De brand in het vluchtelingenkamp Lipa en de bijkomende omstandigheden

(Door: Sarah Goldmann – Vertaling: E.J. Bron)

Geen eten. Geen geld. Big problem.

Op 23 december 2020 brandde het vluchtelingenkamp in het Bosnische Lipa af. Geen slechte timing, zou je kunnen denken. Je denkt onwillekeurig aan Moria en de gevolgen. Wanneer zou je de Duitse harten beter week kunnen maken dan voor kerstavond om eenzelfde effect te bereiken? Ook voor de grenzen is Duitsland onder de “vluchtelingen” de plek waar ze naar hunkeren, die hen steeds verder en verder liet vluchten. Maar het geval Lipa bezit enkele afwijkingen van Moria en ze zijn niet allemaal te verklaren.

1. De exploitant zegt het kamp op

Het kamp in Bosnië werd geëxploiteerd door de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). De “Tagesschau” schrijft op 14 december over de IOM: De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) exploiteert in heel Bosnië-Herzegovina vluchtelingenonderkomens. Met de standplaats Lipa was de OIM al in het voorjaar niet gelukkig. Want rondom het kamp bestaat geen enkele infrastructuur. Het is noch op het waterleidingnet noch op het stroomnet aangesloten en kan alleen maar via een landweg bereikt worden […]

Omdat het kamp door de OIM dus als te slecht beoordeeld werd, dreigde de organisatie ermee het niet verder te exploiteren. Ze stelde de regering van Bosnië-Herzegovina een ultimatum, bericht de “Tagesschau” verder:

Mocht er geen oplossing voor het kamp gevonden worden, dan zal de OIM het opgeven. Dat heeft de regionale coördinator van de IOM Peter Van der Auweraert in Bosnische media aangekondigd. En dat zou absoluut geen bluf zijn, benadrukt medewerkster Natasa Zunic Omerovic bij de ingang naar het kamp Lipa: “Op 16 december zullen we allemaal niet meer op het werk verschijnen. De mensen zullen dan dakloos [!] zijn en niet de hulp krijgen die bij hun mensenrechten hoort.”

2. Waarom steek je een kamp in brand dat je verlaat?

Inderdaad stopte de IOM met de hulp en de vluchtelingen verlieten het kamp: waarom ze het toen in brand staken, berichten de ARD en het ZDF niet, en ook niet dat enkele van de zogenaamde “vluchtelingen” dit zelf deden. Misschien, omdat men hen dan een medeschuld aan het ongelukje zou moeten geven, en dat zou uiteraard vermeden moeten worden. Uitgerekend de linkse “Die Zeit” vult dit puzzelstukje aan in de berichtgeving. Er was dus geen terug meer, hoe zou het nu verder moeten?

3. “Eerst de eigen mensen” – Bihać wijst opname af

De dichtstbijzijnde grotere stad Bihać zou een leegstaande fabriekshal als onderkomen beschikbaar stellen, geld van de EU was toegezegd. Maar de burgemeester weigert. Op minuut 1:30 in het ZDF-bericht uit het “Heute-Journal” van 29 december wordt hij als volgt geciteerd: “Eerst moet men voor onze eigen burgers zorgen, daarna om vluchtelingen, dat ze de winter doorkomen. Dat mag niet over onze rug gebeuren.”

Een standpunt dat je ook in andere landen vindt die niet de Duitse welvaart hebben en die de Duitse bondskanselier in regelmatige intervallen vluchtelingen uit Duitsland in de maag wil splitsen, zoals Polen. Ook daar is nog altijd genoeg armoede in de eigen bevolking, zodat men een volledige verzorging van vluchtelingen nooit aan zou kunnen. Dat begrijpen Merkel en haar minister van Buitenlandse Zaken niet.

Een tweede uitwijkmogelijkheid, een kazerne bij Sarajevo, werd door de buurtbewoners geblokkeerd (op minuut 2:00 in het geciteerde ZDF-bericht). De vluchtelingen overnachten in bussen en zijn deels weer teruggekeerd naar het afgebrande kamp bij Lipa. Daarmee is een gewenst tafereel bereikt, dat al diegenen graag willen die het om de import van “vluchtelingen” naar Duitsland gaat. Men kan hartverscheurende beelden van ellende laten zien.

“Geen eten, geen drinken, groot probleem”, bericht het geciteerde ZDF-bericht op minuut 0:40 exclusief ter plaatse naar Duitsland. “Ik kwam voor een betere toekomst, klaagt een Afghaan in de Duitse camera, “maar Lipa is dat niet.”

4. De rol van de IOM

De bovengenoemde exploitant van het kamp, de “Internationale Organisatie voor Migratie”, heeft met haar vertrek de omschreven gebeurtenissen in gang gezet, omdat zij niet tevreden was met de uitrusting van het kamp (geen stroom, geen waterleiding). In het genoemde artikel van “Die Zeit” vraagt de eerste commentator daar diepzinnig over: “Wat was eigenlijk het alternatief? Wie kan uitleggen waarom geen tent beter zou zijn dan een tent zonder water?”

Een verstandige vraag. De IOM heeft de catastrofe veroorzaakt, hoewel ze van tevoren kon weten of er een mogelijkheid van vervolgonderbrenging zou zijn wanneer men “alle tenten achter zich afbreekt” respectievelijk verbrandt. Of ze heeft niet nagevraagd en riskeerde de komende gebeurtenissen – of ze wist dat er geen onderbrenging zou zijn en nam dit op de koop toe om Duitsland met de situatie van de mensen in het kamp tot opname van duizenden” vluchtelingen” te chanteren.

De zaak wordt nog dubieuzer wanneer je bedenkt dat de OIM nauw samenwerkt met de Duitse regering, zoals zij op haar website zegt:  

De Duitse regering is sinds 1954 lidstaat van de OIM. In Berlijn, Neurenberg, Frankfurt am Main en Brandenburg voeren IOM-medewerkers in samenwerking met de Duitse staat en privépartners uit de politiek, de samenleving en onderzoek projecten uit op migratiegebied. […]

De IOM-vertegenwoordiging in Berlijn is bovendien het verbindingspunt voor samenwerking op het gebied van migratievragen en internationale IOM-projecten op de terreinen humanitaire hulp, consolidering van vrede en bestrijding van menshandel, die door de Duitse regering ondersteund worden.

Daarom is het nauwelijks aan te nemen dat de OIM haar opzegging van de humanitaire hulp in Bosnië zonder afspraak van tevoren met de bondskanselarij of het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft uitgevoerd. Als dat zo zou zijn, dan zouden Maas en Merkel er medeschuldig aan zijn dat de vluchtelingen daar nu in het afgebrande tentenkamp zitten. Het hoofd van de OIM zou vooral goede contacten onderhouden met SPD-grootheden. Monica Goracci sprak in 2017 op een congres van de Friedrich-Ebert-Stichting over het onderwerp “#Aangekomen: Europa en de wereld – perspectieven van de vluchtelingenpolitiek”.

Wat betreft de perspectieven van de “vluchtelingen” in Lipa, heeft iemand zich daar, zo ziet het er althans tot nu toe uit, behoorlijk vergist.

Bron:
PI-News.net
Door: Sarah Goldmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op De brand in het vluchtelingenkamp Lipa en de bijkomende omstandigheden

 1. Bob zegt:

  Bosnie is overwegend Islamitisch.
  Er is geen beter onderkomen dan bij jouw
  eigen geloofs genoten.
  Het telkens in brand steken van je
  onderkomen, zeker in de winter, moet
  wel met voorberade bedoeling gebeurd zijn.
  Het zou mij niets verwonderen als aanraden
  van buiten af het geval zou zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Nog een bijkomstigheid…

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Een afgevaardigde van de HCR ( Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen….! ) wordt erg vernederd door moslims toen zij bij een bezoek aan een AZC in Servië onopzettelijk op een gebeds-tapijtje stapte.
  De invaders waren woedend en dwongen haar het tapijtje te kussen.
  ZO GESCHIEDDE………………..

  Toen de vrouw van 34 jaar oud, afgevaardigde van de HCR een bezoek bracht aan een camp in Servië om te zien of de “vluctelingen”goed werden verzorgd, stapte zij onopzettelijk op het kleedje.
  De moslims waren woedend en krijsten Allah-hakbar en wilden haar zowatlynchen.
  Om de kalmte te doen weerkeren werd een bemiddeling gesteld, ze moest het kleed kussen.

  Source en anglais : Gates of Vienna

  Geliked door 2 people

 4. Laat ze maar lekker in de open lucht bivakkeren. Hebben ze zelf veroorzaakt…dus dan moeten ze ook op de blaren zitten. Kut , ondankbaar tuig.

  Geliked door 1 persoon

 5. Je moet wel even een ding goed in de peiling houden. dat Bosnie een moslimland is dat het niet erg vindt om wat “vluchtelingenkampen” op hun grondgebied hebben maar eerste vereiste daaraan is dat wel anderen voor de hele handel moeten betalen.
  Dan fakkelen de gelukzoekers een kamp af en weer laten de Bosniërs anderen ervoor opdraaien zo ver als mogelijk is.
  Want wij zijn arm en zo.
  De west Europese NGO ’s springen er uiteraard vol in want kijk ons toch eens deugen.
  Het tegenover gestelde.
  In November 2016 dachten de profiteurs dat het wel handig zou zijn om een “vluchtelingenkamp” in het zuiden van Bulgarije af te moeten fakkelen want ze moesten de zieligert uit kunnen hangen want de Bulgaren niet zo blij met dat gajes zorgden niet zo best voor ze en hielden ze in het kamp net een gevangenis wegens het illegaal oversteken van de grens (daar wel hier niet)
  https://www.ad.nl/buitenland/opstand-bulgaars-vluchtelingenkamp-200-arrestaties~ad95c864/
  Het gevolg was dat ze dus bleven waar ze waren en zoek het eigenlijk maar uit (daar wel hier niet)Het gevolg is evenwel duidelijk te zien op de markt want zoals we allemaal weten is het in Nederland zo dat als je op de markt komt je eerder het idee hebt dat je in een oosterse bazaar rond loopt vanwege de kopvodden.
  Bulgarije heeft een Moslimbevolking van ongeveer 13% en die hoofdzakelijke Turkse bevolking dacht de vorige eeuw de straat op te moeten gaan omdat ze vonden dat ze gediscrimineerd werden.
  Nou daar waren de Bulgaarse autoriteiten werkelijk vanonder de indruk dus wat deed men.
  Men charterde enkele honderden bussen en touringcars laadden een enkele duizenden Turken op en flikkerden ze de Turkse grens over met de boodschap dat ze daar dus niet gediscrimineerd zouden worden als Turk.
  Maar wat is dan het gevolg zou je je af vragen.
  Nou dat is duidelijk te zien op de Bulgaarse markt want daar heb je een vergrootglas nodig om kopvodden te vinden.

  Ban zou je je af vragen zijn Bulgaren racisten; Het antwoord is tweezijdig.
  Kom je in het land en je past je aan aan de gewoonten en mores van het land zul je nergens last van hebben.
  Maar wil je je niet aanpassen dan zullen ze je daar zeer zeker discrimineren zoals dikwijls te zien is aan hun gedrag tegenover de zigeuners.
  Ik denk dat hiermee genoeg is aangetoond hoe de werkelijke wereld in elkaar zit als de juiste maatregelen genomen worden.

  Geliked door 2 people

 6. Harry Willemse zegt:

  Zo was er vroeger een liedje en dat ging als volgt: Ach was ik maar bij moeder thuis gebleven.

  Like

 7. andre zegt:

  Het zijn psychopaten. Hier nog een voorbeeldje Marinus van der Lubbe had een uitkerinkje uit Nederland want hij had een ongeluk gehad en was 90% van zn gezichtvermogen kwijt en liep met zn ziel onder zn arm. Tuurlijk dacht ie dat hij echt kommunist vrienden had en ze duwden hem een doosje lucifers met een fles benzine in zn hand maar ondertussen werd de komplete Reichstag in de fik gestoken. Het kwam Adolfje natuurlijk weer prima uit.. Marinus ging onder de fallbeil.

  https://www.nzz.ch/hinrichtung-des-reichstags-brandstifters-van-der-lubbe-1.18218849

  Kommunisten nazisme zijn nu links zelfde verhaal.

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Welke “vluchtelingen” volgens arno karskens is 1 op de 10 werkelijk vluchteling.De meeste illegalen zijn soldaten van allah,het zijn criminelen,terroristen,moordenaars,verkrachters,pedofielen.Ze worden opzettelijk door de satanische globalistische elite europa binnengehaald voor een oorlog/genocide tegen de europeanen.

  Like

 9. antiislamnu zegt:

  Kijk dit dan.

  Geliked door 1 persoon

  • In het verlengde van bovenstaande video.
   Kijk hoe het Tommy Robinson verging toen hij de misstanden en verkrachtingen aan de kaak stelde.
   Alles is gedaan om van hem af te komen en men zette hem zelfs vast tussen de Paki’s in de hoop dat hij in de gevangenis vermoord zou worden.
   Ook deze jongeman is nog lang niet aan het einde van zijn justitiële lijdensweg.

   Like

 10. Bas zegt:

  @MireioLavande
  Jihadistische aanslagen in Afrika nemen toe: gericht tegen m.n. christenen! Per jaar komen tienduizenden Afrikaanse mannen op ‘gammele bootjes’ naar Europa; het merendeel is fanatiek moslim. De EU blijft faciliteren!

  https://t.co/DNTh6LTaoG?amp=1

  https://m.standaard.be/cnt/dmf20210103_93317908

  Like

 11. Bas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s