“Vluchtelingen” – over de situatie in Turkije, in Griekenland en op de Balkan

Screenshot_134

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

De situatie van de vluchtelingen zorgt opnieuw voor krantenkoppen. Hoe is de situatie in Griekenland, Turkije en op de Balkan-route richting Duitsland?

anti-spiegel

Over Turkije heb ik al veel geschreven, daar is op dit moment niets aan toe te voegen: al in juli had Turkije Merkel´s vluchtelingendeal openlijk betwijfeld en gedreigd de grens met Griekenland niet meer zo streng te bewaken. Sindsdien is het aantal vluchtelingen dat vanuit Turkije naar Griekenland is gekomen merkbaar toegenomen. Toen dagen geleden nog heb ik er uitvoerig over bericht dat de EU er niets tegen doet, maar in tegendeel steeds opnieuw ruzie met Turkije zoekt en daarbij heel openlijk het risico aangaat dat Turkije de meer dan drie miljoen vluchtelingen in het land zelf in richting Europa stuurt.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken heeft onlangs openlijk gezegd dat hetgeen er mogelijk op ons afkomt wezenlijk erger zou kunnen worden dan de vluchtelingencrisis van 2015.

Hoe erg de situatie in werkelijkheid is, weet niemand precies. Een feit is dat het aantal vluchtelingen dat over de Egeïsche Zee naar Griekenland komt zo groot is als sinds 2016 niet meer. Op dinsdag 19 november kon men in “Der Spiegel” lezen dat alleen al het weekend daarvoor meer dan 1350 vluchtelingen op de Griekse eilanden aangekomen zouden zijn.

De kampen op de eilanden waar ze ondergebracht worden, zijn overvol en daarom worden ze naar het vasteland overgebracht. In het artikel in “Der Spiegel” is sprake van nog eens 20.000 mensen die naar het vasteland gebracht moeten worden. Omdat ze niet in Griekenland willen blijven, gaat het merendeel ban daaruit op weg naar het noorden.

Er bestaat echter een niet officieel aantal, over de grootte waarvan je alleen maar kunt speculeren. Wie d elandkaart bekijkt, stelt vast dat het veel eenvoudiger zou zijn om als vluchteling over land uit Turkije naar Griekenland te komen in plaats van in rubberboten over de open zee. Over deze vluchtroute bestaan echter geen cijfers. Dat zou er aan kunnen liggen dat de Grieken heel blij zijn dat ze de vluchtelingen niet hoeven te registreren en te verzorgen. En de vluchtelingen die het lukt om over de grens te komen, willen immers ook verder naar het noorden. Dus laat men diegenen die het gelukt is vermoedelijk gewoon lopen.

Maar de Grieken proberen de grens daar te bewaken. En daartoe gebruiken ze illegale methodes, zogenaamde “Push-Backs”. Dat betekent dat wanneer Griekenland een vluchteling bij de grensrivier met Turkije oppakt het deze gewoon terugstuurt. Dat kunnen sommigen oké vinden, maar het is gewoon illegaal. Wie in het land aangekomen is, mag daar volgens geldend recht asiel aanvragen.

Turkije heeft gemeld dat Griekenland in de maanden van januari tot eind oktober 2019 bijna 60.000 vluchtelingen bij de grens gewoon weer heeft teruggestuurd naar Turkije. Dat zegt wel het nodige, want enerzijds laat dit zien dat de Grieken niet kinderachtig zijn en anderzijds dat Turkije kennelijk aan de grens niet meer zo goed uitkijkt wanneer iemand naar Griekenland wil.

De Balkan-route is nu goed beveiligd. Alleen al om Griekenland uit te komen, is niet eenvoudig. En ook de andere grenzen tot de EU, die in Kroatië begint, zijn nu beveiligd. Desondanks is het al duizenden mensen gelukt om in Bosnië te komen, het laatste station voor de EU.

Bosnië is een arm land, dat er niet tuk op is om de vluchtelingen, die daar sowieso niet willen blijven, te verzorgen. De kampen daar zijn klein en catastrofaal en de gemeenten verzetten zich tegen het openen van nieuwe kampen. RT-Deutsch berichtte op 1 november over de situatie in Bosnië en deelde mee dat zich naar schatting 8000 illegale migranten in Bosnië zouden bevinden.

Het zouden er echter wel eens veel meer kunnen zijn. Op 15 november berichtte “Der Spiegel” over schattingen van de VN, die alleen al in de buurt van de Bosnische stad Bihać 7000 vluchtelingen vermoedde. Volgens het bericht heeft Bosnië in de kampen een uitgaansverbod opgelegd, die slechts één uitzondering kent: wie zegt dat hij naar het noorden, in richting Kroatië, verder trekt, mag het vluchtelingenkamp verlaten.

De kampen in Bosnië zijn niet geschikt voor winters weer, maar in de bergen van de Balkan wordt het zeer koud in de winter. Het is dus niet uitgesloten dat de mensen binnenkort met de moed der wanhoop op weg gaan naar Kroatië.

Aan de grens tussen Bosnië en Kroatië zijn nu voor het eerst negen schoten gevallen. Over de achtergronden is niets bekend, behalve het feit dat een vluchteling door een politieagent zou zijn neergeschoten.

Dit alles was te voorzien. In het begin heb ik genoemd dat dit zich al in juli aftekende. En Kroatië heeft begin september 1800 politieagenten van pensioen teruggeroepen in de actieve dienst om de grens richting het zuiden te bewaken. Alleen in Duitsland waren daarover destijds geen berichten, want de deelstaatverkiezingen in het oosten van Duitsland zaten er aan te komen. En van zulke berichten zou een partij geprofiteerd hebben, die het vijandbeeld van de media is.

Nu pas, nu de verkiezingen achter de rug zijn, zijn er ook in Duitsland vaker berichten over het toespitsen van de situatie.

Bron:
www.anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", asielwaanzin, Balkan, Bosnië-Herzegovina, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, EUSSR, Graaien, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Kroatië, kwaadaardige opzet, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op “Vluchtelingen” – over de situatie in Turkije, in Griekenland en op de Balkan

 1. Hovawart zegt:

  De route van het Europese Project is een “cul du sac’, een doodlopende steeg, en er word steeds meer vaart achter gezet……

  Geliked door 3 people

 2. Johan zegt:

  Ook in Nederland wordt er weer over bericht. Zoals nu zondagavond in het NOS-journaal : Een tranentrekkende jank-aflevering was het. Over hoe zielig het daar wel niet is, in die ‘vluchtelingen’-kampen.
  Maar die zogenaamde ‘vluchtelingen’ hebben die situatie toch echt aan zichzelf te danken.
  Niemand hier in Europa heeft hun namelijk gevraagd om hier naar toe te komen.
  Dat wordt er door de NOS dan weer niet bij verteld.

  Geliked door 3 people

 3. danny zegt:

  Een hel op aarde, waar duizenden of tienduizenden vluchtelingen op elkaar gepakt zitten en daar lopen verschillende etnische en religieuze scheidslijnen door heen , wat een gezellig samenzijn flink tegenwerkt. Binnenkort zitten zij in West Europa.

  We gingen gezellig naar de film…… in Birmingham.

  https://tpo.nl/2019/11/24/100-met-messen-en-machetes-zwaaiende-tieners-bestormen-bioscoop-in-birmingham/

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ danny (25 november 2019 om 01:25)

   Dames en Heren.

   Aan de beelden te zien, stel ik vast, dat het om echte, keurig opgevoede, Engelse kinderen gaat, met schooluniformpjes aan.

   Like

 4. ruud beijer zegt:

  Ze komen eraan. Miljoenen mensen staan klaar om naar Europa en dan voornamelijk naar Nederland te komen
  Hier in dit land heeft men het te druk met elkaar te bekritiseren over hun politieke keuze.
  Het komt NOOIT meer goed met ons land.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   MIJN GOD , !!

   OVER HERSENDOOD GESPROKEN !!!

   Like

   • ruud beijer zegt:

    Nee met jou gaan we de oorlog niet winnen.
    Jij komt niet verder dan huggie en een kapotte capslock.

    Like

   • bobzelf zegt:

    nee, dat klopt
    punt 1 ben ik U voor jij !!!!

    JIJ BEN IK VOOR ALLEEN VRIENDEN , NIET VOOR LANDVERRADERS EN FVD STEMMERS EN ZEKER NIET VOOR BETAALDE EU TROLLETJES

    ik kom alleen maar mee , als mijn oom vladimir
    zijn hand over zijn hart strijkt en zegt ik ga west europa
    van de islam dood redden
    en via ukraine zo naar het westen trekt
    DAN LOOP IK VOOROP MEE

    tenslotte heeft mijn meissie ook de russische leger opleiding gevolgd
    en heeft babouska jaartje of 35 voor de KGB gewerkt
    en dan kom ik jou gezellig ook even opzoeken voor een bakkie
    en een salvo uit mijn kalashnikov ouwe landverrader

    hoe is het mogelijk dat een eu trol hier zo lang rond kan en mag rond lopen

    je bent uitgekotst door alle echte PVVeers hier bij Bert
    je hebt geen argumenten wat heb je eigenlijk wel ???

    een NSB STER OP JE BORST ,

    u moet fvd stemmen maar ik stem PVV kwam ook heel betrouwbaar over

    het gaat je goed NSBer

    CAPSLOCK VLADIBOB

    Geliked door 2 people

   • ruud beijer zegt:

    Geachte meneer EJBron. Het laatste stuk van deze bob zou ik kunnen lezen als een bedreiging. Deze bedreiging sla ik op op mijn computer. Het wordt misschien tijd om sommige tot de orde te roepen.
    Sommige mensen slaan door!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik kan u verzekeren dat u niets te vrezen heeft van “Bobzelf”.

    Webmaster

    Geliked door 2 people

   • ruud beijer zegt:

    Nou beste Bron,Ik word op mijn vingers getikt als ik schrijf dat iemand de lagere school moet overdoen. Dus bedreigingen mogen wel?

    Like

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 25 november 2019 om 20:40

    Hartelijk dank voor uw leerzame voetbalfoto’s, heer Vladibob!
    Heer Bronmaster heeft ze doorgestuurd.
    Zou u misschien nog even kunnen aanduiden waar u staat op die foto’s?

    Bijv. op de ene foto (die met de voetballer, liggend op de grond) de eerste van links, en op de andere foto (die met de voetballer op zijn knieën) de tweede van rechts (met die witte kousen)?

    Ik heb wel zo’n vermoeden, maar ik weet het niet helemaal zeker. 😉

    Like

   • Tistochwat zegt:

    ruud beijer 25 november 2019 om 22:10

    Wie de humor niet inziet van heer Vladilock is een zuurpruim of begrijpt hem niet.
    Humor is in deze sombere tijden van groot belang.

    En ik vind dat heer Vladicap wel degelijk een stuk verder komt dan met ‘huggie en een kapotte capslock’.

    Er zijn hier mensen die opvallen door een eigen schrijfstijl. Harry en heer Vladi-capslock zijn daar twee voorbeelden van.

    Geliked door 2 people

   • ruud beijer zegt:

    Iemand uitmaken voor landverrader vind jij grappig?
    Iemand bedreigen vind jij grappig?
    Vreemd gevoel voor humor heb jij dan.

    Like

   • bobzelf zegt:

    LIEVE HUMORVOLLE DAME

    JA, die “”beatle”” met dat lange mooie haar whahahahaaha
    mijn hemel , dat heeft wat maanden geduurd
    voordat mijn lieve moedertje
    niet meer riep als ik van de kapper kwam :

    HEEFT HIJ ER WAT BIJ GEKNIPT , WHAHAHAHAHA

    dus ja , 12.000 gillende en zingende fans, die ons kwamen helpen op een stijf uitverkocht WOUDENSTEIJN OM VOOR HET KAMPIOENSCHAP TE ZORGEN

    leuk in die tijd, , hoezo beslissingswedstrijd , komt toch geen kip whahahahaha

    Dus onze rotterdamse vrienden hadden 8 kassa’s open gedaan , moet genoeg zijn toch ???

    dus is de wedstrijd 40 minuten later begonnen omdat op de starttijd 14.00 uur

    ER NOG EEN DIKKE 6000 NOG EEN KAARTJE MOESTEN KOPEN

    GENIAAL HEE !

    DUS JA 1.84 LANG HAAR 78 KG SCHOON AAN DE HAAK , helemaal links
    EN
    DIE NET ONDERUIT GESCHOFFELDE GEINIGE GOSERT OP ZIJN KNIEEN

    HET ONDERUITHALEN VAN EEN DOORGEBROKEN SPELER IS TEGENWOORDIG

    ROOD !!!!!!!!!!!!

    HIER werd er gewoon gebikkeld en niet gezeurd

    dikke kus .

    mooie tijden , genoten , schitterende jeugd gehad met NIKSSSSSSSSSSSS

    LATERRRRRRR OME BOB

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ruud Beijer zou zelf de lagere school eens moeten overdoen denk ik zo.
    Wat ’n zeur.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    ruud beijer 26 november 2019 om 12:36

    Iemand uitmaken voor landverrader vind jij grappig?
    Iemand bedreigen vind jij grappig?

    Heer Vladilock zegt wel vaker grappige dingen.
    Ik doelde niet alleen op zijn reactie n.a.v. die van jou.

    Vreemd gevoel voor humor heb jij dan.

    IK heb tenminste nog gevoel voor humor, ondanks de rotwereld waarin we leven; dat kan van jou niet gezegd worden.

    Like

  • bobzelf zegt:

   BERTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
   HIJ DOET HET WEER !!
   WAT EEN ZIELEPOOT

   ZEUREN , TRAINEREN, NOG EENS ZEUREN , , ZEIKEN

   EN NIET TE VERGETEN LIEGEN , !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   en dan doe ik rustig aan dit keer
   ik kan natuurlijk ook mijn babouska effe emailen of bellen
   om er effe in te duiken

   die heeft na 30 /35 JAAR KGB, mijn huilebalk zo hoor

   naam , adres woonplaats , hoeveel urine pist u per dag
   waar haalt u maandelijks uw uitkering, wat betaalt dat EU trollen
   uw lengte , en welke auto u rijdt

   dus ga vooral nog effe door .

   natuurlijk komt mijn Oom vladimir niet hierheen ,MALLE ANGSTHAAS
   die is helemaal niet
   met dit kut europa bezig .
   nou ja het geld van ADOLFA VOOR 50 JAAR gas vooruitbetaald
   was wel lekker natuurlijk
   die is bezig met DE BRICS, het verre oosten china etc
   EN ECHT GOUD KOPEN, OVER LOTSEN TEGEN DE PLITTEN??
   DAN MOET JE BIJ DE RUSSEN ZIJN

   dus je komt gewoon goed weg, trouwens ik heb er wel 1 hoor

   zo’n betrouwbaar ding , hangt gewoon aan de kapstok whahahahaha

   mijn beste bange :

   BERRRRTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
   HIJ DOET HET WEER , ANGSTHAAS

   OME BOB , VLADIBOB , VLADIBOB , CAPSLOCH ARIE

   Like

   • ruud beijer zegt:

    Zieligheid ten top
    Dit keer niet in slaap gevallen .

    Like

   • bobzelf zegt:

    ja Paul , en er effe induiken ??
    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    DE HERSENLOOSHEID, HET MISSEN VAN WERKENDE HERSENCELLEN
    MAAKT HEM GEEN FLIKKER UIT !
    CAPSLOCK ARIE DID IT .

    NOU KAN IK VOOR DE GEIN NATUURLIJK EFFE AAN MIJN BABOUSKA
    EFFE ZIJN ADRES OPVRAGEN
    MISSCHIEN HOUDT HIJ DAN DIE VERVELENDE ZEIKHARSUS EEN KEER ???

    OOOH DAT LEES IK OOK He BEEERRTTTTTTTTTTTTTTTTTTT DIT GAAT OP MIJN LIJST BIJ DIE ANDERE BEDREIGINGEN

    BEEERRTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT HIJ DOET HET WEER WHAHAHA

    beukman bij de DDS heeft dit 2 jaar volgehouden

    ondanks alle beledigingen

    dus onze eu trol , krijgt waarschijnlijk ook per reactie betaalt

    wat een eikel

    BEEEERRRTT KIJK WAT HIJ ZEGT ,

    IK GA AAN DE KOFFIE

    OME BOBZELLUF

    Like

 5. Stef zegt:

  Wat ik niet snap is dat Saoudi Arabie niet als vluchtelingenland kan worden ingericht. Er is ruimte en geld in overvloed. Veel kleding heb je er ook niet nodig en de taal spreken de meesten al.
  Waarom eist de e.u. Dit niet ?

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Stef dat land wil ze niet. De belangen zijn groot financieel dus zoals gewoonlijk kijkt men de andere kant op .Er staan ongeveer een miljoen tenten die alleen tijdens de Hadith worden gebruikt. Ze staan meer dan 11 maanden leeg.
   Maar zoals ik al zei ,de financiële belangen zijn groot. Shell o,a.

   Geliked door 3 people

   • ruud beijer zegt:

    Gisteren naar debatten gekeken. Het ging over de aanvallen op oudere Nederlanders en op jongere Nederlanders door groepen allochtonen.Behalve de PVV en het Fvd wil niemand in de kamer hierover praten.
    Ken uw vijand!

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    ruud beijer Is ons bekent de vvd en de rest heeft u verkocht

    Geliked door 1 persoon

  • Kees zegt:

   In Saudi Arabië moeten ze werken, in Europa hoeven ze alleen maar hun hand op te houden en ze krijgen alles wat ze willen.
   Bovendien: Saudi Arabië en andere moslimlanden willen ze ook niet hebben, zo menslievend zijn moslims!

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s