Burgeroorlog in Nederland

(Door: Stefan Schubert – Vertaling: E.J. Bron)

Hoe snel ooit idyllische voetgangerszones kunnen veranderen in een strijdtoneel, kunnen we op dit moment zien bij ons buurland Nederland. Plunderingen, brandstichtingen. Aanvallen op politieagenten. En molotovcocktails naar politiebureaus, geneeskundige diensten en winkels. Alleen maar opdat er geen misverstand ontstaat over wie het eerst het woord “burgeroorlog” voor de onlusten in Nederland gebruikte, hier een citaat van de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma: “Als dit zo doorgaat, dan stevenen we af op een burgeroorlog.”

Niet alleen in Nederland is de politiek geschokt door de onlusten van de afgelopen dagen. Ook in het politieke Berlijn zouden de brandende binnensteden bij de buren wel eens voor het nodige nachtwerk op het ministerie van Binnenlandse Zaken en de bondskanselarij gezorgd kunnen hebben. Want in de Berlijnse regeringswijk worden al lang scenario´s doorgelopen, waarin de op burgeroorlog lijkende toestanden zich ook naar Duitsland uitbreiden.

Na onderzoek en gesprekken met Nederlandse politieagenten moet je er eerst op wijzen dat er van twee verschillende blokken protest en geweld uitging. Enerzijds moet het blok van de critici van de gedwongen coronamaatregelen genoemd worden, dat, net als in Duitsland, is samengesteld uit heel diverse maatschappelijke groepen. Anderzijds maakten vooral maandagnacht migrantenbendes uit de No-Go-Areas gebruik van de chaos, verwoestten en plunderden complete winkelblokken en vielen politieagenten aan. “Dat in Eindhoven. De plunderingen. Dat waren allemaal moslims”, aldus een politieagent tegenover de schrijver. “Moslims” wordt hier gebruikt als omschrijving van de gewelddadige migrantenbendes uit de probleemwijken van de stad, die meestal over een islamitische migratieachtergrond beschikken.

Nederlandse bevolking schakelt over naar verzet

De protesten werden veroorzaakt door volledig onevenredige uitgaansverboden voor de hele bevolking. Sinds zaterdagavond 09.00 uur moeten de Nederlanders zichzelf binnen hun vier muren opsluiten. “Uitgaansverboden ter indamming van het Covid infectiegebeuren” noemt men dit in ontmenselijkte politieke taal.

Maar in Nederland wordt de massale afschaffing van burger- en vrijheidsrechten duidelijk kritischer gezien dan in Duitsland. Terwijl de gelijkgeschakelde pers als medeplichtige samen met de Duitse regering probeert de toestroom naar de beweging “Querdenken” met een perfide lastercampagne proberen te torpederen, neemt in Nederland de druk op de gedwongen coronamaatregelen continu toe – ook politiek. En terwijl de AfD zich door de gemakkelijk te doorziene “Covidioten”-campagne van de mainstream en extreemlinks heeft laten intimideren er hiervan afstand heeft genomen, ondersteunt de rechtse oppositie in Nederland de protesten en roept openlijk op er aan deel te nemen.

In het parlement in Den Haag riep de rechtse oppositieleider Geert Wilders tegen de regering: “We worden gevangen genomen. Mensen worden in hun eigen huis opgesloten. We raken onze vrijheid kwijt.”

De PVV van Wilders riep er samen met de rechtse partij FvD toe op om de uitgaansverboden niet te accepteren en aan landelijke demonstraties mee te doen. Alleen al het “Forum voor Democratie” behaalde bij de laatste regionale verkiezingen ongeveer 15% van de stemmen. Ook de Nederlandse tegenhanger van het anti-islam bondgenootschap “Pegida” riep tot protesten op. Onder de duizenden demonstranten bevonden zich, volgens de politie, ook personen uit de hooligan scene. Die stonden, weinig verrassend, in de voorste gelederen toen de stemming omsloeg en verzetten zich tegen politieagenten, die met waterkanonnen, gummiknuppels en bereden politie probeerden de demonstratie met geweld te ontbinden.

Voor “journalisten” is het vonnis snel geveld: deze kerels zijn alleen maar vanwege de rellen gekomen. Maar dit mainstream vonnis is evenzo simpel als fout. Zelfs zogenaamde hooligans zijn mensen, ze zijn vaders en echtgenoten, zelfstandigen en belastingbetalers. En ze beschikken vooral over een eigen mening wat betreft maatschappelijke kwesties en besluiten dan om deel te nemen aan de protesten. Dat veel van deze mannen er geen problemen mee hebben om geweld toe te passen, betwist niemand, maar verklaart niet alle sin deze context. De aanwezigheid van in straatgevechten beproefde mannen zoals de hooligans is bovendien een duidelijk voordeel: de extreemlinkse Antifa durft niet bij demonstraties te verschijnen en politiek andersdenkenden – in de aanzienlijke meerderheid – te overvallen en zwaar te verwonden.

De politie is met de oorlog op meerdere fronten overbelast

Voor de politiek is deze situatie het grootst denkbare ongeluk, zowel politiek gezien als bij het politietactische optreden tegen de regeringscritici. Wanneer zulke mensenmassa´s ontstaan en zich ook niet laten afschrikken door politie-eenheden, dan zijn deze massa´s niet meer te controleren. Daarvan was de demonstratie van “Querdenken” vorig jaar in Leipzig een bewijs.

Migranten gebruiken de chaos voor geweld en plunderingen

En alsof deze situatie niet al explosief genoeg zou zijn, gebruikte een andere groep de onlusten voor zijn doelen. De migrantenbendes uit de voorsteden trokken de binnensteden in en lieten een spoor van verwoesting achter. Deze plunderingen door de migrantenbendes worden in Duitse massamedia nauwelijks genoemd. Als ze überhaupt al worden genoemd, dan worden ze afgedaan met maar één zinnetje, zoals in de “Welt”: “Bovendien rellen er jongeren met een migratieachtergrond.”

De schildering van hun motieven is een mengeling van: haat tegen de staat, haat tegen de politie, criminele energie, perspectiefloosheid en “islamisme”.

Wie graag een overzicht wil hebben over de dominante rol van migrantenbendes bij de op burgeroorlog lijkende onlusten, kan dat doen op het Nederlandse Twitter-account “Terreur Nieuws”. De video´s, de migranten filmden zichzelf vaak tijdens het plunderen en brandstichten, spreken voor zich.

Beide groepen, regeringscritici van de gedwongen coronamaatregelen en de migrantenbendes, handelden grotendeels onafhankelijk van elkaar en gingen elkaar (nog) uit de weg. Voor de politie is daardoor een oorlog op meerdere fronten ontstaan, die de actieve manschappen compleet overbelastte. Mochten de groepen hooligans echter rechtstreeks op de migrantenbendes stuiten, dan is een verdere escalatie zeer waarschijnlijk. Dan zou niet meer alleen de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, van “burgeroorlog” spreken.

Het uitgaansverbod (“Avondklok”) moet tot 10 februari gehandhaafd blijven. Na drie nachten met onlusten gaat de Nederlandse politie uit van landelijke onlusten, die elke dag opnieuw kunnen uitbreken. Ook in de Duitse crisisstaven is men gealarmeerd. Volgens eerste berichten zouden hooligans uit Duitsland aan de Nederlandse onlusten hebben deelgenomen. Een uitbreiding van de protesten naar Duitsland, die snel zouden kunnen uitmonden in op burgeroorlog lijkende onlusten, kan en wil men na de afgelopen nachten niet meer uitsluiten.

Bron:
kopp-report.de
Door: Stefan Schubert

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “koddebeier”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Burgeroorlog in Nederland

 1. D. G. Neree zegt:

  Mark Rutte gaat niet de sociologische oorzaken van de rellen onderzoeken. Voor hem is het allemaal één pot nat: “het zijn gewoon criminelen” zijn zijn woorden.
  Dat kunnen de oprechte en vredelievende demonstranten in hun zak steken. Ze weten nu hoe Rutte erover denkt.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Velen van dat akelige straattuig zijn gewoon niets anders dan een gore bende van ondankbare en vernielzuchtige nietsnutten die hun “weldoeners” erg dankbaar (?) waren voor hun softe opvoedingen, oververwennerijen enz.! Thans bijten ze de hand die hen voedt en als ik zie hoevelen van hen ook zelf gewond zijn geraakt door de politie dan is hier een wijze slogan: “Eigen schuld, dikke bult!”
   Dat uitschot weet namelijk donders goed wat ze aanrichten en op social emedia oproepen en aanmoedigen tot geweld, vandalisme en brandstichtingen is al net zo erg als daar zelf aan meedoen, gelijk als een trompetter in oorlogstijd op zijn trompet blaast om soldaten aan te sporen!

   Like

 2. karton zegt:

  Dat de politiek geschokt is door het gedrag van de bevolking is niet verbazingwekkend, maar dat de bevolking nog véél vaker geschokt is door ’t gedrag van de politiek, vindt de politiek kennelijk NIET verbazingwekkend.
  Dat Haagse Zootje moet zich eens wat meer schokbestendig tonen, dat zeiden ze ook tegen de Groningers i.v.m. de aardbevingen !

  Geliked door 2 people

 3. Ravian zegt:

  Gezien het gebrek aan democratie dat ons landsbestuur al jarenlang kenmerkt gaat het er sowieso een keertje van komen.
  De geschiedenis leert dan vervolgens dat hoe eerder dit gebeurt des te geringer de uiteindelijke schade gaat wezen.

  Geliked door 1 persoon

 4. peter zegt:

  Het verschil met duitsers is ,die doen niks zonder toestemming,

  Like

 5. John 3:16 zegt:

  Ach ze vinden die chaos meer dan prima, dan kunnen nog sneller naar hun “Build back better” Babylon. Dus laat ze alstublieft niet zo geschokt acteren. En je ziet wel welke land verrijkende volken zich meteen verlenen voor die totale chaos..

  Like

 6. Alex Delarge zegt:

  Het gonst hier in Twente ook van de geruchten. Burgers zijn zich massaal aan het bewapenen. Ook gaat het gerucht dat sluipschutters zich positioneren. Er gaat iets verschrikkelijk mis.

  Like

  • karton zegt:

   @ Alex Delarge op 27-1-2021 om 23.43 u.
   Dat burgers zich gaan bewapenen is al enige tijd a.d. gang, en ik vind dat terecht, de “overheid” beschermt ons niet meer dus moeten we ’t zélf doen.
   Over sluipschutters heb ik (nog) niets vernomen, waar u óók wáár dat gespuis zich zou hebben verstopt ? in de kerk te Almelo of ingegraven langs het kanaal in Vriezenveen ; of langs de lijn Losser-Oldenzaal-Rossum-Lattrop ? Dan zouden ze ook nog de opdracht kunnen hebben om de Duitse politie en/of de Wehrmacht tegen te houden.
   Dat het niet goed kan blijven gaan is wel duidelijk , na enige tijd rust komt het geweld terug, maar zou het Haagse Zootje daar niet juist op zitten te wachten ?

   Like

   • karton zegt:

    @ Alex Delarge op 27-1-2021 om 23.43 u.
    Sorry, zie een storende fout in m;n reactie : “waar u óók wáár dat gespuis enz.” Moet zijn :
    “Wéét u óók wáár dat gespuis enz.”
    Excuus.

    Like

 7. BigLJohn zegt:

  Waar heb ik dat meer gehoord, burgeroorlog…Nu opeens toch. Maar dan wel met van die rellende Marokkaantjes of Antifa figuren. Zogenaamde rellende jongeren. Van die typische figuren met een capuchon op. En Wilders maar roepen; zet het leger in. Tegen die Marokkaantjes en Antifa c.q BLM figuren ? Nee die zullen in hoofdzaak met rust gelaten worden, het leger zal zich voornamelijk tegen ons keren ! De politie, justitie, allerlei overheden en de MSM media hadden zich al tegen ons gekeerd, en daar komt nu ook nog het leger bij. En dan krijgen we ook nog eens verkiezingen zoals in Amerika….Dat kunnen ze wel nalaten, want ons land kent al vele jaren verkiezingsfraude.

  Geliked door 1 persoon

 8. Tineke zegt:

  Dit is koren op de molen van politiek Den-Haag.
  Allemaal weer verbaasd en geschokt !
  Dit speelt ze precies in de kaart,dit is wat ze willen.
  Ik heb vandaag al vier keer het woord ”leger” inzetten voorbij zien komen.
  In het debat vandaag in de kamer riep onze Geert op om het leger in te zetten.
  Nee, zegt Rutte aan de verslaggevers buiten ;”dat gaan we niet doen
  onze politie kan dit prima aan”
  Allemaal proefballonnetjes wat mij betreft.
  Binnen afzienbare tijd marcheren de legerlazen door de straten.

  Geliked door 1 persoon

 9. Skeptic70 zegt:

  Geert trapt zoals gewoonlijk weer in deze val. Hoewel beide groepen hun eigen beweegredenen hebben om te doen wat ze doen, is deze dynamiek net spontaan ontstaan. Voor de verandering had Peter R. de Vries eerder deze week voor de afwisseling wel eens een keer een heldere analyse bij RTL Boulevard. De overheid kan wel uit alle macht proberen om het deksel op de snelkookpan dicht te houden maar als het vuur er onder aan blijft staan blijft de druk in de pan toch steeds verder op lopen. Uiteindelijk volgt er een explosie. En die explosie gaat gepaard met alle collateral damage die we nu aanschouwen. De enige oplossing is het vuur lager zetten of helemaal uit draaien.

  Like

  • karton zegt:

   @ Skeptic70 op 28-1-2021 om 12.32 u.
   Vuur stopt indien de zuurstoftoevoer wordt afgesloten, ik zou dus, voor álle zekerheid elke toevoermogelijkheid van zuurstof, 100% afsluiten, dan pas ben je zeker dat het vuur niet opnieuw oplaait.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s