Het einde van Macron: partij brokkelt af terwijl parlementsleden opstappen. ‘Geen weg meer terug’

Screenshot_207

(Door: “9ForNews”)

De Franse president Emmanuel Macron ziet zich geconfronteerd met misschien wel zijn grootste crisis tot nu toe. Diverse parlementsleden zijn uit zijn partij gestapt en zijn populariteit blijft kelderen. Terwijl de lokale verkiezingen voor de deur staan, stapt de ene na de andere partijgenoot op. Zijn partij La République en Marche (LREM) heeft nu nog 300 leden in de Nationale Vergadering. Dat waren er eerst nog 314.

Geen weg meer terug

Macron heeft er 289 nodig om de absolute meerderheid te behouden in het Franse lagerhuis. Daarnaast blijft zijn populariteit verder dalen. Uit recente peilingen blijkt dat de president kan rekenen op de steun van slechts een derde van de bevolking. Marine Le Pen en haar rechtse Rassemblement National stevenen af op grote winst. Frédérique Tuffnell uit Charente-Maritime stapte vorige week uit LREM. Zij riep dat het omslagpunt voor haar is bereikt en er geen weg meer terug is.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het einde van Macron: partij brokkelt af terwijl parlementsleden opstappen. ‘Geen weg meer terug’

 1. Tistochwat zegt:

  Er zal weer gewoon een andere communistische trekpop in de plaats van Macron komen.
  Misschien eentje met een vrouw van z’n eigen leeftijd. Of een Homo erectus zoals Rutte of Jetten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ondanks dat ik zou juichen als hij zijn congé krijgt zit er wel een flinke adder onder het gras, wie hem ook opvolgt, ook hij/zij krijgt te maken met de niet langer houdbare riante pensioenen met meerdere systemen die als enige overeenkomst hebben dat ze te vroeg ingaan.
  Natuurlijk, ook bij ons is de verhoging van de AOW leeftijd ons door de strot geduwd terwijl zeer velen het daar niet mee eens waren maar een pensioenleeftijd van 62 of soms nog lager is onbetaalbaar.
  Macron heeft het met de botte bijl geprobeerd en dat was op zijn zachtst gezegd dom als je weet hoe stakingsbereid de Fransman gemiddeld is, en als Fransen staken dan gaat dat niet zo rustig en bedaard als hier, die zetten de hele boel op stelten en gaan door ruiten en ramen.
  “De beuk erin” moet een vertaling uit het Frans zijn !!

  Geliked door 1 persoon

  • Maar wij kunnen ook makkelijk met ons 62 ste met pensioen Tijl.
   Het enige wat ze moeten doen is voorlopig donaties aan het buitenland af schaffen en de subsidies voor de helft verminderen.
   Ik weet zeker dat de belastingen dan ook nog een stuk omlaag kunnen.

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Henk der Niederlánder 13 februari 2020 om 19:21

    Als er geen miljarden over de balk gedonderd werden, zouden we al met pensioen kunnen gaan als we 50 zijn.
    Wat heb je nu aan pensioen als je een bejaarde bent en geen fut (en geen geld) meer hebt om iets leuks te kunnen ondernemen?

    Geliked door 2 people

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Waar je zegt dat de belastingen omlaag kunnen daar ben ik je man, of we met dat alles de AOW leeftijd op 62 zouden kunnen zetten is een tweede, ik denk het niet want dat kost echt gruwelijk veel geld.
    Los daarvan is het de vraag of er werkelijk veel mensen zijn die dat willen, er zijn best mensen die op die leeftijd nog met plezier aan het werk gaan en die geen idee hebben wat ze met al die vrije tijd zouden moeten doen.
    Dan zou je dus aan een systeem moeten werken waarbij doorwerken mogelijk blijft, maar dan ga je onherroepelijk weer naar het punt dat die dus een hogere beloning opbouwen en dan krijg je weer scheve gezichten.
    Persoonlijk ben ik van mening dat we met 65 AOW en indien gewenst en via de bedrijfstak geregeld met 60 met de VUT een uitstekend werkend geheel hadden waar we nooit vanaf hadden moeten stappen.
    Overigens zijn de pensioenen in Frankrijk totaal anders ingericht, dat laat zich niet vergelijken met de Hollandse situatie.

    Like

   • Het zou best kunnen zijn dat we met 50 met pensioen zouden kunnen Tis.
    Ik ben geen rekenmeester uiteraard, maar Ik wil alleen maar aangeven dat we genaaid worden bij het leven doordat er overal geld naartoe gesmeten word dat beter in eigen land gebruikt kan worden.
    Het loopt totaal de spuigaten uit met het rondstrooien met belasting geld.

    Geliked door 3 people

  • Rensk. zegt:

   Ja maar waarom zijn die pensioenen allemaal niet meer betaalbaar? Omdat de westerse regeringen gesmeten hebben met geld van de burgers plus de geldpers aangezet. Het had allemaal niet zover hoeven te komen als er niet van die mongolen waren, die het idee kregen van een groot rijk. De Fransen hebben gewoon meer temperament dan de gemiddelde Nederlander. Die laten sneller zien hoe godvergeten woest ze zijn.

   Geliked door 2 people

   • M. zegt:

    Omdat ze het geld eind jaren 90 vergokt hadden op aandelen iets wat ook nog verboden was vanwege het hoge risico.

    De beurs klapte toen in elkaar in “98 meen ik mij nog te herinneren en vanaf dat moment bestond het woord vergrijzing en was er een gat geslagen wat ze vandaag de dag nog steeds weg liegen als dat het onbetaalbaar zou worden.
    Terwijl iedereen weet dat de oudjes, die nu vanwege de bezuinigingen in hun strontluier mogen zitten zonder recht op dagelijks luchten zoals een gevangene wel heeft, al betaald hebben voor hun oude dag.
    Dat we de kroonjuwelen van onze samenleving die onze wereld opgebouwd hebben zo schandalig laten behandelen door de politiek is ongelofelijk.

    Maar zolang ze blank zijn en niet met de rubberboot komen zal de politiek hun situatie niet verbeteren.
    Anders worden ze nog onwillig om hun leven voortijdig om zeep te helpen met het ‘humane’ aangeboden spuitje om een einde aan de ellende te maken waar ze door anderen die hun geld vergokt hebben in gebracht zijn.
    Door ze te demoniseren een last voor de samenleving worden ze ook wat gestimuleerd richting het ‘humane’ spuitje zodat ze zich niet langer ‘lastig’ voelen.

    Werkelijk te bizar voor woorden.

    Like

  • karton zegt:

   @ Tijl Uylenspiegel.
   Ik kan mij nog herinneren dat, jáááren geleden Nederland “te kampen” had met de z.g. koppelbazen; deze droegen veelal geen sociale premies e.d. af voor de werknemers, een kwalijke zaak vanzelfsprekend. Het credo van de overheid destijds was : “Als we zorgen dat de koppelbazen verdwijnen zal dat voor de werknemers heel veel opleveren en zullen veel sociale premies worden verlaagd.” Klonk prachtig, maar zoals altijd met de overheid : er klopte geen moer van. Niemand ontving meer loon/salaris toen de koppelbazen grotendeels waren verdwenen, de meer opgebrachte sociale premies verdwenen naar de overheid. Ik vrees dat hetzelfde zou gaan gebeuren als de overheid alle subsidies en de “contributie” aan de EU zou afschaffen c.q. verlagen. Het zal nóóit ten goede komen aan de bevolking, daar zorgen Rutte en kompanen wel voor.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Dat klopt van A tot Z maar we mogen daarbij niet vergeten dat;
    “deze droegen veelal geen sociale premies e.d. af voor de werknemers”
    dit ook stond voor het ziekenfonds gold omdat ook deze premies niet werden afgedragen.
    Heb dat meegemaakt toen ik via een koppelbaas in Duitsland in de bouw ging werken, er was ons verzekerd dat we gewoon verzekerd waren maar dat bleek al snel niet zo te zijn.
    En dat terwijl het werken op een bouwerij best veel risico met zich brengt.
    Dat er geen belasting werd afgedragen daar had ik het niet zo moeilijk mee want een uurloon van zeven gulden vijftig netto was eind jaren zestig zeer royaal te noemen waren (temeer omdat wij onze uren met een kam schreven…!)

    Like

 3. Peter zegt:

  Eerst die luis eruit,dan Merkel,totale ophef van de EU en ieder voor zich en god voor ons allen .

  Geliked door 1 persoon

 4. vangie1206j zegt:

  Ik hoop dat deze tiran sadist en moordenaar van zijn volk gigantisch op zijn muil gaat.
  Ik zal de woorden Marcel van Dam bezigde ( u bent een minderwaardig mens) graag aan die griezel Macron willen zeggen.

  Geliked door 2 people

 5. HENK zegt:

  vreemde man die macron die met een vrouw getrouwd is die zijn moeder had kunnen zijn. voorlopig heeft hij met zijn linkse beleid half Frankrijk vergiftigd met culturen die alleen maar haat agressie en ellende veroorzaken, zie die maar weer eens weg te krijgen

  Like

 6. Jan zegt:

  Macron heult met de mullas


  The Khomeinist Regime Celebrates 41 Years of Tyranny; Congratulated and Cheered on by Europeans, and American Liberals
  ….
  French President Emanuel Macron sent Tehran a congratulatory message, as did German President Frank-Walter Steinmeier.
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/02/iran-roundup-jan-30th-feb-7th-the-khomeinist-regime-celebrates-41-years-of-tyranny-congratulated-and-cheered-on-by-europeans-and-american-liberals/
  En natuurlijk was ook het ergste stuk drek van Canada van de partij:

  Canadian PM, Justin Trudeau photographed with Khomeinist regime Foreign Minister, Javad Zarif

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s