De redding van Nederland…?

Screenshot_159

Hemelfietsers . . .

(Door: “bozeoudeman”)

Joepie! Nu gaat het goed komen met Nederland. Ik geloof er weer in. Eindelijk visie! Een aantal van de zogenaamd 200 meest invloedrijke mensen in Nederland heeft de koppen bij elkaar gestoken en is een nieuwe club begonnen, als ik het goed heb begrepen. Mensen, die zaken eens gaan aanpakken, mensen, die weten wat er speelt in de maatschappij, vooral omdat zij vaak door hun politieke partijen op die hoge plekken zijn gezet, dus zodoende weten zij! 

Een club waar politici hun oren naar moeten laten hangen. Grandioos, denk ik en luister met ingehouden adem. Wat zijn hun plannen? Wordt dit eindelijk het einde van de globalisering, iets dat vanaf de val van de muur overal onheil heeft aangericht? Wordt dit het begin van het einde van een massa-immigratie die op termijn de hele wereld gaat ontwrichten en verwoesten? Zijn die invloedrijke mensen wakker geworden en nog net op tijd de realiteit onder ogen gaan zien?

Ik luister gespannen en weet mij snel weer bedrogen. Ik hoopte zo hard dat ik eindelijk eens iets positiefs te schrijven had, maar helaas. Ben diep bedroefd, zwaar gefrustreerd en heel erg depressief. Het was ook te mooi om waar te zijn dat werkelijk mensen die het heel erg goed tot buitengewoon heel bijzonder erg goed hebben wakker waren geworden. Weer een droom aan gruzelementen en weer een clubje dikdoenerige betweters erbij.

Maar wat verwachtte ik ook van die club door zichzelf en hun media maatjes genomineerde invloedrijke types als Grijs Niksers Halsema (nr. 52), Sap (nr. 55) en Rosenmöller (nr. 62), naast bijvoorbeeld de via de PvdA omhoog geklauterde ex-politieman Marcouch op plek 49. Dit zijn enkele van de ‘zwaargewichten’ die de maatschappij eerder nodig kwijt moet raken om eindelijk weer eens gezond te worden, toch? Zij zijn bijna als een ziekte die ziekte wil bestrijden met nog meer ziekte.

“Miljarden mensen wereldwijd hebben al geprofiteerd van de globalisering”, hoor ik een van de twee initiatiefnemers bijna glunderend zeggen. Miljarden, denk ik? Waar baseert deze man dit op? Waar zijn de cijfers? Enkele tientallen miljoenen mensen zoals hij hebben hiervan direct geprofiteerd en wellicht enkele honderden miljoenen indirect, als ik mee laat wegen wat die mevrouw van de Europese Bank recentelijk stelde, namelijk dat wij Europeanen blij met een baan mogen zijn. Garantie op die baan is teveel gevraagd, maar goed, voorlopig zit je goed als je nog wel een baan hebt.

Dus van mijn part, met dus veel Amerikanen, Russen en nu deels ook Chinezen meegerekend, profiteren wellicht iets van rond de één miljard werkslaven een beetje tot een heel klein beetje van die geprezen globalisering, mits zij dus het geluk hebben nog een baan te bezitten, maar miljarden? En zo iemand zegt te weten wat wij, de mensen, willen en zegt te weten wat er leeft in de maatschappij. Blijven jullie toch lekker bubbelen in jullie waarschijnlijk gouden bubbel.

De regering moet minder langlopende maatregelen nemen waar het volk geen direct heil van inziet, maar meer met de burgers in gesprek gaan om hen duidelijk te maken met wat voor fraaie vergezichten de regering bezig is om te bereiken met de Nederlandse maatschappij. Verder moet die burger daarna vast en zeker de bek weer gaan dichthouden, want de burger heeft dan wel de mogelijkheid tot inspraak gehad. Over de kleur van stoeptegels en andere hoogst urgente zaken, bijvoorbeeld?

Zou dit idee voor een nog grauwer lenteakkoord weer van die Sap zijn? Of komt het dit keer van die Melkert, die eerder al eens bitter stelde dat de burgers het niet hadden begrepen toen zij uit frustratie bij verkiezingen massaal zijn PvdA verlieten en op de LPF stemden.

Door:
“bozeoudeman”
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, betutteling, Elite, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op De redding van Nederland…?

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Misschien dat het aan de donkere grauwe dagen te danken is maar mijn laatste restjes optimisme, voor zover nog aanwezig verschrompelen met de dag.
  Je leest ’s morgens de krant en daar staat dat in Australië duizenden mensen hebben gedemonstreerd “want” vanwege de bosbranden moeten er nu eindelijk maatregelen komen tegen de opwarming van de aarde.
  Die mensen schijnen dus te denken dat de aarde een soort thermostaat heeft en als je nou maar minder CO2 uitstoot dan koelt het gelijk weer een beetje af.
  Dat lijkt het idee erachter te zijn, je wrijft nog even de slaap uit je ogen maar het verhaal staat er echt en de gevolgtrekking van zo’n verhaal doet je afvragen wat er gebeurd is met het intellect van die mensen.
  Vervolgens kom je via via de beelden tegen van Rob Jetten bij Jinek.
  Opnieuw zo’n feest van intelligentie !
  Volgens Rob zitten bij de 80.000 nieuwkomers die jaarlijks instromen ook arbeidsmigranten die hard nodig zijn.
  Nee meneertje Jetten, die zitten er niet bij, dat is een bewust valse voorstelling van zaken waar u hard op afgerekend zou moeten worden.
  Niet door Jinek en haar tafelgenoten, die zijn daar niet kritisch genoeg voor.
  Die 80.000 mensen zijn hier gekomen om asiel aan te vragen en je kunt ze van veel beschuldigen maar niet van arbeidsethos. Het woord werken komt in hun vocabulaire helemaal niet voor.
  Maar wie weet, misschien is er wel een kritisch Kamerlid dat het programma bekeken heeft en het lef heeft dit aan de orde te stellen….(dat is dat sprankje optimisme dat ondanks alles toch steeds weer de kop opsteekt).

  Geliked door 8 people

  • Monalisa zegt:

   Het was maar goed dat ik niet in die zaal zat dan had ik het varken even zijn oren gewassen, er zitten in u land 1,6 miljoen mensen die niet werken, en elke maand de hand ophouden, dit geld voor de wao ww en de bijstand, in de wao zitten velen die werken kunnen en mogen, maar de wil is er niet, velen in de wao zijn echt ziek en 75% die kunnen een deeltijd baan gaan werken, of zijn de uitkeringen te hoog in nederland.
   hier kunnen de werkgever hun loonslaven vandaan halen, daar hoeven we geen buitenlanders voor aan te trekken. Straks werk heel nederland niet meer.
   Rob Jetten had het over die 80.000 dat was van 2017 het jaar 2018 waren het er 95.000 en het jaar 2019 waren het er 124.00 man = bijna 300.000 man in drie jaar.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Voor wat de WAO betreft ben ik ‘ervaringsdeskundige’.
    De laatste jaren van mijn werkzame leven was ik afgekeurd in de categorie 45/55 % en dat is geen feest kan ik u vertellen.
    Ik zou er een boek over kunnen schrijven.
    De WAO is allang niet meer die riante uitkering die het ooit was, om te beginnen wordt de uitkering berekend over het brutosalaris, dwz dat alle in de CAO geldende extra’s buiten de boot vallen, in mijn geval was dat best aanzienlijk. De uitkering valt dus veel lager uit dan mensen vaak veronderstellen.
    Daarbij moest ik voor de overige 50 % blijven werken en dat viel alles behalve mee, mijn werkgever zal het er trouwens ook niet makkelijk mee hebben gehad.
    Tegen verwachting (inclusief die van mijzelf) was ik echter verbaal goed in staat mezelf te verdedigen en voor mijn rechten op te komen.
    Ware dit niet zo geweest dan was ik ongetwijfeld een van die gevallen geweest die tussen wal en schip vielen. En dat zijn er meer dan men denkt.
    Naast dat ik door een aan reuma verwante aandoening behoorlijk ziek was geworden en veel pijn heb geleden moest ik ook nog eens voor mezelf opkomen.
    Denk aan operaties met bijbehorende revalidatieperiode, in feite was het te gek voor woorden dat men mij niet volledig heeft afgekeurd.
    Erop terugkijkende dank ik de hemel daarvoor want dat zou echt een armoedeval geweest zijn waar ik op dat moment niet tegen bestand was.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    U heeft het niet makkelijk gehad ik doelde op mensen die frauderen in de wao de 80/100% afgekeurd ik ken velen uit de bouw metaal bankwezen en andere beroepen die de boel belazeren. Velen die afgekeurd zijn van 80/100% mogen met toestemming van zijn uitkering instantie nog 20% bijverdienen, komen zij daar boven dan mogen zij inleveren. De echte wao die werkelijk ziek zijn zijn de klos.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tijl Uylenspiegel Weken delen reuma is een pijnlijke zaak, maar dat snapt zelf een keuringarts niet.

    Like

  • Monalisa zegt:

   En dan staat dit in de telegraaf krapte arbeidsmarkt grijpt om zich heen zet eerst die 1,6 miljoen thuis zitters aan het werk.

   Like

 2. Hovawart zegt:

  Het is overduidelijk, de blinde paniek is losgeslagen, de Linksche Leugens zijn aan het licht gekomen, ze zijn betrapt op hun web van bedrog, dus de Linksche Looney Brigade zal alle zeilen bijzetten om met veel bombarie en nóg meer leugens, bezwerende vingers naar jan en alleman wijzen, om vooral de domme Hollanders niet de straat op te jagen………damage control door de linkse leugenaars, de socialistische heilstaat en politiek zal echter te maken krijgen met een gerechtelijke onderzoeksplicht om het misbruik van de omstandigheden aan het licht te brengen, de vele opzettelijk onjuiste mededelingen, het vertellen van onwaarheden/leugens, opzettelijke verzwijging (het niet mededelen van belangrijke zaken, wat men verplicht was wel mede te delen), of een andere linkse kunstgreep zoals het vervalsen van stukken en brieven aan de kamer, zelfs het zich in een valse hoedanigheid presenteren, zijn handgrepen genoeg om eens en voor altijd de Bananenrepubliek te ontdoen van de Linksche Tumoren die zich zover hebben uitgezaaid in het bestuur dat de Pays-Bah al jaren geleden was opgegeven, op sterven na dood……….
  “You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time”…..zei Trumps voorganger Abe Lincoln ooit.

  Geliked door 4 people

 3. Taljaard zegt:

  Ze leren het NOOIT.
  Alsof je een stelletje eigenaars van havenbedrijven, textielfabrieken en grootreders uit de jaren `10 en `20 van 100 jaar terug bij elkaar zet. En dan een verslagje maakt van hun gesprekken in de lounge van Hotel Des Indes in Den Haag.
  Het grauw en de heffe des volks dienen terdege van het feit te worden doordrongen, dat WIJ altijd gelijk hebben.

  Geliked door 1 persoon

 4. Gerrit zegt:

  Steeds dezelfde namen die al tientallen jaren ons proberen te her-opvoeden. Ze gaan het NOG een keer uitleggen dat alleen hun kijk op ons land de enige en juiste is. Rosenmoller, en Melkert. Zijn die types allang niet over datum?? Ze hebben ook nog steeds bloed aan hun handen van een georganiseerde politieke moord.

  Geliked door 6 people

 5. henk verhoef zegt:

  En de rechters van de hoge raad en hun urgenda uitspraak -noemt u niet
  Zijn die niet veel gevaarlijker voor de vrijheid van de hele samenleving met hun atrrest En die lieden kan je niet eens kiezen maar zijn wel allemaal uiterst linkl=s in hun gedachten e mateloos machtwellustig en oliedom

  Geliked door 6 people

 6. Vooralsnog zie ik al tientallen jaren chronisch paniekvoetbal, op het Binnenhof. Brussel, Parijs, Berlijn. Oost en NoordEuropa lijken rustig, als je de importmisdaadcijfers van Scandinavië buiten beschouwing laat. Een klimaatnoodtoestand, een stikstofcrisis die uit het niet kwam, Téflon crisis en Van Gas Los pandemonium. Dan ook nog een vuurwerkverbod, en zo verbieden de malloten voort. En de boer, hij ploegde voort. En het volk, tja, daar kan niemand wat mee. Schapen die een vergunning heben aangevraagd om te poepen, zoals de Raad van State dit meer algemeen al het grazende vee heeft opgelegd. Pathologische fantasten, best wel ernstig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s