Besturen doe je zo

(Door: “bozeoudeman”)

Natuurlijk is het u ook opgevallen. Het overbekende weer met twee maten meten, waar onze geweldige bestuurders al decennia lang heel erg bedreven in zijn. Wie is nog verwonderd om te zien dat zij het machiavellistisch neigen naar sadisme nooit op alle terreinen loslaten. Het verwondert mij dan ook totaal niet dat bij alle binnenactiviteiten juist de religieuze activiteiten zijn vrijgesteld, dit naast nog net ook uw huis. Maar waarschijnlijk zal daar snel verandering in komen.

Snel genoeg zal ook uw woning worden binnengevallen door mondlapjespolitieambtenaren met de speciale bevoegdheid om u in uw huis te controleren. “Maar ach”, zal de goede burger, die altijd gedwee dat doet wat van een goede burger verlangd wordt, dan snel zeggen, “ik heb niets te verbergen, dus wat moet dat moet om terroristen te pakken die de democratie onderuit willen schoppen.” Mooi toch, zoveel goede burgerzin, in de voormalige DDR was men hier jaloers op geweest.

Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Voorlopig is uw huis nog uw kasteel waar u nog zelf baas bent, waar u zelfs kunt kiezen om dit soort opruiende berichten te schrijven tot de dag komt dat de heren in lange leren jassen aan uw deur verschijnen om u uit te nodigen met hen mee te gaan naar een plaats waar het leven ‘goed is’. Hiervoor netjes bedanken zal helaas weinig uitmaken, de heren blijken zeer vasthoudend in hun wens om u een fijne vakantie aan te bieden, dus… dan maar mee met handboeien om.

Zoals gesteld, enkel voor religieuze binnenactiviteiten is door onze zeer bekwame politici een uitzondering gemaakt. Dan heb ik hier best begrip voor. Ik begrijp heel goed dat gelovigen van de zwarte kousen gemeenten en ook radicale katholieken het niet zouden pikken om met mondlapjes op hun god te gaan zitten vereren. Dat nooit. Dus is het wel zo slim van de regering geweest om grote opstanden en rellen bij voorbaat te voorkomen door die gelovigen van de mondlapjesplicht in hun godshuizen te ontslaan.

Dan heb je natuurlijk meteen weer van die ultrarechtse lui die de islam er weer bij slepen wat absolute larie is. Iedereen weet dat islamieten zeer brave burgers zijn die nooit iets zullen doen wat tegen dat goede burgerschap indruist. Het zou in alle moskeeën meteen door de dienstdoende imam worden uitgebulderd dat alle geïntegreerde islamieten verplicht hun mondlapjes in de moskee dienen op te houden als de regering dit zo had verzocht. Dat staat buiten kijf. Het zou hierna een vrolijke bedoening zijn, lachsalvo’s zouden lang nagalmen.

Het zijn inderdaad die obstinate katholieken en protestanten die weer bij alles dwars zouden liggen en niet zouden schromen desnoods met grof geweld te dreigen om hun zin te krijgen. En zo is het toch ook wel begrijpelijk, dat met twee maten meten. Men is zo genoodzaakt om christenen weer ‘de hand boven het hoofd te houden’ en hen een status aparte te geven vanwege dat altijd dreigen met geweld. We mogen ons gelukkig prijzen dat andere groepen nog niet gaan eisen om ook vrijstelling te krijgen van allerlei soorten wetten en bepalingen. Hoe zou je in zo’n geval dan nog kunnen besturen? 

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Besturen doe je zo

 1. Gienekehado St. zegt:

  Moedertje Natuur heeft 1 Grote Desastreuze FOUT gemaakt!!

  Like

  • de Kruisvaarder zegt:

   Goh wat leuk ! en ook erg origineel !
   Ik moet me inhouden anders zou ik moeten lachen.
   Het leukste van alles is, dat een radicale,bommengooiende christen op de hak wordt genomen. Daar is wel lef voor nodig !!!
   Oh nee wacht…..het is geen bommen gooiende christen. Herstel.
   Maar leuk is het iig niet en laf 100 %

   Like

 2. Johan van Vught zegt:

  Nee, dit is laag bij de grond…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s