Jaap van Dissel (RIVM) schiet Tweede Kamer in de voet

Screenshot_209

(Door: “Weethetwel”)

Op 16 april gaf Jaap van Dissel (foto) een technische briefing aan de Tweede Kamer. Van Dissel heeft één groot nadeel: hij is viroloog en in de hele corona-discussie hebben álle virologen zich laten zien als de verkondigers van dramatische voorspellingen die allemaal niet uitkomen. Dat neemt niet weg dat de regering ze nog steeds ziet als de belangrijkste raadgevers, waardoor beroepspessimisten nu de gelegenheid hebben het land volkomen onnodig in de vernieling te helpen. Op 16 april maakt hij het helemaal bont een staatje te produceren waarin op basis van bloedonderzoek van Sanquien bloedbank blijkt dat nog maar 3% van de Nederlandse bevolking immuniteit heeft tegen corona. Het kwalijke daarbij is: hij suggereert impliciet dat nog 97% van de bevolking aan de beurt moet komen. Daar krijg je een Tweede Kamer wel plat mee. Met zoveel ellende in het vat is iedere maatregel nog te licht. De werkelijkheid is echter héél anders.

Screenshot_208

De hele bevolking raakt nóóit besmet

Van Dissel verzwijgt het gegeven dat het nóóit zal gebeuren dat een hele bevolking besmet raakt. Niet besmet betekent ook geen afweerstoffen! De érgste virologen komen in hun meest dramatische voorspellingen nauwelijks boven de verwachting dat 50% van de bevolking besmet gaat raken en dan zou hoogstens 50% van de bevolking antistoffen kunnen hebben. Van Dissel had dus tegen de Tweede Kamer moeten zeggen dat er nog maar 47% te gaan was. Maar dat durfde hij waarschijnlijk  niet, want daar zou hij zich belachelijk mee maken, want uit alle onderzoeken blijkt dat deze besmettingsgraad bij lánge na niet gehaald gaat worden. Die lágere besmettingsgraad willen de gezamenlijke virologen niets van weten, dus wordt het tijd dat deze beroepsblinde mensen eindelijk eens uit de discussie worden gehaald.

Hoeveel besmetting is er dan wél?

Omdat het corona-virus zich in grote lijnen gedraagt als het griepvirus zijn er toch wel wat zaken bekend. In Nederland blijkt uit “het grote grieponderzoek” dat jaarlijks drie miljoen Nederlanders aangeven last te hebben van griep. Tellen we daar de groep bij op die waarschijnlijk geen last heeft vanwege de griepprik, dan komen we op zo’n 20% van de bevolking, ongeveer 3.400.000 personen.

Volgens een vast patroon wordt 20% van de bevolking dus besmet door het influenzavirus, dus 80% wordt niet besmet. Deze 80% ontwikkelt dan ook geen antistoffen en die zijn dan ook niet te meten. Omdat steeds duidelijker wordt dat het corona-virus zich als het influenzavirus gedraagt, zou van Dissel dan ook de kanttekening hebben moeten plaatsen dat het maximum te  verwachten aantal mensen met afweerstoffen naar alle waarschijnlijkheid nooit meer dan 20% gaat bedragen. Dan was er nog maar 17% te gaan. Dat is al een heel ander geluid.

De  testgroep was absoluut niet representatief

Het schijnt dat er bij de briefing één vraag is gesteld door een aanwezige en dat was: is de steekproef representatief? Van Dissel schijnt daar volmondig “ja” op geantwoord te hebben. Welnu: om bloeddonor te worden, moet je kerngezond zijn getuige de vragenlijst die je in moet vullen om bloed te mógen geven. Een virus grijpt vooral aan bij mensen met een verzwakt gestel, wat vaak bij ouderen en mensen met aandoeningen voorkomt. Als deze groep besmet wordt en weer geneest, hebben ze antistoffen. Om dan een groep kérngezonde Nederlanders te testen en deze als representatief voor te stellen, ga je als statisticus enorm in de fout. Daar komt nog bij dat in een periode waarin iedere dag de resultaten spectaculair kunnen veranderen, omdat je midden in een epidemie zit, de test al een week oud is. Bovendien is het voor te stellen dat mensen die denken het virus gehad te hebben uit verantwoordelijkheid niet de eerste de beste keer weer vooraan staan om bloed te geven.

Het op deze manier presenteren van een staatje kan niet anders gezien worden dan een (nu mislukte) poging de Tweede Kamer met verdraaide informatie op het verkeerde been te zetten en haar een gevoel te geven dat er nog heel veel ellende te wachten staat. Verwerpelijk.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, Desinformatie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Jaap van Dissel (RIVM) schiet Tweede Kamer in de voet

    • jantjeuitnl zegt:

      Dat was mij al wel duidelijk, gezien wat voor beleid er op is gezet.

      Like

      • hans-e-pans zegt:

        Kijk naar deze YouTubefilm, de duur is bijna 45 min. maar zeer de moeite waard.
        De arts die in deze film aan het woord is spreekt over Covid-19.

        Ook over de schadelijke invloed van de beademingsapparaten op de mensen die op de IC liggen.

        Hij doet ook uit de doeken wat voor schadelijke effecten G5 op het menselijk lichaam heeft.

        Tevens legt hij uit welk onderling verband er is tussen de personen Fauci, Bill Gates en anderen.

        Like

    • LUCIA zegt:

      @ Gieneke Hado
      Het is logisch dat het in de zwaardere gevallen waarbij dusdanige longschade optreedt er dus een situatie van zuurstof tekort ontstaat , dat de hersenen schade ondervinden dat is zo in alle gevallen, onafhankelijk van de oorzaak bij een zuurstof tekort
      Overigens schijnt 5G ook zuurstof tekort in het lichaam te veroorzaken. Dus dan weten we wat ons te wachten staat
      .Die mensen die het ontworpen hebben,m weten dat ook drommels goed maar het is net als bij de Softenonbabies en het gebruik tot vandaag van siliconen in het menselijk lichaam b.v. bij het opvullen van het wortelkanaal van een tand, lichaamsimplantaten allemaal hevige schade veroorzakers but money talks en zelfs als ze het weten, gaan ze gewoon door, kijk maar naar de tabaksindustrie die al decennia giftige shit in tabak doet en er mee wegkomt.
      Daarom en alleen daarom al moet het toch Giga-Alarm-Bellen doen rinkelen dat deze mensen ineens zo bezorgd zijn om onze gezondheid kijk dat vind ik nou f…g eng,..enger dan het virus is een “bezorgde” Mark Rutte, die ineens aan ons welzijn denkt…een VVDér en politicus, die aan uw welzijn denkt????
      Terwijl; al die 2 op de 3 personen krijgen Kanker en al die rits kinderen met Autisme en ADHD allemaal vergiftigd waardoor …the usual suspects ???
      Zware milieuvervuiling van het bijna onherstelbare soort… jaar in jaar uit rucksichloss dumpen van gif en deze zelfde mensensoort wil u ineens ontzien van ellende is dat niet F…G Boze Wolf richting RoodKapje Vreemd!!!!
      Kent u het gezegde “als de vos de passie preekt.. boer let op uw kippen!!

      Like

  1. Kanaloa01 zegt:

    Van Dissel zal dit heus niet zelf verzonnen hebben, hij heeft opdracht gekregen van hogerhand om het allemaal zo negatief mogelijk te vertellen.

    Geliked door 5 people

  2. loNe zegt:

    er *is* geen ‘coronavirus’, OP
    maar is de grootste psy-op in de moderne geschiedenis

    “It would never come into their heads to fabricate colossal untruths, and they would not believe that others could have the impudence to distort the truth so infamously. Even though the facts which prove this to be so may be brought clearly to their minds, they will still doubt and waver and will continue to think that there may be some other explanation”
    [kopieer deze quote voor wie dat zei]

    … de reden ?
    is gelinkt aan Openbaring 3
    ‘let no one take [=steal] your crown’

    …maar ik denk niet dat mensen dit occulte ritueel [=het ‘virus’] begrijpen .

    Geliked door 1 persoon

    • loNe zegt:

      … verduidelijking van bovenstaande —
      het is duidelijk dat het Westen – zeg , de economie – exprés wordt geimplodeerd ,
      en dat is wat Daniel 11 beschrijft : de koning komt aan zijn eind ;
      want deze ‘koning’ vertegenwoordigt “een cultuur” ! de onze !

      … wat er nu gaande is
      is een letterlijke episode , al lang geleden voorzegd

      Geliked door 1 persoon

      • LUCIA zegt:

        Dat ze bewust de economie laten crashen om hun one-world-government te installeren, is mij en nog wat anderen hartstikke duidelijk en dat we hierna totaal geen rechten meer zullen hebben is mij ook duidelijk . Dat de draaiboeken die hierover klaar liggen behoorlijk oud zijn, weet ik ook… dat de Archons hierachter zitten en waarom, weet ik ook… maar het grote probleem is dit aan de mensheid duidelijk te maken. Er staat ook in de bijbel; my people will perish through lack of knowledge .
        Overigens ik geloof in een schepper, ben niet noodzakelijkerwijs een fan van een onverschillige god die duidelijk ook geen fan is van ons!!
        Heb de pest aan alle religiën omdat ze pure macht en manipulatie instituten zijn.

        Like

  3. Blaffertje zegt:

    Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

    Like

    • Gienekehado zegt:

      Video uit 2009 ten tijde van de Mexicaanse Griep. Werkt niet bepaald in zijn / haar voordeel! Ja, daar lusten de honden alweer geen brood van! Deze uitdrukking is al bekend sinds de 17e eeuw: “Iemand uitmaken ofwel uitschelden, dat de honden er geen brood van zouden eten”. dwz “Ymand op een zeer afschuwelyke en smadelyke wyze afschilderen, zo dat hij daar door in de uiterste verachting word gebragt, en wel zo verre, dat zelfs geen hond hem vervaardige zoude een stuk brood uit zyne hand te ontfangen.

      Like

  4. Gienekehado zegt:

    Het lijkt er op dat het allemaal nog veel gecompliceerder is!! Voer voor amateurVirologen, socio-economen ea!
    https://www.jpost.com/health-science/coronavirus-has-mutated-into-at-least-30-different-strains-new-study-finds-625333

    Like

  5. droevige mof zegt:

    Twee interessante vragen: Hoeveel mensen hebben op dit moment de primaire ziekte van Covid-19?
    Hoeveel van hen liggen er in het ziekenhuis?

    Like

  6. F1802 zegt:

    Waarom horen we niks over het toedienen van plasma met antistoffen en de vermeende medicijnen die redelijk zouden werken zoals een arts uit Meijel beweert? Dat zijn tenminste onderwerpen die er écht toe doen! En duurt het echt zo lang om een vaccin te ontwikkelen anno 2020?

    Like

    • LUCIA zegt:

      @ F1802
      Vandaag bekend geworden er zijn nu 20 covidstrains je kan geen vaccin maken tegen een virus . Ja.. het kan wel maar ga es wat lezen over virussen, ze veranderen ontzettend snel, tegen de tijd dat je een vaccin gemaakt hebt, is het virus al veranderd . Probeer het je zo voor te stellen, je zit met je vriendin te puzzelen maar het is een nieuw soort puzzel, zodra jij een stuk ziet… lekker zo’n randstuk en je meent de afbeelding te herkennen , je reikt er naar pakt het op en het verandert in een middenstuk, nou zoiets . Bovendien ben ik in feite niet tegen vaccinatie maar hoe het vaccin gemaakt is, is wel belangrijk omdat er tegenwoordig op onverantwoorde manier vaccins gemaakt worden. Er zitten zoveel giftige stoffen in, ik noem maar op thimerosal( is kwik), aluminium en allerlei andere shit ga maar googelen op dark side of vaccines the adjuvans.Kijk of je dan nog zo’n prik wil.

      Like

  7. de nationalist zegt:

    https://newscientist.nl/
    https://www.nemokennislink.nl/
    Zou het virus 2 in 1 zijn,corona als een soort griep die het sars virus in je longen veroorzaakt. En immuun zijn geloof ik ook niet .Dus voor mij geen vaccin dat weiger ik maak geen slapende virussen wakker.

    Geliked door 1 persoon

  8. Lucky zegt:

    Ondertussen, links mes op de strot..
    https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/ja-hoor-links-grijpt-zijn-kans-eisen-groene-afspraken-als-voorwaarde-voor-verlenging-coronasteun-bedrijven/

    Ja hoor, links grijpt zijn kans! Eisen ‘groene afspraken’ als voorwaarde voor verlenging coronasteun bedrijven

    De coronacrisis vereist op den duur een nieuw steunpakket met maatregelen die beter aansluiten op de nieuwe situatie. In het begin was het noodzaak, dus smeet het kabinet er gewoon direct veel geld tegenaan. Natuurlijk kwam dat niet allemaal goed terecht: miljardenbedrijven zoals Booking.com die steun aanvragen? Kom nou! Linkse partijen stipten daar een goed punt aan, maar gaan weer veel te ver…

    GroenLinks en de PvdA willen nu ‘milieuambities’ afdwingen bij het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven dat in de meeste gevallen momenteel dus aan ‘het infuus’ ligt. En daar komen Klaver en Asscher (maar ook Marijnissen en Jetten) aangestrompeld op de financiële intensive care-afdeling, met het voorstel: ‘doe groen of ik trek je infuus eruit’. En bij dit soort ‘afspraken’ is de keuze altijd ‘geheel vrijwillig’ en zonder dwang natuurlijk! Wat een helden zijn het toch ook…

    Like

  9. Yvonne zegt:

    Ik blijf erbij dat we worden bedondert, las dat Rutte lockdown met nog 1 maand wil verlengen
    Hoe krijgen ze het voor elkaar dat we dit doen? Allemaal de regels aan je laars lappen maar dan ook allemaal massaal naar buiten gaan stoppen met deze hysterie

    Geliked door 1 persoon

  10. Julia zegt:

    Interessant wat het RIVM verkondigd maar betrouwbaar? Ook het RIVM en de WHO worden ondersteund door de Bill & Melinda Gates Foundation. Bill Gates? Het doel is wederom miljarden verdienen aan een vaccin en wie heeft hier profijt van? Kortom we worden continue met angst bestookt en heel veel zaken komen nu aan het licht. Onze regering gelooft nog steeds tegen beter weten in de raadgevingen. Hoe wil men nog vertrouwen hebben de hele hype maakt alleen onze economie kapot en laat grote maatschappelijke schade achter. Over een jaar of uiterlijk twee jaar zijn we verplicht (na gevangenschap en het zogenoemde nieuwe normaal) een vaccinatie toegediend krijgen. Kortom de rijken worden rijker en de gewone man kan het nakijken krijgen met alle desastreuze gevolgen van dien.

    Geliked door 1 persoon

  11. andre zegt:

    Het verkeerde been is de MSM 2de golf Corona. U aangesmeert door Rutte, geadviseert aan Rutte door RIVM liegende Japie en lachende midget Bill Gates op de achergrond maar de poen klettert weer binnen bij de Rothschildmaffia met hun sidekick Rockefeller en frontrunner Soros.

    Geliked door 1 persoon

  12. Orelius zegt:

    Ben die corona chit helemaal beu. Alles is gelogen , mensen worden bang gemaakt. De angst regeerd. Kijk naar de cijfers dit is niet erger dan een griep . Dit heeft een hele andere reden . Dit is een bliksem afleider voor van alles en nog wat . De asielzoekers komen met 100de misschien wel duizenden Europa binnen , horen wij daar nog iets over . Dit is maar 1 voorbeeld maar zo zijn er vele zaken waar we nu geen zicht op hebben . Hun plannen liggen perfect op schema , en het Nederlandse volk slaapt en stemt gewoon op Rutte omdat hij het allemaal zo goed regiseerd.
    Weltruste.

    Like

  13. Republikein zegt:

    Lekker pitten, tot morrege hoor.
    Hier nog iets van Herman.[nee, niet de stier, die kon niet zingen]

    Like

  14. Piet Snot zegt:

    Ik zei het al eerder, wij worden hier door ambtenaren, komma neukers en boekhouders geleefd.
    Met mondkapjes voor zorg medewerkers hetzelfde verhaal.

    Barrières hebben ervoor gezorgd dat er de afgelopen tijd minder zorgverleners op corona zijn getest dan mogelijk was. Dat had verschillende oorzaken. Zo is er onduidelijkheid over wie de rekening van de test moet betalen en over wie de aanvrager van de test moet zijn.

    In de brief staat dat de kosten voor de coronatests nooit of te nimmer op het bordje van zorgmedewerkers mag belanden. In de zorgsector bestaat daar onduidelijkheid over. Het kan ertoe hebben geleid dat er testhuiver ontstond. Minister De Jonge benadrukt daarom dat het de GGD’en zijn die de rekening oppakken.

    Ook is er in de zorg onduidelijkheid over wie de testen mag aanvragen. Werknemers mogen niet zelf contact met de GGD opnemen, zegt De Jonge. Het is de werkgever die daar verantwoordelijk voor is. Bij voorkeur wordt de bedrijfsarts ingeschakeld. Deze bedrijfsarts doet de zogeheten triage, waarin hij beoordeelt of de test wel nodig is. Vervolgens wordt de GGD ingeschakeld.
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1568376467/minder-getest-op-corona-door-onduidelijkheid-over-kosten

    Like

  15. Wolf zegt:

    Toen ik die ongeschoren kop met zijn binnenmondse gemompel voor het eerst hoorde en zag wist ik al dat t een linksdraaiende oude PvdA achtige zachte onduidelijke vieslinkse rat was.

    Like

Plaats een reactie