Corona nodigt uit tot machtsmisbruik: Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN waarschuwt voor overdreven maatregelen

Screenshot_172

(Vertaling: E.J. Bron)

Zelfs bij de Verenigde Naties neemt het wantrouwen tegenover het corona-management door de regeringen toe. Nu waarschuwde de [socialistische!] Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, Michelle Bachelet, nadrukkelijk voor een “mensenrechtencatastrofe” in verband met de epidemie. De door regeringen in de hele wereld opgelegde maatregelen zouden “in verhouding en de tijd betreffende begrensd” moeten zijn, waarschuwt ze.

Duits - Zuerst

“Noodtoestand-bevoegdheden zouden geen wapen moeten zijn die regeringen kunnen inzetten om afwijkende meningen te onderdrukken, de bevolking te controleren en zelfs haar tijd aan de macht te vereeuwigen”, deelde de Hoge Commissaris in een verklaring mee. “Ze zouden alleen voor de effectieve bestrijding van de pandemie ingezet moeten worden – niet meer en niet minder.”

Bachelet vulde aan dat alle landen weliswaar het recht zouden hebben om beperkingen ter bescherming van de gezondheid in te voeren, maar tegelijkertijd zouden deze “noodzakelijk, evenredig en niet discriminerend” moeten zijn. Ze appelleerde aan regeringen wereldwijd om de rechtsstaat ook in de crisis te respecteren, in het bijzonder door een tijdelijke begrenzing van de corona-maatregelen. “Als de rechtsstaat echter niet gerespecteerd wordt, dreigt de gezondheid-noodtoestand een mensenrechtencatastrofe te worden, waarvan de negatieve gevolgen die van de pandemie zelf ruimschoots zullen overtreffen”, aldus Bachelet.

De wereldwijd opgelegde beperkingen vanwege de pandemie zouden bovendien “onderworpen moeten zijn aan een adequate parlementaire, rechtelijke en openbare controle”, eiste Bachelet.

De Hoge Commissaris wees erop dat de VN in het bezit zou zijn van talrijke berichten, volgens welke autoriteiten in verschillend elanden overmatig geweld toegepast zouden hebben door te proberen afsluitingen of uitgaansverboden door te drukken.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, democratie, dictatuur, machtswellust, Mensenrechten, nieuw fascisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

3 reacties op Corona nodigt uit tot machtsmisbruik: Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN waarschuwt voor overdreven maatregelen

 1. Rensk. zegt:

  De anderhalve meter samenleving vastleggen in een wet. Zodat men nooit meer fatsoenlijk kan demonstreren om maar een voorbeeld te noemen. Of samenscholing verbieden van meer dan 4 mensen. Er zijn nog veel meer dingen te bedenken om het mensen moeilijk te maken. Daar zijn politici een stuk beter in dan ik. Sowieso is die anderhalve samenleving een idee uit de koker van een idioot.
  Een kleuter kan bedenken dat dat niet het nieuwe normaal kan zijn. Onhoudbaar. En dna nu de mondkapjes verplichten, nadat ze eerst tegenover de hele bevolking vol hield dat het niet helpt. Ben benieuwd wat ze er nu weer van brouwen. En dan te bedenken dat dat kabinet in de peilingen stijgt. Het is verbijsterend. Ben ook benieuwd als de beurs van mensen 20 tot 30 procent naar beneden keilt of ze dan ook nog zo tevreden zijn over dit kabinet/. Of als de helft van de bevolking geen mogelijkheid meer heeft te reizen met de trein.

  Het is in mijn idee een verbijsterende achterlijk idee die hele anderhalve samenleving. Zoiets kunnen alleen de ver van de realiteit afstaande spindokters van de spreekbuis Rutte verzinnen

  Maaar goed de mensen vinden het prettig als ze voorgelogen worden. Dus zullen ze krijgen wat ze willen.

  Geliked door 3 people

 2. luc melis zegt:

  “Ze” breken nog al graag hun eigen regels, er is toch niemand die hen kan berechten.
  Overmatig geweld is zelfs niet nodig, genoeg propaganda en algemene mediamanipulatie zijn genoeg om de meesten van ons onder de duim te houden, de rest wordt veelal mee gedwongen met de stroom.
  Als enkele vis hou je de school niet tegen en dat weten onze “leiders” maar al te best.

  Geliked door 2 people

 3. karton zegt:

  Rutte c.s. maken steeds meer duidelijk uit wat voor soort volk dat clubje bestaat.
  Naar buiten vriendelijk lachend, meelevend, gevoelig én éérlijk !
  Van buiten: smerig, laag, dictatoriaal, zich verrijkend, liegend, bedriegend, gluiperig.
  Wij, de échte Nederlanders, laten ons een oor aannaaien, mensen door dat zootje.
  Dat de afstand tussen rijk en arm in dit landje hún schuld is, daar hoor je hen niet over; zij werken alleen voor de rijken, het plebs, de bevolking, kan de kosten dragen en zorgt op die manier er zélf voor dat het verschil tussen rijk en arm steeds groter wordt.
  Ik hoef niet persé miljonair te zijn, maar om mij zonder verweer finaal te laten uitkleden door de Haagse Bende, dat gaat mij te ver.
  Hopelijk wordt één en ander duidelijk bij de a.s. verkiezingen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s