De nieuwe prioriteiten van de politie: boetes voor sigaretten halen en bier drinken

(Vertaling: E.J. Bron)

In tijden van corona uitgaansverboden heeft de politie eindelijk gelegenheid haar prioriteiten nieuw te rangschikken. In het Beierse Amberg konden de burgers zichzelf daar deze dagen in tegelijk twee gevallen van overtuigen.

Geval 1: een stelletje werd kort na 21.00 uur door agenten bij het halen van een pakje sigaretten bij de sigarettenautomaat aangehouden. De politieagenten gaven de beide personen elk een boete van € 500,- Dat zijn € 40,- meer dan de boete die je krijgt wanneer je door rood licht rijdt en daarbij schade veroorzaakt (€ 360,-) en daarbij ook nog personen in gevaar brengt (nog eens € 100,-).

Geval 2: een politieagent meldde zich telefonisch bij een burger om met hem een datum voor een gesprek af te spreken. Hij hoorde op de achtergrond stemmen en gelach, wat volgens hem duidde op een feestje. Er werd een patrouillewagen naartoe gestuurd om de zaak uit te zoeken. Deze stelde ter plaatse inderdaad vier personen vast, die samen een paar biertjes dronken. De vier aanwezigen kregen ieder een boete van € 250,- van de agenten.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op De nieuwe prioriteiten van de politie: boetes voor sigaretten halen en bier drinken

  1. karton zegt:

    In Staphorst heeft de politie de nieuwste orders goed uitgevoerd : er waren 10-tallen jongeren a.h. feesten onder een viaduct van de A28 , alle “corona-maatregelen aan hun laars lappend. De politie stond erbij , keek ernaar en deed verder niks.

    Geliked door 1 persoon

  2. Krontjong zegt:

    Horeca moet kapot, ze weigeren zwart geld te delen met politici

    Like

  3. Jules Vismale zegt:

    Blijkbaar is in Duitsland de Gestapo en het verklikkings-systeem weer teruggekeerd waarin mensen elkaar aangeven met als enigste verschil dat de gearresteerden niet worden gemarteld en voor een nazi-rechtbank hoeven te verschijnen om vanuit daar naar een concentratiekamp of het schavot te worden gestuurd!

    Geliked door 1 persoon

    • scherpschutter1943 zegt:

      Jules Vismale, u vergist u. Dat martelen en dat concentratiekamp komt nog hierna. Men is nu nog aan het onderzoeken in hoeverre er draagvlak is onder de bevolking voor draconische maatregelen. Dat is de methode Juncker, u weet wel die dronkelap die voorzitter was van de europese commissie. Die zei gewoon in het openbaar dat als er een maatregel werd ingevoerd, er daarna werd gekeken hoe de bevolking daarop reageerde. Kwam er weinig tot geen protest dan werd de volgende maatregel ingevoerd en zo elke keer een stapje verder. Dat heet in siciliaanse maffakringen de salamitactiek. Het blijkt te werken. Nu is europa de schaamte en de voorzichtigheid voorbij en worden er openlijk machtsmiddelen tegen de bevolking ingezet als die ergens tegen zijn.

      Geliked door 1 persoon

  4. leo1 zegt:

    Ja,…. gaat lekker zo……
    Aan welke kant van het prikkeldraad leven we eigenlijk ????

    Geliked door 2 people

    • droevige mof zegt:

      Duitsland verandert steeds meer in een politiestaat, waarbij de deelstaat Beieren het voortouw neemt, net als zijn voetbalclub.
      Nordrhein-Westfalen, waar ik woon, is niet zo repressief, maar overal heerst een beklemmende sfeer. Gisteren was ik in Valkenburg, waarschijnlijk de enige Duitser in de stad. Goede sfeer, mensen stonden onder de hittestraalers, dronken koffie, er werd gelachen.
      s Avonds reed ik met een zwaar hart terug naar Keulen. Ik mag niet langer dan 24 uur in NL blijven.

      Geliked door 1 persoon

      • Cathja zegt:

        @droevige mof op 27 december om 16:17

        Ik begrijp niet dat twee mensen een boete krijgen van elk € 500,–, als één van beiden een pakje sigaretten koopt. Dat is toch vreemd?

        Even terzijde: wat mij betreft mag u VOORGOED in Nederland blijven hoor. U bent van harte welkom!

        Like

  5. Meine zegt:

    Noord Korea

    Geliked door 2 people

  6. Harry zegt:

    Die beruchte Duitse kadaverdiscipline heerst nog wel bij de overheid , de burgers hebben er kennelijk wat minder last van , inmiddels .
    Ik kan maar niet snappen waarom de politie zich niet een beetje teweer stelt tegen die achterlijke doctrines van Merkel & co .
    Ze hadden het hier ook gewoon kunnen negeren , toch ?
    Mijn aangeboren hekel aan die lui komt echt niet uit de lucht vallen .
    Ze maken het er iedere keer zelf weer naar !

    Geliked door 2 people

  7. Monalisa zegt:

    De SS is terug

    Geliked door 3 people

  8. Bob zegt:

    Dat doen ze niet bij allochtonen.

    Geliked door 2 people

  9. Boike zegt:

    Het was met kersemis anno 2020. De mensen wilden het feest vieren van vrede op aarde. Maar er heerste toevallig crona. De mensheid zat thuis in een lock down. Je mocht alleen naar buiten voor essentiële boodschappen. Dus dan treedt de pliessie op, om de vrede bij de mensen te verstoren. Want crona crona crona !!! Dat heeft nu bij de pliessie de allerhoogste prioriteit. Dus luidt het devies: handhaven, handhaven, handhaven, en boetes, boetes, boetes en nog meeeeer vooral schandalig hoge boetes. Dat spekt de schatkist nog eens lekker. De pliessie heeft nu geen tijd, om dienstbaar te zijn en criminelen, schurken, bandieten en illegalen te vangen. En voor brave burgers, die aangifte willen doen, is er dus ook helemaal geen tijd. Al de dienders zijn ingezet om feestvierende burgers lekker lastig te vallen. Maak maar een afspraak voor over 3 weken. En als je dan op je afspraak verschijnt, om je verhaal te doen, luistert bromsnor met een half oor en drukt op wat knoppen van de computer. En nog voordat jij het plissiekantoor hebt verlaten, is de boodschap al verstuurd, dat de pliessie niets voor je kan doen, omdat de dader niet in de computer staat. Tja, de pliessie is met de komst van crona je beste vriend niet meer.

    Geliked door 2 people

  10. Aan de door de Moffen zelf gekozen OMVOLKING hangt wel een (MEGA) prijskaartje!!

    Geliked door 1 persoon

    • droevige mof zegt:

      Ik heb dit niet zelf gekozen. Integendeel. En als ik de woorden verkiezingen en stemmen hoor, moet ik aan de VS denken. Alles is mogelijk, zelfs hier in democratisch Europa, ha ha.

      Geliked door 1 persoon

      • Zit Ik ook aan te denken Droevige.
        Tegelijkertijd worden wij hier in Nederland overspoeld met gelul dat we het zo getroffen hebben met Rutte en hij momenteel met zijn VVD op 40 zetels zou staan.
        Maar als Ik zo rondom me heen naar de commentaren luister klopt daar niet veel zeg maar niks van.
        Een rondje over het internet maakt al gauw duidelijk dat van die hele bewering niks klopt, maar ga je naar de sites van de MSM is het niks dan gelubel.
        Dus mijn gevolgtrekking is dat we hier in maart dus dezelfde toestanden krijgen als in de USA.
        Daarbij vraag Ik me toch ook echt af hoe het komt dat Merkel al zo lang de dienst uit maakt na alle ellende die ze over Duitsland uitgestrooid heeft.

        Like

  11. vangie1206j zegt:

    En die betalen dat!!
    Ik had die agent aangevlogen want in zo,n terreur situatie verloor Ik direct mijn zelfbeheersing

    Geliked door 2 people

  12. antiislamnu zegt:

    Nog erger dan de USSR

    Geliked door 1 persoon

  13. Yvonne zegt:

    waar zijn ze als je wordt beroofd, verkracht ? het burgertje pesten en beboeten wordt steeds erger, met dat vaccin ook ik zie het er nog van komen dat ze je thuis op komen halen, lang leve de vrijheid

    Geliked door 1 persoon

  14. wanneer gaat de politie de grenzen bewaken tegen jihadisten en paspoortvervalsers ?

    Geliked door 1 persoon

  15. Qvic zegt:

    Alle corona maatregelen gelden alleen voor de autochtonen blanken en specifieker de blanke man. Als je alleen bent of met z’n tweeën van een ander kleurtje, ben je ook de klos. Maar als ze in groepen beweegt dan geldt er geen enkele corona maatregel. Omdat de politie bang voor hen zijn, want die moslims hebben een VIP behandeling bij de autoriteiten.

    Like

  16. HarryN zegt:

    Ja na het zien van vele videos over het politie optreden gaan bij mij de handjes ook niet op elkaar.
    Tja en dan komt oom agent ‘s-avonds thuis en na wat druk gewerkt te hebben in bed vraagt z’n vrouw met een sigaretje in haar hand: wat heb je vandaag nog gedaan? Zegt hij: we hebben vandaag met 20 collega’s 3 zware criminelen in de boeien geslagen. Zo dat is dapper zegt z’n vrouw en wat hadden ze gedaan?. Nou ze hadden geen mondkapje op en ze hadden dan ook nog de gore moed om bij elkaar te staan. Dus mee naar het bureau en daar moesten we na afloop het gehele gebouw ook nog ontsmetten!!!!!! en nu ben ik dood moe!!( satire uit)

    Like

Plaats een reactie