Turkije is het nieuwe knooppunt van de islamitische terreur

(Door: “KONSTANTIN” – Vertaling: E.J. Bron)

Aanvallen op Armeense bewoonde gebieden

De aanvallen op Armeense bewoonde gebieden in Nagorno-Karabach (lees hier) gaan onverminderd door. Ondertussen nemen de meldingen toe, volgens welke Turkije zich als het belangrijkste terroristenknooppunt van het Midden-Oosten heeft ontwikkeld. Syrische ISIS-strijders, die door Turkije naar Azerbeidzjan overgebracht zouden zijn, zouden maatgevend aan de gevechten deelnemen.

Er begint zich een nieuwe dimensie in het Nagorno-Karabach-conflict af te tekenen: oorspronkelijk een territoriale ruzie tussen voormalige Sovjetrepublieken krijgt het conflict in toenemende mate een internationale dimensie. Waarschijnlijk aangemoedigd door Erdoğan, begon Azerbeidzjan sinds eind september aanvallen uit te voeren op het door Armeniërs bewoonde gebied. Al snel wees de Republiek Armenië op de deelname van buitenlandse strijders in het conflict. Een beschuldiging die in propagandaveldslagen, die oorlogshandelingen meestal begeleiden, gemakkelijk te uiten is, maar moeilijk te bewijzen.

Het tij keerde voor Turkije, toen ook de Franse president desbetreffende beschuldigingen uitte. Zo sprak Macron in het kader van de EU-top in Brussel van 300 strijders van “jihadistische groepen”, die naar Nagorno-Karabach verplaatst zouden zijn.  

Al 850 buitenlandse strijders in Nagorno-Karabach?

Volgens informatie van het Syrische Observatiepunt voor Mensenrechten bevinden zich al 850 door Turkije binnen gesluisde strijders in de regio. Terwijl het Syrische Observatiepunt voor Mensenrechten bekendstaat als criticus van de Syrische regering en sympathiseert met de gewapende oppositie in Syrië. Zijn berichten zijn niet onafhankelijk. Door zijn contacten ook met terreurgroepen in Syrië bezit het zelfbenoemde Observatiepunt echter ook diepgaande informatie over bewegingen van strijders. Des te zorgwekkender zijn deze berichten.

Want als de zuidelijke Kaukasus het opmarsgebied van ISIS-terroristen wordt, dan zou deze regio op de lange termijn besmet kunnen worden. De strijders uit Turkije zullen niet alleen maar hun wapens met zich meebrengen, maar ook hun korangetrouwe geloof. Azerbeidzjan daarentegen werd onder de decennia lange Sovjetheerschappij sterk geseculariseerd. De islam speelt in vergelijking met andere islamitische landen een ondergeschikte rol in het openbare leven. Erdoğan zaait hier voor zijn strijders van morgen.

Erdoğan beslist wanneer en waar ISIS-terroristen vechten

Tegelijkertijd tonen de ontwikkelingen rondom Nagorno-Karabach aan in hoeverre Turkije met voormalige ISIS-strijders en Al-Qaida-strijders samenwerkt. In Syrië vechten deze zij aan zij met reguliere Turkse troepen tegen de erkende regering en Koerdische eenheden. Vanuit Syrië werden toen strijders naar Libië overgebracht om zich daar te mengen in het interne Libische conflict. En nu dus naar Azerbeidzjan om op te treden tegen de nakomelingen van de Turkse volkerenmoord op de Armeniërs.

Turkije is inmiddels een serieuze concurrent van de Islamitische Republiek Iran over wie de grootste bevorderaar van terreur in de regio is. Turkije bezit inmiddels de functie van een knooppunt voor ISIS-strijders en Erdoğan beslist wanneer en waar ze vechten.

Bron:

www.pi-news.net

Door: “KONSTANTIN”

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, ISIS, Islam, Jihad, Moslims, Rotzakken, Terrorisme, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Turkije is het nieuwe knooppunt van de islamitische terreur

 1. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/middle-east/2020/10/04/turkeys-erdogan-tells-the-world-jerusalem-is-our-city/

  Ottomaanse Rijk Redux: Turkije’s Erdogan vertelt de wereld ‘Jeruzalem is van ons’

  De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft de wereld gewaarschuwd dat Jeruzalem ‘toebehoort’ aan Turkije, waarbij hij teruggrijpt op de controle van het Ottomaanse rijk over de stad gedurende honderden jaren tot het werd uitgeworpen in 1917.

  Erdogan maakte donderdag zijn publieke claim toen hij de Turkse wetgevers toesprak tijdens een belangrijke beleidsrede in Ankara. Hij zei:

  In deze stad die we tijdens de Eerste Wereldoorlog in tranen hebben moeten verlaten, zijn nog sporen van het Ottomaanse verzet te vinden. Jeruzalem is dus onze stad, een stad van ons af. Onze eerste qibla [richting van gebed in de islam] al-Aqsa en de Rotskoepel in Jeruzalem zijn de symbolische moskeeën van ons geloof. Bovendien herbergt deze stad de heilige plaatsen van het christendom en het jodendom.

  Zoals de Times of Israel meldde, regeerde het Ottomaanse Rijk Jeruzalem van 1516 tot 1917. Het moderne Turkije, zijn opvolgerstaat, heeft lange tijd beweerd dat het verbonden is met de heilige stad, waarbij het Israël regelmatig veroordeelt wegens vermeende pogingen om het te ‘judaïseren’ en de Amerikaanse regering in december Erkenning in 2017 als de hoofdstad van Israël.

  De aanspraak van Turkije op eigendom en een islamitisch eigendomsbelang in de stad tart duizenden jaren van geaccepteerde wijsheid die bevestigt dat enkele van de heiligste plaatsen van het jodendom zich op de Westelijke Jordaanoever en in het oosten van Jeruzalem bevinden.

  Deze omvatten de Tempelberg en de Westelijke Muur in Jeruzalem; het graf van de patriarchen en matriarchen in Hebron; en het graf van Jozef in Nabloes.

  Geliked door 2 people

 2. Groene Leeuw zegt:

  ISIS-strijders vallen niet onder het oorlogsrecht. Turkse huurlingen ook niet. Die kunnen na gevangenname gewoon worden gefusilleerd. Hoeven de Armeniers tenminste niet om deze criminelen te denken. Zelf hoeven ze ook niet op een beter lot te hopen bij gevangenname.

  Like

 3. LUCIA zegt:

  Ja en we sponsoren Turkije vet vanuit de unie, omdat ze zogenaamd vluchtelingen tegenhouden .
  Als je genoeg gesponsord wordt, is het natuurlijk een kleine stap van tegenhouden tot opleiden tot terroristen, vooral als je lijdt aan grootheidswaanzin.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Turkije was al decennia één van de instigatoren in de jihad, vandaar dat er vele westerse landen een ‘turkendealtje’ wilde met de turkse kalief, regeringen betaalde vele miljarden om verschoond te blijven van terroristen, maar wat blijkt, ze zijn gewoon gestationeerd, hun netwerken en bevoorradingslijnen uitgerold, klaar voor hun heilige opdracht, wachtend op de oproep……..

  Like

 5. karton zegt:

  Hoogste tijd dat deze zéér gevaarlijke idioot wordt geëlimineerd !

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  Sinds wanneer zijn terroristen strijders.

  Like

 7. Marc zegt:

  Turkije is al jaren knooppunt van islamitisch terrorisme: de hele oorlog in Syrië is vanuit dat land gecoördineerd en bevoorraad. Het is geen toeval dat de aanval van IS op Yezidi’s in 2015 plaatsvond: precies 100 jaar na de Armeense genocide in precies hetzelfde gebied met precies dezelfde motivatie: uitroeien van alles wat niet soennitisch is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s