De islam ten voeten uit: Taliban willen weer openbare executies en amputaties uitvoeren

(Vertaling: E.J. Bron)

De machthebbers in Afghanistan hebben aangekondigd om de islamitische rechtspraak in al zijn schoonheid weer nieuwe glans te willen geven: behalve het tentoonstellen van vier lijken als waarschuwing, zou men in het vervolg weer openbare executies willen organiseren en amputaties willen uitvoeren.

Moellah Nooruddin Turabi, een van de oprichters van de Taliban, heeft aangekondigd dat er in Afghanistan weer openbare strafacties zullen plaatsvinden zoals executies of het afhakken van handen. “Iedereen heeft kritiek op ons gehad wegens de bestraffingen in het stadion, maar wij hebben nooit iets over hun wetten en hun bestraffingen gezegd”, zei Turabi, de voormalige minister van Justitie tijdens het eerste Taliban-regime. “Niemand zal ons vertellen wat onze wetten moeten zijn. Wij zullen de islam volgen en onze wetten maken volgens de koran.”

De vicegouverneur van de provincie Herat, Schir Achmeds Muhadschir, verklaarde volgens de “Welt” dat de tentoonstelling van vier lijken – de mannen bungelden voor iedereen goed zichtbaar aan hijskranen – er een “les” voor zou moeten zijn dat bijvoorbeeld ontvoeringen niet geduld zouden worden. In een video was een van de doodgeschoten mannen te zien, die aan een hijskraan hing en op zijn borst een waarschuwing droeg: “Zo worden ontvoerders bestraft.”

In de jaren-90 gebruikten de Taliban o.a. het Olympisch stadion in Kabul om daar verminkingen, martelingen en openbare executies voor honderden mannelijke toeschouwers te houden. In de afgelopen weken hebben Taliban-strijders al straffen in het openbaar uitgedeeld, bijvoorbeeld geboeide dieven tentoongesteld en vernederd.

Ondanks deze onmenselijkheden roept o.a. de VN-vluchtelingenhulp, de Duitse partners van de vluchtelingenorganisatie van de VN (UNHCR), de ongelovigen in het Westen ertoe op om het islamitische terreurregime in Afghanistan met geld te ondersteunen en zodoende de facto in leven te houden.

In de commentaren bij de “Welt” is weinig begrip voor de UNHCR-oproep:

Waar is de ´oemma´, de gemeenschap van de islamitische gelovigen? Waar is de islamitische milddadigheid en barmhartigheid, een van de zuilen van de islam? Moet de christelijke adequaatheid het weer klaarspelen? Dat is geen reclame voor de islam.”

En geef maar weg, het geld. De Taliban zijn blij. Hijskranen kosten per slot van rekening een hoop geld.”

Wie nu nog overweegt om geld naar Afghanistan te sturen, financiert rechtstreeks de Taliban en is zodoende medeschuldig aan welke gruweldaad dan ook…”

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De islam ten voeten uit: Taliban willen weer openbare executies en amputaties uitvoeren

 1. karton zegt:

  Ik probeerde te ontdekken wie we daar zien bungelen. Ik blijf steken bij Quasimodo Rutte. Of zou in mijn geval “de wens de vader van de gedachten”zijn ?

  Geliked door 4 people

  • guusvelraeds zegt:

   De ophef over het galgje was niet zomaar.

   Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @Karton.
   Ik denk het.
   Rutte is zo’n gladde aal, dat hij met zijn nep grijns overal tussendoor glibbert.

   Ff. wat anders.
   Zal ome Bob, onze moppermans echt er mee gekapt zijn?
   Mis hem al een tijdje.

   Like

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op 9-10-2021 om 10.28 u. Idd. die Rutte is een bies kereltje, volkomen ongeloofwaardig, leugenachtig en een witte boorden crimineel. Waar ome Bob uithangt weet ik ook niet, hij is al enige tijd geruisloos verdwenen en dat is niet zijn stiel ! Ik moet eerlijk zeggen : ik mis z’n reacties zeer !!!!!

    Like

   • Blaffertje zegt:

    @Karton.
    “ik mis z’n reacties zeer !!!!!”
    Ik ook.

    Like

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op 10-10-2021 om 18.51 u.
    Heeft u geen “geheim” lijntje met ome Bob ? (onze Moppermans, hahahaha !)
    Hij, en z’n vriendinnetje zullen toch niet getroffen zijn door een tsunami toen zij op het Griekse strand zaten/lagen of liepen ?
    Ik zoek álle nieuwszenders af maar helaas, ik heb hem nog niet getraceerd !
    Hij zal toch geen zg ban hebben gekregen ? Hij acteerde wel eens op de rand, ik heb nooit getwijfeld aan z’n goede bedoelingen, maar het kwam weleens “beroerd z’n strot uit”.
    Z’n reacties waren soms wat moeilijk te volgens, hoofd- en kleine letters door elkaar enz. maar begrijpbaar en duidelijk.
    Jammer, héél jammer dat hij plots is verdwenen. Maar NIETS is hem te dol, ik acht de kans groot dat hij even plotseling weer verschijnt.

    Geliked door 1 persoon

   • Bert zegt:

    Hey kartonnetje, was jij niet een oud speurneus?
    Waarom stuur je’ m dan geen mail.
    Als je een klein beetje opgelet had dan had je het geweten.
    Het heeft heeft hier ooit gestaan,
    Ik weet ‘m wel. Maar ik geef niks door van iemand.
    Dat is funest voor mijn betrouwbaarheid. Ik ken er vele.

    Vraag je eens af waarom mona zo stil is.
    Ik denk dat er heel iets anders aan de hand is.

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Dat ophangen gebeurd dat klimaat neutraal? In het geval dat zo een hijskraan op diesel draait moeten we electrisch aangedreven hijskranen sturen zodat de klimaat afspraken nagekomen kunnen worden.

  Geliked door 5 people

 3. saddy zegt:

  Wees eens eerlijk:
  Is er echt een verschil tussen de taliban en een kabinet dat willens en wetens een geheime agenda volgt en daar in eerste instantie al 620.000 levensjaren aan opoffert? Gevolgd door miskramen, kanker, hartproblemen, massale depressie, etc., etc.?

  Ja, er is een verschil en wel dat de taliban in dit voorbeeld misdadigers straft en niet uit winstbejag handelt.

  Like

 4. Julia zegt:

  Kappen nu met dat gezeik over Afghanistan uiteindelijk kijk wat er in o.a. naar overige landen in het Midden Oosten, Afrika en India gaande is, vrouwen worden verkracht, borsten afgehakt, christenen worden vervolgd, burgeroorlogen niet van de lucht nee nu hebben ineens mensen uit Afghanistan alle voorrang of moeten we de hele wereld maar binnen halen. Helaas Nederland heeft geen mogelijkheden meer om alle lasten op de schouders te nemen. Genoeg is genoeg. Hoe kan het zo zijn dat ineens duizenden Afghanen zich in dienst hebben gesteld van het Nederlands leger. Hoe ongeloofwaardig. Het waren maar een klein aantal tolken en meer niet. Die barbaren in het Midden Oosten blijven oorlog voeren en zich schuldig maken en de meest smerige misdaad tegen de menselijkheid.

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Julia; ….Hoe kan het zo zijn dat ineens duizenden Afghanen zich in dienst hebben gesteld van het Nederlands leger. Hoe ongeloofwaardig…. Dit is net zo ongeloofwaardig als al die duizenden figuren die na de tweede wereldoorlog verklaarden bij het verzet gezeten te hebben. Het is helaas een eigenschap van veel mensen; overal proberen om misbruik van iets te maken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s