Sterftecijfer coronavirus duidelijk lager dan tot nu toe vermeld

(Vertaling: E.J. Bron)

Nieuw onderzoek van de Stanford University gepubliceerd

Mainstream media en aan regeringen gelieerde instellingen publiceerden in het verleden berichten, volgens welke het sterftecijfer (IFR) bij de met het coronavirus besmette mensen tot 0,5% zou bedragen, vaak zelfs duidelijk daar boven. Dat is fout, heeft een onderzoek van de Stanford University in Californië vastgesteld. Dit percentage ligt volgens het onderzoek bij 0,15%.

Het aantal gepubliceerde positief gemelde corona testresultaten is nog steeds groot. Het aantal negatief gemelde coronavirus testresultaten wordt daarentegen helemaal niet gepubliceerd. Dat is betreurenswaardig, want dan zou het totaal aantal van de test eindelijk eens gepubliceerd worden. Dat schijnt echter politiek niet gewild te zijn, want het aantal positieve testresultaten in relatie tot het totale aantal zou wel eens niet het gewenste politieke effect kunnen hebben.

Zo gaat het ook met het mediaal en politiek steeds weer naar boven gecorrigeerde sterftecijfer bij de met het coronavirus besmette mensen, de “infection fatality rate”, IFR. Vooral in Duitsland wordt met cijfers gestrooid zonder enige samenhang. Een IFR van 0,5% wordt gepubliceerd, vaak zelfs wordt dit percentage in de meldingen naar boven bijgesteld.

Dat is complete onzin, zoals een actueel onderzoek van de gerenommeerde Stanford University in Californië bewijst. Professor John P.A, Ioannidis heeft het onderzoek gepresenteerd en benadrukt dat het IFR bij 0,15% ligt. Nogmaals voor het betere begrip: het IFR heeft geen betrekking op het totaal aantal van de bevolking of op het aantal positieve testresultaten, maar op het aantal daadwerkelijk en bewijsbaar met het coronavirus besmette mensen.

Ter vergelijking: het IFR van de tot nu toe grootste griepepidemie van 2018 bedroeg in de het minst door sterfte getroffen leeftijdsgroep van de 5 tot 17-jarigen in de VS 0,4%! Bij de 50 tot 64-jarigen bedroeg het IFR 9,0% en bij de leeftijdsgroep 65+ zelfs 48,7%! Destijds stierf bijna één op de twee met het griepvirus besmette mensen van boven de 65 jaar. Die percentages zullen in Duitsland ongeveer hetzelfde geweest zijn, niemand maakte echter drie jaar geleden zo´n heisa zoals op dit moment met het coronavirus wordt gemaakt. En diens IFR is duidelijk geringer.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Sterftecijfer coronavirus duidelijk lager dan tot nu toe vermeld

 1. Peter Rissing zegt:

  Volgens mij heeft het IFR (infection fatality rate) betrekking op het percentage ‘fatalities’ bij een gegeven ziekte. Dus niet op “het aantal daadwerkelijk en bewijsbaar met het coronavirus besmette mensen.”.

  Geliked door 2 people

 2. Cathja zegt:

  De tijd is aangebroken dat we al die zogenaamde ‘zeer noodzakelijke maatregelen’ ter bestrijding van dat ‘vreselijke virus’ achter onze rug gooien, ons oude leven weer oppakken en ons geen angst meer aan laten praten.
  In ruim een jaar ‘corona’ hebben we toch wel geleerd dat er flink gemanipuleerd wordt met aantallen ‘besmettelijken’, ‘geïnfecteerden’, en met positieve tests, waarvan we de betrouwbaarheid toch ernstig in twijfel zijn gaan trekken?
  Ik weet zeker dat zeer velen onterecht in quarantaine moesten blijven, terwijl er niets aan de hand was. Daardoor konden mensen niet meer naar hun werk, en hele gezinnen moesten opgesloten blijven. Gek toch…., dat de aantallen ‘besmettelijken’ maar niet wilde dalen…..

  Ik ben al die flauwekul verschrikkelijk zat. Ik wil geen mondkapje meer dragen, maar frisse lucht inademen. Helaas las ik vanavond dat er al weer gesproken wordt over een (mogelijke) VIERDE GOLF….

  Moeten we alweer voorsorteren op nieuwe beperkingen soms? Worden de geesten alvast rijp gemaakt voor nieuwe tegenslagen?

  Geliked door 2 people

  • Ruben zegt:

   Beste Cathja,
   Je hoeft helemaal geen mondkapje (slavenmasker) te dragen
   Op de site van rijksoverheid staat een formulier voor ontheffing.
   Dit formulier kunt u uitprinten en altijd bij u dragen.
   Dan kunt u laten zien wanneer ze er u naar vragen.
   Ik heb nog nooit één gedragen en ook niet van plan.
   Ze hebben mij vanaf 1 december ongeveer 4x naar gevraagd in supermarkt, paar x in ziekenhuis en begin december in sportschool.
   U bent dus niets verplicht.
   Vanwege medische redenen, u hoeft hierover verder geen verklaring af te leggen vanwege privacyredenen
   Succes ermee.

   Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  IFR is een medisch begrip. Het is logisch dat dit altijd betrekking heeft op het aantal geïnfecteerden en het aantal zieken resulterend uit dit aantal geïnfecteerden (niet elke infectie leidt tot ziekte). Maar nog belangrijker is het aantal doden dat resulteerd uit het aantal zieken.

  De WHO heeft in de aanloop naar de “pandemie” de definitie gewijzigd van pandemie. Terwijl in de oude definitie infectie versus ziekte versus dood centraal stond heeft men in de nieuwe definitie de ziekte en de dood verwijderd en is alleen het aantal infecties (besmettingen) voldoende om een pandemie uit te roepen.

  Waarom hebben ze dit gedaan? Zou het kunnen dat ze met de oude definitie niet uit de voeten konden om een georganiseerde pandemie uit te roepen. Zelf denk ik dat ik hiermee de spijker op de kop sla.

  Dat zelfde truukje hebben ze ook uitgehaald met de definitie van groepsimuniteit. In de oude definitie van groepsimuniteit stond infectie centraal versus doorlopen van ziekte en het herstel waarop immuniteit volgde voor die infectie met bijbehorende ziekte. Dit is een natuurlijk proces dat al miljoenen jaren bestaat. Dat is ook de rede dat we een imuunsysteem hebben.

  In de nieuwe definitie van groepsimuniteit hebben ze het doorlopen van een ziekte weggelaten en het bereiken van imuniteit door het overleven van de ziekte. In de nieuwe definitie hebben ze nu bepaald dat alleen immuniteit bereikt kan worden door vaccinatie.

  Als je dit weet dan moet er toch een lichtje gaan branden.

  Geliked door 2 people

  • Peter Rissing zegt:

   “IFR is een medisch begrip. Het is logisch dat dit altijd betrekking heeft op het aantal geïnfecteerden en het aantal zieken resulterend uit dit aantal geïnfecteerden (niet elke infectie leidt tot ziekte). Maar nog belangrijker is het aantal doden dat resulteerd uit het aantal zieken.”
   Waarom zou dat “logisch” zijn?
   En.
   Dus; IFR slaat op: het aantal geïnfecteerden, het aantal zieken resulterend uit dit aantal geïnfecteerden, en het aantal doden. Drie verschillende zaken die onder het begrip IFR vallen.
   Voor mij is deze uitleg niet zo erg logisch.

   Geliked door 1 persoon

 4. J.A. Kapteyn zegt:

  We worden duidelijk bij de neus genomen. Misleid zeg maar. Het schijnt politiek gewenst te zijn om de ernst van Covid-19 zwaar te overdrijven. Naar de de reden daarvan kan ik slechts gissen, maar ik begin steeds meer te denken dat Robert Jensen gelijk heeft als hij zegt dat “ze” ons eronder willen krijgen… en houden. Het is gewoon beangstigend hoe de overheid probeert om de bevolking te manipuleren.

  Geliked door 3 people

  • guusvelraeds zegt:

   De georganiseerde covid 19 pandemie gaat gebruikt worden als opstap naar het implementeren van de SDG doelen. De zogenaamde duurzaamheids agenda 2030 van de VN en het WEF. In deze agenda wordt een nieuw communistisch regime uitgerold (zonder ooit overleg te hebben gehad met stemgerechtigden) met als doel het failliete monetaire systeem te redden van de val in de afgrond die nabij staat. De kleine groep die de macht achter de macht vormt (o.a. Vanguard en Blackrock investeringsmaatschappijen) heeft via penetratie in nationale overheden door overname van overkoepelende organisatie’s als de VN de WHO BIS (bank of international settlements) FED ECB een coup gepleegd en de nationale staten nagenoeg van hun eigen beslissingsmacht berooft. Aan het begin van de georganiseerde pandemie wilde Mark Rutte niets weten van een lockdown en het sluiten van de grenzen. Hij hinte toen op groepsimmuniteit via natuurlijk verloop. Maar de oppositie met name Wilders en Baudet bleven maar schreeuwen sluit de grenzen. Baudet is helemaal terug gekomen op dit narratief. Wilder minder. Dat is jammer. Toen kwam het seintje uit de WHO en Rutte was op slag om en een “intelligente lockdown” ging van start. Het wrange van alles is dat op moment dat de eerste lockdown inging het virus al op zijn laagste punt van invloed angekomen was. M.a.w. de griepgolf was afgelopen. Om het proces van implementatie Sustainable Development Goals te starten was het nodig eerst Donald Trump via verkiezingsfraude te verwijderen. Ze (de macht achter de macht) stoppen het niet onder stoelen of banken. Op de websites van het WEF staat letterlijk Modern Kapitalism needs som Marxism. Het is maar dat je het weet. Helaas blijft de kudde schapen rustig doorgrazen en met mondkappen rondlopen alsof het nooit anders is geweest.

   Geliked door 1 persoon

 5. Svalbard zegt:

  Aanvankelijk konden we al die absurde maatregelen nog wel plaatsen, want 3,4% van alle corona patiënten zo doodgaan, zoals de WHO beweerde.
  Maar gaandeweg bleek de soep niet zo heet gegeten te worden zoals die werd opgediend.
  Bij 0,15% IFR kunnen we stellen dat corona onder de noemer van een flinke griepgolf valt.
  Ook ik geloof dat er sprake is van een verborgen agenda, en dat daarmee onze democratie van ons gestolen is. Neem alleen al die mondkapjesterreur!
  Massale burgerlijke ongehoorzaamheid is misschien nog het enige redmiddel dat ons weer vrij kan krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Harrie Vaes zegt:

  De reguliere griep is veranderd in ….GOLVEN….Over 20 jaar zullen zij die dan nog over zijn de 20e golf beleven.

  Geliked door 1 persoon

 7. duinsnip zegt:

  Wat leven we toch in een flauwekul maatschappij. Inplaats van je best te doen om degenen die echt ziek worden zo goed mogelijk te helpen, ook in de eerstelijnszorg, verklaren we de hele maatschappij ziek, waar we alleen door inenting uitkomen. Wat een doortrapte leugens voor een geheime agenda.

  Like

 8. leo1 zegt:

  IFR – Installation Fourth Reich – Klaus Schwab ( Nazi Zionist )

  Google: Klaus Schwab is te great barker of the fourth reich

  De grote ” verkiezingswinst” van VVD en D666 zijn het gevolg van connecties daar Rutte, Kaag, Maxima enz, adepten zijn van deze figuur.

  The job must bee done !!

  Like

 9. Bas zegt:

  Schandalig!!!
  Bij BLM-demo’s wordt de ME niet eens opgeroepen of lowprofile buiten zicht geplaatst.
  Bij demo’s tegen het corona-beleid wordt de ME in vol zicht geplaatst met de opdracht om keihard op te treden bij de kleinste overtreding, zoals niet snel genoeg lopen, aldus hoofdagent

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  AMMEHOELA…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/komt-dat-goed-uit-amsterdam-gaat-voorlopig-museunmplein-demonstraties-weren-na-twintig-jaar-ineens-nieuwe-grasmat/

  Komt dát goed uit! Amsterdam gaat voorlopig Museunmplein demonstraties weren: na twintig jaar ineens nieuwe grasmat

  De gemeente Amsterdam wordt om de haverklap geconfronteerd met demonstraties, voornamelijk tegen het coronabeleid. Heel vervelend voor de beeldvorming, want de politie moet er telkens weer aan te pas komen. Dus wat doe je dan als gemeente? Na twintig jaar ineens de grasmat vervangen op het Museumplein, waardoor er ruim een jaar niet meer gedemonstreerd mag worden op die locatie. Komt dát even goed uit!

  Like

 11. Julia zegt:

  We kunnen maar één ding concluderen de leugen regeert waardoor het volk continu wordt genaaid en onze zorg verder wordt afgeschaald, economisch, maatschappelijk en sociaal langzaam naar de afgrond gaan. Al die virussen worden gebruikt (nu weer de nieuwe variant uit India) terwijl dit waardeloze demissionaire kabinet de poorten van Schiphol wagenwijd open houdt puur om de agenda NWO te realiseren. https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/onverantwoord-rutte-weigert-schiphol-te-sluiten-ondanks-indiase-coronavariant-die-zich-als-lopend-vuur-verspreidt/ Deze tirannie zal de komende jaren van kracht blijven als het volk nu niet zegt bekijk we hebben genoeg van jullie en pikken die idiote waanzinnige maatregelen niet meer omdat deze niets meer met de volksgezondheid hebben te maken. Het is te triest voor woorden dat er nog mensen zijn die aan deze onzin bewust mee doen en hierdoor mee werken aan een complete testsamenleving https://www.ad.nl/reizen/deze-rhodos-vakantiegangers-willen-wel-mee-naar-gran-canaria~aa0c83c9/ Dit soort onderdanige mensen die vakantie zo belangrijk vinden zijn een gevaar voor onze samenleving. Zij vinden het niet erg om te worden opgesloten in open gevangenschap binnen een resort, mondkapjes te dragen, dagelijks te laten testen en niet naar het strand te mogen dan alleen op een ligbedje te vertoeven aan het zwembad. Hoe triest is het dan gesteld met dit soort mensen wat een fijne vakantie en wat hebben we vooral van onze vrijheid genoten. Te ziek voor woorden en wat een vreselijke lafheid. Ik noem ze maar de onderdanige testhelden die geen enkele empathie hebben en alleen aan hun eigen vakantie denken en te dom zijn om te beseffen waar zij aan meewerken.

  Geliked door 2 people

 12. Pingback: Stanford University: Sterftecijfer covid19 duidelijk lager dan tot nu toe vermeld – CommonSenseTV

 13. Hovawart zegt:

  Men heeft toch niet deze ellende veroorzaakt door enkel af te gaan op aannames, een jaar gestolen van ieders leven………………….dat gaat nog een staartje krijgen.

  Like

 14. Bas zegt:

  Vaccineren ….

  Like

 15. Bas zegt:

  WTF!

  Like

 16. Bas zegt:

  WTF!

  Geliked door 2 people

 17. Hovawart zegt:

  Veel reizigers naar Magreb-landen bedienen zich van echte Carolatestcertificaten die voor vijftig euro door een (turkse)huisarts worden uitgeschreven zonder resultaten of testen, geen wonder dat de Marokkaanse grenzen dicht blijven,……die weten hoe hollandse mohammed en fatima hun geiten melken…..en hun ramadanreisje nog op de laatste dag uitgesteld, poen kwijt….die vervloekte arabische reisbureaus.

  Geliked door 1 persoon

 18. Bas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s