Universiteit stelt Greta Thunberg-standbeeld op – en oogst kritiek

(Door: Alexander Graf – Vertaling: E.J. Bron)

Nieuws uit de academische ivoren toren: de University of Winchester heeft zichzelf een levensgroot bronzen standbeeld van de klimaatbeschermster Greta Thunberg gegund. “Als de universiteit voor duurzaamheid en sociale gerechtigheid zijn we er trots op om deze inspirerende vrouw op deze wijze te eren. We hopen dat haar standbeeld er aan bijdraagt onze gemeenschap te inspireren en ons er aan te herinneren dat we de wereld ten goede kunnen veranderen, om het even wat het leven voor ons in petto heeft”, verkondigde de vicekanselier Joy Carter trots naar aanleiding van de onthulling.

Ook wat betreft de tijd zou de plaatsing van het beeld zeer goed passen, benadrukte de professor. “Het standbeeld is een symbool voor onze betrokkenheid in de strijd tegen de klimatologische en ecologische noodtoestand aan de vooravond van de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, die later dit jaar in Groot-Brittannië plaatsvindt.”

Als iemand zoveel goeds overkomt, dan zou dat toch eigenlijk een uitbundige dankbaarheid waard zijn – zou je denken. Maar studentenvertegenwoordigers wilden niet echt zo goed blij worden. De presidente van de Winchester Student Union, Megan Ball, bekritiseerde tegenover de BBC: “We bevinden ons in een Covid-jaar, veel studenten hadden nooit echt toegang tot de campus, velen proberen online te studeren en hebben dringend ondersteuning nodig. In plaats van £ 24.000,- (ongeveer € 28.000,-) voor het standbeeld uit te geven, was het geld beter besteed geweest aan ondersteunende diensten voor studenten op de gemeenschappelijke campus.”

Universiteit wil klimaatneutraal worden

Dat de leiding van de universiteit counterde dat er geen geld gebruikt zou zijn van het budget voor de studentenondersteuning of voor personeel, kon de geërgerde studenten niet overtuigen. Deze ontwikkeling laat immers zien waar de prioriteiten in Winchester liggen. Want de Engelse universiteit heeft zich naar eigen zeggen ten doel gesteld om tot 2025 klimaatneutraal te zijn. Al in 2019 werd daarom de klimaatnoodtoestand uitgeroepen.

Met het standbeeld sluit de University of Winschester zich aan bij de gelederen van opmerkelijke excessen, die in het jongste verleden uit Angelsaksische onderwijsinstellingen voortkomen. Zo kondigde de University of Oxford onlangs aan, ook vanwege de druk van “Black Lives Matter”, om in het vervolg vraagtekens te plaatsen “de blanke hegemonie” in het leerplan en de oriëntatie van de cursussen te hervormen. De eerste slachtoffers van deze maatregelen dienen overigens de componisten Beethoven en Mozart te worden, omdat hun muziek “kolonialistische patronen” zou versterken.

Opdat elke etnisch gedefinieerde groep in het vervolg in een “intiemer kader” zijn behalen van de einddiploma´s kan vieren, biedt de Columbia University in New York in het vervolg speciale examenfeesten    aan voor studenten van een bepaalde afkomst. Ook kunnen personen met een gering inkomen of leden van de homo- en transseksuele gemeenschap hun eigen feesten wensen. Nou, oké dan maar: Vivat Academia!

Bron:
jungefreiheit.de
Door: Alexander Graf

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Universiteit stelt Greta Thunberg-standbeeld op – en oogst kritiek

 1. Bob zegt:

  Het failliet van de universiteiten wordt
  ten toon gesteld.

  Geliked door 2 people

 2. Dr. Heinz zegt:

  Zit men daar ook al aan de FLAKKA??

  Like

 3. Edwin Vissers zegt:

  https://www.geoengineeringwatch.org
  ik krijg het maar niet verteld ?

  Like

 4. Rien E zegt:

  Teken van deze tijd, de ultieme ledigheid op het schild hijsen en ervoor knielen, emotie ipv ratio

  Geliked door 1 persoon

 5. Sobieski zegt:

  Dit is niet slechts het begin van het einde van onze civilisatie. Dit IS het absolute einde ervan.
  Zelfs standbeelden van Churchill, die in de kritiekste momenten van de geschiedenis de vrijheid voor ons allen verdedigde, en van Lincoln, die de slavernij in de USA afschafte, worden neergehaald door de woke brigade, want blank, man, Christelijjk en hetero, en zelfs bladmuziek van Mozart en Beethoven worden verbannen om dezelfde absurde en perverse reden.
  Maar een gemanipuleerde en geestelijk gestoorde tiener, die therapie nodig zou hebben, krijgt i.p. daarvan een standbeeld. Wat heeft ze gepresteerd? Tenzij men ongenuanceerd en categorisch fulmineren tegen de oudere generaties als “prestatie” beschouwt. Dat zeg al genoeg over diegenen die dat zo zien.
  Tot op heden werden in geciviliseerde samenlevingen standbeelden opgericht ter ere van personen die al lang overleden waren, en die echt iets gepresteerd hadden en daarbij iets betekend hadden voor de samenleving of de mensheid als geheel.
  Het oprichten van standbeelden ter ere van personen die nog in leven zijn en alleen bekend zijn vanwege hun macht, is iets wat in totalitaire samenlevingen praktijk is, zoals communistische en nazistische (en de islamitische samenlevingen ontkomen er alleen aan vanwege hun beeldverbod).
  Daar zijn we nu dus aanbeland. Het feit dat Greta bij de UNO ongehinderd kon sissen en schelden toont aan dat ze een mascotte is van de machthebbers, die “the Great Reset” willen doorvoeren, en die daarbij jongere generaties hiervoor willen hersenspoelen, zoals dat ook gebeurde met de H1tlerjugend, de Stalin Pioniers en de Mao jeugd,en nu met de islamistische madrassen gebeurt.
  Daadwerkelijke critici van de macht wordt het niet eens toegestaan zich in de buurt van openbare gebouwen van de macht op te houden, laat staan er binnen te komen, laat staan er een speech te kunnen geven, laat staan er een potje vulgair te gaan schelden en als een verwend nest tegen alle aanwezigen en long-distance kijkers “how dare you” te blaten.

  Geliked door 1 persoon

 6. ronjaspers zegt:

  Wie ook kinderen misbruikten voor hun propaganda doeleinden waren de nazi,s en communisten.

  Geliked door 1 persoon

 7. htskday zegt:

  Greta en de krimpende penissen.

  Griezelige Greta is erg ongerust…… over de grootte der penissen..

  Greta Thunberg deelde onlangs een nieuwsbericht over menselijke penissen die kleiner worden als gevolg van stijgende vervuilingsniveaus…

  https://www.news18.com/news/buzz/greta-thunbergs-tweet-on-penises-shrinking-due-to-pollution-is-hilarious-3577472.html

  Geliked door 1 persoon

 8. Mary zegt:

  Hoe kun je je verlagen als universiteit om met de klimaatleugens mee te gaan, oh ja ze worden er dik voor betaald dit te doen zo zat het…………..

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Wat een poppenkast. Geef haar ook een titel en een professoraat in de klimaat besodemieter kunde.

  Like

 10. Julia zegt:

  Universiteiten zeggen mij niets meer het zijn sektes die uitsluitend links zijn geïndoctrineerd. Dat is wat universiteiten nog uitstralen.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Gaan ze anders bij die Universiteit van Winchester als ze daar inderdaad al een standbeeld van Greta Thunberg plaatsen, ook altaren bouwen om daar (mensen)offers voor te brengen en er zich voor neerwerpen? Afgoderij was in de Bijbel al erg genoeg en dit akelige serpent verdiend in geen 1000 jaar een standbeeld, laat staan van goud!

  Like

 12. Corné zegt:

  Dankzij de opwarming van de aarde zitten de Thunberg’s er nu warmpjes bij. Het merk Greta heeft ze geen windeieren gelegd. Dat soort egoïsten is maar op één ding uit: zo veel mogelijk poen. En dat is ze gelukt. En het klimaat? Dat interesseert ze geen ene mallemoer.

  Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Thunberg is out, maar de volgende gek Xiye Bastida

  In een online video zei Bastida: “De klimaatcrisis is het resultaat van degenen die de schadelijke systemen van kolonialisme, onderdrukking, kapitalisme en marktgerichte gehersenspoelde oplossingen in stand houden en in stand houden”.

  “We eisen dat u stopt met investeringen en subsidies voor fossiele brandstoffen. We eisen dat u stopt met elke nieuwe infrastructuur voor fossiele brandstoffen en bestaande winning van fossiele brandstoffen, inclusief pijpleidingen.

  “We eisen uitgebreide niet-eurocentrische en intersectionele klimaateducatie, inclusief geletterdheid over klimaatrechtvaardigheid.”

  Sky News-presentator James Morrow zei: “intersectionele politiek zal nu de klimaatoorlogen aansturen, net zoals ze de cultuuroorlogen overal elders hebben aangestuurd”.

  Alle mensen, wat is linksvolk een weerzinwekkend volk. Dat je een kind deze shit laat uitbraken. Het kind moet direct bij die geschifte ouders weggehaald worden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s