Orbán wijst geste van nederigheid voor “Black Lives Matter” af: “Een Hongaar knielt in drie gevallen neer: voor God, voor zijn land en wanneer hij om de hand van zijn geliefde vraagt”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán bepaalde tijdens een persconferentie zijn standpunt over de jongste gebeurtenissen aan de rand van de Europese Kampioenschappen voetbal. Daar is onlangs een regelrechte “cultuurstrijd” rondom de vraag ontbrand of de voetballers voor de wedstrijd respect zouden moeten betuigen aan de zwarte “Black Lives Matter”-organisatie door demonstratief neer te knielen. Terwijl onlangs het Belgische en Ierse elftal zich daartoe verwaardigden, wezen de Hongaarse evenals de Russische voetballers dit demonstratief af. De meeste andere nationale teams bleven eveneens standvastig en knielden niet voor de tijdgeest neer.

De Hongaarse staatszender M1 vroeg aan Orbán wat hij er van zou vinden de Ieren voor hun wedstrijd tegen Hongarije knielden. Orbán´s antwoord: “Ik heb niet de geringste sympathie voor het neerknielen, bij sport gaat het om iets anders, de betekenis van zulke gestes is cultureel afhankelijk.”

Daarna werd Orbán duidelijk: “Een Hongaar knielt in drie gevallen neer: voor God, voor zijn land en wanneer hij om de hand van zijn geliefde vraagt. In alle andere gevallen is het cultureel vreemd voor ons. Wij verwachten niet van onze nationale teams dat ze neerknielen, wij verwachten het tegendeel, dat ze winnen, dat ze vechten en als ze verliezen, dan ´staand sterven´.”

De regeringskritische zender RTL Klub vroeg daarna nog wat Orbán vond van het uitfluiten van de Ieren door de Hongaarse supporters. Hierop de minister-president: “Wanneer men in een land te gast is, zou men de autochtonen niet moeten provoceren.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Orbán wijst geste van nederigheid voor “Black Lives Matter” af: “Een Hongaar knielt in drie gevallen neer: voor God, voor zijn land en wanneer hij om de hand van zijn geliefde vraagt”

 1. Verwardeman zegt:

  Laat BLM maar voor ons knielen , omdat ze het
  PRIVILEGE genieten hier in het rijke continent
  Europa te mogen leven !
  Of gaan ze liever terug naar waar ze oorspronkelijk
  vandaan kwamen ?
  Meedoen of oprotten , jankzakken .

  Geliked door 3 people

 2. karton zegt:

  Wat is dat toch voor waanzin om te knielen voor een stelletje dolle , doorgesnoven negers ? Ieder nog normaal denkend wezen zal deze “geste” belachelijk vinden. Ik heb geen enkele Marokkaan zien knielen voor alle christenen die door hun islamitische soortgenoten zijn vermoord , vaak ná gruwelijk te zijn gemarteld !

  Geliked door 3 people

 3. john van antwerpen zegt:

  Knielen die drillrappers ook voor elkaar als ze weer eens een slachtoffer hebben gemaakt ?

  Geliked door 1 persoon

  • Alex Delarge zegt:

   Zullen ze snel versleten knieen krijgen.

   Like

  • Astrid zegt:

   @John
   “Knielen die drill-rappers ook voor elkaar als ze weer eens een slachtoffer hebben gemaakt ?”
   —–
   Nee, natuurlijk niet, want dan komen ze nooit meer overeind op de voeten. Negers doden vooral andere negers, keihard feit.
   Drill-rappen, een fenomeen dat de classificatie ‘muziek’ totaal onwaardig is. Wat een monotoon en laag geletterd gebazel.

   Like

 4. hans zegt:

  het is toch niet te geloven dat men zou moeten buigen voor zwarte fascisten!?
  Heel goed dat Hongarije en ook Rusland het niet doet.
  Wat ik wel eens zou willen weten wie daar nou specifiek opdracht voor geeft en welke persoon dat is die dat beslist of af zou willen dwingen? Dat is een nieuwswaarde namelijk! Weten alle mensen die daar tegen zijn ook precies waar en welke deur ze moeten zijn om daar eens flink tegen te protesteren!

  Geliked door 2 people

 5. Doornroosje zegt:

  Knielen doe ik niet. Wat is dat voor waanzin

  Geliked door 1 persoon

 6. Astrid zegt:

  Beter kniel je voor helemaal niemand, want waarom zou je dat überhaupt willen?
  Kijk je soms op jezelf neer, of kijk je tegen iemand op? In beide gevallen oordeel je.
  En in de kerk op zondag weer preken aanhoren dat God niet oordeelt….
  De mens is een innerlijk verdeeld wezen, dankzij zijn intellectuele capaciteiten. Dieren hebben daar geen last van.

  Like

 7. Julia zegt:

  Je bent toch wel een heel zielig en laf onderkruipsel als je knielt voor zwarte fascisten en treurt om de dood van een beroepscrimineel en doorgesnoven Floyd https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5226602/emotie-en-opluchting-na-vonnis-zaak-floyd-we-hadden-dit-nodig. Vooral die blanke aanhangers moeten zich kapot schamen zij verraden hiermee eigen ras. Maar ja uiteindelijk weten we dat er wereldwijd heel veel mensen zijn die NSB streken hebben. Het is een schande om hier wereldwijd zoveel media aandacht aan te geven. Blijkbaar zijn velen zeer vergevingsgezind en eren deze crimineel als een martelaar Floyd werd veroordeeld z in 1998 zou hij tien maanden hebben gezeten voor een gewapende overval, in 2002 acht maanden voor bezit van cocaïne en zo gaat het maar door, tot 2007 toen hij zou zijn veroordeeld tot vijf jaar cel voor een gewapende overval op een zwangere vrouw in haar huis. Daarna is te lezen dat hij ten tijde van zijn moord onder invloed was van drugs, een auto wilde besturen en waarschijnlijk ‘your kid’ wilde doodrijden. Jammer dat die zwangere vrouw geen vuurwapen had. Kortom Orban u bent een man naar mijn hart en bezit blijkbaar net als weinigen over een heel gezonde dosis verstand. U bent de leider zoals een leider behoort te zijn namelijk voor eigen volk en eigen land. Hier kunnen die politieke verraders in Nederland en de EU politieke criminele eens wat van leren in plaats van de ondergang van eigen land en mee te werken aan de ondergang van Europa..

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Chapeau president Viktor Orbán , 100% correct !!

  Like

 9. Johandederde zegt:

  Had Nederland maar zo een premier, helaas hebben wij een rutte, de jong, hoekstra, pluimpje, arrafat en een quag. nederland is er slechter aan toe dan in WO2 toen was een klein % nsber nu is een groot % nsber.

  Like

 10. Julia zegt:

  Rutte voelt zich zeer betrokken bij het leed dat nu een bepaalde groepering wordt aangedaan maar ja is het vreemd of zou hij toch zelf wel andere gevoelens hebben en is hij daarom zo pissig. Ik dacht toch echt wel dat hij heel wat orde op zaken heeft te stellen in zijn mooi voormalig Nederland die meer prioriteit hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s