Zwaar fout

Screenshot_248

(Door: Wim van Schaik)

Het duurt nog even, maar de kaarten zijn geschud. Tijdens de dodenherdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam zal Willem-Alexander een toespraak houden. Bij de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam spreekt Arnon Grunberg. En de 5 mei-lezing in Den Haag wordt dit jaar gehouden door Merkel. Waarom zijn deze personen ongeschikt? En waarom is het thema ‘75 jaar vrijheid’ een verdraaiing van de feiten?

Tijdens zijn bezoek aan Indonesië had Willem-Alexander het over “spijt en excuses voor het buitensporige geweld aan de zijde van Nederland”. Het kwam er nogal klungelig uit, maar mammie zal het vast mooi gevonden hebben. Het was een demonstratie van weinig nationaal historisch besef, schofferen van de volksvertegenwoordiging, en Nederlanders op het hart trappen. En dat ook nog eens willens en wetens. Martin Bosma (PVV) legde er als enige in de Tweede Kamer de vinger bij. Trouwens, als WA toch stoer moest doen had hij beter zijn bezorgdheid kunnen uitspreken over de toenemende onverdraagzaamheid van de islam tegenover christenen in Indonesië.

Over excuses gesproken, in eigen land en naar eigen volk toe heeft Willem-Alexander ook nog wel wat recht te zetten. De rol van de Oranjes vóór het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en terwijl Nederlandse jongens sneuvelden, zijn geen hoogtepunten van (morele) moed maar eerder van opportunisme. Natuurlijk is dat Willem-Alexander niet aan te rekenen. Maar toch vreemd. Hij maakt wel omstreden excuses voor de rol van Nederland in het verleden, terwijl de andere partij die gruwelijke wreedheden bedreef er niet over peinst excuses te maken, maar excuses voor de bewezen opportunistische houding van de Oranjes in het verleden, ho maar. Daar kan het Nederlandse volk lang op wachten. Eerder nog zal hij de Duitsers excuses aanbieden voor buitensporig geweld aan de zijde van het Nederlandse verzet. En daarom is hij niet de geschikte persoon om op 4 mei een toespraak te houden.

Over Grunberg kunnen we kort zijn. Dat deze poseur en dikdoener, deze zwaar overschatte deugmens de 4-mei voordracht houdt, is een opgestoken middelvinger naar een groot deel van de Nederlandse bevolking. Hij zal gekozen zijn vanwege zijn  uitgesproken policor opvattingen. Tegen de EU? Dan ben je een fascist. En Wilders is een antisemiet volgens deze rechts vullende en links kletsende inhoudsloze pseudo intellectueel. Dat kan nog wat worden als een ex-schrijver van vileine haatcolumns de 4-mei voordracht houdt.

En dan Merkel. Zij is door Rutte en het Nationaal Comité 4 en 5 mei gevraagd de 5 mei-lezing te houden omdat “zij zich, doordrongen van de geschiedenis, al jarenlang inzet voor vrede, vrijheid en stabiliteit in Europa“. Wat een stel huichelaars om de moeder van alle ellende die over Duitsland en Europa is uitgestort te associëren met vrede, veiligheid en stabiliteit. In het Duitsland van Merkel – en niet alleen daar – neemt de onvrede dagelijks toe, worden verkiezingsuitslagen genegeerd en is stabiliteit iets van ‘das war einmal’. En dan komt deze bondskanselier op retour ons vertellen wat vrede, vrijheid en stabiliteit inhouden. Wat is dit voor een poppenkast en volksverlakkerij?

Wij moeten ook geloven dat we ‘75 jaar vrijheid’ herdenken. Nee, we herdenken dat het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd. Dat is heel wat anders! Op 4 mei herdenken we hen die gevallen zijn om die bevrijding te bewerkstelligen, de offers die gebracht zijn, het onnoembare leed dat weerlozen is aangedaan. Op 5 mei herdenken we de bevrijding van een monsterlijk systeem en helemaal niet de achterliggende periode van 75 jaar. Gezien de toestand waarin ons land nu verkeert, kunnen we beter een dag van nationale schaamte houden. Erbij stil staan hoe het kon gebeuren dat de miljoenen die hun leven lieten veracht zijn, de vrijheid verkracht is door de Grunbergjes en ons nationale erfgoed verkwanseld en weggesluisd werd door lieden als Rutte en Merkel.

Wie verzint dit allemaal? Daarvoor moeten we bij het Comité 4 en 5 mei zijn. In het bestuur, benoemd bij Koninklijk besluit op voordracht van de minister-president en de staatssecretaris van VWS, komen we de namen van Hirsch Ballin, Hans Laroes en hoge ambtenaren tegen. Zij zullen het volk wel eens opvoeden. En alsof het volk nog niet genoeg gekleineerd is, is dit  jaar Mabel, Soros-meisje en ex-liefje van drugskoning Bruinsma, aangetrokken om vanuit haar exclusieve optrekje aan de Loosdrechtse plassen te vertellen dat we ons inclusief gedragen moeten. Om te kotsen, net als haar  ‘verhaal’.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Zwaar fout

 1. bobzelf zegt:

  is er misschien een mogelijkheid dat ik mijn oom vraag
  om op deze geweldige momenten en gelegenheden

  een bukraket naar binnen te schieten ??

  ALS AL DIT GAJUS , ZICH TOCH NET VERZAMELD HEEFT ??

  IK DOE OOK MAAR EEN GOK HOOR, maar zou er dan een gejuich opgaan ?

  U kunt uw stem uitbrengen , bij EJ.BRON

  en Bert zal NA DE MEEST GEWELDIGE ANTWOORDEN

  EEN KOELKAST ( MET EEN KLEIN DEUKJE ) VERLOTEN ,,,,

  OME BOB

  Geliked door 4 people

 2. Tistochwat zegt:

  Tijdens de dodenherdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam zal Willem-Alexander een toespraak houden.

  Als er dan maar niemand een kreetje slaakt, anders slaat ‘zijne doorluchtigheid’ weer op hol, met een slingerende sabel tussen zijn benen.

  Geliked door 7 people

 3. Rensk. zegt:

  Mensen kijken naar het beeld. Niet naar wat er achter zit. En degenen die het wel zien staan machteloos. Soms zou je ze eens even heerlijk op hun hypocriete bekken moeten kunnen timmeren. . Maar ja heb teveel beheersing.

  Geliked door 3 people

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Ja Wim.
  What can I say?
  Nederland in een notendop ……
  And soon gone.

  Geliked door 3 people

 5. Laura van der Storm zegt:

  Zo, dat is duidelijk!! Klare taal.

  Geliked door 2 people

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Op de oorlogsgraven van WO II, zie ik bijna alleen maar leeftijden van jonge mannen, die, zoals men zegt “hun leven gaven voor onze vrijheid”. Ik zie het anders, zij “gaven”hun leven niet, nee, het werd ze met geweld afgenomen door de regeringen en politici die hen de oorlog in stuurden. Zo ook in nederland. Een na oorlogse regering die hollandse dienstp[lichtigen naar indië uitstuurde om de belangen van o.a. de bataafse petroleum maatschappij te verdedigen en veilig te stellen. Velen zijn daar zogenaamd “gesneuveld voor het vaderland”. Welk vaderland? Een vaderland, geleid door politici en een koningshuis, die in mei 1945 niet wisten hoe snel ze het zinkende nederlandse schip moesten verlaten om aan de duitse bezetting te ontkomen, om later zegevierend, wel doorvoed en met een eisenpakket, weer voet op nederlandse bodem te zetten, volkomen overtuigd van hun goddellijk recht tot het naar eigen goed dunken, besturen van nederland. Daarom moesten die dienstplichte jongens naar indië. Heeft koning Willem ook excuses aangeboden aan de families van de nederlandse gesneuvelde soldaten in indië? Ik heb er nog niets over gehoord. Nu even iets anders, de hoogste militaire onderscheiding in nederland is de militaire willemsorde. Prins Bernard kreeg hem direct na WOII opgespeld door zijn schoonmoeder, koningin wilhelmina. Voor welke heroïsche daden weet niemand. Blijkt wel dat die orde minder waard is dan het materiaal waarvan die gemaakt is. Maar ja, er zijn zijn nog steeds mensen die het mooi zo’n blikje te krijgen. Mijn koninklijke onderscheiding is meer waard dan de militaire willemsorde van prins Bernard. Waarom? Ik heb er meer voor moeten doen, ik heb 2 keer de nijmeegse vierdaagse gelopen en dat kostte mij bloed zweet en tranen. Dat heeft Bernard er niet voor hoeven doen.

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   *****

   Like

  • bobzelf zegt:

   whahahahahaah leuk scherpschutterrttttttt

   vergeet , dus nooit dat het “”uitkloppen “” van zijn pijp ,,,
   wereldwijd !!!!
   dus niet meeviel , !! bij ONZE BENNO STEEKPENNING

   en dan iedere keer als het koud werd, VANWEGE ZIJN BRONCHITUS ,,,,, hup weer naar Kenya
   voor het afrikaanse pijp kloppen

   JA KLEUR , EN LEEFTIJD MAAKTE HEM NIET UIT , ALS ER MAAR
   EEN GAT IN ZAT !!

   tevens is hij ooit ook gesingnaleerd bij die ouwe draaideuren bij de HEMA
   JE WEET WEL ,die met dat haar op die randen !!

   en dat allemaal voor de nederlandse economie op te fleuren

   wat een grafhengst was die SSer

   hug makker

   ome bob

   Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @scherpschutter1943
   Gelachen om het einde van je verhaal ..leuk

   Geliked door 1 persoon

 7. delamontagne zegt:

  *****
  Het is toch net zoals ik er over dacht toen ik paar weken terug erover las wie die toespraken zouden gaan houden.
  Alleen ik zou dit nooit zo goed hebben kunnen verwoorden.
  Maar helaas zullen veel Nederlanders er niets achter zoeken en alles voor zoete koek aannemen, het zijn immers mensen die ’t beste met ons voor hebben, denken ze, de gehersenspoelden………..

  Geliked door 2 people

 8. vangie1206j zegt:

  Wij leven in vrijheid???????
  Ja wij kunnen gaan en staam waar we willen (NOG WEL).
  Verder met mijn vraagtekens wij worden op alle mogelijke manieren gecontroleerd en betutteld gekleineerd verboden beroofd van ons geld en soms ons bezit.
  Dit is een andere vrijheid alleen de naam.
  Voorbeeld als ik niet doe wat zij eisen (DE ROVERHEID) ben ik mijn vrijheid kwijt en beland ik in de gevangenis (VRIJHEID JA AAN MIJN HOELA).
  Onze vrijheid wordt steeds meer beknot door nieuwe pest regeltjes de invasie van grote groepen die ons haten enz. en als wij ik daar wat van zeg dan weet u allen de reacties van onze vrijheid berovers.
  Een nieuw fenomeen in MIJ is haat wat nieuw is in mij maar onstaan door het gajes wat zich nu en eerder (MIJN) overheid noemt.
  VRIJHEID IS ALLEEN NOG MAAR EEN WOORD.
  RJ. alias vangie1206j.

  Geliked door 4 people

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De rol van de Oranjes vóór het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog…”

  En wat zou je denken van de rol van de “Oranjes” ná de Tweede Wereldoorlog? Volgens de Grondwet mag een Nederlands staatshoofd geen domicilie kiezen buiten Nederland. Wilhelmina deed het toch en na de bevrijding deed zij of haar neus bloedde en nam weer gewoon plaats op de troon. Een troon waar ze grondwettelijk geen aanspraak meer op kon maken.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 4 people

 10. ongesgoolde zegt:

  Van wat zijn we precies bevrijdt?

  Like

 11. henk verhoef zegt:

  de helft van de nederlnders vonden 40-45 met de moffen prima
  en hoefden niet bevrijd

  Like

 12. kampersrene zegt:

  nog een beetje geduld en Alexander houd een toespraak bij de opening van een nieuwe moskee ….we moeten ons toch aanpassen aan de nieuwe bewoners!

  Geliked door 1 persoon

 13. Gienekehado zegt:

  RAAKKKKKKK!!!!! Ik wil die hypocriete Stoet-in-het zwart op De Dam niet zien! De door hen gefaciliteerde Nieuwe Jodenhaat kun je daar ter plekke opsnuiven! Een grote klucht is het geworden. De juiste woorden om mijn afschuw over de preek van Merkel te duiden, ontbreken op dit moment. Wat een schande!! Ik heb idd de zwaar bevochten VRIJHEID ervaren en beleefd. Héb, want ik leef nu in een tijdperk waarin ik mij verre van VEILIG voel. 24/7 op mijn hoede moet zijn voor geïmporteerd TUIG (maar ook voor ‘eigen tuig’). ‘Opsporing Verzocht’, is een afspiegeling van Het Nieuwe Nederland. Corona kan weleens de ogen/oren in Sufkuttenlandje openen. Te laat!!

  Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:


  Joodse vluchtelingen
  Op haar vakantieadres in Zwitserland ontvangt koningin Wilhelmina begin maart 1939 een bericht van minister Hendrik van Boeijen van Binnenlandse Zaken dat haar allerminst bevalt. De bewindsman deelt de vorstin mee dat in de gemeente Ermelo een kamp zal worden ingericht voor Joodse vluchtelingen uit Duitsland.
  ….
  Na ontvangst van het bericht geeft zij haar medewerkers opdracht bezwaar te maken. Het Kabinet der Koningin stuurt een brief aan Van Boeijen die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. De minister moet weten dat ‘Hoogstdezelve bepaald betreurt dat de keus van een plaats voor het vluchtelingenkamp gevallen is op een terrein, dat zóó dicht bij het zomerverblijf van Hare Majesteit gelegen is en dat het Hoogstderzelve aangenamer ware geweest indien dat terrein, eenmaal de keus op de Veluwe gevallen zijnde, veel verder van het Loo had gelegen.’ De koningin hoopt dat er alsnog zo’n geschikte plek gevonden kan worden, ‘temeer waar Uwe Excellentie in uitzicht stelt, dat het op te richten kamp geen kwestie van korten duur zal zijn’.

  Wilhelmina is niet de enige die protest aantekent. De ANWB, in die tijd nog geen autolobbyclub, maar een organisatie voor wielrijders en toeristen, maakt bezwaar, net als de Nederlandse Vereniging voor Vreemdelingenverkeer. Een vluchtelingenkamp brengt het toerisme op de Veluwe schade toe, vrezen zij. Ook de streng christelijke bevolking komt in opstand: die is bang dat het gedaan is met de zondagsrust als duizenden Joden naar Elspeet komen.

  …..
  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/27790/wist-wilhelmina-van-de-jodenvervolging.html

  …..
  Knoop en Gerstenfeld richten hun pijlen op Wilhelmina, maar ze willen het beiden vooral ook breder trekken. Gerstenfeld: “Het grote verhaal is uiteindelijk het falen van Mark Rutte. Voor het falen van Rutte, was daar het falen van Balkenende en daarvoor het falen van Kok. Al decennialang weigeren onze premiers de waarheid onder ogen te zien en klare taal te spreken: simpelweg te erkennen dat de regering in ballingschap in Londen, ministers én koningin, jegens de Joden schromelijk te kort is geschoten.

  “Terwijl in Nederland de Joden werden opgehaald door Nederlandse politieambtenaren en door onze NS werden afgevoerd naar de kampen, was dat nooit in de ministerraad in Londen een agendapunt.

  ……
  “Wanneer Rutte wordt opgeroepen toch eindelijk eens met excuses af te komen, wat bijvoorbeeld concreet vanuit het parlement is gebeurd, in 2012 door Wilders en De Roon en in 2015 door Bontes en Van Klaveren, geeft hij niet thuis. In zijn antwoord op vragen van de laatste twee Kamerleden verwijst hij naar de toespraak uit 1995 van Beatrix tot de Knesset, het Israëlische parlement. Maar wanneer je die speech erop naleest, zie je dat daarin zoiets staat als we konden het niet voorkomen, niet: we zijn tekort geschoten. Het is natuurlijk laf er op te rekenen dat niemand de moeite neemt die tekst van Beatrix erbij te pakken.”
  ‘Misschien is hij bang voor schadeclaims’

  Knoop: “Ik weet niet wat Rutte ervan weerhoudt zijn excuses aan te bieden, misschien is hij bang voor schadeclaims.
  ….
  https://politiek.tpo.nl/2018/04/16/de-oranjes-en-joden-in-nederland-het-zwijgen-van-koningin-wilhelmina-heeft-levens-gekost/#

  Geliked door 1 persoon

 15. bozeoudeman zegt:

  Moet er echt nog gevraagd worden waarom koning Pils, het stuk stront Grunberg en een gestoorde die bondskanselier speelt ongeschikt zijn om daar acte de presence te geven? Maar goed voor al diegenen die het nog steeds niet snappen, gelukkig hier niemand: De mensen die straks voor een volkstribunaal moeten verschijnen kunnen en mogen niet met hun hypocriete smoelen op 5 mei staan te verkondigen hoe vreselijk hun Derde Rijk was terwijl zij van het Vierde dromen?

  Geliked door 1 persoon

 16. Cathja zegt:

  Ik heb er geen behoefte meer aan om naar die poppenkast op de Dam te kijken. Al verscheidene jaren erger ik me aan dit spektakel, en na het lezen van bovenstaand artikel voel ik me opnieuw bevestigd in mijn afkeer van deze zogenaamde ‘dodenherdenking’.
  Ook de 5 mei-‘feesten’ zeggen me niets meer. De vieringen in mijn kindertijd konden we nog wel waarderen, maar dat is meer dan een halve eeuw geleden.

  Schandalig dat Merkel is uitgenodigd om de 5 mei-lezing te houden. Als er iemand is die beter maar onder de grond van schaamte zou moeten kruipen vanwege alle ellende die ze over ons heeft uitgestort, dan is het Merkel wel.

  Door allerlei vreselijk foute beslissingen van onze regering worden 4 en 5 mei een klucht…..
  Schandalig!

  Like

 17. Wijze van Zion zegt:

  Volgens de definitie van Van Randwijk leven we al jaren in het donker…..

  Geliked door 1 persoon

 18. verwardeman zegt:

  75 JAAR VRIJHEID , WAARVAN 50+ IN EEN LINKSE DICTATUUR !!!!!!!!!!!!
  VRIJHEID ? flikker toch op met je vrijheid !

  Like

 19. Yvonne zegt:

  Wat ik niet begrijp dat mensen dan wel met honderden op de Dam samen mogen komen
  En wat moet Merkel hier in hemelsnaam doen? Blijf lekker in Duitsland

  Like

 20. P. Puk zegt:

  Hypocriet kutland! Bah! En laat die satanische Merkeltrol oprotten. Walgelijk wijf. Heeft haar eigen land en de rest van Europa meer schade berokkend dan Hitler.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s