Orbán schiet terug naar de EVP: “Ongemotiveerde, gecoördineerde, ongekende aanvallen”

Screenshot_138

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) wil de nieuwste aanvallen van de kant van de EU-christendemocraten tegen hemzelf en zijn partij Fidesz niet op zich laten zitten. Onlangs klonken in de EVP, de aaneensluiting van de Europese christendemocraten, opnieuw eisen naar een uitsluiting van Fidesz.

Duits - Zuerst

Nu heeft Orbán een brief aan de EVP geschreven, waarin hij duidelijke bewoordingen voor zijn christendemocratische partij”vrienden” vindt. In de brief beschuldigt hij zijn critici van een “desinformatiecampagne” en “ongemotiveerde, gecoördineerde, ongekende aanvallen”. Hij en zijn land zouden weliswaar al jarenlang het doelwit van ideologische vooringenomen aanvallen zijn, “maar nu gaat het om de meest cynische en meest gemene aanval die ik ooit heb meegemaakt”. Men zou een regering tot doelwit maken, die zich juist nu in de corona-pandemie zou inspannen om mensenlevens te redden.

Viktor Orbán beschouwt ook de beschuldiging als absoluut fout dat hij het parlement zou hebben uitgeschakeld. In werkelijkheid vergadert het parlement regelmatig en zou nog steeds “levendige discussies” voeren. Ook de regeringschef zelf zou daar onlangs na lange tijd weer zijn verschenen.

Orbán wijst er ook op dat zelfs de EU vanwege de Hongaarse noodtoestand-wetten geen ziet om in te grijpen. 13 EVP-partijen bekritiseren daarentegen o.a. dat de Hongaarse noodtoestand-wetten geen einddatum zouden hebben.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, demoniseren, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Orbán schiet terug naar de EVP: “Ongemotiveerde, gecoördineerde, ongekende aanvallen”

 1. Mary zegt:

  Natuurlijk “Christendemocraten” het woord alleen al is lachwekkend waaronder dat soort leugenachtige, achterbakse CDA types zich verschuilen, niets Christelijks nog democratisch aan, stelletje onbetrouwbare ratten!!!.

  Like

 2. karton zegt:

  Een échte minister-president, die Orbán. Wel ff wat anders als dat weekdier bij ons !

  Like

 3. Ben zegt:

  Christen Democraten: Hirsch Ballin ( Poch affaire ), Donner, ( Sharia mannetje ), Merkel ( grootschalige omvolking ), dan kies ik toch voor de Poolse en Hongaarse variant.

  Like

 4. verwardeman zegt:

  Als de moSSlim je op de ene wang slaat , keer hem dan de andere toe …………….
  Randdebielen !

  Like

 5. Jean zegt:

  Als we nu eens die Waalse kletskop wandelen sturen ‘zonder oprotpremies’ en dhr. Orban op die stoel zetten dan komt het m.i. nog goed met Europa.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Waarom wil Orbán bij het clubje van Nep christenen EVP blijven ???? De EVP is de rottende zweer van de EU .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s