Zware klap voor Joe Biden: Democratische gouverneurskandidaat verliest in Virginia

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Slecht nieuws voor de Amerikaanse president Joe Biden: in Virginia verloor zijn Democratische gouverneurskandidaat Terry McAuliffe de verkiezing. Deze werd gewonnen door de door Donald Trump ondersteunde Republikein Glenn Youngkin. Hij is nu de nieuwe gouverneur van de staat aan de oostkust, die “Sleepy Joe” een jaar geleden met 10% voorsprong op Donald Trump had gewonnen.

Met uitzondering van enkele districten leidde Youngkin volgens “Luxembourg Times” met 50,7% tegen 48,6% voor McAuliffe. De uitslagen lieten een adembenemend verlies voor McAuliffe zien, een voormalige gouverneur en voorzitter van de Democratische Partij, die de hele zomer in de peilingen bovenaan had gestaan. Een zware klap voor de Democraten, want daarmee daalt de kans om bij de in het komende jaar plaatsvinden tussentijdse verkiezingen voor het Congres de controle over de Senaat te behouden. De Democraten in het Congres dreigen tientallen zetels kwijt te raken. Zoals het er nu naar uitziet, zullen zij hun meerderheid kwijtraken.

Al wekenlang neemt de frustratie van de Amerikanen over de chaotische aftocht uit Afghanistan, de stijgende benzineprijzen, de inflatie en de eindeloze interne partijruzies van de regeringspartij in Washington toe. De door Biden groots aangekondigde hervormingen ontpoppen zich steeds meer als datgene wat ze zijn – loze verkiezingsbeloftes.

Tien maanden na de regeringswisseling is het verlies van vertrouwen in de zwakke en dement overkomende 78-jarige Biden en zijn entourage gigantisch. Zelfs de erbij gehaalde prominenten van de Democraten in de personen van vicepresident Kamala Harris tot aan de ex-president Barack Obama toe konden de kiezers in Virginia niet meer overtuigen.

Nadat hij lange tijd in de peilingen op de tweede plaats had gestaan, veranderde dit voor Glenn Youngkin toen zijn Democratische tegenstander McAuliffe in een debat in september zei dat hij niet van mening zou zijn dat “ouders de scholen zouden moeten zeggen wat ze zouden moeten onderwijzen”. De Republikein maakte gebruik van het moment en schakelde aangiftes in, die zich concentreerden op het veto van McAuliffe tegen een wetsontwerp dat ouders de mogelijkheid zou moeten geven hun kinderen het lezen van boeken met duidelijk seksueel materiaal te verbieden. Bovendien ergeren veel ouders zich aan de mondkapjesplicht en de schoolde indoctrinatie bij het thema racisme.

Gedurende de verkiezingscampagne riepen de Republikeinen de kiezers ertoe op de verkiezing in Virginia ervoor te gebruiken om president Biden af te straffen. De gouverneursverkiezing in Virginia wordt vaak als referendum over het eerste jaar van een president beschouwd, omdat ze een van de belangrijkste functies is die in het jaar na de presidentsverkiezingen te winnen is.

Na zijn verkiezingssucces verklaarde de 54-jarige nieuweling en zakenman Glenn Youngkin van plan te zijn de belastingen te verlagen en in onderwijs en strafvervolging te investeren.

Virginia had bij de laatste vier presidentsverkiezingen, de laatste zes verkiezingen voor de Senaat en de laatste 5 gouverneursverkiezingen altijd op de Democraten gestemd. De 10% voorsprong van Biden in Virginia was de beste voor een Democratische presidentskandidaat sinds 1944.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Zware klap voor Joe Biden: Democratische gouverneurskandidaat verliest in Virginia

  1. Bert zegt:

    Hij weet niet eens waar dat ligt met ze demente kop.
    Je kan ‘m net zo goed wijs maken dat virginia een vrucht is die je kan eten.

    Geliked door 4 people

  2. Peter. zegt:

    De opmars zal doorgaan tot de dag dat alle criminelen politieke misdadigers met hun aanhang de misdadige media in het gevang zitten .

    Geliked door 2 people

  3. Jan zegt:

    Tsja, hoe zou dat ineens komen nadat er 80 miljoen+ op Biden hebben gestemd

    1. Snel stijgende inflatie
    2. Stijgende energieprijzen
    3. Verplichte inenting
    4. Nieuwe en hogere belastingen, het spaargeld verdwijnt als sneeuw voor de zon
    5. Het negeren van honderden Amerikanen in Afghanistan die nu gegijzeld worden

    Inderdaad, het is een raadsel waarom het slecht gaat met de Democratische (kuch) kandidaten.

    Geliked door 2 people

  4. Ronald B zegt:

    Donald Trump had in Virginia destijds gewonnen!!! Dit is de revanche op het stelen van de overwinning!!! Geweldig nieuws!!!

    Geliked door 1 persoon

  5. Jan zegt:

    Kreeg 80 miljoen stemmen

    Geliked door 1 persoon

  6. BigLJohn zegt:

    Het maakt totaal niet uit wie in welke staat wint. Komen er weer (gestolen) verkiezingen dan trekt de Democratische partij toch weer aan het langste eind. Hetzelfde als bij ons Rutte. Niemand moet die pokkenvent, maar telkens – wint – de VVD met straatlengtes iedere landelijke verkiezing. Dus laten we ons niet blij maken met dat goede nieuws uit Virginia.

    Like

  7. Jan zegt:

    Melisssa Perry-Harris zei ook in het verleden iets wat overeenkomt met Terry McAuliffe’s “I don’t think parents should be telling schools what they should teach.”
    Perry Harris zei het volgende:
    “Kinderen zijn niet van de ouders maar van de gemeenschap”, ofwel van iedereen en daarom hebben ouders zich niet te bemoeien met de ‘opvoeding’ die wij (communisten) hen geven ook al is dat iets wat niet strookt met de visie van de ouders.

    Barack Obama zelf sprak ronduit demagogische taal over de kwestie afgelopen zaterdag tijdens een McAuliffe-bijeenkomst. Voor hem is de verontwaardiging van een radeloze vader over de vermeende verkrachting en sodomisering van zijn dochter in de achtste klas gewoon ‘nep-verontwaardiging’. Ouders die protesteren tegen racistische leringen, pornografie en pedofilie zijn slechts acteurs in ‘nep, verzonnen cultuuroorlogen’.


    https://thefederalist.com/2021/10/26/obama-says-parent-concerns-about-school-rapes-porn-and-learning-loss-are-fake-outrage/

    Like

  8. Bas zegt:

    Fraude?
    Stemmen op een republikein lukt niet….op een democraat wél!

    Like

  9. Bas zegt:

    De democraten proberen weer opnieuw de verkiezing te stelen…
    Zeker weer koffers met valse stembiljetten onder een tafel verstopt?

    Christina Bobb
    NJ counties that were 100% reported as a Ciatterrelli (R)win are now saying they found more ballots and reporting a win for Murphy (D). Dems are stealing the election and the RNC is doing nothing.

    NJ-provincies die 100% werden gerapporteerd als een Ciatterrelli (R)-overwinning, zeggen nu dat ze meer stembiljetten hebben gevonden en melden een overwinning voor Murphy (D). De Democraten stelen de verkiezingen en de RNC doet niets.

    Like

  10. Bas zegt:

    Maar de stemfraude door democraten gaat gewoon doorrrr…

    https://twitter.com/i/status/1455876141571526656

    Like

  11. Wim zegt:

    In het diepblauwe Seattle werd een Republikeinse vrouw genaamd Ann Davison verkozen tot stadsadvocaat. Het landschap in de VS verandert voor onze ogen. Democraten zijn radeloos en serveren nu al openlijk Biden af voor de verkiezingen in 2024.
    Je vraagt je eens te meer af hoe deze man kon ‘winnen’. Hoewel, hoe dat ging daar is inmiddels genoeg over boven tafel gekomen. Maar daar horen we dan weer niets over…

    Geliked door 1 persoon

  12. de barbaar zegt:

    Deze demente en drugsgebruiker is niet anders als onze ministers,staatssecretarissen, ambtenaren,bank en zakenwereld…het zijn allen demente junken.
    Snuifen en spuiten, slikken en zuipen zich in het rond en BEPALEN de nederlandse schijn-democratie.
    Schaapjes staan nu weer in de rij voor de boostereindspuit, samen met de hernieuwde (gif)griepspuit(!) en als toetje een zogenaamde pneumokokken(gif)spuit. 3 voor de prijs van …DE ZEKERE DOOD

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie