“U beroept zich zo vaak op de grondwet. Bent u een nazi?”

Screenshot_74

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Onze tweet van de dag bevat een korte video, die blijkbaar werd opgenomen tijdens de demonstratie tegen de corona-maatregelen afgelopen zaterdag. De video laat heel goed het toenemende wantrouwen van de machtigen en hun verlengde armen tegen burgers zien, die zich alleen maar beroepen op de grondwet en de grondrechten.

philosophia perennis

Het zinnetje: “U beroept zich zo vaak op de grondwet. Bent u een nazi?” is inmiddels een gevleugeld woord geworden, dat de huidige scheve verhoudingen en hun voorgeschiedenis pregnant samenvat:

“Een ieder heeft het recht om zijn mening in woord, geschrift en beeld vrij te uiten en te verbreiden.” (Duitse grondwet, Artikel 5)

(Bekijk de video hier in de bron)

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op “U beroept zich zo vaak op de grondwet. Bent u een nazi?”

  1. nihom zegt:

    ik wil van u geen mails meer ontvangen. belachelijk wat u schrijft.

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      Ik schrijf dit niet. Ik heb dit vertaald. Wat is er overigens belachelijk aan? Sinds wanneer ben je een nazi als je je beroept op de grondwet?
      U moet zichzelf afmelden voor de mail.

      Webmaster

      Geliked door 2 people

    • droevige mof zegt:

      Over het onderwerp “belachelijk” een leuke anekdote:
      Tijdens een toespraak van bondskanselier Adenauer plaatste de fractievoorzitter Reimann van de Communistische Partij de interruptie: “Daar lachen de kippen om, Herr Bundeskanzler”. Adenauer’s antwoord: “Lach nu maar, Herr Reimann.”

      Like

    • Nemesis zegt:

      De grondwet beste, is nadat Het Duitse Rijk zich had overgegeven, en door de geallieerden onder krijgsrecht is geplaatst, tot op de dag van vandaag, opgesteld door juist die geallieerden, die de het Duitse volk iets geven wilde om zich op te kunnen beroepen indien bijv. onrecht geschied zijdens die die ons van hun, de geallieerden moegen regeren. De zogenaamde regering met al haar afdelingengen is simpelweg een firma, een GmbH & Co, KG, ingeschreven in het wetboek van handel. Waarvan akte en zoek het maar op.
      Onwtendheid is al wer genoeg, maar om ook nog te zeggen “belachelijk”, hier mee maak u zich zeld onstervelijk belachelijk. Leef ermee !

      Like

  2. de Kruisvaarder zegt:

    Dank voor uw vertaal werk. Ik weet hoe vermoeiend het is.
    En dat u de situatie in de BDR laat zien. Er is een revolutie in aantocht.

    Geliked door 4 people

    • karton zegt:

      @ de Kruisvaarder.
      Er is een revolutie in aantocht.
      Ik ben dat met u eens, de diverse volkeren binnen de EUSSR zijn dat Brusselse zootje helemaal beu, maar óók hun eigen “regeringen” , “regeringen” die op de meest doorzichtige wijze vrijheden inperken en verboden invoeren.
      Áls de revolutie uitbreekt dan hoop ik van harte dat die NIET beperkt blijft tot de BRD.

      Geliked door 1 persoon

      • de Kruisvaarder zegt:

        Ja zo is t!
        Ik denk dat de Nederlanders pas tot actie overgaan als het niet meer hoeft.
        Maar de volkeren om ons heen zijn minder mak. De Fransen hebben nog een appeltje te schillen met de Zonnekoning Macron, de Duitsers met Spitzel Erika ( = Merkel) en de Italianen nog met Conte.
        Volkeren, die in het verleden al een hebben laten zien, dat ze niet bang zijn.

        Geliked door 3 people

      • bobzelf zegt:

        Nederland blijft weer “””NEUTRAAL “” WHAHAHAHAHA
        EN DOET ALS LAATSTE HET LICHT UIT STRAKS !!!

        nederland gaat als van ouds,,,NOOIT OVER TOT AKTIE !!!

        EN GAAT DAN AAN DE WARMTEPOMP ,

        HUGGIE

        OOM GAZPROMMMMM

        Geliked door 3 people

  3. droevige mof zegt:

    De Duitse grondwet is de afgelopen jaren door de machthebbers in diskrediet gebracht omdat deze het boze artikel 20, lid 4, bevat.
    Dit artikel is vanuit de ervaring van het nationaal-socialisme bewust in de grondwet opgenomen. Blijkbaar terecht.
    (4) Alle Duitsers hebben het recht zich te verzetten tegen eenieder die het initiatief neemt dit orde af te schaffen, indien een andere oplossing niet mogelijk is.
    https://www.gesetze-im-internet.de/gg/art_20.html

    Geliked door 2 people

    • Nemesis zegt:

      De grondwet beste, is nadat Het Duitse Rijk zich had overgegeven, en door de geallieerden onder krijgsrecht is geplaatst, tot op de dag van vandaag, opgesteld door juist die geallieerden, die de het Duitse volk iets geven wilde om zich op te kunnen beroepen indien bijv. onrecht geschied zijdens die die ons van hun, de geallieerden moegen regeren. De zogenaamde regering met al haar afdelingengen is simpelweg een firma, een GmbH & Co, KG, ingeschreven in het wetboek van handel. Waarvan akte en zoek het maar op.
      Onwtendheid is al erg genoeg, maar om ook nog te zeggen “belachelijk”, hier mee maak u zich zeld onstervelijk belachelijk. Leef ermee !

      helemaal juist @ droevige, helemaal juist

      Like

      • droevige mof zegt:

        Nemesis, je opent Pandora’s doos. Wij Duitsers hebben noch een vredesverdrag, noch een constitutie die het Duitse volk zichzelf heeft gegeven. Dit zijn feiten. Maar wie deze feiten noemt, is automatisch extreemrechts. Je kunt het controleren in elk leerboek van het staatsrecht. Rechtsextremistische jurisprudentie, als je wilt.

        Like

      • Nemesis zegt:

        Grinssssss, ik weet het. Maat toen ik het hele verhaal jaren geleden op het Duitse blog zette werd ik voor gek verklaard, ze geloofden er geen niks van. Totdat de een of de ander eens begon toch echt te kijken als eerst in dat Handelstegister, De Bondkanselier kn toch geen firma zijn, oh ja dat kon dus, net als de politie, de brandweer, alle ministeries, ambtenaren noem maar op, lles simpelweg een forma, maar wel een hele slechte. Bij oms was je er al vierkant uitgevlogen met die arbeidsmoraal.. Dan ben ik maar extreem rechts, die jurespondentie deugt ook voor geen meter, het zijn gewoon knalharde feiten. Waarom denk je dat de aangewezen bondskanselier voor het afleggen van de eed eerst naar Washinton moet om de kanseliersbrief te tekenen ? Juist ja. Als het een of andere US president werkelijk mijlenver de keel uithangt komen er nog een paarsoldaten meer als die er al gekomen zijn, simpel.
        Het Duitse RIJK bestaat dus gewoon nog altijd, maar zolang ze niet in staat zijn een regering te vormen, blijft de BRD dus gewoon een firma GmbH & Co, KG. Komt er met geen land een vredesverdrag, blijven jullie onder krijgsrecht, en krijgen ook geen constitutie, al denkt iedereen zo ongeveer dat dier wel is , nee hoor, alleen maat GE die door de geallieerden is gemaakt verder niets. Dus eigenlijk is geen enkele wet die er gemaakt wordt rechtsgeldig. Ondertussen best een leuk weetje, maar wat wil je ook met zo’n volk. Dat is dus ook de reden dat ik altijd geweigerd heb een Duitse Pesonalausweis te krijgen en daarvoor mijn echt nationalteit moest opgeven, Ik ben geen personeel van een GmbH, BRD genoemd. Ik heb een nationaliteit en ben dus een onderdaan van het Koninkrijk der Nederlanden hoewel dat ook niet veel meer voorstellt, helaas. Niks om trots op te zijn,

        Zou naar bed moeten, moet morgenvroeg naar het ziekenhuis om mijn oordeel te vernemen , dus pobeer nog een paar kleine uurtjes slaap te pakken. Proberen dus. Wel terusten.

        Geliked door 1 persoon

  4. Jan zegt:

    Intussen in Zweden

    video

    Like

    • @Jan
      De toekomst zal het leren maar we moeten wel in het achterhoofd houden dat Zweden een zeer dun bevolkt land is, de regio Stockholm heeft 2 miljoen inwoners, de stad Stockholm een kleine 1 miljoen.
      Dat is best veel maar de stad beslaat een zeer grote oppervlakte en is dus bijv. niet te vergelijken met Amsterdam.

      Like

      • bobzelf zegt:

        JA ,
        IN GRIEKENLAND WAAR Athene tussen de 4 a 5 miljoen inwoners heeft ..

        hebben ze 146 doden vanaf dag 1 en 2632 besmettingen ………..

        dus Nederland met 5168 doden en 41.087 besmettingen

        wie doet wat verkeerd ????

        greece onbeperkt naar buiten, geen mondkapjes meer

        ALLEEN AL JE EEN GROTE SUPERMARKT IN WIL , ZONDER RIJEN BUITEN

        WORDT U VRIENDELIJK DOCH DRINGEND GEVRAAGD

        OM EEN MONDKAPJE OM TE DOEN

        DAGELIJKS WORDT ALLES BIJ GEHOUDEN , MOCHT HET MIS GAAN ERGENS

        LEUK HE EEN LAND ,TOTAAL VERNIETIGD DOOR ONZE TROYKA

        ZONDER GELD , KAN HET WEL

        OOM ARCHIMEDES

        Like

  5. Heniusz zegt:

    Beroep me zelf in reacties op artikelen o.m. Else4 ook in toenemende mate op onze grondwet, in dit geval artikel 7 dat handelt over vrijheid van meningsuiting. Helaas is dat nodig met een steeds verder gaande links politiek correcte censuur. Verder zijn alle bekende -isten ook al wel eens langsgekomen en daar is recent gasklever bijgekomen. 🙂

    Like

  6. Piet Snot zegt:

    door Hannibal · 5 mei 2020

    Het begint net door te dringen maar zowel Euro als EU zijn in grote Constitutionele problemen. In Duitsland, en niet voor het eerst.

    Het Duits Constitutioneel Hof in Karlsruhe heeft het volgens de Nederlandse staatsomroep vooral over 2010, en dat de ECB ook toen al haar boekje te buiten ging:

    Het Duits Constitutionele Hof heeft een kritisch oordeel geveld over het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) in de jaren 2010. Het Bundesverfassungsgericht in Karlsruhe vindt dat het programma van meer dan 2 biljoen euro aan staatsschulden rammelt. De opkoop van staatsschulden is weliswaar vooralsnog niet in strijd met de Duitse grondwet, maar buitenproportioneel en onvoldoende gemotiveerd
    De ECB moet, op last van de Duitse regering en de Bondsdag, binnen drie maanden het beleid beter uitleggen en verantwoorden. Gebeurt dat niet dan mag de Duitse Bundesbank niet langer meewerken aan het opkoopprogramma, oordeelt het Grondwettelijk Hof.

    De crux is dat de hoogste Duitse rechters onderscheid maken tussen monetair en economisch beleid. Het eerste is de taak van de ECB, maar het tweede is nergens vastgelegd als haar taak, en derhalve niet toegestaan door supranationale instanties. Dat blijft de exclusieve bevoegdheid van de EU-lidstaten
    http://verenoflood.nu/euro-verder-in-problemen-door-duits-constitutioneel-hof/

    Geliked door 2 people

  7. “Eurona” meest dodelijke virus is snel aan het verspreiden.

    Geliked door 2 people

  8. Pingback: Ongelooflijk: Politie verhindert uitdelen van de grondwet door ze in beslag te nemen | E.J. Bron

Plaats een reactie