Cees Hamelink, emeritus hoogleraar internationale communicatie: “Overheid is grootste producent van nep-nieuws”

Screenshot_226

(Door: “Balkanske priče”)

Vrije media zijn een belangrijk fundament voor een goed functionerende democratie. Media controleren de machten die er in een maatschappij zijn en moeten daarom onafhankelijk van die machten kunnen bewegen. Op die manier kunnen journalisten betrouwbare informatie verschaffen aan de burger, zodat deze goed geïnformeerd beslissingen kan nemen. Helaas, de media zijn in handen van miljardairs, die het nieuws bepalen. De gevestigde media, oftewel Mainstream Media (MSM), zoals de NOS, die beweren voor “waarheid en vrijheid van meningsuiting” te staan, spuwen niets anders dan leugens en staatspropaganda. De media geven politieke propaganda ruim baan en belemmeren de democratie in plaats van die te bevorderen. Niet de belangen van de bevolking worden gediend, maar die van de gevestigde elite…

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Elite, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Cees Hamelink, emeritus hoogleraar internationale communicatie: “Overheid is grootste producent van nep-nieuws”

 1. Dr. Heinz zegt:

  Klopt!!

  De Roverheid brengt u en anderen rondom u,
  ernstige schade toe!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  NOS verkondigt pertinente leugens

  ‘Symbolische temperatuur’ van 20 graden op Antarctica, krijgen we natte voeten?
  ….
  Die 20,7 graden is maar één losse meting, maar voelt toch als een symbolisch getal, zegt NOS-weerman en klimaatwetenschapper Peter Kuipers Munneke.
  …..
  https://nos.nl/artikel/2322993-symbolische-temperatuur-van-20-graden-op-antarctica-krijgen-we-natte-voeten.html

  Dit was echter in de buurt van Trinity Island, net ver van Argentinië. Op de rest van Antarctica was het stervenskoud

  Munnike is weerkundige/meteoroloog en GEEN klimatoloog
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Kuipers_Munneke

  De klimatologie is nauw verbonden met de meteorologie, de wetenschap die zich richt op het weer. Het klimaat is de gemiddelde weerstoestand gezien over een periode van meestal dertig jaar.

  De realiteit op Antarctica nu
  South Pole Extended Forecast with high and low temperatures

  Min 32-min 54 Celsius

  https://www.timeanddate.com/weather/antarctica/south-pole/ext

  Like

 3. Jan zegt:

  Hiemstra, nog zo lul en zwetser

  ‘Gerrit de Drammer’ heeft geen idee waarom zijn zendingsdrang mensen de neus uitkomt
  …..
  .@GerritHiemstra maakt zich zorgen om het klimaat en voelt ‘zendingsdrang’: “Het is zoals het is, dan zeg ik dat, en niemand kan mij dan tegenhouden op dat vlak.”
  ….

  Ik geloof dat ik nu wel de aandacht heb😉. Gisteren schreef ik: “De #klimaatverandering is voor 100% veroorzaakt door ons, u en ik.”. Velen geloven dat niet. Toch is het zo. De opwarming valt namelijk met de natuurlijke factoren niet te verklaren. Zie: https://t.co/k6EO3wEncn 1/2

  — Gerrit Hiemstra 🐰 (@GerritHiemstra) July 26, 2019

  …..
  https://thefireonline.com/gerrit-de-drammer-heeft-geen-idee-waarom-zijn-zendingsdrang-mensen-de-neus-uitkomt/

  Like

 4. Lucky zegt:

  Schande!
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/het-ging-toch-zo-goed-met-ons-land-gemeenten-niet-in-staat-dakloosheid-te-bestrijden-door-tekort-aan-geld/

  Het ging toch zo goed met ons land? ‘Gemeenten niet in staat dakloosheid te bestrijden door tekort aan geld’

  Continu worden we lastiggevallen met de nep statistieken van Rutte III, het zou helemaal fantastisch gaan met de economie. Iedereen zou erop vooruitgaan. Nu weten we inmiddels wel dat deze Pinokkio-leugens complete nonsens zijn, maar het is treurig om te constateren dat we als land zijnde rap achteruit gaan.

  De grote gemeenten in Nederland hebben het er maar moeilijk mee; er is steeds minder geld beschikbaar voor fatsoenlijke daklozenopvang.

  In Amsterdam alleen al wachten zo’n 200 daklozen op een opvangplek voor de nacht. Het aantal daklozen neemt explosief toe, maar de opvang groeit helaas niet mee. De groei van daklozen is niet verwonderlijk, volgens het CBS kampen steeds meer mensen met langdurige economische problemen.

  Like

 5. Lucky zegt:

  In de VS, Trump op dreef

  Like

 6. Lucky zegt:

  Uit 2005
  https://www.trouw.nl/nieuws/een-goede-moslim-integreert-niet~beaeada7/?referer=https%3A%2F%2Fwww.bing.com%2F

  Een goede moslim integreert niet

  Integratie komt helemaal niet recht uit de Koran. Het heilige boek van de moslims is overduidelijk: Een goede moslim gaat niet of terughoudend om met ongelovigen.

  Ik begrijp na het bestuderen van Koran dan ook waarom ‘goede’ godvrezende moslims die zich aan het ‘volmaakte boek’ (Koran 2:3) houden, nooit zullen integreren met ongelovige Nederlanders, tenzij die Nederlanders zich bekeren tot de islam. En dan heb ik het niet over fundamentalisten en fanatici maar over gewone moslims die zich aan de Koran willen houden. Dan heb ik het over het merendeel van de negenhonderdduizend moslims in Nederland.

  De bewering van Mohammed Boukhari dat integratie recht uit de Koran komt, klopt dan ook niet. De Koran is overduidelijk wat betreft integratie van moslims en ongelovigen. Met ongelovigen wordt niet omgegaan of met uiterste terughoudendheid. De Koran laat daarover geen enkele onduidelijkheid bestaan. Voor wie het na wil gaan: Koran 3:29, 4:90, 4:145, 5:52. Dit soort teksten, waarvan er nog veel meer zijn, kan een goede moslim niet negeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s