Trump slaat terug: eliminatie van Soleimani net zo belangrijk als die van Bin Laden

Screenshot_27

(Vertaling: E.J. Bron)

De VS konden met hun doelgerichte aanval in de buurt van de luchthaven van Bagdad tegelijk twee belangrijke spelers van het Iraanse streven naar hegemonie in de regio en van het internationaal terrorisme elimineren: De leider van de Al-Quds-brigades, Soleimani, en diens rechterhand al-Muhandis.

epoch times

Met de dodelijke aanval op tegelijk twee Iraanse top-terroristen, de aanvoerder van de Al-Quds-brigades Qassem Soleimani en Abu Mahdi al-Muhandis, de vice-chef van de pro-Iraanse “Volksmobilisatie eenheden” in Irak, hebben de VS vrijdagmorgen (03-01-2020) gereageerd op een serie aanvallen op Amerikaanse soldaten en diplomaten.

Het Pentagon publiceerde een verklaring, waarin wordt gezegd dat president Donald Trump opdracht zou hebben gegeven tot de aanval op een gemotoriseerd konvooi in de buurt van de internationale luchthaven van Bagdad, omdat generaal Soleimani “actief aanvalsplannen tegen Amerikaanse diplomaten en militair personeel in Irak en de hele regio heeft ontwikkeld”.

Soleimani en de Al-Quds-brigades zijn verantwoordelijk voor de dood en voor verwondingen van honderden militairen van de VS of van landen van de door de Amerikanen aangevoerde anti-ISIS-coalitie. Hij zou in de afgelopen maanden aanvallen op bases van de coalitie in Irak aangestuurd hebben, waaronder de raketaanval op de luchtmachtbasis K-1 in Kirkoek op 27 december, en de poging tot de bestorming van de Amerikaanse ambassade in Bagdad begin deze week. In totaal zouden door Teheran aangestuurde terreurdaden tegen Amerikaans militair personeel in Irak al 608 dodelijke slachtoffers hebben geëist.

De aanvallers van de ambassade besmeurden muren met “Soleimani is onze leider”

Dat Soleimani achter de poging zat om politieke protesten in Irak te kapen en deze door de bestorming van de ambassade in een anti-Amerikaans vaarwater te brengen, bleef niet eens een geheim. De aanvallers zelf besmeurden de muren van de ambassade met leuzen als “Soleimani is onze leider”.

De aanval zou om 04.00 uur ´s ochtends plaatselijke tijd hebben plaatsgevonden. Niet voor het eerst zou er van de kant van de VS en bondgenoten in de regio sprake geweest zijn van ambities om met een doelgerichte aanval Soleimani uit te schakelen. Tot nu toe waren deze echter niet succesvol. Als commandant van de Al-Quds-brigades was hij de stuwende kracht achter de hegemoniale aspiraties van Iran in de hele regio. Al in 2015 verklaarde hij dat Iran op dezelfde wijze zoals het nu al Irak, Syrië en Libanon zou controleren, binnenkort ook Jordanië kunnen controleren. Bovendien zou hij het brein achter terreuraanslagen in de hele wereld zijn geweest.

De VS willen met hun optreden vooral een duidelijk signaal afgeven dat zij aanvallen op hun diplomaten en hun staatsburgers, die zich in Irak bevinden, niet zullen dulden. “De VS hebben een krachtige boodschap gestuurd dat het doden van Amerikanen niet vergeten of getolereerd wordt”, schrijft de “Jerusalem Post”.  Al voor de operatie had de Amerikaanse minister van Defensie, Mark Esper, op Twitter aangekondigd:

“Aan Iran en alle proxy-milities: Wij zullen de voortgezette aanvallen op ons personeel en onze troepen in de regio niet accepteren. Aanvallen worden door ons beantwoord – op een moment, een manier en een plek naar ons goeddunken. Wij roepen het Iraanse regime er dringend toe op om een einde te maken aan zijn kwaadaardige activiteiten.”

Van tevoren gesprekken met bondgenoten in de regio

Of de VS bij de operatie alleen gehandeld hebben of dat er bondgenoten hebben meegewerkt aan de luchtaanval, is nog niet helemaal duidelijk. Zoals de “Jerusalem Post” bericht, had de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, de afgelopen dagen politieke leiders van het Midden-Oosten opgebeld en strategische gesprekken met hen gevoerd. Hij sprak o.a. met de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu, de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, en met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. Hij zou ook gesproken hebben met top-diplomaten uit Qatar en Irak. Daarna had Pompeo een waarschuwing gericht tot de commandanten van de “Volksmobilisatie eenheden”, Hadi al-Amiri en Faleh al-Fayed, evenals aan de al aan Amerikaanse sancties onderworpen militieleiders Muhandis en Qais Khazali.

Muhandis, die met Soleiman om het leven kwam, was de direct verantwoordelijke voor de aanval op de K-1 basis. Bovendien had hij al sinds de jaren-80 terreurdaden tegen de VS georganiseerd. Als rechterhand van Soleimani, die als mogelijke sterke man van het Iraanse regime voor de toekomst gold, had hij een beslissende rol in het netwerk van regionale proxy-milities. Bovendien gold hij als een van de belangrijkste aanspreekpartners van Hezbollah. Samen met diens in 2008 geëlimineerde strateeg Imad Mughniyya zouden er zelfs geheime ontmoetingen met de leiding van Al-Qaida zijn geweest om een gemeenschappelijk strategisch optreden van de eigenlijk aan elkaar vijandige terreurmilities tegen de VS en Israël af te spreken.

“Hezbollah heeft meer Amerikanen gedood dan welke andere terreurorganisatie dan ook”

In de jaren-2000 breidden zij Hezbollah in Libanon en Kataib Hezbollah in Irak uit tot milities, die gehoorzaam zijn aan Teheran en in de tijd na de “Arabische Lente” posities konden innemen, die daarvoor nog door ISIS en andere soennitische terreurmilities werden bezet. Men probeerde zichzelf tegenover geopolitieke bondgenoten en het Westen te verkopen als bolwerk tegen ISIS en Al-Qaida – en tegen het “neo-Ottomaanse” project van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Matthew Brodsky, Senior Fellow van het Gold Institute, zei tegen het Jewish News Syndicate (JNS) dat Soleimani´s dood net zo belangrijk zou zijn als de moord in 2011 door Amerikaanse toepen op de leider van Al-Qaida, Osama bin Laden, in Pakistan. Mena-Watch citeert hem verder met de woorden:

“Hij staat op hetzelfde niveau. Als u zich de tijd voor 9/11 herinnert, dan was Hezbollah verantwoordelijk voor het doden van meer Amerikanen dan welke andere terreurorganisatie dan ook. […] Bin Laden kregen we vele jaren na 9/11 te pakken; hij had nog altijd de controle over veel aspecten van hetgeen er gebeurde, maar verstopte zich op een plek in Abbotabad in Pakistan.”

Soleimani zou iemand zijn, die in de jaren na de 11e september actief Amerikanen in het vizier zou hebben genomen, vervolgt Brodsky: “Hij doodde Irakezen, doodde onze bondgenoten en was verantwoordelijk voor alle Iraanse operaties in Syrië.”

Ook de voormalige Amerikaanse VN-ambassadrice, Nikki Haley, heeft haar genoegdoening over de uitschakeling van Soleimani geuit. Ze schrijft op Twitter:

“Qassem Soleimani was een aartsterrorist met Amerikaans bloed aan zijn handen. Zijn uitschakeling zou voor applaus moeten zorgen van alle mensen die vrede en gerechtigheid zoeken. Trots op president Trump, die krachtig gehandeld en het juiste gedaan heeft.”

Iran heeft zijn agressieve optreden in de regio in 2019 verscherpt

Hoe het regime in Teheran zal reageren, is nog onduidelijk. Met Esmail Ghaani heeft de leiding in Teheran een nieuwe commandant van de Al-Quds-brigades ingezet, die – zoals de hoogste leider van het land, ayatollah Khamenei, benadrukte – de oriëntering van de terreurbeweging “in vergelijking met zijn voorganger niet zou veranderen”. Na wraakbeloftes uit Teheran heeft Washington Amerikaanse burgers die zich in Irak bevinden, ertoe opgeroepen om uit voorzorg het land te verlaten.

Sinds mei 2019 heeft Iran zijn agressie in de regio uitgebreid, onder andere door drone- en raketaanvallen op Saoedi-Arabië, Israël en Amerikaanse bases. Daarbij kwamen overvallen op tankers in de Golfregio. In Syrië heeft Iran een nieuwe basis aan de grens met Irak opgericht. De toegenomen activiteiten van Iran, die vooral door Soleiman en Muhandis gecoördineerd werden, richtten zich bovendien op Irak, Syrië, Libanon en Jemen. Het is het doel van Teheran om een gesloten frontlinie te creëren, die van de Libanees-Israëlische grens tot aan de Golf van Oman en Jemen verloopt.

Zoals de “New York Times” onder verwijzing naar regeringsambtenaren berichtte, had de Amerikaanse president Donald Trump al in juni, na het neerhalen van een Amerikaanse drone door Iran, toestemming gegeven voor luchtaanvallen op Iraanse militaire installaties – de vliegtuigen echter weer teruggeroepen. Trump benadrukte dat de bedreiging van mensenlevens niet in verhouding zou staan met een neergeschoten onbemande drone.

Dat het bevel zou neerkomen op een laatste waarschuwing, vermoedden waarnemers destijds al. Fred Fleitz, de stafchef van de toenmalige nationale veiligheidsadviseur John Bolton, verklaarde in de uitzending “Tucker Carlson Toninght” dat de president “verantwoordelijk en ingehouden” zou hebben gehandeld, het inzetten van militaire middelen tegen Iran zou echter “op tafel” liggen.

Stop the Bomb” hernieuwt eis naar verbod op Hezbollah

Al tijdens de verkiezingscampagne had Trump aangekondigd voorgoed een einde te willen maken aan de Amerikaanse verwikkeling in “eindeloze oorlogen, vooral zulke die berusten op verkeerde inschattingen. Anderzijds wil de Amerikaanse president verhinderen dat vijanden van de VS zijn vastberadenheid tot een terughoudende politiek, wat betreft militaire betrokkenheid in het buitenland, als teken van zwakte of als vrijbrief voor eigen grensoverschrijdingen opvatten.

Stephan Grigat, de wetenschappelijk directeur van de NGO “Stop the Bomb”, die zich tegen het Iraanse nucleaire bewapeningsprogramma richt, verklaarde in een standpuntbepaling:

“Het is begrijpelijk dat talrijke mensen in het Nabije en Midden-Oosten hun vreugde over de uitschakeling van de Iraanse terreurgeneraal tot uiting brengen. Het is belangrijk dat er grenzen getoond worden aan het Iraanse regime. De expansieve en agressieve politiek van de ayatollah-dictatuur, die Israël ook onder Rohani openlijk met vernietiging bedreigt, mag niet zonder consequenties blijven.”

In dit verband hernieuwde hij ook zijn eis naar een verbod van Hezbollah en van manifestaties als de “Al-Quds-mars”, waarbij aanhangers van het Iraanse regime en Hezbollah met het portret van de Iraanse terreurgeneraal door Wenen gemarcheerd zouden zijn. In Duitsland vindt een soortgelijk debat plaats.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Iran, islamofascisme, Midden-Oosten, Rotzakken, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op Trump slaat terug: eliminatie van Soleimani net zo belangrijk als die van Bin Laden

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. In Iran, Irak en omgeving hopen ze dat er nog meer Soepjurken worden geëlimineerd! Er zijn genoeg vijanden van de dictators die wel even lekker willen cashen voor belangrijke info over verblijfplaatsen, bunkers etc. Ooit gaan alle Soepjurken dood, “sneakers” ook!

  Like

 3. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2020/01/03/mike-pompeo-qassem-soleimani-bereidde-grote-actie-voor-liquidatie-heeft-amerikaanse-levens-gered/

  Mike Pompeo: ‘Qassem Soleimani bereidde grote actie voor, liquidatie heeft Amerikaanse levens gered’
  ‘Grote actie’ was waarschijnlijk aanval op Amerikaanse doelen in onder meer Irak en Libanon

  De geliquideerde Iraanse generaal Qassem Soleimani bereidde volgens de VS een “grote actie” voor, waarbij “tientallen of zelfs honderden Amerikanen” gevaar hadden gelopen. “Het besluit van president Donald Trump om Qassem Soleimani te verwijderen van het slagveld, heeft zonder twijfel Amerikaanse levens gered”, zei minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) tegen CNN

  Geliked door 1 persoon

 5. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogd.

  Like

 6. bobzelf zegt:

  NOU HEEFT OME BOB
  toch al heel lang
  een heel naar gevoel
  bij het opsporen
  en afmaken
  van OSAMA BIN LADEN

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PUNT 1 ,,,,,,,,WERKTE DIE ISLAM GRAFTAK JARENLANG VOOR DE CIA
  PUNT 2 ,,,,,,,,dus je vindt hem ,,,,,,,,,, , dood hem
  PUNT 3 ,,,,,,,,EN GEEFT HEM DAN EEN ZEEMANSGRAF ???????????????????,ZONDER FOTO’S DAN WEL NIKS ??

  dus na de “onweerlegbare ” bewijzen van de MH=17 en nog een 50171 andere leugens
  zoals 9/11 whahahahahaha
  DEMOLITION BY USA

  DAT DIE GRAFTAK GEWOON OP EEN HEEL MOOI EILANDJE ZIT TE KLAVERJASSEN

  iemand een beter idee ??

  want onze bevrijders ?? na 240 oorlogen in dik 200 jaar, na eerst het uitmoorden van miljoenen indianen

  GELOOF IK NIET MEER ZO ?? GEK HE ??

  VLADIBOB XXXXXX

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/national-security/2020/01/03/syrians-hand-out-sweets-celebrate-death-iranian-terror-chief-soleimani/

  Syrians Hand Out Sweets to Celebrate Death of Iranian Terror Chief Soleimani
  Syriërs delen snoep uit om de dood van de Iraanse terreurchef Soleimani te vieren

  Syrians in the rebel-held city of Idlib celebrated the fatal airstrike against Iranian terror chief Major General Qasem Soleimani on Friday with pastries.

  Soleimani was formally the head of the Quds Force, a subdivision of the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), a U.S.-designated terrorist organization. A U.S. airstrike eliminated Soleimani and at least three other militiamen at Baghdad’s International Airport on Thursday, in a major blow to the Iranian regime just days after members of Iranian proxy militias attempted to storm the U.S. embassy in Baghdad.

  His death was reportedly widely celebrated in the rebel-held Syrian city of Idlib, where Soleimani oversaw a brutal military intervention aimed at crushing all opposition to the Assad regime, often using methods such as torture and starvation to force his victims into capitulation.

  Nl
  Syriërs in de door rebellen gehouden stad Idlib vierden vrijdag de fatale luchtaanval tegen de Iraanse terreurchef majoor-generaal Qasem Soleimani met gebak.

  Soleimani was formeel het hoofd van de Quds Force, een onderdeel van de Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), een door de VS aangewezen terroristische organisatie. Een Amerikaanse luchtaanval elimineerde Soleimani en ten minste drie andere militiemannen op Bagdads internationale luchthaven op donderdag, in een grote klap voor het Iraanse regime slechts enkele dagen nadat leden van Iraanse proxy-milities probeerden de Amerikaanse ambassade in Bagdad te bestormen.

  Naar verluidt werd zijn dood op grote schaal gevierd in de door rebellen gehouden Syrische stad Idlib, waar Soleimani toezicht hield op een brute militaire interventie gericht op het vernietigen van alle oppositie tegen het Assad-regime, vaak met behulp van methoden zoals marteling en honger om zijn slachtoffers in capitulatie te dwingen

  Like

 8. Jan zegt:

  De NOS zat en treur en had terroristenvriendje Peyman Jafarie van Hizb ut Tahir gescharterd als commentator, wat laat zien wat voor uitschot in Bussum en Hilversum zit

  Geliked door 2 people

 9. BigLJohn zegt:

  Prachtig resultaat ! De grote vraag blijft echter, wat gaat Iran nu doen. Bijvoorbeeld westerse olietankers vernietigen, grootschalig westerse onderdanen in de orient vermoorden, of zelfs raketten met een atoombom inzetten ? Binnen een week zullen we het weten !

  Like

 10. John van antwerpen zegt:

  Vele mensen in die regio zullen blij zijn en dansen met eliminatie,s van schurken.
  Net als bij ons trouwens.

  Like

 11. Jan zegt:

  Ter herinering

  Report: Obama Administration Stopped Israel From Assassinating Soleimani in 2015

  ..
  The report says Israel was ‘on the verge’ of assassinating Soleimani three years ago, near Damascus, but the United States warned the Iranian leadership of the plan, revealing that Israel was closely tracking the Iranian general,” Haaretz reported.

  The incident “sparked a sharp disagreement between the Israeli and American security and intelligence apparatuses regarding the issue.” That sounds like an understatement.

  President Barack Obama frequently snubbed Israel, considered by many to be America’s best ally in the Middle East. Yet the news that the Obama’s administration prevented Israel from assassinating the Quds Force leader seems particularly significant, since the Obama administration also kept a list of approximately 500 American soldiers who were murdered by Iranian IEDs. Since the Quds Force spearheads Iran’s operations outside the Islamic Republic, Soleimani would arguably be responsible for all of those deaths.

  …..
  https://pjmedia.com/trending/obama-administration-stopped-israel-from-assassinating-soleimani-in-2015-report-says/

  Like

 12. Jan zegt:

  Greenfield Video: Soleimani’s smerige praktijken

  (https://www.youtube.com/watch?v=ETQt3VkYcXs)

  Like

 13. karton zegt:

  Ik gaf op het blog “Fenixx” uiting van mijn instemming met de dood van Soleimani, dat werd mij NIET in dank afgenomen, er volgde een tirade op mijn reactie en er werd mij gezegd, dat ik maar moest oprotten naar het pro-Joodse blog van “ejbron”. ( met een paar vunzige woorden aangedikt).
  Ik verwachtte dat “Fenixx” een geheel andere instelling zou hebben, maar niets blijkt minder waar.

  Like

 14. Jan zegt:

  Verenigde Nazis: Amerika heeft de wet overtreden door Suleimani te roosteren

  De Amerikaanse drone-aanval in Irak in januari waarbij de Iraanse generaal Qassem Soleimani en negen andere mensen werden gedood, vormde een schending van het internationaal recht, zei een VN-mensenrechtenonderzoeker maandag.

  De Verenigde Staten hebben onvoldoende bewijs geleverd van een aanhoudende of dreigende aanval op hun belangen om de staking op het konvooi van Soleimani bij het verlaten van de luchthaven van Bagdad te rechtvaardigen, zei Agnes Callamard, speciale VN-rapporteur voor buitengerechtelijke, beknopte of willekeurige executies.

  De aanval was in strijd met het VN-handvest, schreef Callamard in een rapport waarin hij opriep tot verantwoording voor het gericht doden dmv gewapende drones en voor meer regulering van de wapens.
  …….
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8495837/U-N-expert-deems-U-S-drone-strike-Irans-Soleimani-unlawful-killing.html

  Nu Amerika uit de VN en de VN uit Amerika schoppen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s