BEVRIJDING…?

Kaalscheren van NSB-vrouwen – 1945

(Door: “Driek”)

Altijd heb ik in de zekerheid verkeerd dat de Nederlander zijn zwaarbevochten vrijheid boven alles liefhad. Doch na alle gebeurtenissen in het afgelopen jaar moet ik mijn mening over die ‘dappere Nederlander’ grondig herzien. Want die dappere Nederlanders, die in mei 1945 zo verschrikkelijk blij waren toen de bevrijding dan eindelijk kwam, laten zich vijfenzeventig jaar later wederom door nietsontziende lieden in een dwangbuis gorden. Veel wijzer zijn die Nederlanders dus niet geworden.

Ze laten zich opnieuw knechten door kwaadaardige Staatslieden – door een hovaardige schoolmeester, die blijkbaar staat te popelen om rampspoed te brengen over het Nederlandse volk. En nog steeds zitten we met een demissionaire regering die doet alsof er niks aan de hand is. Mark Rutte gaat gewoon door met regeren. Wat begin ik toch een verschrikkelijke hekel te krijgen aan dit polderland en zijn zogenaamde vrijheidslievende bevolking, die zich klakkeloos laat injecteren met een giftig mengsel om een toegangspasje te verkrijgen. Na al die ellende die we het afgelopen jaar hebben gehad, laten ze zich nu als makke schapen naar de slachtbank leiden. Wat een achterlijk dom volk. Het is gewoon niet te bevatten.

Na de bevrijding zei de Nederlander: Dat nooit meer. Welnu, wederom laat de Nederlander zich in de netten verstrikken van konkelfoezende machthebbers – wederom laten ze zich aan de schandpaal nagelen door een stel potentaten, die volkomen maling hebben aan die luizige burgers. Het lijkt wel een duivels complot. Maar ja, beste lezer, die dwaze goedgelovige burger laat zich door dat Haagse geteisem ook maar al te makkelijk manipuleren naar de ondergang van zijn eens zo mooie Vaderland. Straks hebben we niets meer om op te bijten.

Maar zolang die makkelijk te beïnvloedbare Nederlander zijn geliefde horeca-etablissement en andere verpozing mag blijven verblijden met zijn klandizie, blijft hij stom en doof voor de misdadige bedoelingen van zijn doodsvijand. Ik ben zo langzamerhand onpasselijk van mijn medeburgers. Die zogenaamde vrijheidslievendheid van dat lichtzinnige ‘terrasvolk’ stelt geen ene moer voor. Ze blijven halsstarrig doordrammen en uiten luidruchtig hun minachting voor hun niet geïnjecteerde medemens. Wat zijn die Nederlanders toch eigenlijk een armetierig volk. Alleszins begrijpelijk dat de toenmalige Duitse vijand onze Joodse medeburgers zo gemakkelijk kon afvoeren.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2021. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op BEVRIJDING…?

 1. Edwin Lauxen zegt:

  Goed verwoord, zo denk ik er ook over, Driek !!!

  Geliked door 7 people

 2. Bert zegt:

  Driek, troost je, je bent de enige niet die zo langzamerhand onpasselijk van zijn medeburgers.
  Inmiddels houd ik overal rekening mee.
  Ze zijn tot alles in staat ben ik nu wel achter.

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   En dat al op jouw jonge leefdtijd, pas 59 jaar.
   Te benijden= jaloers.
   Maar verstandig, wees op je hoede, maar mensen kennis komt toch eigenlijk pas naar mate je ouder wordt/bent……………

   Like

   • Bert zegt:

    Als je het dan pas door hebt, dan heb je er echt weinig van begrepen en waar de meeste mee bezig zijn.
    Maar het klopt wel voor de meeste.
    Ik had het 15, 20 jaar geleden al door hoe het werkt en hoe de meeste in mekaar zitten.

    Geliked door 1 persoon

 3. Bastiaan 2000 zegt:

  Ik denk dat je gelijk hebt, de reactie van het publiek op de vrouw uit Leeuwarden die afgevoerd werd door de voormalige jodenjagers. Dezelfde mensen die stonden te joelen toen joden afgevoerd werden.
  Maar ook recenter toen kinderen afgevoerd werden door de zelfde voormalig jodenjagers, toen kinderjagers. Om die kinderen naar instelling te brengen om verkracht en mishandeld te worden. En sommige afgevoerd naar de satanische elite om soms nooit terug te keren. Wel terug vreemde angstige verhalen die bestraft werden met geweld als ze die vertelde. Ook toen stond publiek te juichen, knikte ze goed keurend toe hoe wij geslagen werden en zeiden tegen elkaar dat wij nu maar ongedierte waren. Gevaarlijk en eigenlijk nooit geboren hadden mogen worden
  Wie waren die mensen, alleen de mensen die nu weer joelen, of meer , ook mensen die nu uitgejoeld worden en het zelf nu ervaren.
  De Nederlander mag zich schamen voor wat hij nu nu doet en in het verleden heeft gedaan. En de Nederlander die altijd al hier tegen was, daardoor nu een wappie toen een andere naam hoeft dat niet. Ik behoor tot de laatste. Daardoor weer klappen, opgesloten na demonstratie en veracht door de politie. De voormalig jodenjagers en kinderjagers, waarbij ze ondertussen ook nog kinderen verkrachten, want dat kon ondertussen even.

  Geliked door 8 people

  • delamontagne zegt:

   *****

   Like

  • delamontagne zegt:

   Jammer dat meneer Driek niet verder ingaat op die [ waarschijnlijk ] een voudige vrouw uit ’t volk die gemanipuleerd was door de nieuwe machthebbers, zijnde de Nazi-Duitsers en de welintelligentere, “de boven-ons-gestelden” Nederlanders die met hen samenwerkten…….
   Die laatsten ontsprongen heel vaak de publiekelijk Wraak…
   Het was de gewone “Jan-Lul-de-Behanger” die ’t gelag van volkswoede mocht ervaren.
   In geval foto; “Truus Onbenul” die alles wat haar toen werd voorgeschoteld er ook een klein graantje van wilde meepikken, later ’t slachtoffer werd van hen die ook niet altijd Zuiver op de graad waren.
   De oorlog heb ik als kind niet meegemaakt, maar wat je als puber later toen samen met ouders hoorde ( die ook de oorlog niet hebben meegemaakt ) leek het wel of elke Nederlander IN HET VERZET HAD GEZETEN.
   Typisch dat ik me als ouwe l../man me dit herinner, het is tenslotte al 70 jaren geleden.
   De mensen laten zich heel gemakkelijk manipuleren
   En de kleine man/vrouw vangt de klappen op

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Vooral dat het leek dat elke Nederlander in het verzet had gezeten.
    Klopt inderdaad Delamontagne.
    Mijn Vader wilde nooit praten over die tijd maar van mijn moeder weet Ik dat hij inderdaad zijn steen heeft meegedragen aan het verzet, maar was in die tijd toch hoofdzakelijk bezig om vrouw en toen nog 2 kinderen aan het eten te houden.
    ( Er waren zelf NSB ers die claimden dat ze in het verzet hadden gezeten) hoe gek wil je het hebben.
    Ik persoonlijk denk dat mijn Vader deze zogenaamde volkswoede ver van zich wilde houden, omdat hij goed zag welke mensen zich bezig hielden met die “volkswoede”

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik heb die info uiteraard niet uit eerste hand, ook niet via m’n ouders.
    Die stonden ook met oren te klapperen toen ze een-en ander te horen kregen van familie na terugkeer in NL.
    Wat familie betreft ( dit maal de “kouwe-kant !” ) en eigenlijk, niet te zeggen recentelijk maar toch niet in een al te ver verleden voor ’n oud persoon als mijzelves.
    De verhalen die je te horen kreeg van oom zus en zo, of neef die en die, ALLEMAAL IN HET VERZET.
    Die figuren maakte je dan mee op latere leeftijd en de karakter-trekken ( ik-ikke-en-de….etc ) maakte niet bepaald de verhalen geloofwaardig en dacht ik bij me zelf:[ l.m.l ] = laat maar lullen.]
    Je laatste alinea sta ik helemaal achter…………
    Dan kan ’t n.l helemaal kloppen wat ik dacht, als ik meer van dit soort foto’s zie komen die gedachten bij me op.

    Like

   • Bert zegt:

    Als het goed is had mijn opa een duikersklok in een diepe sloot laten afzinken om je in te verbergen.
    De ruimte was er in Amsterdam waar hij woonde,
    Bij een sluis in Nieuwendam.
    Ze woonden dan ook op de Nieuwendammerdijk, bijna naast een sluis.
    Er zat alleen een kroeg tussen.
    En veel water achter hun huis, wat later gedempt is.

    Hij heeft ook de eerste tweedelige zonnebril voorhanger bedacht voor op je bril in een rond blikje.
    Had ie nog een patent op.
    Hij had dan op 2 brillenwinkels in Amsterdam Noord.

    Like

 4. Dick zegt:

  Mag dus ook niet gedeeld worden ( op Twitter ) ?

  Like

 5. pepo Copyright zegt:

  Sorry, je kunt het ze niet kwalijk nemen dit gedrag.
  Het komt mede door : chemtrails, water, tv, media, food, AI, enz
  En deze 💉 werken nóg meer op hun gedrag.
  Na de derde 💉 gaat hun gedrag op zombie gedrag lijken.
  Hierna zijn het ipc géén humans meer te noemen.

  Zie de volgende video en je zult het beter begrijpen.

  https://www.redvoicemedia.com/2021/10/the-ai-organization-founder-nano-tech-vaccines-are-extinction-agenda/

  Like

 6. R Thomasson zegt:

  Een tante van mij zei altijd: Iedereen krijgt wel, zijn trekken thuis. Ik hoop dat haar uitspraak zal van toepassing zijn op de bende van elitaire misdadigers. Helaas, worden altijd de kleintjes onder hen gepakt. De grote jongens weten wanneer zij moeten vluchten. Dat wist ook regering De Geer in 1940.

  Geliked door 2 people

 7. Harry zegt:

  Je hebt wederom hélemaal gelijk , Driek !
  Nederlanders zijn geen moedig volk , integendeel .
  De enigen met nog een beetje moed – vanwege een gebrek aan verstandelijke vermogens – zijn de voetbalhooligans , ben ik bang .
  De rest kruipt liever weg .
  Maar dat is er door links ingebracht .
  Aangevangen door Joop den Uyl !
  Sloeg je een inbreker voor z’n kanis , dan liep hij alweer fluitend buiten en mocht jij nog een poosje brommen , wegens “mishandeling “.
  Struikelde een inbreker in JOUW HUIS omdat je een stofzuiger had laten slingeren , moest je maar hopen dat dát niet bestraft werd .
  Ik heb zelf eens een “kraakpand” leeg geslagen , wat aan mijn ouwe heer toebehoorde , kreeg 550 gulden boete . En moest ook nog schade vergoeden !
  En de krakers gingen vrijuit !
  In die tijd waren de rechters en de lui van het O.M. ook al stapelgek .
  Vijftig jaar later is er in dat opzicht niks veranderd !
  Kun je nagaan hoe diep de klauwen van dat linkse tuig ingegrepen hebben in onze samenleving .

  Geliked door 2 people

 8. Bert zegt:

  Het NRC Handelsblad heeft vandaag een knettergek, ronduit fascistisch artikel gepubliceerd waarvan het doel overduidelijk is om gevaccineerden op te zetten tegen ongevaccineerden. De krant heeft “gesproken” met “gevaccineerden.” De conclusie die de nepjournalisten trekken? Gevaccineerden hebben hun buik vol van ongevaccineerden. Want zíj́ zijn schuldig.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/10/nrc-speelt-nederlanders-tegen-elkaar-uit-gevaccineerden-zijn-klaar-met-ongevaccineerden/

  Geliked door 1 persoon

 9. paulzwueste zegt:

  De gemiddelde Nederlander is zo ontzettend dom….
  Daar zijn geen woorden voor.
  ’n Oneindige leegte in plaats van hersenen, niënte, nobody en geen greintje cultuur.
  De geschiedenis blijft zich herhalen doordat er geen enkele geestelijke ontwikkeling bij het plebs
  aanwezig is.
  Vandaar die 37 zetels bij de VVD en sympathie voor sociopaten Rutte en de Jonge.

  Daar zijn we mooi klaar mee…!

  Geliked door 1 persoon

 10. Gijs zegt:

  Heb altijd Jan en Truus Kaas (expats benaming voor een Hollander) voor dom gehouden omdat die zich veel lieten welgevallen. Maar de afgelopen periode moest ik mijn mening bijstellen. Ze zijn nog dommer dan ik al dacht. Arm Nederland met zulk volk.

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Ik moet wel zeggen dat je erg overdrijft ‘Driek’ want als ik naar het percentage Israëliërs kijk dat zich heeft laten injecteren dan spant Israël de kroon. En als 1 bevolkingsgroep iets zou moeten hebben geleerd uit de geschiedenis en niet alleen uit de nazi-tijd, dan zijn het wel de Joden.

  Overzicht
  https://www.statista.com/statistics/1218676/full-covid-19-vaccination-uptake-in-europe/
  Nederland plaats 14

  Israël 90% en men blijft door prikken
  https://ourworldindata.org/grapher/israel-vaccination-by-age?country=~ISR

  Nearly 60% of hospitalized COVID-19 patients in Israel fully vaccinated, data shows
  https://www.beckershospitalreview.com/public-health/nearly-60-of-hospitalized-covid-19-patients-in-israel-fully-vaccinated-study-finds.html

  Dit zou een waarschuwing moeten zijn, maar nee, in Israël staat men ook braaf in de rij voor de derde prik en als de vierde komt ook voor de vierde.

  Geliked door 1 persoon

 12. Julia zegt:

  Mede burgers verraders wil ik de massa meer benoemen. Hoe haal je het in je ziekelijke hersenen om het goed te vinden om medeburgers uit te sluiten. Knettergek en gestoord. De massa hobbelt massaal met elke hysterie mee zonder er ook maar bij na te denken. Maar gelukkig ze komen er allemaal achter hoe ze zijn misleid en flink worden genaaid. Over een paar jaar is het grootste deel van het klootjesvolk failliet en mogen ze nog blij zijn wat voedsel bij elkaar te kunnen schrapen. Medelijden nee de domoren hebben tot op heden niets van de geschiedenis geleerd en dan is het maar goed en een keiharde leerschool dat ze worden geconfronteerd met armoede. Op deze manier kan het uiteindelijk niet langer meer doorgaan.

  Geliked door 2 people

  • oudmarinier zegt:

   Gewoon je ding doen , zolang het mogelijk is..voor de niet gevaccineerden. Ga geen tijd , adem en moeite meer verspillen aan niet-gevaccineerden dmv discussie e.d. Diegenen die nu NOG niet zien , dat ze genaaid worden , zullen tussen NU en 5 jaar , grotendeels zijn overleden of stervende. Ik zou tegen deze mensen willen zeggen …: Geniet …, zolang u het nog kunt . WIJ (de ongevaccineerden ) zijn over maximaal 5 jaar , van jullie gezwets en domheid VERLOST.

   Like

  • Bert zegt:

   Zolang ze er zelf beter van worden maakt het meeste niet zoveel uit wat ze daar voor moeten doen.
   De meeste zitten zo in mekaar.

   Like

 13. droevige mof zegt:

  Een katholieke kerk ergens in de VS. Een van de schapen, het zwarte schaap, draagt geen masker.
  Hij wordt overmeesterd door de gelovigen en naar buiten gesleept. De twee priesters blijven rustig in hun stoelen zitten. Inquisitie 2021.

  https://www.brighteon.com/63a0c4e9-523e-4121-9784-155be0da6ab2

  Geliked door 1 persoon

 14. delamontagne zegt:

  Vind je ’t erg dat ik in lachen uitb……. bij ‘het zien van deze comedie.
  ‘De beschuldigende “vinger” draagt zo-te-zien zelf geen smartlap.
  Wat een klucht.
  zoiets werd in de jaren 50 [ toen ik nog +- geleuvig was/moest zijn ! ] als heiligschennis gezien en ONVOORSTELBAAR geacht.
  Bevestigt nog meer dat ik er goed aan heb gedaan om die
  volks-[geleuvigen]- verlakkerij achter me te laten……….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s