Paus wil met ondersteuning van de islam “Nieuwe Wereldorde” creëren!

(Door: Michael van Laack – Vertaling: E.J. Bron)

“Fratelli tutti” werd aangekondigd als sociale encycliek over broederschap en sociale vriendschap. Vandaag is een lange sociale utopie in marxistisch gewaad naar buiten gekomen, die talrijke thema´s aansnijdt, vaak vaag blijft en toch in veel hoofdstukken zinnen bevat die waarschijnlijk elke Marxist het hart sneller zal doen kloppen.

“Marxisme is christendom zonder het geloof in God”. Deze irriterende zin viel in 1985 in een gesprek, dat ik in Juiz de Fora bij Sao Paolo in Brazilië voerde met een medebroeder van mijn oudoom, die daar destijds leider was van het priesterseminarie van de Steyler missionarissen. Deze pater wilde me met het beginsel van de bevrijdingstheologie vertrouwd maken.

Tegenwoordig hebben we een Argentijnse paus, die zich weliswaar af en toe minzaam – ja zelfs orthodox en dogmatisch – voordoet, in de kern echter de marxistische bevrijdingstheologie aanhangt. Daarom had hij in zijn tijd als bisschop een huisverbod in meerdere huizen van de Jezuïetenorde, waartoe hij tot zijn verkiezing op de zetel van Petrus zelf behoorde.

Migratie: Een ieder heeft het recht om te leven waar hij wil!

“Elk land is ook een land van de buitenlanders”, verklaart de alleen nog maar in naam Heilige Vader. Ieder mens zou het recht hebben om “een plek te vinden, waarop hij niet alleen zijn fundamentele behoeftes en die van zijn familie kan nakomen, maar zichzelf ook als persoon volledig kan ontplooien.”

De nieuwe wereldorde, die de bisschop van Rome voor ogen staat, noemt hij een “broederlijke wereld”, waarin het verschillende geloof niet zou tellen. Überhaupt is het hele document doorspekt met religieuze onverschilligheid en links-groen besmette visies van een betere wereld, een grote gemeenschap van alle broeders en zusters.

Corona – signaal van het opbreken naar een nieuwe tijd

De pandemie zou aangetoond hebben: niemand zou zich alleen kunnen redden. Iedereen zou met iedereen moeten samenwerken om deze gesel der mensheid te overwinnen. Dit zou nu ook op alle andere terreinen moeten gelden. Er zou een wereldgemeenschap met een uniforme klimaatpolitiek en economische politiek ontwikkeld dienen te worden. Grenzen zouden geen betekenis meer hebben, religieuze verschillen zouden irrelevant zijn.

“Het uur van de waarheid” zou aangebroken zijn, waarin iedereen zich zou moeten onderwerpen aan “EEN GLOBALE ETHIEK van solidariteit en samenwerking”. Bij voorkeur zou de VN deze nieuwe ethiek moeten uitwerken en daarna bijvoorbeeld in samenwerking met de EU en de vereniging van Afrikaanse landen, andere continentale organisaties en vertegenwoordigers van diverse religies moeten helpen aan algemene geldigheid.

Allah heeft de paus bijzonder geïnspireerd

De inspiratie voor deze encycliek zouden hoofdzakelijk niet-katholieken aan de paus hebben geleverd, laat hij de gelovigen vreugdevol weten. Talrijke ideeën van Martin Luther King, Desmond Tutu, Mahatma Ghandi, die de katholieke kerk als de “hoer van Babylon” beschouwen, zouden in de encycliek zijn gevloeid.

Franciscus bedankte echter speciaal de Egyptische grootimam Ahmad Al-Tayyb, wiens diepe gedachten een grote invloed op de ideeën van het naar ketterij riekende hoofd van de rooms-katholieke met betrekking tot de nieuwe wereldorde gehad zouden hebben.

Kortom: een syncretisch wereldeenheid plan, dat huichelachtig aansluit bij de traditie van Leo XIII. en zijn grote sociale encyclieken en uiteindelijk zelfs durft te verwijzen naar de heilige Franciscus van Assisi. Deze eminente heilige van de katholieke kerk, wiens nagedachtenis door de kerk in ere wordt gehouden, zou liever gestorven zijn dan dat hij de leren en geboden van zijn God ondergeschikt gemaakt zou hebben aan een globale ethiek.

Recht op arbeid als plicht – Geld voor bewapening naar de armen

Franciscus noemt het weliswaar anders, maar exact dit bedoelt hij. Iedereen heeft een recht op werk, voor iedereen moet dus een plek gecreëerd worden waarop hij zijn geld kan verdienen. Alleen omdat een beroep waardigheid zou verlenen. Absurd. Of dit geld dan ook werkelijk van de werkende is, is echter een heel ander verhaal, want recht op eigendom zou niemand hebben.

Atoomwapens zouden afgeschaft dienen te worden. De Europeanen en Amerikanen zouden daar het best mee kunnen beginnen. Het hierbij en bij de aankoop van militaire vliegtuigen, vliegdekschepen en tanks bespaarde geld zouden eerst de armen in Afrika moeten krijgen, vindt de paus. Goed idee, Heilige Vader, dan hebben ze in ieder geval al een startkapitaal wanneer ze daarna voor zichzelf Duitsland als nieuw vestigingsgebied uitkiezen, waarop ze volgens hem een (natuur?)recht zouden hebben.

Geen recht op privé-eigendom

“Het recht op privé-eigendom kan ALLEEN MAAR als een secundair natuurrecht beschouwd worden.” Deze zin staat op het eerste oog in de traditie van de kerkelijke leer en de filosofie die hier aan ten grondslag ligt.

In de tekst van de encycliek wordt echter duidelijk dat de Argentijn hier iets heel anders op het oog heeft. Alle is van de wereldgemeenschap (niet God) en daarom heeft ook de wereldgemeenschap, of kleinere eenheden, op elk moment het recht om per besluit en naar believen eigendom van de ene af te pakken en het aan de ander te geven. Of het te ontbinden en met de opbrengst “goede dingen” in de zin van de meerderheidsbeslissing van de desbetreffende gemeenschap te doen. Dat is puur socialisme.

Natuurrecht en eigendom vanuit christelijke optiek

In de filosofie betekent natuurrecht een universeel geldend ordeprincipe, dat er van uitgaat: uit de natuur van de mens kunnen de normen van het samenleven gestaafd worden. De uitwerking van verschillende voorschriften is dus niet nodig, omdat deze vanzelf ontstaan. Zo is het bijvoorbeeld voor iedereen duidelijk: het is een misdaad en zodoende tegen het natuurrecht wanneer men iemand vermoordt of zomaar verwondt.

Onder het secundaire natuurrecht vallen derhalve alle rechten die door een gemeenschap als noodzakelijk voor het behoud van de orde worden beschouwd. Het is dus geen recht uit de natuur van de mens. Thomas van Aquino zegt in het tweede deel van het tweede boek van zijn “Summa theologica” in vraag 66:

“Alles wat tegen het natuurrecht is, is verboden. Volgens het natuurrecht echter zijn alle dingen algemeen bezit; deze gemeenschappelijkheid echter is in tegenspraak met het eigen bezit. Dus is het de mens niet toegestaan om zich andermans zaken toe te eigenen.”

Dat betekent echter volgens hem niet dat eigendom een overtreding van het natuurrecht zou zijn. Het zou in tegendeel verstandig zijn, want a) met hetgeen men bezit, gaat men zuiniger om dan met hetgeen van een ander is; b) iedereen in de gemeenschap zou weten wie voor de verzorging van het object, grondstuk of wat dan ook verantwoordelijk zou zijn en wat er aan gedaan zou kunnen worden; c) “Kapitaal verplicht”. Zo noemde het Aquino onder verwijzing naar Aristoteles weliswaar niet, maar daar draait het wel op uit. Want alles is van God, zodoende is eigendom iets wat door God is toevertrouwd. Het aan hem toevertrouwde dient de mens ook voor het algemeen welzijn in te zetten.

Slotopmerking

Veel samenzweringstheoretici oreren over al in het geheim voltrokken nieuwe wereldordes. Ze zouden hun blik beter op het heden en de levensrealiteit moeten richten. Want daar ontwikkelt zich op dit moment en zeker in de komende maanden en jaren intensiever een scenario, dat hun ergste vrees zou kunnen overtreffen:

Een onder leiding van goddeloze, want religieloze opgerichte wereldheerschappij, die niet meer zal kennen wat Franciscus in de encycliek tig maal eist: solidariteit, barmhartigheid, naasten- en vijandliefde.

Ik weifel nog: Is deze paus alleen maar naïef, echt gek (dom) of draagt hij een heel ander masker dan de mond- en neusbescherming?

Bron:
www.philosophia-perennis.com
Door: Michael van Laack

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, Communisme, cultuurrelativisme, dictatuur, Elite, establishment, Globalisering, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Marxisme, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, Paus Franciscus, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, socialisme, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

33 reacties op Paus wil met ondersteuning van de islam “Nieuwe Wereldorde” creëren!

 1. BigLJohn zegt:

  De paus is een volgeling van The New World Order, alsmede van Lucifer. In een lijn met Angela Merkel, Macron en natuurlijk Rutte. Het is een grote kliek die maar een doel nastreeft; de vernietiging van de Westerse maatschappij, met daarbij het wezenlijk maken van een communistische wereldregering, compleet met een dictator. Met het geloof heeft de Paus niets mee van doen, hij is een smerige handlanger van de Duivel.

  Geliked door 7 people

 2. karton zegt:

  De Paus wil een nieuwe wereldorde creëren !? De malloot is niet meer van deze wereld !

  Geliked door 4 people

 3. ronjaspers zegt:

  Pleur op neppaus en satanist met je chrislam en N.W.O. Het vaticaan is sodom en gomorra,het stikt er van de homo,s,pedo,s en satanisten.

  Geliked door 8 people

 4. Arnon Grunberg wordt Amerikaans staatsburger!!!!!!!! Ik kan dit niet anders duiden als een
  ****** V L U C H T ********, hij houdt het hier voor gezien!! Waarschijnlijk wordt het Arnontje te DIVERS (lees, te islamitisch) in VERRIJKT Nederland!! Is hij 1 van de eerste BN’ers die al vast op de vlucht slaat????????? Hoe een ooit goed leefbaar en stabiel landje naar de Kloten werd geholpen!!
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/arnon-grunberg-zet-4-mei-in-voor-betoog-over-marokkanen-en-gif-verspreidende-kamerleden/

 5. ronjaspers zegt:

  Hallo mensen,misschien een lichtpuntje.kijk op benjamin fulford (laatste) brekend nieuws in zijn archief het laatste artikel.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mary zegt:

  Ach de witte, of in dit geval ook de zwarte paus (want het is een Jezuïet) van de Cabal afdeling Rome komt naar buiten met de zo gewenste totale macht over de wereld waar ze al duizenden jaren aan werken……..de occulte satanisten club!!!!

  Geliked door 2 people

 7. Yvonne zegt:

  Waarom is zijn voorganger eruit gewerkt? Die wilde kennelijk niet met dit vieze spel meedoen
  Deze paus werkt samen met Gates, Soros
  Ik ben kwaad dat ik gedoopt ben,maar als baby heb je niet veel in te brengen

  Geliked door 1 persoon

 8. fleckie zegt:

  De Jezuieten hadden van het allereerste begin, idee, van de ‘ Nieuwe. Wereldorde,’ er al iets mee te maken. Wat ‘verdeling’ van eigendom betreft, dan is de Sixtijnse Kapel, met haar enorme geldswaardige inhoud…….(toch ‘van ons allemaal. ‘? ):en kan die geldswaarde verdeeld worden!! ‘ onder alle arme volken, , (het Andesgebied bijvoorbeeld). de Afrikaanse volken hebben …dank zij missionarissen …voorheen. Etc. EN tot en met heden, genoeg geïncasseerd, ( blijkt wel uit de rijkste HEERSERS …miljardairs/ miljonairs van het Afrikaanse continent!…op ejbron q3.9.2016, onder ‘de 8 rijkste heersers van Afrika,?’…de Marokkaanse koning is er niet bijgeteld, ( net zijn. miljoenen bezit. …….<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 1 persoon

 9. delamontagne zegt:

  In die encycliek bestrijdt de Paus/ gaat er tegenin, “het voor zichzelf denken”( eerst IK en de rest kan sti….. ) van de mensen.
  Hij zei verder:”de migranten zijn een ZEGEN voor de maatschappij en helpen deze Grootser te worden.” ? ! !

  De grenzen van de landen moeten geen Begrenzing worden in de bewegingsvrijheid van de mensen.
  Staten moeten de komst van een “migrant” niet belemmeren, want zij zijn geen overweldigers en niemand mag worden uitgezonderd waar hij/zij ook geboren moge zijn.
  De term “minorités” [ minderheden ! ] moet worden afgeschaft want die is DISKRIMINEREND.
  Eigenlijk zijn “migranten” als men hen helpt te integreren EEN ZEGEN, een rijkdom, een gift die
  de maatschappij uitnodigt Groots te worden.

  En we moeten de verleiding erkennen die wij vaak hebben om anderen te negeren en dan vooral de zwakkeren.
  Migranten zijn het symbool van iedereen die wordt uitgestoten.
  Hij pleit ook voor het opheffen van alle sancties die tegen bepaalde landen worden gericht.

  De paus denkt ook dat de COVID19 een algehele omkeer in het wereldgebeuren is.

  Like

  • fleckie zegt:

   Als men goed nadenkt over het ( gevaarlijke ) gebazel van deze paus, kan men denken: “ die man leeft in een zijden cocon”, …….zou eigenlijk eens gedwongen moeten wonen. in een wijk. waar VEEL. binnengedrongen ! Kleurlingen wonen met een ‘ANDERE . geloofsovertuiging!!! …….<~<~<~<~<~< ~<

   Like

 10. LUCIA zegt:

  Het is mij een compleet raadsel dat moeders met name, een kerk die vrouwen duidelijk haat en als minder ziet, hun kinderen nog altijd communie laat doen bij deze vuile pedo’s.
  Deze clubjes willen alle geld alle macht en alle goederen en jij als volk wordt wel in de ellende van een communistische staat gestort ….voor hun zwelgen in overvloed.

  Geliked door 1 persoon

 11. Harry Willemse zegt:

  De vorige wereld orde werd ook door het Vaticaan geholpen om naar Zuid Amerika uit te wijken. Dus het Vaticaan heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van hulp aan een verkeerde wereldorde.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Bij
   Vluchten van Nazi’s, waren als ‘hulptroepen’: zelfs. KLOOSTERS. ‘ ingeschakeld’!!!!!! ( ……verkleed als pater , broeder of…, werd vanzelfsprekend, UIT. RESPECT. door Leken ( de vroeger ingestampte ‘eerbied’. benut!!! ) #. …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 12. Jean zegt:

  Gelukkig smijten steeds meer mensen die bullshit buiten, nu nog die eikel in Rome richting containerpark afvoeren.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Die kapoen begint behoorlijk dement te worden, het wordt de hoogste tijd dat hij vertrekt naar z’n groet baas satan !

  Geliked door 1 persoon

 14. Hovawart zegt:

  Macht verbroedert en onmetelijke rijkdom maakt inventief, maar nu de kerkhuizen massaal leeglopen maakt deze gelaarsde kat rare sprongen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Bob Feumer zegt:

  Ik heb medelijden met de mensen die geloven in het gezag van deze jezuïet, deze keizer heeft, net als zovelen, geen kleren aan. Mijn oma, lagere school niet afgemaakt, zei wijzere dingen dan deze
  omhooggevallen mijnheer uit Argentinië.

  Like

 16. dutchess43 zegt:

  citaat:Ik weifel nog: Is deze paus alleen maar naïef, echt gek (dom) of draagt hij een heel ander masker dan de mond- en neusbescherming?

  Deze paus ( zoals alle andere pausen in honderden jaren voor hem) is niet naïef, niet gek, niet dom
  maar een narcist, geloofswaanzinnig zoals alle Jezuïeten, en kan nog steeds niet bevatten dat de katholieke kerk niet meer het instituut is waarvoor miljoenen katholieken bogen, gehoorzaamden en huiverden. Gelukkig vegen miljarden mensen hun achterwerk af met hetgeen deze paus beweert. Hij is niet de plaatsvervanger van Christus op aarde, bovendien onfeilbaar is ons geleerd, maar een gewoon machtswellustig mens, flirtent met het gemeenste, smerigste geloof op aarde, namelijk de islam.

  Geliked door 1 persoon

 17. Bob zegt:

  Tijdens zijn ambtstijd in Argentinie heeft
  hij nooit is gezegd over het dumpen uit
  vliegtuigen. Plotseling is hij filantroop.
  Als dat waar is is in Italie een plaats waar
  enkele duizenden kunnen worden opgenomen
  “Het Vatikaan”.
  Deze wolf in schaapskleding is uit op de
  wereld heerschappij. Dan worden alle
  ketters weer op de brand stapel gegooid.

  Geliked door 1 persoon

 18. saddy zegt:

  Deze onderwerpen zijn geen optie of proefballon en niet te negeren, alles staat al jaren vast.
  Zoek op:
  intelligence punt weforum punt org slash topics
  en blijf klikken,
  lees ook: agenda twintig dertig van de VN
  en je slaapt geen nacht meer rustig. Geen prive eigendom meer, dus geen huis, geen auto
  Dan snap je ook waarom mensen die hier niet aan mee willen doen, zoals Trump, Putin en wat kleinere als Lukashenko zo medogenloos kritiek krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 19. Corrie Bruin zegt:

  Ik kan alleen maar zeggen alle geloof is het gif dat alleen maar gebruikt word om te strijden.

  Like

 20. Blaffertje zegt:

  Ach die seniele oude gek heeft ze niet meer op een rijtje.
  De is-lam kan zich niet verenigen met het christen-dom omdat dat zo beschreven staat in hun koran en dat zullen ze nooit betwisten, doen ze dat wel riskeren ze de doodstraf, maar dit lijkt deze oude zot zich blijkbaar niet te realiseren.

  Like

 21. Bas zegt:

  Izzlaam is niet verenigbaar
  https://breakpoint.org/iran-targets-assyrian-christians-despite-constitutional-guarantees/

  Iran richt zich tegen Assyrische christenen – ondanks “constitutionele” garanties

  Omdat de Iraanse predikant en zijn vrouw zijn veroordeeld tot respectievelijk tien en vijf jaar voor “illegale huiskerkactiviteiten” en voor “bedreiging van de nationale veiligheid”.

  Als etnische Asyriërs heeft het echtpaar in de Iraanse grondwet een gegarandeerd recht om hun geloof uit te oefenen. Volgens International Christian Concern “toont deze zaak aan dat de (Iraanse) regering alle christenen niet aflatend nastreeft en alle wettelijke verplichtingen voor godsdienstvrijheid negeert.

  De grondwet van Iran ‘garandeert’ vrijheid van godsdienst op dezelfde manier als China. In geen van beide landen omvat die garantie huiskerken of iets anders dat de volledige loyaliteit van de regering van haar burgers bedreigt. Met andere woorden, godsdienstvrijheid is er helemaal geen godsdienstvrijheid.

  Geliked door 1 persoon

 22. P. Puk zegt:

  Opzouten met die soepjurk! Dit heeft niets meer met geloof of de Kerk te maken. Ingehuurd door de linkse elite om de NWO te introduceren met een wereldreligie. Dit is het grootste gevaar van deze tijd!

  Geliked door 1 persoon

 23. fleckie zegt:

  WAAROM wordt de. Bevrijdingstheologie beticht van beïnvloed door het Marxisme?
  Werden de arbeiders bonden, ( hier in ons land, NL ) die vochten voor betere lonen, en levensomstandigheden, toendertIjd. OOK. ‘ onder marxistische. invloed. ‘. bestempeld?, want in feite was dat ongeveer hetzelfde, (. bevrijding. uit. de. wurggreep van. HET. grootkapitaal,)…….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 24. Julia zegt:

  Ach hij kan zo veel willen blijkbaar al flink seniel maar ja qua zijn leeftijd zal het niet meer zolang duren voordat God hem komt halen. Ben zelf katholiek opgevoed maar heb dit geloof allang vaarwel gezegd werd kotsmisselijk van al dat misbruik binnen de ziekelijke katholieke geestelijken. Het blijkt dat het Vaticaan (stinkend rijk) ook totaal gevuld is met doorgeslagen geestelijken. Maar ja Godshuis zal met de nieuwe dictatuur niet meer druk worden bezocht en zal blijkbaar vanzelf wel uitsterven. Blijkbaar is dit de geestelijke politieke tactiek om het christelijke geloof de nek om te draaien zodat de Islam de overhand krijgt. Uiteindelijk heeft de politiek ons al overgeleverd nu is de finale zet aan de paus Dus wat heet geloven in God ik geloof uitsluitend nog in vliegende schotels die kunnen minder kwaad.

  Geliked door 2 people

 25. fleckie zegt:

  Vervolg: :::::::: Wordt . RECHTVAARDIGHEIDS- GEVOEL. tegenwoordig ( onder invloed van). MARXISME genoemd,? waaronder. de Bevrijdingstheologie. ‘geschaard ‘ wordt.
  W I. E. ( als. zich. christenen. noemenden bestendigden de. Uitbuitellende.en vernietiging van culturen ook weer in de Latijns- Amerikaanse…landen, wat heden ten dagen nog voortduurt?! …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 26. Marc zegt:

  De uitspraak ‘Elk land is van de buitenlanders’ is in tegenspraak met psalm 82 waarin de God van Israël rechtspreekt over alle andere goden, vertegenwoordigers van de ongeveer acht grote culturen, waarvan die van de Arabieren er een is, net zoals die van de Germanen, Chinezen, Indiërs. Uit deze psalm is af te leiden dat elke grote cultuur een bestuur vormt over de eigen groep.

  Dat we allemaal mensen zijn, en dat daarom grenzen overbodig zouden zijn, is een drogredenering. Een redenering echter die (historisch) steun ondervind in het typisch westerse ideaal van individuele vrijheid. En hoewel aangenomen mag worden dat individuele vrijheid iets is waarnaar elk (of in ieder geval de meeste) individuen streven of snakken, het blijft een feit dat dit ideaal van westerse oorsprong is, en dus wezensvreemd aan alle andere culturen.

  Individualisme in combinatie met het, eveneens westerse (linkse) ideaal van een wereld zonder grenzen kan door andere culturen niet anders ervaren worden dan als een invasie. Geen wonder dan dat deze culturen (moslims, Chinezen) er alles aan zullen doen zich te weer te stellen tegen dit ‘imperialisme’. Bijvoorbeeld door op grond van het ‘eigen’ westerse credo van een wereld zonder grenzen het Westen te onderwerpen, zo niet ideologisch (islam) dan wel economisch (China).

  Andersom ervaren wij nu het wereldimperialisme: een samenspanning van niet-westerse culturen tegen het Westen. En dat kan ongebreideld zijn gang gaan, want de god van het Westen is inmiddels gesneuveld onder het oordeel van de God van Israël. Geen wonder, want het Westen had zich eerst tot Hem bekeerd, vervolgens afgekeerd. Maar vooral omdat de god van het Westen geen menslievendheid betrachtte, met name niet tot de eigen bevolking, maar tot dat van het kapitalisme, dat in een adem staat met datzelfde streven naar individualisme (nu dus ten dienste van dat kapitalisme!) en wereldregering (dus zonder al die internationale grenzen). En daarmee wordt de cirkel van het fascisme voltooid: er blijft uiteindelijk er maar een over!

  In dat verband is het dan ook buitengewoon ziek dat een westerse ‘progressieveling’ in een zin de tegenspraak vat ‘Leve de diversiteit, want alle culturen zijn gelijk’, om dit vervolgens als ideaal te slijten waarnaar we allen zouden moeten streven.

  Het Westen weet van zichzelf gewoon niet meer wat het is (of was), Daarom kan hier elke idioot regeringsleider worden, of zijn naam nou Hitler is, Merkel, Franciscus of Rutte.

  Het Westen is blind!

  Like

 27. Derk zegt:

  “Octopus” is niet gek, seniel, dwaas of wat men maar kan bedenken. Octopus trekt aan de touwtjes en de tentakels voeren alles wat is opgedragen uit. Waarom gaan hoogwaardigheidsbekleders/regeringsleiders op bezoek ? Slechts voor een kopje thee?

  Geliked door 1 persoon

 28. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s