Stikstofcrisis: eigen schuld, dikke bult

Screenshot_80

(Door: Afshin Ellian)

De PvdA wil de maximumsnelheid naar 80 km/u terugbrengen. GroenLinks wil wellicht dat u helemaal niet meer aan het verkeer deelneemt. D66 wil dat u zoveel migranten opneemt, en teruggaat naar de moedernatuur. Het kan nog gekker worden. Een Hollands tafereel lijkt soms op een theaterstuk zonder een aanwijsbare regisseur. Thans wordt Nederland letterlijk vertraagd.

De Telegraaf

Een aantal infrastructurele activiteiten dreigt vast te lopen. Natuurlijk zoekt iedereen naar de aanstichter (de regisseur) van deze ellendige toestand: de ijzeren greep van klimaatreligie, met eigen priesters en medicijnmannen. De rationaliteit, de redelijkheid van politieke besluitvorming is ver te zoeken. Op klaarlichte dag worden er sprookjes verkocht. Zo onthulde de Telegraaf dat de verwachte spectaculaire groei van de groene banen tot volksverlakkerij behoort: het werkgelegenheidseffect op lange termijn is nul!

Waar een geloof, in welke vorm dan ook, met politiek, wetenschap en media vermengd wordt, leidt dat onvermijdelijk tot onoplosbare conflicten.

Het is niet onbegrijpelijk dat wij de politici, nu in het geval van de stikstofcrisis, verantwoordelijk houden voor de gevolgen daarvan. VVD en CDA worden in de opiniepeilingen op de beklaagdenbank gezet. In werkelijkheid hebben deze partijen verre van een meerderheid om naar eigen inzicht te kunnen handelen. Een meerderheid, daar gaat het om. Hier wijs ik naar u, de kiezer. Ook u bent verantwoordelijk voor dit Hollandse tafereel. Hoezo wij?

Wij, de burgers, vormen de basis van een democratisch regime: de volkssoevereiniteit. Het soevereine volk eigent zich de macht toe en betreedt het podium tijdens de periodieke verkiezingen. En bij de laatste Kamerverkiezingen gaven velen hun stem aan D66, GroenLinks, ChristenUnie, PvdD en PvdA. Het zijn partijen die in mindere of meerdere mate tot de klimaatkerk behoren. Als VVD en CDA, met eventuele steun van PVV en FvD, een meerderheid hadden, zouden ze de wetten, en niet de maximumsnelheid kunnen veranderen. Ook hadden ze niet de bouw, maar het onredelijke beleid kunnen stopzetten.

De wetten worden niet door goden, maar door volksvertegenwoordigers gemaakt.

Ook alle huidige, onprettige maatregelen in een aantal grootsteden zijn het resultaat van ons stemgedrag, als gevolg van de verdere versterking van D66 en GroenLinks. Houd dus op met dat gemopper over het beleid, maar stem op partijen die niet tot de klimaatkerk behoren. Dat is toch niet zo moeilijk.

Eigenlijk probeer ik u hier te overtuigen van uw eigen macht. Kiezers zijn in een democratie niet machteloos, maar de ware machthebbers. Het calimero-gedrag past niet bij een democratische kiezer.

Met paniekerige antistikstofmaatregelen verlangt men kennelijk naar een onmiddellijke terugkeer naar de moedernatuur. De gebedsoproep van de klimaatkerk luidt: onderwerp je aan de natuur!

De mens is niet geschapen om de natuur te dienen. Onnatuurlijkheid is eigen aan de mens. De politiek die de natuur prevaleert boven de mens, wordt inhumaan en onredelijk. In de democratie zijn wij, de kiezers, de regisseur van politieke taferelen waarvan we weleens spijt krijgen. Gelukkig biedt de democratie ook de correctiemogelijkheid om onze verkeerde keuzes bij de periodieke verkiezingen ongedaan te maken.

Bron:
www.telegraaf.nl
(premium-artikel)

h/t “Wachteres”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, gezond realisme, klimaatfascisme, Nederland. Bookmark de permalink .

36 reacties op Stikstofcrisis: eigen schuld, dikke bult

 1. Juanito zegt:

  Tja, krijg dat maar eens tussen de oren van de gemiddelde Nederlander. Je hond leren autorijden gaat sneller.

  Geliked door 5 people

 2. Doornroosje zegt:

  En hier slaat Ellian weer de spijker op zijn kop. Veel jonge mensen hebben zich laten overrompelen door Klaver en Jetten en hebben zich angst aan laten jagen. Die hadden NOOIT in de regering moeten zitten. Links moet af. Is niet goed voor Nederland. De bewijzen zijn te zien en als die aan de macht blijven zijn de gevolgen NIET meer te overzien en dan is Nederland de klos. Ja, uiteindelijk is de kiezer de baas.
  Stem PVV

  Geliked door 5 people

 3. er is heel veel natuurschade door immigratie en asiel

  Geliked door 8 people

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De extreem-linkse politieke maffia, is met de duivelse idioterieën hysterisch aan het doordrijven tot het uiterste en nog een heel stuk verder. Ze gaan van kwaad naar erger. Ze menen het bloed bij de mensen onder de nagels vandaan te mogen halen. Maar als het fout gaat, zit het niet mee. Zelfs linkse bomen blijven niet tot in de hemel groeien. Een kruik gaat immers te water, tot die barst. Wie niet horen wil, zal gaan voelen. Dikke bult, eigen schuld. Wie het onderste uit de kan wil halen, krijgt het lid op de neus. Wanneer gaan de mensen inzien, dat ze worden voorgelogen ??? Wanneer is de maat vol ??? De druppel, die de emmer doet overlopen, kan elk moment vallen. Dat geeft gedonder in de glazen. Ook de Franse Revolutie was geen donderslag bij heldere hemel. Wie het onderste uit de kan wil hebben, krijgt de droesem.

  Geliked door 2 people

 5. Joke zegt:

  Tja, dat krijg je als je kinderen de politieke agenda laat bepalen.

  Geliked door 3 people

 6. ruud beijer zegt:

  Men drinkt een glas en doet een plas. Verder niets!

  Geliked door 3 people

 7. Rensk. zegt:

  We krijgen in ieder geval 700 migranten per week erbij plus 65 Modaviers plus 25 verstekelingen plus de rest van de migranten/moldaviers en verstekelingen die nog deze kan op gaan komen na het bericht dat de 65 Moldaviers uitstekend ontvangen zijn met bed bad en brood en goede gezondheidszorg, idem nog de komende verstekelingen idem nog komende de rest van een groot deel van Afrika. Gauw kinderen hier maken gaat ook werken en zo gaan we met zn allen de afgrond in. Gewoon door een stel gekken daar in Den Haag , waarvan ik in 2015 al heb gezegd: ze zijn gek knettergek.
  Journalist vraagt aan Knol: heeft u een idee waarom deze Moldaviers deze kant opkomen? Knol: kan van alles zijn zoals b.v. de koude die gaat komen. Joh echt????? Mijn hemel dit antwoord. Denkt ze dat het volk debiel is? Nou mevr Knol u komt zelf over als een totale debiel.
  Wat ik aan zie komen? Dat deze volksverhuizing niet gaat stoppen. Integendeel het worden er nog veel meer en wat er dan gaat gebeuren kan iedereen met enig verstand zelf bedenken.

  Geliked door 7 people

  • Oeps zegt:

   @ Rensk. (21 november 2019 om 10:28)

   Dames en Heren.

   Wat een land, wat en land is Nederland, waar dat allemaal man kan kunnen mogen.
   Wanneer valt het tere vaasje kapot ???

   Like

 8. Rensk. zegt:

  nb dus die hele stikstof is peanuts met de aantallen mensen, die nog komen

  Geliked door 4 people

 9. Bob Fleumer zegt:

  De leiders lijden aan de gekke koeienziekte; hersenverweking alom er is zoveel mis dat het bestuur geen idee heeft hoe het op te lossen, Nederland heeft een RESET nodig!

  Geliked door 3 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   De bestuurlijke elite zit onder haar eigen kaasstolp en doet haar eigen ding. Er komt geen geluid meer van buiten bij hen binnen. Alleen hun eigen stem is voor hen hoorbaar. Het klootjesvolk staat met de neus tegen het glas aan de buitenkant van de kaasstolp met verbazing te kijken waar de elite mee bezig is. 1x per week komt er een papieren wet onder de rand van de kaasstolp door en wordt het klootjesvolk geacht die stipt na te leven. Zo n iet dan wordt de wetnaleving door geuniformeerde slaven afgedwongen.

   Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De wetten worden niet door goden, maar door volksvertegenwoordigers gemaakt.”

  Hier waag ik het met Afshin Ellian van mening te verschillen.

  De wetten worden gemaakt door lui die net doen of ze volksvertegenwoordiger zijn, maar in werkelijkheid het programma van hun partij en dat van Brussel proberen te realiseren. Het volk vertegenwoordigen ze al generaties niet meer.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 8 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Dat klopt meneer Köhler en ook ik ben het niet geheel eens met de heer Ellian eens.
   Wij mogen in principe eens in de vier jaar stemmen en we doen dat aan de hand van wat politici zeggen te willen gaan doen, als na de verkiezingen echter blijkt dat ze niet doen wat ze beloofd hadden en plots ook met dingen komen aanzetten waar in verkiezingstijd met geen letter over gerept was dan duurt het nog vier jaar voor je de foute keus kunt herstellen.
   Te gemakkelijk gaan we er in Nederland nog vanuit dat politici oprecht zijn terwijl dit reeds lang achterhaald is, velen zitten er niet voor ons maar voor zichzelf.

   Geliked door 1 persoon

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Een idee van me dat het natuurlijk nooit kan halen is het afschaffen van verkiezingscampagnes. Die campagnes zijn enkel een uitnodiging en een vrijbrief om te liegen en valse beloften te doen. Dat onze (onze?) volksvertegenwoordigers daar na afloop van de verkiezingen niet tegen in het geweer komen, geeft slechts aan dat het gehele parlement daar zit voor het verdedigen van de partijbelangen. Door de verkiezingscampagnes af te schaffen worden de lijsttrekkers en partijleiders tegen zichzelf in bescherming genomen. Het spaart trouwens ook nog een heleboel (overigens weggegooid) geld uit.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 11. Rensk. zegt:

  Nou nee de democratie biedt geen correctiemogelijkheden meer. Aangezien groot deel van de bevolking geen idee heeft waar het over gaat zullen ze weer op der gevestigde partijen stemmen. Mensen houden niet van verandering. De partijen, die buiten de gevestigde orde staan krijgen te maken met een buitensluiting. Met andere woorden: de democratie is allang kapot meneer Ellian. Dat zou u toch moeten weten lijkt mij zo.

  Geliked door 8 people

  • bobzelf zegt:

   dank U Rensk !! dank U .
   het iq van de gemiddelde nederlander schat ik in op het niveau
   van een BUS OUDERWETSE VIM !
   GEWOON SUFGEWIEGD .
   Dus U en ik en trucker , en het overgrote deel hier bij BRON .
   zijn werkelijk omringd door een dikke
   16 miljoen lobotomy patienten . werkelijk ongelofelijk .

   de geniale domheid , ik heb geen idee , waar ze het vandaan halen .
   mijn oude buurman en vechtgenote ?? emigreren uit dit gekkenhuis
   maar wel gewoon VVD stemmen
   EN NIET WILLEN ZIEN WIE HUN IN DIT MOERAS GEBRACHT HEEFT
   mijn EX ?? , al die import heb jij toch geen last van ???
   we hebben het toch nog goed ??
   MIJN ZOON HEEFT MET ZIJN VRIENDIN EEN DOCHTERTJE VAN 12 !!
   MAAKT NIET UIT ZEKER, ??
   WELKE MAAT BOERKA WENST U UIT DE FOLDER linkse teef !!
   een zekere vvd 2.0 light trol hier Ruud Beijer
   we hebben hem 4 a 5 hele dagen alle voor beelden gegeven
   ze staan zelfs hier bij BERT op de site
   per punt aangegeven
   waarom de fvd niet deugt !!!
   zie ,,,,,,, zijn hersenloze reacties . !!!!!
   geen enkel argument , niks,,,,noppes,,,niemendal,,, rien,, nichts ,, nada
   Ja mijn capslock staat aan???? , ja al sinds 2014
   als je 14.000 mensen hebt zien doodschieten en 24.000 gewonden hebt gezien meest vrouwen en kinderen en een totaal vernietigde infrastructuur
   ZOU IK DAAR VAN WAKKER LIGGEN .
   ONGELOFELIJK .

   Ik kom zulke malloten nou al jaartje of 20 tegen
   in het dagelijkse leven en zeker op facebook en internet
   sommige worden dan ook gewoon door de EU betaald
   je kon enige tijd geleden solliciteren

   wat het betaalt weet ik niet, je kunt het effe aan Ruud Dombo vragen ??

   Trucker en ik , 147 argumenten , en hele verhalen

   antwoord ,& argumenten ,,,, lobotomy RUUDJE ???

   u SCHRIJFT MET HOOFDLETTERS
   BEETJE SOFT VERHAAL BEN 2 X IN SLAAP GEVALLEN
   JA WANT DE FVD , WIL EEN REFERENDUM ???

   EN DAN TUSSENDOOR TEGEN ONS ROEPEN JA, WANT IK STEM PVV

   DANK VOOR UW GEWELDIGE STUK ,

   IK DANK ALLE MENSEN HIER HOOR, VOOR HUN TOMELOZE INZET
   VOOR GEERT c.s.

   maar denk , dat nederlander als oprichter van de bilderberg groep, en de EU , als laatste het licht uit zal doen
   MET ONS GEWELDIGE KONINGSHUIS ,
   de BASTAARDEN VAN DE RANITZ !!!

   ze willen in het harnas sterven denk ik dan maar

   MIJN VADER ZEI DAN : ER MOET TOCH AAN ZO’N DING TE KOMEN ZIJN !

   DANK VOOR UW GEWELDIGE BIJDRAGE

   HUGGIE

   OME BOB

   Like

   • ruud beijer zegt:

    Bopper weer in slaap gevallen na het lezen van die onzin. Trouwens je capslock blijft hangen.

    Like

   • bobzelf zegt:

    hee ruud !!
    IS DOODVAALLEN OF GEWOON STERVEN OOK EEN OPTIE ?? voor je ??

    EN WEER LEKKER KORT VERHAAL , VOL MET ARGUMENTEN ,??????

    JE DOMMIGHEID WIL JE OOK ECHT AAN IEDEREEN LATEN ZIEN !!

    MIJN DANK IS DAN OOK WEER GROOT

    VOOR JE FENOMENALE BIJDRAGE dan wel REACTIE WHAHAHAHAHAHAHAHAA

    LUL IS ALTIJD MET HOOFDLETTERS TOCH ??

    GEGROET WEER

    OME BOB ZELF

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Hahaha die bopper. Met zijn capslock die blijft hangen hahahaha. Onbenul!!

    Like

 12. HenK zegt:

  Als je zo voor de natuur bent stop dan met nog honderdduizenden gelukszoekers onderdak te geven want ieder mens vervuilt en er moeten bossen gekapt worden om huizen te kunnen bouwen

  Geliked door 6 people

 13. boorzalf zegt:

  80 km op de snelweg ??

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  De mens is niet geschapen om de natuur te dienen.

  De mens kan niet eens overleven in de vrije natuur zonder kleding, schoon drink- en badwater, voedsel, tandpasta en een verwarmde woning. Eigenlijk heeft de mens geen bestaansrecht.

  Neem nu een vogel: die heeft geen kleding e.d. nodig, en kan overal zelf zijn ‘huis’ bouwen (zonder bouwvergunning en andere flauwekul). Ook vindt hij zijn voedsel in de natuur.
  Uiteraard kan een vogel elke dag gegrepen worden door een predator, maar dat gevaar lopen wij ook met:
  – (mohammedaanse) verkrachters
  – mohammedaanse koppensnellers
  – en vooral met de kleptomane ‘overheid’.

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Een vogel is zelfvoorzienend, maar hij doet het wel veel beter dan een Afrikaan. Want die moet blijvend door Europeanen geholpen worden met voedselzendingen en vele soorten van andere hulp. Al gedurende vele tientallen jaren is men hiermede bezig. RTL 4; Help de mama’s en doneer voor een kind. Die acties zijn ronduit schandalig te noemen ! Alles bij elkaar werden er in de loop der jaren fortuinen aan hulp aan Afrika geschonken die even zo vlug verdwenen als sneeuw voor de zon. En nu is men bezig om zowat compleet Afrika naar ons te verschepen, om langzaam maar zeker onze maatschappij en cultuur te doen vernietigen.

   Geliked door 2 people

 15. Tistochwat zegt:

  Eigenlijk probeer ik u hier te overtuigen van uw eigen macht. Kiezers zijn in een democratie niet machteloos, maar de ware machthebbers.

  Er is hier geen democratie.
  Stemmen helpt niet vanwege de stembusfraude.
  Bovendien stemt het merendeel van het volk (het klootjesgedeelte) op linkse ‘partijen’, die geleid worden door ‘lekkere’ jongens (al dan niet homo) met gladde praatjes.

  Geliked door 1 persoon

 16. BigLJohn zegt:

  ….Kiezers zijn in een democratie niet machteloos, maar de ware machthebbers….Als, ja als er sprake zou zijn van een democratie. Democratie betekent dat de meerderheid beslist. Voor Nederland geldt; de minderheid beslist. Dus wat heeft de kiezer nog in te brengen, want ook door stembusfraude word zijn stem verdeeld over politieke partijen met een links beleid. In dat opzicht word ook de PVV klein gehouden zodat die telkens weer gebasht kan worden door een groot links blok waar we ook de VVD kunnen rekenen. Iedereen beseft dat Nederland alzo naar de knoppen gaat door toedoen van linkse politieke partijen, en tocht schijnt het dat, ondanks alles, bij iedere verkiezing de kiezer voornamelijk links gaat stemmen….Ook de verkozenen menen dat zij met hun idiote beleid Nederland op de kaart gaan zetten. Dit alles klopt natuurlijk niet. Al deze wantoestanden worden georganiseerd vanuit Brussel. Rutte is de willoze zetbaas van Brussel, zoals we ook eens een Seijs Inquart mochten meemaken, die was een zetbaas van de Nazi’s.

  Geliked door 1 persoon

 17. Jean zegt:

  De redding is poepsimpel en is winstgevend en ellende besparend, gewoon die groene linkse rotzooi eruit kegelen, de grenzen sluiten, de islam verbieden en al die aanwezige vreemdelingen incl. dubbele nationaliteitsbezitters die geen enkele bijdrage leveren verwijderen.
  Brengt veiligheid, welvaart en leefbaarheid.
  Momenteel wordt enkel schade en ellende binnengebracht door die groene linkse bende leeglopers.

  Geliked door 1 persoon

  • Jaen, u vergeet 1 belangrijk feit. Op alle ministeries worden de plekken bezet door linkse aktivisten, zowel van groenlinks, d667, de pvda , de SP en de partijen die toch stiekum rechts lullen maar links doen. Deze linkse coalitie onder de ambtenaren maken daar de dienst uit. Zolang dat ambtelijk machtskartel niet tot in de hoogste ambtelijke regionen wordt doorbroken, zal er aan het beleid niets veranderen. Maar hoe kegel die ambtelijke top eruit? Ik weet het niet en de rest van de politiek wil het niet weten. Dus blijft het zoals het is, met arabisch sprekende bewindsvrouw in de regering met haar palestijnse witwastechnieken van ons belastinggeld en nog veel meer schofterige streken waarvoor een niet parlementarier rechtstreeks het gevang in gaat.

   Geliked door 2 people

 18. kampersrene zegt:

  terug met de knots op jacht zoals onze over…over——–(1000 maal)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s