Hongarije treedt hard op tegen pedofilie – ook reclame voor homoseksualiteit dient verboden te worden

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron

Hongarije gaat in het vervolg strenger tegen pedofilie optreden. Een wetspakket dient ook te verhinderen dat kinderen onder de 18 jaar reclame met homoseksuele inhouden te zien krijgen. De regeringspartij van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán wil reclame voor homoseksualiteit of voor geslachtsverandering bij minderjarigen verbieden. Het wetsontwerp behoort tot een pakket dat pedofilie strenger dient te straffen.

Het wetspakket werd eind mei ingediend en wil in de ruimste zin van het woord kinderen tegen seksuele inhouden beschermen. Máté Kocsis, de fractievoorzitter van Fidesz, verklaarde: “Alle goedhartige mensen zijn geschokt, maar vooral ons ouders grijpt het aan wanneer we op het nieuws van een pedofiele misdaad horen. Het is niet in orde dat kinderen op steeds meer plaatsen met inhouden geconfronteerd worden die niet bij hun leeftijd passen. En het is ook niet in orde dat pedofielen milde straffen krijgen.”

Geen ontsnappen mogelijk voor pedofielen

Kocsis maakte duidelijk dat de misdaad, die pedofielen begaan, met kidnapping of moord te vergelijken zou zijn, omdat een geweldsmisdaad door een pedofiel ook in ruimere zin de dood van het slachtoffer zou betekenen, namelijk de dood van zijn ziel. Daarom zouden de straffen verdubbeld worden.

“Ontsnappen is niet mogelijk, geen slappe behandeling en geen verzachtende omstandigheden. Het is beter dat ze er helemaal niet aan denken”, zei Kocsis met het oog op pedofielen.

Kritiek op het plan komt o.a. van het portaal “444.hu”, waarvan vermoed wordt dat het banden heeft met George Soros. Onder de criminelen, die geweld plegen tegen kinderen, zouden zich slechts enkele werkelijke pedofielen bevinden. “De geweldplegers zijn familieleden, leraren, trainers enzovoort, dus volwassenen waarmee de kinderen een vertrouwensband hebben.” Deze zouden hun macht benutten, zouden echter geen pedofielen zijn, verklaart het portaal.

De wetswijziging zegt ook dat de seksuele opvoeding op scholen niet gericht mag zijn op de verandering van het geslacht of de bevordering van homoseksualiteit. Ze moet ook garanderen dat de lessen seksuele voorlichting voor kinderen behalve door leraren alleen door personen of organisaties gegeven kunnen worden die officieel geregistreerd staan. Dit persoonsregister zou constant bijgewerkt worden.

Dit punt is vooral gericht op organisaties die tot de LGBT-gemeenschap behoren. “In deze vergaderingen proberen vertegenwoordigers van bepaalde organisaties de seksuele ontwikkeling van kinderen door een zogenaamd sensibiliteitsprogramma in het kader van de antidiscriminatie opvoeding te beïnvloeden.”

Die zouden de lichamelijke, geestelijke en morele ontwikkeling van kinderen “zware schade toedienen”, staat er in de motivering van de wetswijziging.

Geen seksuele inhouden in reclames

Het wetpakket legt ook vast dat pornografische inhouden, voorstellingen van seksualiteit en materiaal die geslachtaanpassing, geslachtsverandering of homoseksualiteit bevorderen, verboden zijn voor jongeren onder de 18 jaar. Dezelfde regel geldt voor desbetreffende reclame.

Meerdere NGO´s veroordeelden het afgelopen donderdag in het parlement ingediende wetsvoorstel van de partij Fidesz. Onderwijsprogramma´s over het thema of reclame van grote ondernemingen, die zich solidair verklaren met homoseksuelen, dienen derhalve in het vervolg verboden te zijn, evenals informatieboeken over het thema.

Met die laatste worden twee omstreden boeken bedoeld, die de afgelopen maanden opzien gebaard hebben. Het eerste van deze kinderboeken is in september 2020 onder de titel “Meseország mindenkié” (“Het sprookjesland is van iedereen”) verschenen.

“De meeste verhalen in het boek spelen zich af in het heden, er zijn Roma, gehandicapte mensen, seksuele minderheden en wat dies meer zij, zodat kinderen ook andere helden dan de gebruikelijke kunnen vinden”, beschreef de coördinatrice van het project, Dorottya Rédai, de inhoud van het boek tegenover de krant “Budapester Zeitung”.

Dóra Dúró, afgevaardigde van het Hongaarse parlement, heeft enkele dagen na het verschijnen van het boek een exemplaar tijdens een persconferentie versnipperd.

Minister-president Orbán liet zich destijds eveneens uit over het boek: “Hongarije is een tolerant, welwillend land als het om homoseksualiteit gaat, maar er is een rode lijn die niet mag worden overschreden: laat onze kinderen met rust.”

“Dictatoriale modellen, die de Europese waarden schenden”

Het tweede boek is van de “Stichting voor Regenboogfamilies” (“Szivárványcsaládokért Alapítvány”) en werd eind mei 2021 uitgegeven. In het boek met de titel “Wat een familie!”  („Micsoda család!“) worden families met hun routine in het dagelijks leven voorgesteld. In de families worden de hoofdpersonen door twee moeders respectievelijk twee vaders grootgebracht.

Hoewel er geen verbanden met de wetswijziging gezien worden, mogen zulke boeken in het vervolg waarschijnlijk niet meer verschijnen.

In december nam Hongarije een wetspakket tegen homoseksuelen aan, wat internationaal op kritiek stuitte. Het schrijft o.a. voor dat het geboortegeslacht niet veranderd kan worden en verbiedt het homoseksuelen om kinderen te adopteren.

Bron:
epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hongarije treedt hard op tegen pedofilie – ook reclame voor homoseksualiteit dient verboden te worden

 1. Peter zegt:

  Ze zijn daar nog zeer menselijk met een verbod,er zijn zat landen waar ze een homo zo van een flat pleuren,gek dat D66 waar ze er zoveel van hebben,over zoiets nooit gesproken of veroordeeld wordt ,en ze er massaal zoveel van binnenlaten .de tijd zal het leren .

  Geliked door 1 persoon

 2. Rien E zegt:

  Dat zal de gutmenschen wel weer in het verkeerde keelgat schieten en een jankverhaal over Hongarije opleveren. Dat de nederlandse justitie en overheid is een grote chaos geworden.

  Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  Ik barst van de jaloezie op de Hongaren !

  Geliked door 3 people

 4. koddebeier zegt:

  Chapeau Hongarije !!

  Like

 5. Qvic zegt:

  Deugmensen zijn de grootste hypocrieten, ze hebben allemaal stuk voor stuk een persoonlijkheidsstoornis en komen aandacht te kort. Door aandacht te trekken m.b.v. het meeste extreme, dat eerste instantie niet kwaadaardig lijkt. Maar daar ligt nu net de clou van het kwaad, dat als een zaadje de gehele samenleving uiteindelijk verstoort. De hoeksteen van een gezonde samenleving is het gezin van een man en een vrouw. Die samen kinderen krijgen voor de volgende generatie. Alle andere combinaties zorgt er uiteindelijk voor in een verpaupering van de samenleving. Voeg daar de massale moslim immigratie bij en de chaos is compleet. Het eerste wat sneuvelt is vertrouwen in elkaar, waardoor de homogeniteit van het volk afbrokkelt en zo ook hun nationale trotsheid. Dan is het land verdoemd. Dan wordt van kwaad tot erger.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s