CARTOON

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op CARTOON

  1. lone zegt:

    ik snap m niet ?

    Like

  2. Blaffertje zegt:

    Dat hebben ze het liefst, dat je voor je pensioen het loodje legt.

    Ze willen van geboorte tot aan je dood aan je verdienen.
    Als je nog maar net door je moeder op de wereld bent gezet, word je reeds na een paar weken al gedumpt op de creche.
    Juist in de fase waarop de binding met je moeder begint te ontwikkelen word deze verbroken door je te dumpen op een creche.
    En omdat deze binding verstoord word en je een binding krijgt met een vreemde die geen band met jou heeft, krijg je op later leeftijd moeite met binding met anderen omdat je dat nooit geleerd hebt.
    Ik noem dit ook ‘gecreshte’ kinderen.
    Maar waar het vooral om gaat is, dat de kassa gaat rinkelen.
    Bevallen in ziekenhuis – kassa.
    kraamtijd – kassa.
    Creche – kassa
    school – kassa
    werk – kassa
    Maar dan!!!
    Dan bereik je de pensioenleeftijd en dan ga je geld kosten, dus, schuiven ze de pensioengerechtigdeleeftijd steeds verder op.
    Ze gaan nog net niet zo ver dat ze zeggen dat je door moet tot dat je er dood bij neervalt, want dat is niet ethisch, maar dat hebben ze wel het liefst want als je dor hout bent, ben je niet meer rendabel.
    De kers op de taart is jou donorcodicil, zodat ze voor dat je de grond in gaat of door de pijp gejaagd word ook nog even jou organen kunnen oogsten.

    Like

    • leo1 zegt:

      Ehh…… vergeet niet, toen de AOW werd ingevoerd was de gemiddelde overlijdens leeftijd
      67 jaar.

      Geliked door 1 persoon

      • Blaffertje zegt:

        @leo1.
        Hoe bedoelt u?
        Ik concludeer uit uw reactie dat u het eens bent met de verhoging van de AOW leeftijd omdat ten tijde van invoering de levensverwachting lager was.

        In mijn betoog gaat er om dat men van geboorte tot graf aan u en mij wil verdienen.
        Zodra je niet meer werkt kost je geld.

        Like

    • BigLJohn zegt:

      Blaffertje; Als je nog maar net door je moeder op de wereld bent gezet, word je reeds na een paar weken al gedumpt op de creche. Begin jaren 50 deden ze het anders. Bij mijn thuis was ik de enigste. Ik ging niet veel op straat spelen want ik zag daar om wat voor reden dan ook nooit kinderen. Voor de spanning kroop ik achterin iemand zijn auto met de gedachte dat ik mogelijk mee kon rijden. De eigenaar ontdekte mij en ging verhaal halen bij mijn vader die een bakkerij met bakkerswinkel had. In de winkel zei hij dat als hij mij nog een keer in zijn auto zou aantreffen hij geen klant meer wou zijn. Pa had eigenlijk moeten zeggen; sluit uw auto af, al was het maar voor de inbrekers. Maar pa liet een hek bouwen op onze achterplaats en plaatste mij daarachter. Door een deurtje in het hek kwamen de melkboer en de man van de stomerij binnen.
      Een soort gevangenis. Geen kinderen om mee te spelen, geen speelgoed. Uit pure verveling en frustratie ging ik een huisje bouwen van oude houtblokken en stukken steen die ik in de schuur vond. Toen ik voor het eerst naar de kleuterschool ging lieten pa en moeder mij alleen te voet daar naar toe gaan. Toen ik daar al die kinderen zag wild door elkaar rennend zonderde ik mij af. Alsmede op de lagere school en de LTS. Nog steeds heb ik moeite om contact met mensen te maken.

      Geliked door 1 persoon

      • Blaffertje zegt:

        @BigLJohn.
        Vreselijk wat uw ouders u hebben aangedaan, het is een vorm van kindermishandeling.
        Tevens zie ik hier in een bevestiging van mijn theorie dat kinderen, die op jonge leeftijd gedumpt worden op een crèche, op latere leeftijd ook problemen krijgen in hun sociale leven omdat ze geen normale sociale omgang leren van hun ouders.

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie