Qatar 2022 . . .

Een grote mond over Hongarije, maar volgend jaar wél allemaal naar Qatar, waar 6500 arbeidsmigranten zijn gestorven bij de bouw van stadions én waar homo’s lange celstraffen krijgen áls ze het al overleven. Met je hypocriete regenboogvlaggetje…

Geplaatst door:
E.J. Bron
(via Twitter; René Kemp)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Qatar 2022 . . .

 1. Julia zegt:

  Sorry zoals gewoonlijk slaat alles weer door. Hoe kan je überhaupt voorstellen straks het stadion in Munchen met regenboogkleuren te kleuren als Hongarije daar speelt. Wat houdt sport nog in ik krijg tegen dat voetbal wat meer weerzin teams knielend voor zwarten, nu weer dat gedoe rondom de homo’s zullen we het gewoon maar op voetbal houden en zich ieder normaal en sportief gedragen zoals dat normaal is. Persoonlijk valt mij ook de tweedeling tussen blank en zwart binnen Oranje op als er een doelpunt wordt gemaakt ziet men alleen nog de kleurlingen elkaar omhelzen waarom niet het hele team ook met de blanken daartussen? Waarom ontstaat er gelijk een storm aan publicaties en volop televisieaandacht om voortdurend op groepen in te gaan zoals Zwart/blank en nu weer volop aandacht voor de regenboog. Sterker nog Quatar is een grote sponsor in het gebeuren https://www.qatarwk2022.com/sponsoren Zullen we dat dan ook maar eens flink aan de tand voelen en vooral niet in de stoelen gaan zitten met de naam van Quatar Airlines. Wat een hypocriete bende. Sport is sport en politiek is politiek en heeft niets meer met voetbal te maken maar meer een open demonstratie nu weer tegen Hongarije.

  Like

 2. benkokjoodschrpastor zegt:

  Hi Bert,

  Even een technisch dingetje: als ik wil reageren op een artikel, dan kan dat niet echt goed, de ruimte waarin ik dan type, geeft zo weinig ruimte, dat de 1e regel op minder dan de halve letterhoogte zichtbaar is en dat wordt dan minder, bij de 3e regel zie ik niets meer, maar als ik onzichtbaar door type, dan blijkt her er wel te staan. Heb jij er een oplossing voor? Shalom, Ben

  PS: hoe gaat het verder mer je?

  >

  Like

 3. karton zegt:

  Het gehéle EUSSR-gebeuren betreft een grote criminele organisatie. Heel ff zag/hoorde ik gisteravond Fransje Timmermans op tv, de man is een voorbeeld van witte-boorden-criminaliteit. Deze figuur straalt zelfgenoegzaamheid , ijdeltuiterij en zelfoverschatting uit. Deze, op die plek ongekozen mensjes gedragen zich als “zonnekoningen” maar lullen als een kip zonder kop.

  Geliked door 2 people

 4. Edwin Vissers zegt:

  Ik heb nog nooit zo hekel gehad aan het nl volk als nu ,gelukkig vernietigen ze zich zelf als een sekte .

  Like

  • M. zegt:

   Domheid en achterlijkheid is cultuur geworden hier in dit land.
   Doodziek word je van die achterlijke lui die er voor zorgen dat ons land in de vuiligheid word gehouden die alleen maar erger zal worden door het achterlijke slaafse gekruip van die lui voor de viespeuken der aarde.
   Zelfs mensen die dood liggen te gaan in het ziekenhuis gaat men ze nog met muilkorven lastig vallen om even te laten zien wat voor sadisten het zijn die elke menselijkheid zoek zijn.
   Vieze laffe smeerlappen zijn het net als de viespeuken waarvoor ze kruipen dat achterlijke onmenselijke volk zonder verstand.

   Like

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. bobzelf zegt:

  EN NIEMAND DOET ER WAT AAN …..
  IK WAS JAREN GEELDEN IN DUBAI………… PAKWEG 2005
  DAAR STIERF HET LETTERLIJK EN FIGUURLIJK VAN DE PAKISTANI
  EN INDIERS
  DIE MOCHTEN NIET IN DE STAD KOMEN
  ZE HADDEN VOOR DIT GOEDKOPE VOLK EEN STADJE GEBOUWD IN DE WOESTIJN
  KM OF 8 BUITEN DE BEWOONDE WERELD
  ZE WERKTEN 7 DAGEN IN DE WEEK
  MOCHTEN THUISBLIJVEN ALS HET 50 GR . WAS
  DUS HET WAS ALTIJD 49 … DANWEL 49.5
  PASPOORT INGENOMEN …..
  DAAR DONDER STRAALDEN ZE OOK DOOR DE HITTE VAN DE STEIGERS AF …
  DUIZENDEN DODEN …

  OOIT IETS VAN GEHOORD ,VAN UW THEEDOEKVRIENDEN ???

  U KUNT ER NU BIJ HET PALMEILAND VOOR 500.000 EURO EEN FLAT KOPEN
  OF
  JA HOOR GOEDKOOP OP VAKANTIE WHAHAHAHAHAHAHA

  ER IS DAAR NIKS, ……
  EEN MUSEUM MET 371 PIJLPUNTEN
  KAMELEN HEBBEN VOORRANG
  OP HET STRAND VERBRANDT U LEVEND
  WEL EEN SUPER GROTE SHOPPING MALL, MET EEN ROLTRAP
  RECHTSTREEKS DE “‘NIKE SHOP IN “” DEZELFDE ALS HIER IN ATHENE
  U MAG NIET MET EEN VUILE AUTO DE MALL IN
  ZE MAKEN HEM WEL VOOR U SCHOON

  OOK IS ER EEN HELE GROTE OVERDEKTE SKIBAAN , !! WHAHAHAHAHA
  DUS SKIEEN IN UW KORTE BROEK

  EN WERKELIJK ZO DUUR , ONGELOFELIJK ..

  DUS NIETS NIEUWS ONDER DE ZON , ……

  UW ISLAM VOOR OLIE VRIENDEN HALLO BEA !!!

  OOM VAKANTIE GEKKENHUIZEN

  Geliked door 4 people

 7. Bas zegt:

  Ondertussen een doorgedraaide gek
  Breast feeding, borstvoeding, moet chest feeding heten….

  Like

 8. Jan zegt:

  Gemiddeld arriveren er elke dag TWEE kisten met lichamen van migrerende werknemers op de luchthaven van Kathmandu, en hun dood betekent een ramp voor hun families.

  Purna Bahadur Budhathoki legt een plechtige gelofte af, als hij terugdenkt aan de 12-urige dagen, zinderende temperaturen en gebrek aan drinkwater op een bouwplaats duizenden kilometers verderop in de Golf.

  ‘Ik ga nooit meer terug naar Qatar’, zei de 29-jarige, nu weer thuis in Nepal.

  ‘Zoveel jonge mensen verlaten het land voor werk, maar ik wil gewoon terug naar mijn dorp.’

  Net als honderdduizenden van zijn landgenoten werd Budhathoki naar de Golf gelokt door het vooruitzicht zoveel geld te verdienen waar hij in zijn verarmde thuisland alleen maar van kon dromen.

  Nadat hij 120.000 Nepalese roepies (ongeveer $ 1.200) had betaald aan een erkend uitzendbureau, kreeg hij een baan als bulldozerchauffeur met een salaris dat groot genoeg was om zijn vrouw en vier kinderen te onderhouden.

  Maar kort nadat hij begon te werken aan een bouwproject in de hoofdstad Doha, begon het mis te gaan, toen het bouwbedrijf zijn paspoort in beslag nam en weigerde een werkvergunning af te geven.

  Toen hij zich uitsprak, dreigde de manager van het bedrijf hem te laten slaan.

  ‘Hij beval me om gewoon te zwijgen en te werken. Ik was bang en voelde dat ik geen andere keus had dan weer aan het werk te gaan,’ zei hij.

  Ongeveer een miljoen Nepalezen werken in het buitenland, met Zuidoost-Azië of de Golfstaten zoals Saoedi-Arabië als frequente bestemming.

  Maar in de afgelopen jaren is er een explosie geweest in de aantallen die naar het kleine emiraat Qatar gaan, waar een bouwhausse is terwijl het zich voorbereidt op het organiseren van het WK voetbal in 2022.

  De geldovermakingen gaan ver in Nepal en er is geen gebrek aan mannen die grote leningen willen afsluiten voor de vliegtickets en andere opstartkosten.

  De regering in Kathmandu zegt dat er momenteel ongeveer 300.000 Nepalese arbeiders in Qatar zijn.

  Maar een recent rapport beschrijft hoe 44 Nepalese migranten stierven in de zomer toen de temperatuur boven de 50 graden kwam, wat de grimmige levensomstandigheden benadrukt.

  Dagen na zijn terugkeer vertelde Budhathoki hoe hij en zijn collega’s van zonsopgang tot zonsondergang zouden werken, vaak zonder beschermende helmen of handschoenen.

  Ze moesten zich verstoppen toen de politie de site bezocht voor ID-inspecties. Hij wilde niet dat de naam van de bouwplaats bekend werd gemaakt.

  Rameshwar Nepal, die onlangs een onderzoek deed in Qatar voor Amnesty International, beschreef de arbeidsomstandigheden als ‘slavenarbeid’, waarbij veel arbeiders wekenlang onbetaald blijven.

  Hij zei dat de grootste problemen voortkwamen uit het controversiële Kafala-systeem, waarin werknemers toestemming moeten krijgen om het bedrijf te verlaten of naar huis te gaan en dat werkgevers in staat stelt hun paspoorten in beslag te nemen.

  ‘Dit is vergelijkbaar met dwangarbeid, want zonder toestemming van de werkgevers kunnen werknemers niet verhuizen naar bedrijven die hen beter betalen.

  ‘We bezochten een kamp in Doha waar we ontdekten dat ongeveer 50 arbeiders al meer dan een week zonder voedsel leefden’, zei hij.

  ‘De meeste arbeiders waren Nepalezen die in overvolle kamers woonden en in stapelbedden sliepen. Er was geen stroom, dus de hitte was ondraaglijk.’

  Budhathoki woonde in een kamer van acht bij drie meter met zeven andere mannen.

  Hun gebouw ‘had overal scheuren en voelde alsof het elk moment kon instorten’.

  Hij werd steeds wanhopiger en slaagde er uiteindelijk in om hulp te krijgen van de Nepalese ambassade in Qatar, die zijn werkgever onder druk zette om zijn paspoort terug te geven, waardoor hij na vijf maanden naar huis kon.

  De vader van drie jonge dochters en een zoon van negen is van plan om de komende dagen naar zijn geboortedorp in Salyan, in het westen van Nepal, te gaan – terug naar een leven van zwoegen op een boerderij, maar in ieder geval zijn eigen man.

  Vele anderen zijn niet zo gelukkig.

  Toen Dol Bahadur Khadka een baan als lasser in Qatar kreeg, hoopte zijn vrouw Durga Devi Khadka dat het het paspoort van het gezin van zeven uit de armoede zou zijn.

  Maar toen haar man op een bouwplaats om het leven kwam, verloor ze niet alleen haar man, maar werd ze ook opgezadeld met de kosten van het terugbetalen van de lening van $ 1200 die hem naar de Golf bracht.

  ‘We hebben alles verloren, want hij was onze enige hoop op een betere toekomst’, zei de 44-jarige.

  Durga Devi was een van Khadka’s twee vrouwen – polygamie komt veel voor op het platteland van Nepal – en het gezin bestaat uit vier tienerdochters en een 14-jarige jongen.

  Khadka, die begin dit jaar zijn baan in Qatar begon, was erin geslaagd om voor zijn dood ongeveer 13.000 roepies terug te sturen.

  Hoewel Khadka’s werkgevers de familie zo’n 700.000 roepies als compensatie betaalden, zegt zijn weduwe dat het geld bijna volledig is opgeslokt door de kosten van zijn repatriëring en begrafenis.

  ‘Hij verliet het huis om zijn gezin te onderhouden, in de hoop dat het leven beter zou worden en dat we zouden kunnen betalen voor een goede opleiding van onze kinderen’, zei ze.

  ‘We werken nu als dagloners op de boerderijen. Het is moeilijk om de kost te verdienen.’

  Qatar heeft een recordaantal verwondingen door valpartijen door bouwplaatswerkers geregistreerd, ondanks druk op de Golfstaat om de veiligheid te verbeteren terwijl het doorgaat met een 150 miljard dollar in de aanloop naar het WK 2022.

  ‘Ze gaan ervan uit dat vorig jaar meer dan 1.000 arbeiders gewond zijn geraakt bij valpartijen; dat is heel serieus’, zegt Fiona Murie, directeur arbeidsveiligheid en gezondheid van de Building and Wood Workers’ International (BWI).

  ‘Het probleem in Qatar is dat de arbeiders geen toestemming hebben preventiemaatregelen te volgen, ze hebben geen opleiding, ze hebben niet de uitrusting’, zei ze vanuit het hoofdkantoor van de wereldwijde vakbondsfederatie in Zwitserland.

  Officiële gegevens over verwondingen die zijn opgelopen door de migrerende arbeiders die zwoegen op de bouwplaatsen van Qatar zijn moeilijk te vinden, maar een arts in het traumacentrum van een van de toonaangevende ziekenhuizen van het land heeft gezegd dat het aantal werknemers dat wordt behandeld voor vallen met meer dan 1.000 per jaar stijgt in vergelijking met gemiddeld 600 in 2008.

  ‘Bedrijven zouden meer aandacht moeten besteden aan de veiligheid van hun werknemers’, vertelde dr. Ahmad Zarour, directeur van Trauma Critical Care in het Hamad General Hospital, onlangs aan de Qatarese krant The Peninsula.

  ‘De autoriteiten moeten streng zijn op regels en voorschriften om deze bedrijven te dwingen alle veiligheidsmaatregelen te nemen en verplicht te stellen op alle bouwplaatsen.’

  Dr. Zarour vertelde de krant dat tien procent van de gewonden bij vallen een blijvende handicap heeft.

  Toen Equal Times contact met hem opnam, weigerde Dr. Zarour verder commentaar te geven zonder overleg met de ziekenhuisautoriteiten.

  Terwijl Qatar zijn omvangrijke bouwprogramma vóór het WK opvoert, is er toenemende bezorgdheid over de veiligheid van de voornamelijk Aziatische migrerende werknemers die het overgrote deel van de beroepsbevolking op de bouwplaatsen van het land uitmaken.

  Sharan Burrow, secretaris-generaal van de International Trade Union Confederation (ITUC), heeft Qatar een ‘slavenstaat van de 21e eeuw’ genoemd en waarschuwde dat zonder verbeteringen ‘meer arbeiders zullen sterven tijdens de bouw dan de voetballers die op het veld zullen stappen’.

  De vakbondsbeweging speelt een leidende rol bij het vergroten van het bewustzijn van de benarde situatie van migranten in Qatar, lobbyt bij de Qatarese autoriteiten, het voetbalbestuursorgaan FIFA en bedrijven die contracten zoeken om infrastructuur voor het WK te bouwen.

  Arbeidsmigranten vormen 99 procent van de beroepsbevolking in de particuliere sector in Qatar.

  Vaak zijn ze onderbetaald en slecht gehuisvest, moeten ze lange dagen werken in de zinderende hitte en worden ze het basisrecht ontzegd om van baan te veranderen of te protesteren tegen hun omstandigheden. Van velen is hun paspoort geconfisqueerd of worden ze misleid tot onrechtmatige contracten waaraan ze niet kunnen ontsnappen. Vakbonden zijn niet toegestaan.

  Er wordt verwacht dat honderdduizenden extra arbeiders het land zullen binnenstromen om de stadions, wegen, hotels en andere infrastructuur te bouwen die gepland zijn voor het WK 2022, waardoor de bezorgdheid over de veiligheid op de bouwplaats toeneemt.

  De toegenomen internationale aandacht voor Qatar in de aanloop naar het WK heeft de arbeidersbeweging een hefboom gegeven om aan te dringen op verbeteringen.

  Murie zei dat BWI en de ITUC hebben geprobeerd een breed handvest over de rechten van werknemers in Qatar te verkrijgen, waarin gezondheids- en veiligheidsnormen zouden zijn opgenomen.

  ‘De grote internationale aannemers die daar zullen werken en daar al werken, hebben een zeer ernstig reputatierisico, waarvan ze zich bewust zijn, en ze willen niet in een situatie komen waarin er mensen zullen worden gedood’, zei ze. zei.

  Het aantal dodelijke arbeidsongevallen in Qatar per 100.000 werknemers is acht keer hoger dan in het Verenigd Koninkrijk, en ruim boven het Amerikaanse percentage van 3,5 per 100.000 volgens de website Qatar Under Construction, die de veiligheidsproblemen in de bouwsector in de gaten houdt.

  Volgens lokale media die door de site worden geciteerd, zijn de afgelopen drie jaar minstens 44 Indiase arbeiders omgekomen door valpartijen en andere bouwongevallen.

  Volgens gegevens van de ambassade die vorig jaar in een rapport van Human Rights Watch werden aangehaald, kwamen in 2010 19 Nepalese werknemers om het leven door arbeidsongevallen. Tientallen meer stierven aan hartaanvallen die te wijten waren aan de arbeidsomstandigheden.

  Werknemers klagen dat bouwplaatsen niet over de juiste veiligheidsuitrusting beschikken, dat er onvoldoende veiligheidstraining is of dat instructies en waarschuwingen vaak alleen in het Engels of Arabisch beschikbaar zijn, wat veel migranten niet begrijpen.

  Geconfronteerd met toenemende internationale controle, hebben de Qatarese autoriteiten strengere veiligheidsregels beloofd en bespreken ze een speciale code om de voorwaarden te garanderen voor werknemers die tewerkgesteld zijn bij WK-projecten.

  Maar campagnevoerders zijn bezorgd dat dergelijke codes zonder goed toezicht en handhaving tandeloos zouden zijn.

  ‘De heersers van Qatar beweerden in 2010 dat het succesvolle bod van het land op het WK een positieve verandering zou kunnen inspireren en een enorme erfenis voor de regio zou kunnen achterlaten, maar de afgelopen twee jaar is er geen hervorming geweest’, zegt Jan Egeland, directeur Europa van Human Rights Watch. vertelde een persconferentie in Doha deze maand.

  ‘Als dit zo doorgaat, dreigt het toernooi Qatar te veranderen in een staat waar uitbuiting en ellende aan de orde van de dag is voor de arbeiders die het bouwen.’
  https://dearkitty1.wordpress.com/2013/11/20/slave-labour-in-qatar/

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Nepalese migrant worker shares story of labour abuses in Qatar – video

  https://www.theguardian.com/global-development/video/2013/nov/18/nepalese-migrant-worker-abuses-qatar?CMP=twt_gu

  6.500 migrerende werknemers zijn omgekomen in Qatar sinds de toekenning van het WK

  Meer dan 6.500 migrerende werknemers uit India, Pakistan, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka zijn omgekomen in Qatar sinds het 10 jaar geleden het recht won om het WK te organiseren, zo maakt The Guardian bekend.

  De bevindingen, samengesteld uit overheidsbronnen, betekenen dat gemiddeld 12 migrerende werknemers uit deze vijf Zuid-Aziatische landen elke week zijn omgekomen sinds de nacht in december 2010, toen de straten van Doha gevuld waren met extatische menigten die de overwinning van Qatar vierden.

  Uit gegevens uit India, Bangladesh, Nepal en Sri Lanka blijkt dat er in de periode 2011-2020 5.927 doden vielen onder arbeidsmigranten. Los daarvan meldden gegevens van de Pakistaanse ambassade in Qatar nog eens 824 doden van Pakistaanse arbeiders tussen 2010 en 2020.

  Het totale dodental is aanzienlijk hoger, aangezien deze cijfers geen rekening houden met sterfgevallen uit een aantal landen die grote aantallen arbeiders naar Qatar sturen, waaronder de Filippijnen en Kenia. Ook sterfgevallen in de laatste maanden van 2020 tellen niet mee.

  Qatar is de afgelopen 10 jaar begonnen aan een ongekend bouwprogramma, grotendeels ter voorbereiding op het voetbaltoernooi in 2022. Naast zeven nieuwe stadions zijn tientallen grote projecten opgeleverd of in uitvoering, waaronder een nieuwe luchthaven, wegen , openbaar vervoer, hotels en een nieuwe stad waar de WK-finale zal plaatsvinden.

  Hoewel overlijdensregisters niet zijn ingedeeld naar beroep of werkplek, is het waarschijnlijk dat veel werknemers die zijn omgekomen, werkzaam waren bij deze infrastructuurprojecten voor het WK, zegt Nick McGeehan, directeur bij FairSquare Projects, een belangenorganisatie die gespecialiseerd is in arbeidsrechten in de Golf. . “Een zeer aanzienlijk deel van de migrerende werknemers die sinds 2011 zijn omgekomen, was alleen in het land omdat Qatar het recht kreeg om het WK te organiseren”, zei hij.

  Er zijn 37 doden gevallen onder werknemers die rechtstreeks verband houden met de bouw van WK-stadions, waarvan 34 door het organisatiecomité van het evenement zijn geclassificeerd als “niet-werkgerelateerd”. Deskundigen hebben het gebruik van de term in twijfel getrokken omdat het in sommige gevallen is gebruikt om sterfgevallen te beschrijven die zich hebben voorgedaan tijdens het werk, waaronder een aantal werknemers die zijn ingestort en stierven op bouwplaatsen van stadions.

  De bevindingen onthullen het falen van Qatar om zijn 2 miljoen man sterke migrantenarbeiders te beschermen, of zelfs de oorzaken te onderzoeken van het schijnbaar hoge sterftecijfer onder de grotendeels jonge arbeiders.

  Achter de statistieken gaan talloze verhalen schuil van verwoeste families die zonder hun belangrijkste kostwinner zijn achtergebleven, worstelen om compensatie te krijgen en verward zijn over de omstandigheden van de dood van hun geliefde.

  Ghal Singh Rai uit Nepal betaalde bijna £ 1.000 aan wervingskosten voor zijn baan als schoonmaker in een kamp voor arbeiders die het Education City World Cup-stadion bouwden. Binnen een week na aankomst pleegde hij zelfmoord.

  Een andere arbeider, Mohammad Shahid Miah, uit Bangladesh, werd geëlektrocuteerd in zijn arbeiderswoning nadat water in contact was gekomen met blootliggende elektriciteitskabels.

  In India heeft de familie van Madhu Bollapally nooit begrepen hoe de gezonde 43-jarige stierf aan “natuurlijke oorzaken” terwijl hij in Qatar werkte. Zijn lichaam werd gevonden op de vloer van zijn slaapzaal.

  Het grimmige dodental van Qatar wordt onthuld in lange spreadsheets met officiële gegevens waarin de doodsoorzaken worden vermeld: meerdere stompe verwondingen als gevolg van een val van hoogte; verstikking door ophanging; onbekende doodsoorzaak door ontbinding.

  Maar onder de oorzaken zijn verreweg de meest voorkomende zogenaamde “natuurlijke sterfgevallen”, vaak toegeschreven aan acuut hart- of ademhalingsfalen.

  Op basis van de gegevens die door de Guardian zijn verkregen, wordt 69% van de sterfgevallen onder Indiase, Nepalese en Bengaalse werknemers gecategoriseerd als natuurlijk. Alleen al onder de Indiërs is dat 80%.

  The Guardian heeft eerder gemeld dat dergelijke classificaties, die meestal zonder autopsie worden gemaakt, vaak geen legitieme medische verklaring bieden voor de onderliggende oorzaak van deze sterfgevallen.

  In 2019 ontdekte het dat de intense zomerhitte van Qatar waarschijnlijk een belangrijke factor zal zijn bij het overlijden van veel werknemers. De bevindingen van The Guardian werden ondersteund door onderzoek in opdracht van de Internationale Arbeidsorganisatie van de VN, waaruit bleek dat werknemers gedurende ten minste vier maanden van het jaar te maken kregen met aanzienlijke hittestress wanneer ze buiten werkten.

  Een rapport van de eigen advocaten van de Qatarese regering in 2014 adviseerde dat het een studie zou laten uitvoeren naar de dood van migrerende werknemers als gevolg van een hartstilstand, en de wet zou wijzigen om “autopsies toe te staan … in alle gevallen van onverwachte of plotselinge dood”. De regering heeft geen van beide gedaan.

  Qatar weigert deze kwestie aan te pakken in klaarblijkelijke minachting voor het leven van werknemers”, zei Hiba Zayadin, Gulf-onderzoeker voor Human Rights Watch. “We hebben Qatar opgeroepen om zijn wet op autopsies te wijzigen om forensisch onderzoek naar alle plotselinge of onverklaarbare sterfgevallen te vereisen, en om wetgeving aan te nemen die vereist dat alle overlijdensakten een medisch relevante doodsoorzaak bevatten”, zei ze.

  Andere belangrijke doodsoorzaken onder Indiërs, Nepalezen en Bengalezen zijn verkeersongevallen (12%), arbeidsongevallen (7%) en zelfmoord (7%).

  Covid-gerelateerde sterfgevallen, die extreem laag zijn gebleven in Qatar, hebben de cijfers niet significant beïnvloed, met iets meer dan 250 dodelijke slachtoffers onder alle nationaliteiten.

  Het onderzoek van The Guardian heeft ook het gebrek aan transparantie, nauwkeurigheid en detail aangetoond bij het registreren van sterfgevallen in Qatar. Ambassades in Doha en regeringen in arbeidszendende landen zijn terughoudend om de gegevens te delen, mogelijk om politieke redenen. Waar statistieken zijn verstrekt, zijn er inconsistenties tussen de cijfers van verschillende overheidsinstanties en is er geen standaardformaat voor het vastleggen van de doodsoorzaken. Een Zuid-Aziatische ambassade zei dat ze geen gegevens over de doodsoorzaken konden delen omdat ze alleen met de hand in een notitieboekje waren vastgelegd.

  “Er is een echt gebrek aan duidelijkheid en transparantie over deze sterfgevallen”, zegt May Romanos, Gulf-onderzoeker voor Amnesty International. “Het is nodig dat Qatar zijn normen voor gezondheid en veiligheid op het werk aanscherpt.”

  De commissie die het WK in Qatar organiseert, zei toen hem werd gevraagd naar de doden bij stadionprojecten: “We betreuren al deze tragedies ten zeerste en hebben elk incident onderzocht om er zeker van te zijn dat er lessen worden getrokken. We zijn altijd transparant gebleven over deze kwestie en betwisten onnauwkeurige beweringen over het aantal werknemers dat is omgekomen bij onze projecten.”

  In een verklaring zei een woordvoerder van de FIFA, het wereldbestuur van voetbal, dat het zich volledig inzet voor de bescherming van de rechten van werknemers bij FIFA-projecten. “Met de zeer strikte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen ter plaatse … is de frequentie van ongevallen op bouwplaatsen van de FIFA World Cup laag in vergelijking met andere grote bouwprojecten over de hele wereld”, zeiden ze, zonder bewijs te leveren.
  https://www.theguardian.com/global-development/2021/feb/23/revealed-migrant-worker-deaths-qatar-fifa-world-cup-2022
  (wat dus aangeeft dat FIFA letterlijk over lijken gaat en uit uitschot bestaat)

  Like

 10. Jan zegt:

  FIFA ‘zoals maffiafamilie’, zegt voormalig FA-baas Triesman

  De voormalige voorzitter van de voetbalbond, Lord Triesman, beschuldigt de FIFA ervan zich te gedragen als een “maffiafamilie”.

  In het parlement zei de Labour-peer dat het wereldbestuur van voetbal een “tientallen jaren lange traditie van steekpenningen, stopzettingen en corruptie” heeft.

  Hij suggereerde dat fictieve maffiabaas Don Corleone zijn aanpak zou “bewonderen”.

  Woensdag, tijdens een bijeenkomst in Brazilië aan de vooravond van het WK, effenden afgevaardigden de weg voor Sepp Blatter voor een vijfde termijn als FIFA-president.

  De 78-jarige gaf aan dat hij volgend jaar een nieuwe termijn als hoofd van de FIFA zou zoeken, en zei dat zijn “missie nog niet is voltooid” en dat hij “klaar is om de organisatie te begeleiden bij het bouwen aan een nieuwe toekomst.

  De FIFA onderzoekt corruptieclaims over het winnende bod van Qatar om het WK 2022 te organiseren, beschuldigingen die worden ontkend door de Golfstaat, maar die aanleiding hebben gegeven tot heropening van het biedingsproces.

  ‘Niet-bestaande onderzoeken’
  Tijdens een debat in het Hogerhuis riep Lord Triesman op tot grote veranderingen bij de instantie die het wereldvoetbal leidt en het WK organiseert.

  “Ik ben bang dat de FIFA zich gedraagt ​​als een maffiafamilie”, zei hij. “Het heeft decennialange tradities van steekpenningen, stopzettingen en corruptie.

  “Ongeveer de helft van het uitvoerend comité dat op het laatste WK heeft gestemd, moest vertrekken.

  “Systematische corruptie, ondersteund door niet-bestaande onderzoeken waarbij de meeste verdachten zijn vrijgesteld van het onderzoek, maakt het onmogelijk om verder te gaan.”

  Verwijzend naar de voorbereidingen voor het Qatar-toernooi, suggereerde hij dat “buitenlandse bouwvakkers die in hun tientallen sterven in de bouwplaatsen van stadions in Qatar in wezen worden genegeerd”.

  Hij prees het “voorbeeldige” werk van de Britse media, waaronder de Sunday Times en het BBC Panorama-programma, om corruptie in de FIFA aan het licht te brengen en zei dat het tijd was voor de organisatie om “een stap verder te gaan” en “corruptie uit te bannen waar die ook bestaat”. .

  En hij juichte het standpunt toe van de huidige FA-voorzitter Greg Dyke tegen de “groteske” beschuldiging van de algemeen secretaris van de FIFA, Sepp Blatter, dat kritiek op het wereldbestuur racistisch was.

  “Don Corleone zou, denk ik, de tactieken hebben herkend en hij zou ze waarschijnlijk hebben bewonderd.”

  Tijdens een toespraak op het FIFA-congres in Sao Paulo zei de heer Blatter dat de organisatie “verantwoordelijk en oprecht” moet zijn in al haar activiteiten en “naar alle stemmen moet luisteren” over haar toekomst.

  De heer Dyke behoort tot een aantal Europese voetbalfunctionarissen die er bij de heer Blatter op hebben aangedrongen met pensioen te gaan wanneer zijn huidige termijn van vier jaar volgend jaar afloopt.

  Maar pogingen van een aantal Europese federaties om te beperken hoe lang een FIFA-baas in functie kan blijven en om een ​​leeftijdsgrens vast te stellen voor zittende bestuurders, wat de heer Blatter feitelijk zou hebben belet weer op te staan, werden woensdag bij een stemming verworpen.

  De heer Blatter, van wie wordt aangenomen dat hij de steun van afgevaardigden uit Azië en Afrika behoudt om de rol te blijven vervullen, vertelde het congres dat hoewel het de uiteindelijke beslissing zou nemen over de organisatie, “ik kan u zeggen dat ik klaar ben om u te vergezellen in de toekomst”.

  De sportredacteur van de BBC, David Bond, zei dat dit Blatters sterkste hint was dat hij nog vier jaar in deze functie wilde blijven.
  https://www.bbc.com/news/uk-politics-27801996

  (huidige FAFA-voorzitter is Gianni Infantino)

  FIFA wedstrijdmanipulatie en omkopingsschandalen zijn de nieuwste smet op de reputatie van de organisatie, maar fans zijn niet verrast
  https://www.ibtimes.com/fifa-match-fixing-bribery-scandals-are-latest-blight-organizations-reputation-fans-arent-1593338

  Geliked door 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  Smerige huichelaars !!

  Like

 12. Monalisa zegt:

  De teks op de Telegraaf geplaatst op wuz

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s