Olympisch Comité verbiedt politiek activisme in stadions

(Door: Bogdan Sajovic – Vertaling: E.J. Bron)

Bij de Olympische Spelen in Tokio is het de atleten niet toegestaan om politieke opvattingen te uiten. Het verbod is een zware klap voor de links-liberale propagandisten, die de sport de afgelopen jaren gekaapt hebben. De meeste van de geënquêteerde atleten zijn het echter eens met deze stap van het Olympisch Comité.

Eindelijk remt iemand het hectische politieke doordrukken van linkse en links-liberale ideeën af: het Internationaal Olympisch Comité heeft de politieke meningsuiting op sportplaatsen tijdens de Olympische Spelen dit jaar verboden. De beslissing is gebaseerd op een enquête onder 3500 sporters, waaruit blijkt dat de overwegende meerderheid van de sporters van mening is dat sportplaatsen gewoon niet de juiste plek zijn om politieke opvattingen te uiten. Het verbod is een zware klap voor de propagandisten van links-liberale ideeën, die gehoopt hadden hun ideeën tijdens het grootste sportevenement van het jaar via hun “activisten” onder de atleten aan het publiek op te dringen.

De angst van de atleten voor een “cultuur van buitensluiting”

In de afgelopen jaren zijn de propagandisten van links-liberale ideeën via hun “activisten” diep binnengedrongen in de gelederen van de sport. Het begon met de acties van individuele personen, die ermee begonnen het een of andere links-liberale politieke idee in grote stijl te propageren. Het ging deze “activisten” echter niet alleen maar om een daadwerkelijke betrokkenheid voor de “zaak”, maar gewoon om opportunisme. De eerste “activisten” waren atleten, wier carrières al achteruit gingen of die niet goed genoeg waren om hun sportloopbaan te laten opbloeien. Daarom wendden zij zich tot het politieke activisme om naam te maken. Hun berekeningen bleken zeer succesvol te zijn en ze werden de lievelingen van de media, de links-liberale NGO´s en online strijders. Ze werden praktisch onaantastbaar, omdat de eigenaren van de clubs het niet aandurfden hen te ontslaan, omdat zij anders door de links-liberale internetbrigades tot vertegenwoordigers van de een of andere fobie verklaard zouden zijn.

Toen de links-liberale propagandisten merkten dat de eigenaren van sportclubs (om maar helemaal te zwijgen van leiders van sportorganisaties) bang waren voor online- en media-aanvallen en stigmatisering, verhoogden ze de druk. De “activisten” onder de sporters begonnen ermee hun collega´s onder druk te zetten om zich aan te sluiten bij hun politieke manifestaties, wat ze ook deden, uit angst voor de gevolgen van een “cultuur van buitensluiting”, die elke persoon murw maakt die zich niet onvoorwaardelijk onderwerpt aan de terreur van de links-liberale politiek. Als gevolg daarvan knielen atleten nu ter ondersteuning van stedelijke terreurgroepen zoals BLM, dragen armbanden met LGBTQI (of wat voor letters dan ook) en bejubelen of ondersteunen openlijk links-liberale kandidaten voor verkiezingen.

Verbod op politiek activisme in stadions

Daarmee heeft het Internationaal Olympisch Comité deze waanzin een beetje gekortwiekt. Nieuwe regels verbieden het jaar bij de Olympische Spelen in Tokio het uitdrukken van politieke opvattingen in woorden, non-verbale gestes of politieke boodschappen op shirts. Dit geldt tijdens de wedstrijden, bij de openings- en afsluitingsceremonie evenals bij de huldiging van de winnaars. De sportmensen zullen hun politieke correctheid, hun “waakzaamheid” en hun activisme nog wel in hun woonkamers en tijdens interviews kunnen demonstreren.

(Bron: demokracija.si)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Bogdan Sajovic

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Olympisch Comité verbiedt politiek activisme in stadions

 1. Bob zegt:

  Uit de geschiedenis van de sport blijkt
  dat als sport beroeps sport wordt van
  verbroedering geen plaatsis.
  Ook nu is het zo SPORT VERLOEDERT.

  Like

 2. M. zegt:

  Gelukkig is er af en toe nog gezond verstand aanwezig tussen al het waanzinnige ongezonde verstand.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter Rissing zegt:

  Een klein grensje is getrokken.
  Hoort o.m. die hypocriete F1 coureur Hamilton het eens van een andere kant.
  Politiek en sport dienen gescheiden te worden.

  Like

 4. Jan zegt:

  Ach gunst, de Russische Dina Averina verliest bij ritmisch gymnastiek op de Olympische Spelen van de Israëlische Linoy Ashram. Russen hysterisch, ziedend en zelfs dermate dat de woordvoerster van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova er zich mee ging bemoeien en spreekt van ‘russofobie’

  יוסף חדאד – Yoseph Haddad
  @YosephHaddad
  There are quite a few voices in Russia saying Linoy Ashram didn’t deserve to win, so I suggest they listen to
  @christinestill2
  , a longtime gymnastics commentator on
  @BBCSport
  Sportsmanship includes losing with grace. All the athletes should be applauded
  video

  Haatcommentaren, want de winneraes is Joods en dus moet er gehaat worden

  (Linoy Ashram, an Israeli soldier and an example of the Israeli athletes participating in the 2020 Olympics in Tokyo, is active in Israeli occupation forces and she will return to Palestine to continue heinous practices and oppressing Palestinians.)

  De haat druipt er van af
  [https://twitter.com/abierkhatib/status/1423716178564890624/photo/1]

  Zie ook:
  Russian competitor who crying over the fact that #LinoyAshram won even though she dropped the film herself hides from the public eye the fact that
  she dropped an accessory herself at 2018 World Championships and still won gold
  #isr #Olympics
  video

  Kinderachtige verliezers

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s