NOS Divibase: Staatsomroep heeft geheime wisselbokaal voor ‘Divers Profileren’

Screenshot_275

(Door: “@Van Rossem”)

Kan dit topic nog meegenomen worden in de Wekelijkse Divibokaal Vergadering van 13u15, meneer Gelauff?

Dankzij een mol op het Mediapark is GeenStijl in het bezit gekomen van screenshots en documenten waaruit blijkt dat publieke nieuwsdienst NOS haar medewerkers actief aanspoort om in reportages en nieuwsberichten te profileren op geslacht en etniciteit, en daarvoor op basis van drie wekelijkse nominaties iedere maand een “Divibokaal” uitreikt. Daarnaast heeft de NOS-redactie (400 medewerkers) toegang tot een zogenaamde “Divibase”, een telefoonklapper waarin mensen zijn geregistreerd op geslacht en etniciteit, waardoor redacteuren bepaalde selectiecriteria kunnen toepassen om reacties en wederhoor specifiek bij Nederlanders met een migratieachtergrond of van een bepaald geslacht te kunnen halen. Afkomst en etniciteit worden in de database vermomd als “Diversiteit”, waardoor personen in de klapper ineens een “Marokkaanse diversiteit” of een “Libanese diversiteit” krijgen.

Lees verder>>>
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Allochtonen, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, discriminatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, NOS, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op NOS Divibase: Staatsomroep heeft geheime wisselbokaal voor ‘Divers Profileren’

 1. Peter zegt:

  Het merendeel bij de staatstv is homo .anders kom je er al helemaal niet bij .

  Geliked door 4 people

 2. Piet Snot zegt:

  Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister voor BVO en Media over het racisme bij de NOS
  15 mei 2020

  1. Bent u bekend met het bericht “NOS Divibase: Staatsomroep heeft geheime wisselbokaal voor ‘Divers Profileren’” (https://www.geenstijl.nl/5153462/diversiteitsfeestje/)?
  2. Bent u geschokt over het feit dat de NOS etnisch profileert, waar dit bij de Belastingdienst tot veel verontwaardiging leidde?
  3. Bent u verontwaardigd dat bij de NOS journalistieke waarden zoals objectiviteit zijn ingeruild voor linksactivisme?
  4. Waarom krijg je bij de NOS een bokaal als je blanken uitsluit? Is de NOS niet even racistisch als de Ku Klux Klan?
  5. Wie zijn de winnaars van de diversiteitsbokaal tot dusverre? En waarom kregen zij exact de bokaal?
  6. Hoe verhoudt het diversiteitsgedram zich tot de Mediawet, in het bijzonder artikel 2.1.2?
  7. Verklaart het diversiteitsgedram van de NOS ook dat men daar niet meer spreekt van “blanken”, maar van “witten”?
  8. Waarom maak je bij de NOS kans op een prijs als je Zwarte Piet belastert, terwijl onze hardwerkende kindervriend steeds populairder wordt?
  9. Verklaart het diversiteitsgedram van de NOS ook dat veel nieuws dat negatief afstraalt op allochtonen, zoals moorden door asielzoekers, overlast van AZC’s, ramadanterreur en islamitische misdaden systematisch onder de pet blijft bij de NOS?
  10. Zou de NOS wel objectieve journalistiek bedrijven als D66’er Shula Rijxman en PvdA’er Martijn van Dam niet langer in het bestuur van de NPO zouden zitten?
  11. Waarom moeten Nederlanders hiervoor betalen en op welke manier kunnen zij hun abonnement opzeggen?
  https://www.geenstijl.nl/5153483/pvv-stelt-kamervragen-over-nos-divibokaal/

  Geliked door 5 people

 3. diversiteit = hoge immigratiekosten + terreurkansvergroting

  Geliked door 3 people

 4. verwardeman zegt:

  Een beter bewijs dat die NOS een PROPAGANDA machine is , is er volgens mij niet !
  Martin , knijp ze kapot !

  Geliked door 4 people

 5. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat ze de stekker uit die shit zooi trekken !!

  Geliked door 1 persoon

 6. ronjaspers zegt:

  multicultureel + diversiteit = blanke genocide.Het coudenhoven/kalergiplan is onderdeel van de N.W.O. agenda.

  Like

 7. Bas zegt:

  Divers…
  https://tpook.nl/2020/05/15/arnon-grunberg-arnon-grunberg-arnon-grunberg-etc-kopschoppen-groepsgewijs-iemand-helemaal-kapot-in-zaanstad/

  Arnon Grunberg, Arnon Grunberg, Arnon Grunberg en nog 47 ‘jongeren’ kopschoppen groepsgewijs iemand helemaal kapot in Assendelft..

  Like

 8. Gerrit zegt:

  Was vroeger dagbladopmaker. Er was een overvloed aan nieuws beschikbaar. Merkte toen dat het heel eenvoudig is om het nieuws te sturen. Is er positief nieuws over bijvoorbeeld Halsema dan is er geen plek meer over want persoonlijk heb je een hekel aan haar. Zo simpel kan het gaan.
  En het Journaal doet niets anders dan het nieuws selecteren naar hun politieke voorkeur.
  Donald Trump, een enge gek……..

  Like

 9. Wim zegt:

  Als je dit eerder (en terecht) al had gedacht, had je het etiket complotdenker gekregen. Maar zie, complotten bestaan. En in werkelijkheid is altijd nog meer mogelijk dan je zelf ooit zou kunnen vermoeden…

  Like

 10. Bas zegt:

  https://tpook.nl/2020/05/16/nos-overtreedt-mogelijk-wet-met-etnisch-registreren-in-divibase-obsessie-voor-mensen-met-kleur-is-groot-bij-nos/

  NOS overtreedt mogelijk wet met etnisch registreren in divibase – ‘Obsessie voor mensen met kleur is groot bij NOS’

  “De NOS overtreedt mogelijk de wet door actief het geslacht en de afkomst van deskundigen te registreren in een database. De omroep verdedigde vrijdagmiddag deze zogeheten ’divibase’.

  Het registreren van etniciteit is in Nederland verboden tenzij er voldaan wordt aan strenge regels. Zo kan alle personen in kwestie om uitdrukkelijke toestemming worden gevraagd, of moet registratie bijvoorbeeld ’de vitale belangen van de betrokkene of van een andere natuurlijke persoon’ beschermen. Geen van beide uitzonderingen is hier overigens van toepassing.

  Medewerkers en oud-medewerkers stellen dat de obsessie voor mensen met een kleurtje nog steeds groot is bij de staatsomroep. Een van hen sneert dat het het diversiteitsbeleid op andere vlakken duidelijk níét gold: NOS-reportages worden namelijk veelal gedraaid in Amsterdam en in Hilversum, waar de redactie zelf zetelt.”

  Like

 11. Bas zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/column-ozair-hamid-diversiteitsprijs-van-nos-toont-discriminatie-jegens-blanken-aan/

  Column Ozair Hamid: Diversiteitsprijs van NOS toont discriminatie jegens blanken aan

  De NOS doet aan etnisch profileren, concludeerde GeenStijl. De politieke invalshoek van de publieke omroep wordt hiermee onthuld, en de vraag doet zich op: verkiest de NOS een middelmatige bron, die een migratieachtergrond heeft, boven een betere blanke bron?

  Een instituut dat beslissingen maakt op basis van irrelevante kenmerken, zoals iemands etnische achtergrond, doet mij al snel denken aan fascistische samenlevingen. Niets bleek echter minder waar, want de NOS blijkt hier ook schuldig aan te zijn. Wanneer een werknemer een ‘diverse’ bron gebruikte, zou de desbetreffende persoon kans maken op een zogeheten “divibokaal”.

  De NOS laat hiermee het journalistieke talent van tientallen liggen omdat zij blank zijn, hetgeen iets is waar zij niet voor hebben kunnen kiezen. Is er dan sprake van discriminatie? Discriminatie is het ongelijk behandelen of achterstellen van een bepaalde groep mensen. De NOS behandelt blanke bronnen op een ongelijke manier, dus geconcludeerd kan worden dat de NOS inderdaad discrimineert.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s