Havens dicht: Migrantenkotter “Alan Kurdi” zit vast op de Middellandse Zee

Screenshot_228

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds eind maart 2020 is het bij de Duitse regering en de organisaties voor de veerboot-afhaaldienst voor de Libische kust bekend dat Italië, Malta en andere oeverstaten aan de Middellandse Zee geen reddingsschepen meer laten binnenlopen i.v.m. de corona-pandemie. Ondanks deze informatie ging de “Alan Kurdi” op zoektocht in de Middellandse Zee en pikte 150 migranten op. Nu hebben de gasten aan boord dringend een veilige haven nodig en de Duitse regering zoekt zoals altijd naar een oplossing.

politikstube

[…] Tijdens de corona-crisis dienen er geen private reddingsschepen meer uit te lopen om in de Middellandse Zee vluchtelingen uit zeenood te redden. De Duitse regering heeft volgens een woordvoerder eind maart al informatie gekregen uit Rome dat zeenood redders op grond van de corona-crisis op dit moment geen havens in Italië meer aan zouden kunnen doen. De Duitse regering zou organisaties, die schepen onder Duitse vlag exploiteren, desbetreffend geïnformeerd hebben. Ook de andere oeverstaten aan de Middellandse Zee laten geen reddingsschepen meer binnenlopen.

Het reddingsschip “Alan Kurdi” van de Duitse organisatie “Sea-Eye” liep maandag ondanks de corona-crisis uit en redde ongeveer 150 mensen. De hulporganisatie uit Regensburg appelleerde daarna aan de Duitse regering om de verantwoording voor de geredde personen over te nemen. Daarover zei de woordvoerder dat de Duitse regering op dit moment met alle betrokkenen in gesprek zou zijn om een oplossing te vinden. […] Meer op “Tagesschau.de”.

De migrantenkotter vaart onder Duitse vlag en daarmee lijkt Duitsland verantwoordelijk te zijn. Anderzijds hebben de helpers van de mensensmokkelaars nalatig en ignorant gehandeld en zouden zelf de verantwoordelijkheid voor de passagiers op zich moeten nemen. Die verantwoordelijkheid dus, die de Europeanen altijd gesuggereerd wordt wanneer het om de opname van bootmigranten gaat.

Als de gehoopte oplossing niet snel genoeg komt, dan zou de bemanning van de “Alan Kurdi” moeten genieten van de tijd samen met haar gasten aan boord. Dat zou eventueel heel behulpzaam en leerzaam kunnen zijn. En wat betreft de toekomst kunnen we alleen maar hopen dat de shuttle-service gestopt wordt en dat er eindelijk een stokje wordt gestoken voor de NGO´s.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Havens dicht: Migrantenkotter “Alan Kurdi” zit vast op de Middellandse Zee

 1. bobzelf zegt:

  VVVVV UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU RRRRRRRRRRRRRRRR

  Geliked door 4 people

 2. Sjun Demartelaere zegt:

  Het schip kan zo aanmeren in Tripoli en Zawiyah.

  Geliked door 2 people

 3. andre zegt:

  Nou wat willen deze jankers nog meer zeg. Lekker weer……….middellandsezee……….hengeltje erbij voor eigen vreten……..koud glaasje water…….doen ze al hun hele leven, so whats the difference! Wij moeten binnen zitten van M. Rutte de rassist.

  Geliked door 3 people

 4. Ton Ruygrok zegt:

  Wat een Onvoorstelbare Misdaad tegen de Mensheid zeg.., pas eind maart geen toegang voor wildvreemde emigrants door Italië e.a. terwijl de Corona Cycloon al lang en breed door deze landen en elders Raasde … ik rol van m’n stoel van diepe verontwaardiging … Deze Crimineel Gouvernments dienen voor een Neurenberg Tribunaal 2.0 te worden gesleept…. door hun weerloze bevolkingen aan zulk een verschrikkelijke ziekte willens en wetens bloot stellen …. en nu gaat Duitsland het als nog regelen .. terug naar Afrika of Turkye/Azië.., echt Afschuwelijk en Weerzin wekkend..
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Gewoon terug naar Libië. Hoe lastig is dat?

  Geliked door 1 persoon

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Migrantenkotter Alan Kurdi zit vast op de Middellandse Zee.

  Laat ie daar maar blijven zitten, totdat ik zeg dat het genoeg is. Kan een paar dagen duren…

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 7. Harry Willemse zegt:

  Mooi het is lekker weer en je kan een uurtje varen. Dat is meer dan ik kan doen want de jachthavens zijn in Nederland gesloten. Ik hoop maar dat zij broodjes en koffie hebben meegenomen. RANDDEBIELEN.

  Like

 8. karton zegt:

  Torpederen dat zootje !!! Al eerder voorgesteld.

  Geliked door 2 people

 9. Jan zegt:

  Huppaké, weg is het probleem

  Geliked door 3 people

 10. Peter zegt:

  Iran, hoeven ze ook niet te schelden op onze cultuur.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Gewoon laten afborrelen.

  Geliked door 2 people

 12. LUCIA zegt:

  Gewoon gaan vissen, ze hebben alles mee!!

  Like

 13. Jan zegt:

  Terreur van mosliminvasoren tegen Grieken. Duizenden honderden jaren oude olijfbomen met de grond gelijk gemaakt. Inkomstenverlies van $700 miljoen per jaar

  5,000 olives trees were cut from their roots by illegal immigrants from the infamous Moria migrant camp, to the north of Lesvos’ capital city of Mytilene.

  Olive trees take approximately 65-80 years to reach stable yields, meaning that the destroyed trees are a major blow to the local economy. Olive exports amount to about US$700 million every year to the Greek economy.
  https://greekcitytimes.com/2020/04/07/an-attack-on-greek-heritage-migrants-chop-thousands-of-olive-trees-on-lesvos/

  Like

  • Cathja zegt:

   @Jan

   Wat verschrikkelijk is dit! Het levenswerk en de inkomstenbron van veel mensen. Gesloopt door criminelen, die uit eigener beweging naar Europa trokken. Niemand heeft ze uitgenodigd (behalve Merkel), en zie hier. De bewoners van Lesbos in zak en as.

   Er is echt maar één antwoord op, en dat is: schoonvegen, het hele eiland! Alle immigranten er uit knikkeren.
   Het enige wat misschien nog recht doet aan de gevoelens van deze eilandbewoners. En Brussel is verplicht deze mensen schadeloos te stellen. De EU is altijd hevig voorstander geweest van zoveel mogelijk migranten. Dit zijn de gevolgen.

   Echt, diep triest!

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Cathja 10 april 2020 om 19:19

    Brussel is verplicht deze mensen schadeloos te stellen.

    Maar daarmee komen die oude, onbetaalbare, prachtige, nuttige bomen niet terug.
    Wat een smerige schoften, die mohammedaanse bezetters!
    EEN VLAMMENWERPER EROP!
    Of omhakken niet boven hun enkels en laten creperen!

    Like

 14. kampersrene zegt:

  Dat ze godverdo………in hun land blijven en proberen iets op te bouwen dat het leven aangenaam maakt…..dat ze hunne Allah verwijzen naar de sprookjesboeken…..voor kinderen……onozelaars !

  Like

 15. Pingback: Opnieuw op de meelijwekkende toer: Situatie aan boord van de “Alan Kurdi” spitst zich toe | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s