. Bookmark de permalink .

21 reacties op HEMA haalt “extreemrechtse” trui uit de schappen

 1. Hovawart zegt:

  Het verleden van één bepaalde bevolkingsgroep moet klaarblijkelijk tot de wortels en de runen worden uitgeroeid, en men gaat daar vér in, heel ver……

  Geliked door 2 people

 2. bobzelf zegt:

  IK ZOU DE TRUI DAN UITBRENGEN MET een “” ODOL “” EROP
  WORDT DAN TOPPERTJE HOOR !! BIJ DE HEMA
  HUGGIE
  OME BOB

  Geliked door 1 persoon

 3. aquarius4422 zegt:

  Dat er sneeuwvlokjes en SJW’ers rondlopen die achter alles wat hun verstand te boven gaat extreem rechts zien, wel ze zijn niet wijzer.
  Maar ronduit ziekelijk is het dat een bedrijf als de Hema buigt voor dit soort onzinnigheden.

  Geliked door 2 people

 4. Dr. Heinz zegt:

  Dit is bespottelijk, gaan ze ook alle broeken uit de schappen halen omdat Adolf Hitler ze ook droeg?
  En je kunt er ook een vis in zien, die door de christenen werd gebruikt tijdens de tijd van Julius Caesar.

  Geliked door 2 people

 5. BigLJohn zegt:

  Zou er op deze trui symbolen hebben gestaan zoals die van de Black Panter beweging, of Black is Beautiful, of voor mijn part Allah is Groot of de symbolen van ISIS, dan zou niemand zijn eigen daar aan gestoord hebben. Gestoord ja, dat zijn vele Nederlanders. Gediplomeerde wegkijkers en ontkenners van hun eigen roots.

  Geliked door 2 people

 6. ronjaspers zegt:

  De nazi,s en neonazi,s zijn socialisten.Dus extreem links.

  Geliked door 2 people

 7. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Runen worden klaarblijkelijk gezien als nationalistisch en dat past niet in een steeds verder globaliserend Europa. Dan moet de gehele Europese geschiedenis maar uitgebannen worden. Nationalisme is uitsluitend nog besteed aan al drie generaties HIER geboren Turken, Marokkanen, Surinamers, Ghanezen etc. etc. waarvan het HEEL normaal gevonden moet worden dat ze toeterend – als in hun ‘vaderland’ -met vlaggen de infrastructuur, wegen en buurten, overbelasten. Een enkel geweld’incidentje’ nemen we op de uitverkoop toe…

  Het hedendaagse probleem is dat elke hersenloze sukkel zonder enige kennis van zaken een totaal ongegronde klacht of beschuldiging mag uiten en u daarmee beschuldigend mag verwijzen naar hoek waar u helemaal niet thuis hoort. Wat echter veelvuldig gemist wordt is de vraag(!) wat betekent het werkelijk? waarom doet of draagt u dit? Zodat u het kunt uitleggen… Nee, u bent direct veroordeeld en overgeleverd aan onwetenden die eerst doen en dan pas denken, voor zover ze daartoe in staat zijn… Waarom zijn er verder nooit problemen met Chinezen, Molukse mensen (begin niet weer over de treinkaping!) etc etc. maar veelvuldig met moslims en een heel klein maar hardnekkig deel van de negroïde bevolking…?

  Geliked door 2 people

 8. Tistochwat zegt:

  En het is ook nog een wit tekentje; had dat niet zwart moeten zijn?
  Wát een racistische trui.

  Wat was de slogan van HEMA ook weer?

  ECHT HEMA!

  Laffe kruipersbende.

  Geliked door 3 people

 9. droevige mof zegt:

  Roger Hallam, de mede-oprichter van Extinction Rebellion, zei over de Holocaust: »just another fuckery in human history«. (“Gewoon een andere troep in de menselijke geschiedenis.”)
  Ja, lieve klimaatactivisten en gutmenschen, je hebt een probleem met deze morele en autistische iconen. Ze praten zich in de problemen. Zelfs prins Andrew kan hier niet meer helpen.
  https://www.freiewelt.net/nachricht/mitbegruender-von-extinction-rebellion-relativiert-holocaust-10079600/

  Like

 10. Tineke zegt:

  Die HEMA wordt steeds achterlijker.
  Als je ergens wat achter wilt zoeken,is er altijd wel een stok om mee te slaan.
  Nou Marcel Boekhoorn, jij gaat het ook niet redden met die kuthema .
  Multicul,transgenderbende ,zwarte piet in de ban en alles is extreemrechts.

  ECHT HEMA…….

  Geliked door 4 people

 11. Lilith zegt:

  Dit symbool is zo oud als de mens zelf ongeveer…en inderdaad het verbeeldt de bestemming van de Mens in élke cultuur tot 70.000 jaar terug. https://www.eternalsymbols.com/a-global-and-an-eternal-symbol/.
  Het hele universum is geordend en gestructureerd op basis van geometrie en getallen. Een samenleving die beweert; ‘we are all fluid’ heeft er niets van begrepen en wil dat ook niet langer meer. Zo’n samenleving dendert bergafwaarts en dat is duidelijk waarneembaar. De runen zijn 75 jaar na AH toe aan eerherstel net als dat andere betekenisvolle symbool de swastika uit India.

  Like

 12. Pietersen zegt:

  Het Nederlands moet al verdwijnen, maar eerst nog de runen.
  Laffe man die Hollandse eigenaar van de HEMA Boekhoorn.

  Geliked door 1 persoon

 13. bezigebij63 zegt:

  Niks mis met die trui. Gewoon kopen.

  Geliked door 1 persoon

 14. bezigebij63 zegt:

  Ik heb een aantal kledingstukken met een lauwerkrans. Dat symbool droegen zowel de Nazi’s (SS) op hun pet als de oude Romeinen op hun hoofden.

  Like

 15. kampersrene zegt:

  straks staan bij HEMA de Antifa truitjes in reklaam

  Geliked door 1 persoon

 16. Orelius zegt:

  Weet je wat ook niet meer verkocht mag worden bij de hema , de peniskoker . Want die is beslist niet genderneutraal . Die straalt veel te veel mannelijkheid uit . Mannelijkheid is tegenwoordig uit den boze . Kijk maar naar ons politie apparaat(behalve bij die blonde kortharige agente van tv) , het leger ,de ambtenaren en politisie. Echt toonbeeld van bikkels
  En doorpakkers. PPPPFFFFFFFF

  Ps uuuuhhhhh pappen en nat houders bedoelde ik sorry.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s