De democratie van het volk: Gesloten!

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Adieu stamtafel

Ontelbare belangrijke discussies en beslissingen van de geschiedenis hebben niet in parlementen of vergaderkamers plaatsgevonden, maar in cafés, kroegen en restaurants. Daar bevinden zich ook de parlementen van het volk, daar vindt, behalve privécommunicatie, de stamtafel over politiek en het tijdgebeuren plaats. Maar sinds weken en voor onbepaalde tijd is dat onmogelijk vanwege de zogenaamde “lockdown light”, die niet in de laatste plaats een maatregel van democratieverhindering voor het volk is.

Want daarmee is een belangrijke controle van de politieke maatregelen van de regerenden lamgelegd. Wanneer het volk op deze plekken niet persoonlijk met elkaar van gedachten kan wisselen, is deze communicatie ook door de digitale media niet voldoende te vervangen. Er kan alleen maar gespeculeerd worden of dit effect bij de actuele besluiten over geplande indamming van het virusgevaar een thema was, of dit wellicht zelfs geheel in de zin van de regerenden is.

Zelfs als dit niet werd bedacht: de stem van het volk wordt met de verordende sluiting van alledaagse plekken ter ontmoeting en gedachtewisseling effectief tot zwijgen gebracht. Het is in ieder geval moeilijk om dit feit alleen maar te beschouwen als een niet te vermijden nevenschade van de coronamaatregelen.

Eén ding is echter zeker: wanneer de democratie van het volk in die mate wordt bemoeilijkt, ja, onmogelijk gemaakt wordt, zoals dat op dit moment het geval is, dan hebben diegenen vrij spel die deze vorm van politieke communicatie van de burgers nog nooit echt is bevallen. Gesloten cafés, kroegen en restaurants zullen Covid-19 niet overwinnen, maar ze blokkeren de hele gewone democratie van het volk.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De democratie van het volk: Gesloten!

 1. Frauke zegt:

  “De spijker op de kop” , Wolfgang Hübner !

  Like

 2. Julia zegt:

  Breaking news De ziekelijke linkse moslim lovers D66, Groen Links, PvdA en SP zitting hebbende in de Amsterdamse door rotte linkse gemeenteraad en gesteund door de linkse activiste de zogenoemde burgemeester Halsema nemen alvast een voorsprong om zelfs onze kerst en tradities teniet te doen https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/11/zucht-linkse-betuttelende-bemoeialgemeente-amsterdam-gaat-kerstverlichting-aan-banden-leggen-erfgoed/ Een zeer gevaarlijke ziekelijke ontwikkeling omdat wat in Amsterdam begint een landelijke maatregel wordt. Dit is puur om de Islamisering door onze strot te duwen. Tradities zoals Sinterklaas de nek omgedraaid door een zwarte minderheid met haar linkse ziekelijke aanhangers, de Vaderlandse geschiedenis wordt door deze zelfde minderheden met de ziekelijke linkse blanke aanhang niet meer getolereerd, onze cultuur moet worden opgeschoond in opdracht van de ziekelijke zwarte minderheid en haar ziekelijke linkse aanhang, nu moet Kerst er aan geloven en als klap op de vuurpijl geen vuurwerk meer met oudjaar maar wel geknal met carbid is toegestaan. Kortom gewoon thuis zitten, niet werkende smetlap voor en bek houden is een onderdeel van het nieuwe normaal. De politiek is gestoord en zwaar ziek door en door vergiftigd door linkse waanzin.

  Like

 3. antiislamnu zegt:

  En de grap is dat het merendeel van de maatregelen niet of weinig zin hebben.
  Het schijnt zo te zijn dat we nog lang niet van de onzinnige mondkapjes af zijn nadat de dombo’s zich hebben laten vaccineren moet tenminste 70% van de bevolking immuun zijn voor het virus.
  Dit gaat heb ik mij laten vertellen een jaar duren ben benieuwd wanneer we het niet meer pikken.

  Like

 4. andre zegt:

  Het gaat veel verder want we mogen ook niet meer reizen. Geen beurzen, geen nieuwe mensen mogen ontmoeten, geen tourisme, geen familie bezoekjes meer aan de ander kant van de aardbol.

  Het doet me denken aan de CD (uitvinding Philps) dan kocht je ergens een CD en nam je deze mee naar huis om thuis weer eens af te spelen of als kado tje………….maar dan deed ie het niet! Je had namelijk iets gekocht uit een ander gebied en dan mag je dat natuurlijk wel betalen maar voor de rest mocht je kapot vallen van Philips want lalala geld. Als je lalala geld zegt dan is het altijd de RKM. Patenten en het Philips pensieonfonds zijn onder Blackrock.

  Nu dus ook de thuisbasis in een puinhoop schoppen is echt build back better voor HUN!!! We worden in hokjes gestopt en verder je bek houden. Nee gaat niet gebeuren.

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Alles word door het systeem 20- 30 in het werk gesteld om wereldwijd communistische regimes te kunnen installeren naar Chinees model. Hier in ons land is het al niet veel beter. Om het volk de mond op slot te doen is iedere vorm van samenkomst verboden. Mondkapjes worden voor eeuwig verplicht, virus of geen virus, alsmede de 1,5 meter maatregel, en als het zo uitkomt alweer een lockdown. En natuurlijk ook niet meer dan 3 vreemde personen in huis. De enige manier om daar helemaal vanaf te komen lijken de verkiezingen. Ware het niet dat die verkiezingen al jarenlang fake zijn. We moeten ons daarom voorbereiden op een Rutte 4 kabinet. Een dictatuur laat zich alleen maar verjagen, NIET door verkiezingen, maar door een heuse volksopstand compleet met wapens. En zie daar die duffe en volgzame Nederlander maar eens warm voor te krijgen. Hij heeft het toch veel te druk met zijn telefoon en de sociale media. Daarnaast vind hij toch andere dingen toch veel belangrijker, zoals; The Voice of Holland, boer zoekt vrouw (of boer), en heel Holland bakt….

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Het Carolavirus voor eventjes bezworen maar de humaniteit is voor altijd verloren…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s