Oppikken van 40 bootmigranten: “Open Arms” versus Libische kustwacht

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Het touwtrekken om de 40 bootmigranten is door “Open Arms” gewonnen; de transport-willigen werden uit een notendopje opgepikt en aan boord gebracht. Voordat het oppikken überhaupt kon beginnen, duurde niet alleen de zoekactie urenlang, maar ook een patrouilleboot van de Libische kustwacht bracht de migrantenveerboot in het nauw en riep deze ertoe op de territoriale wateren voor de Libische kust te verlaten. Blijkbaar bevond de “Open Arms” zich in deze territoriale wateren, waarvoor Libië verantwoordelijk is.

Onder de 40 verzorgingzoekers bevindt zich vermoedelijk een drie maanden oude baby. Deze zou de druk op een “veilige haven” wel eens kunnen verhogen of eventueel voor een vroegtijdige evacuatie van het kleine kind en de eventuele moeder/vader kunnen zorgen. En indien de migrantenkotter dagenlang in de Middellandse Zee mocht ronddobberen, dan wordt de daad van de chantage met spannende drama´s door de scheepsbemanning ingeluid, zoals hoge golven of ziekten die uitbreken, om de Europese harten te verwarmen voor de opname.

Het is de eerste migrantenveerboot die waarschijnlijk in Italië zal landen onder de nieuwe Italiaanse regering-Draghi. Men kan ervan uitgaan dat er voor de “zeenood redders” in principe niets zal veranderen: groen licht voor een “veilige haven” uit Rome en het uitschepen van de verzorgingzoekers.

Bron:
politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Oppikken van 40 bootmigranten: “Open Arms” versus Libische kustwacht

  1. karton zegt:

    Geweldig toch ?! Een heuse wedstrijd tussen twee partijen waarbij ‘t gaat om wie de meeste moordenaars en verkrachters naar de EUSSR kan brengen ! Wát een wereld !!!

    Geliked door 3 people

  2. vangie1206j zegt:

    Lek schieten onder de waterlijn van gesloten arms.

    Geliked door 3 people

  3. Freddy zegt:

    Ze hadden beter de taxi aan de ketting gelegd

    Geliked door 1 persoon

  4. delamontagne zegt:

    De vorige lading asieligerts die gedropt werden op de Canary Eilanden en in de luxe hotels mochten verblijven, is nu al ONTEVREDEN. ( ze willen/[moeten ! ] naar het vasteland, Spanje.
    En wat doe je dan als barbaar zijnde /……………..de boel vernielen.

    blob:https://www.pinterest.fr/5ea999dc-4ff6-4069-bece-c1bc08a7354d

    Like

  5. koddebeier zegt:

    NEXIT NU !! Het is allemaal de schuld van die ongekozen EU debielen die zich met top salarissen dik en rond vreten met tonnen op hun bankrekening op Uw en mijn kosten !!
    Er UIT NU !!

    Geliked door 2 people

  6. Peacepipe zegt:

    Er zijn nog steeds heel veel mensen in Europa die zo’n enorme hekel aan hún nageslacht hebben, dat ze er alles aan doen om hún toekomst te vernietigen!!!

    Geliked door 1 persoon

  7. Bob zegt:

    Het schip vaart onder europese vlag.
    Dat een schip de de terrotoriale wateren
    van een land binnenvaart is piraterij.

    Like

  8. vangie1206j zegt:

    Ik had geschreven gesloten arms maar na lek schieten is het verzopen arms

    Like

  9. Ravian zegt:

    Kunnen ze er niet beter “open legs” op zetten?

    Like

  10. bezigebij63 zegt:

    Enteren en opbrengen en aan de ketting leggen en de bemanning voor de rechter brengen wegens illegale grensoverschrijding.

    Like

  11. Pingback: Gejuich op de migrantenveerboot: “Open Arms” aangekomen in de haven van Porto Empedocle op Sicilië | E.J. Bron

Plaats een reactie