Coronadictatuur!: Bedrijven, horeca en scholen mogen mensen zonder vaccinatie weigeren

De huidige wetgeving maakt het instellingen en bedrijven mogelijk om een vaccinatiebewijs als voorwaarde te stellen voor toegang tot hun diensten en voorzieningen, schrijft de Gezondheidsraad donderdag in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid. De Rijksoverheid moet daarom toezicht houden over hoe bedrijven vaccinatiebewijzen willen inzetten, benadrukken de onderzoekers.

Volgens de Gezondheidsraad mag het vragen om een vaccinatiebewijs niet leiden tot mogelijke discriminatie, uitsluiting of schending van privacyregels. Werkgevers, zorginstellingen, scholen, horecabedrijven en organisatoren van evenementen kunnen in principe een vaccinatiebewijs eisen van bezoekers, om bijvoorbeeld de gezondheid van andere bezoekers te beschermen, schrijft de Gezondheidsraad. De onderzoekers erkennen dat economische belangen ook een rol kunnen spelen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Coronadictatuur!: Bedrijven, horeca en scholen mogen mensen zonder vaccinatie weigeren

  1. hannah zegt:

    welke gegevens staan er op zo’n vaccinatiebewijs ….. waar bijv. de restauranthouder niets mee te maken heeft ?

    Like

  2. Kees zegt:

    “Volgens de Gezondheidsraad mag het vragen om een vaccinatiebewijs niet leiden tot mogelijke discriminatie, uitsluiting of schending van privacyregels.”
    Wat een onmogelijke onzin! Iemand die geen vaccinatiebewijs heeft of wil laten zien, wordt ALTIJD uitgesloten/gediscrimineerd.

    Geliked door 1 persoon

  3. Cathja zegt:

    Dit zou gewoon discriminatie zijn, en dat is bij wet verboden. Ik hoef niet aan te tonen dat ik gevaccineerd ben, want mijn medische gegevens gaan niemand anders dan mijzelf iets aan.

    Geliked door 1 persoon

  4. Henk der Niederlánder zegt:

    Ach ja, deze junk is al net zo onbetrouwbaar als zijn evenknie Rutte maar dat was al wel bekend.
    Ik heb er geen ogenblik aan getwijfeld of dat vaccinatie paspoort moest en zou er komen.
    Uiteindelijk worden ze door de happy few verteld dat er gespoten moet worden anders kan kil Bill zijn 200 miljard niet halen.
    Overigens lasIk ergens dat Nederland 84 miljoen doses besteld heeft. beetje veel als je bedenkt dat er maar 17,5 miljoen mensen rondspringen hier in de lage landen.

    Geliked door 1 persoon

    • Ravian zegt:

      Ze hebben de door de VN/EU geplande import uit donker Afrika alvast meegenomen denk ik.
      Regeren is vooruit kijken…

      Like

    • LUCIA zegt:

      @Henk ze willen je om de 3 a 4 maanden zo’n spuit geven, ze doen nog net geen gratis uitvaart erbij maar de gedachte mag duidelijk zijn, het is geen happy end behandeling.

      Like

    • Cathja zegt:

      Dat hoge aantal vond ik ook al zo vreemd, @ Henk! Zouden ze er misschien vanuit gaan dat er meer dan 2 prikken gegeven moeten worden? Straks wordt meegedeeld dat ‘we’ ons elk kwartaal moeten melden voor een prik, omdat 2 prikken geen bescherming geven.

      Dat hele zogenaamde vaccin is totaal ongeschikt ter bestrijding van welk virus dan ook. Het is een smerig experiment, waarbij gewone gezonde mensen groot gevaar lopen!
      Het is een schande!

      Like

      • Ravian zegt:

        In tegenstelling tot wat er beweerd wordt gaan deze vaccin’s op zijn best een maand of drie effectief zijn, als ze al efffectief zijn.
        Pfizer alleen gaat aan de eerste “prik” ronde alleen al 30+ miljard Euro “verdienen”.
        Het is gewoon de welbekende kip met de gouden eieren.

        Like

    • M. zegt:

      Ja dat is inderdaad erg vreemd.

      Like

    • ronjaspers zegt:

      Henk.De bedoeling is dat iedere nederlander meerdere vaccinazi,s krijgt,totdat wij uiteindelijk sterven.

      Like

  5. Johan zegt:

    De grote farmaceuten hebben er natuurlijk een enorm belang bij, dat iedereen zich lek laat prikken.
    Vandaar, dat deze onzinnige dwangmaatregel om je te laten vaccineren, overal en op alle mogelijke manieren gepromoot wordt.

    U moet kunnen aantonen dat U corona-rein bent.

    Het schrikbeeld van WO II komt steeds meer in zicht. Laat U zich niet vaccineren ? Dan behoort U tot een gedegenereerde volksstam. U bent minderwaardig en kunt worden afgevoerd naar kamp Haren (bij Groningen). Daar staan deskundige artsen klaar om U alsnog te brainwashen.
    Mocht ook dat niet lukken, dan volgt alsnog het definitieve onvrijwillige spuitje.

    Waar is men mee bezig ?

    Geliked door 2 people

  6. Henk der Niederlánder zegt:

    Onder die voorwaarde gaat minister De Jonge van Volksgezondheid nu wel in op het aanbod, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Die hamerde er al eerder op dat er meer doses van Moderna moesten worden ingekocht. De Jonge denkt dat de aankoop binnenkort rond komt.

    Al met al denkt Nederland tot en met het eerste kwartaal van 2022 over 84,5 miljoen vaccins van acht verschillende farmaceuten te beschikken. Nog niet alle middelen die Nederland wil inslaan, zijn goedgekeurd door het Europese medicijnagentschap EMA. Het gaat dan bijvoorbeeld om die van Janssen en CureVac.

    https://headtopics.com/nl/nederland-heeft-acht-miljoen-extra-doses-moderna-besteld-18445893

    Like

  7. Tijl Uylenspiegel zegt:

    Vreemd hoor, ze schrijven;
    “kunnen in principe een vaccinatiebewijs eisen van bezoekers, om bijvoorbeeld de gezondheid van andere bezoekers te beschermen”
    Die “andere bezoekers” dat zijn dan mag ik aannemen de mensen die wél gevaccineerd zijn, die lopen toch al geen gevaar meer of werkt dat vaccin toch niet zo goed als beweerd wordt?
    Bovendien wat heeft het voor zin alle adviezen van allerhande instanties openbaar te maken terwijl zij het niet zijn die de regels maken, dat is nog altijd de regering.
    Ze buitelen allemaal over elkaar heen om hun ‘oplossing’ te promoten maar vergeten gemakshalve dat zij niet degenen zijn die erover gaan.
    Maar ja een mens moet wat hè als je uitgenodigd wil worden voor een van de vele talkshows.

    Like

  8. Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ook leuk trouwens, in het tempo dat er nu gevaccineerd wordt is het raadzaam voor horeca instellingen nu alvast te zorgen voor rolstoeltoegankelijkheid want straks zijn het alleen bejaarden en zieken die naar binnen mogen, de rest dat kan nog wel een jaartje of zo duren !

    Like

  9. Ravian zegt:

    Misschien moet de regerende elite de Neurenberg code eens doornemen:

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Code_van_Neurenberg

    Dat voorkomt onplezierige verrassingen als ze straks voor het tribunaal staan.

    Like

    • LUCIA zegt:

      Ravian dit is de Endgame, ze hebben schijt aan wetenschappelijke bewijzen, schijt aan wetten en schijt aan ons en wie dat niet doorheeft, zal wreed wakker worden….

      Like

      • Ravian zegt:

        Daar wordt zeer zeker hard aan gewerkt.
        Maar het is niet voorbij totdat de dikke dame gezongen heeft.
        En geen enkel plan heeft ooit het contact met de vijand overleeft.
        Het spel is nog lang niet gespeeld dus.

        Like

    • Leo 1 zegt:

      De zogenaamde “elite ” ? komt niet voor onplezierige verassingen te staan, die ontspringen zoals gewoonlijk weer de dans.

      Reken er maar gerust op dat een plan B , “Operatie Paperclip 2 ” , allang in de maak is richting Pategonie / Argentinie.

      Like

  10. Hovawart zegt:

    En wederom legt de politiek de verantwoording bij de werkgevers, spant ze voor het karretje om later glashard te kunnen ontkennen dat het één grote leugen blijkt te zijn…….

    Like

  11. hans zegt:

    Het feit dat ze zaken willen opschepen met aan het loket letterlijk boze mensen, terwijl zij dit bedenken?
    Ik hoop dat als dit echt doorgaat dat ze alle adressen opzoeken van dit LINKSE FASCISTEN TUIG van deze “gezondheidsraad” en dan alles in de hens steken inclui locatie en dat is nog maar het begin!!
    Nergens zullen ze meer veilig zijn!!!! WIJ NIET JULLIE ZEKER NIET!!!
    LEVE DE REPUBLIEK!!

    Like

  12. Meine zegt:

    Oh, het wordt natuurlijk een “toon-plicht” en geen “draag-plicht” voor dat bewijs..

    Reminder: Invoering identificatie-plicht…

    Like

  13. Rapunzel zegt:

    De mensen worden knettergestoord.
    Net liep ik zonder mondkap de winkel in, zoals ik al sinds de invoering van die idiotie doe, rijdt een covid imbeciel mij klem met zijn winkelwagen, roept ie knoerdhard: “MONDKAPJE MEVROUW DAT IS VERPLICHT” alsof ik behalve oerstom ook wel stokdoof zou wezen.
    Dus ik zeg: maar als die van u zo goed werkt heeft u toch van mij niets te vrezen?
    En u houdt zich niet aan de anderhalve meter, niet dat dat mij kan schelen maar als u echt bang was dat ik een gevaar vorm bleef u wel bij me vandaan. Toch?

    Maar ja, ze kunnen niet meer logisch dan wel zelf nadenken. Zelfbenoemde mondkap gestapo.

    Als de eigenaar van de winkel eist dat ik een mondkap opzet laat ik mijn boodschappen staan en ga ik ergens anders naartoe maar zo’n neo NSB-er heeft niets over mij te vertellen.
    Agressieve gek dat het er is.

    Maar ja. Wilde flink inslaan voor de misschien komende sneeuwstormen, vrieskou en gladheid galore maar door dat vreselijke schijthuis met zijn grote bek waarschijnlijk de helft van wat ik wilde kopen vergeten. Kutvent.

    Geliked door 2 people

  14. Bas zegt:

    Op zoek naar de politie want ik ben beroofd……van mijn vrijheid!

    Like

Plaats een reactie