CITAAT

Screenshot_139

“Ik denk dat de wortel van alle kwaad misbruik van macht is.”

(Patricia Cornwell)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op CITAAT

  1. Republikein zegt:

    Nee, geld is de wortel en misbruik van macht is daar het gevolg van, en ugh overigens.

    Like

    • droevige mof zegt:

      En elk misbruik heeft zijn gevolgen:
      De Duitse industriële productie had een historische duik in maart. De totale industriële productie – bestaande uit productie in de verwerkende industrie, de energiesector en de bouwsector – is in maart met 9,2% gedaald ten opzichte van februari. De industriële productie is op jaarbasis met 11,6% gedaald.
      725 000 bedrijven hebben verzocht om arbeidstijdverkorting. Volgens de officiële statistieken zou dit gevolgen hebben voor 2,4 miljoen werknemers. Dat zal meer zijn. Niet inbegrepen zijn degenen die afhankelijk zijn van deze werknemers, partners en kinderen. Dan bereiken we snel 6-8 miljoen mensen.

      En nu mevrouw “Wir schaffen das?” Nee, dat redden we niet. Al helemaal niet met degenen die opzettelijk de ramp hebben veroorzaakt.

      Geliked door 2 people

  2. Tom zegt:

    De wortel van al het kwaad is begeerte.

    Like

  3. Jan zegt:

    Geestelijke leegte zorgt er voor dat iemand niet met macht kan omgaan en dat hij uiteindelijk misbruik maakt van zijn positie en macht die de positie hem verleent.

    Geliked door 1 persoon

  4. Astrid zegt:

    Ik denk dat de wortel van het kwaad het menselijk ego is. Het ego dat zichzelf zo belangrijk vindt, maar dat eigenlijk een vervorming is van de primaire overlevingsdrang, die gebaseerd is op angst voor de dood in tijden dat er nog wat te vrezen viel [wilde dieren, het weer, voedselschaarste etc]. Alleen zijn we inmiddels geen holbewoners meer en is er voor iedereen genoeg, mits de boel eerlijk verdeeld wordt.
    We hebben in deze wereld met een aantal superego’s te maken, neem bijv. een Bill Gates, die zichzelf als een soort goeroe of god ziet. Mensen als hij zijn eigenlijk heel ziek en zouden psychische begeleiding moeten krijgen. Zij geven niets om het leven van een ander, al doen zij dat wel zo voorkomen. En dan al die corrupte handlangers die een graantje mee proberen te pikken. Wat heeft de mens tot nogtoe geleerd, kun je afvragen. Nu ja, we zitten in ieder geval in een roerige tijd, waarin de maskers van de grootste belanghebbende spelers een voor een zullen af vallen.

    Like

  5. klaas zegt:

    Like

  6. Betty Boob. zegt:

    Helemaal mee eens!

    Like

  7. ronjaspers zegt:

    Macht corrumpeerd,absolute macht corrumpeerd absoluut.(deze uitspraak is niet van mij)

    Like

Plaats een reactie