NOS maakt makkelijker journaal voor mensen met taalproblemen

HILVERSUM (ANP) – Het NOS Journaal is begonnen met een journaal in makkelijke taal. De uitzendingen, die eens per week te zien zijn, moeten mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal helpen om het nieuws beter te begrijpen.

Het programma heet Het NOS Nieuws van de Week en is online te volgen. Elke aflevering duurt tien minuten en behandelt drie onderwerpen. De test is 1 november van start gegaan.

De afgelopen anderhalf jaar is de omroep bezig geweest met een onderzoek naar verschillende groepen Nederlanders en hoe zij nieuws begrijpen. Daarbij werd voornamelijk gekeken naar mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Bron:
msn.com/nl
(h/t A.H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op NOS maakt makkelijker journaal voor mensen met taalproblemen

  1. Bert zegt:

    Zolang ze het journaal niet uitzenden in het Turks, Marokkaans of welke taal dan ook, kijkt er helemaal naar.
    En het moet met een schotel te ontvangen zijn.

    Like

  2. Peter. zegt:

    Propaganda voor de simpelen van Geest.

    Geliked door 4 people

    • Taaljuf zegt:

      Ik geloof dat jij dat ook bent. Mensen die moeite hebben met de taal hoeven zeker niet simpel van geest te zijn. Integendeel. Kun jij het journaal in het Frans of Spaans volgen?

      Like

  3. Plebejer zegt:

    In makkelijke taal, Orwell’s nieuwspraak?

    Geliked door 3 people

  4. Blaffertje zegt:

    Duidelijk.

    Weer een knieval voor onze cultuurverrijkers.
    Dat domme volk kan ook naar het Jeugdjournaal kijken, of is dat ook te moeilijk voor ze ?

    Like

  5. Joepiedepoepie zegt:

    Te bedenken of het nog op enige wAArheid berust, tenslotte “de leugen regeert”?

    Like

  6. LUCIA zegt:

    Het aap-noot-mies journaal ….moet ik eens naar kijken, dat wordt lachen.
    Vroeger werd de nadruk gelegd op mensen om zichzelf te verbeteren, zich aan een hoger plan op te trekken en nu wordt de nadruk steeds meer gelegd op afdaling naar de devolutie onder afdeling !!!

    Like

  7. Bob zegt:

    Ditis om de intergratie te helpen verzuipen.

    Like

  8. Dick zegt:

    Dat gebeurt toch al lang,

    Like

  9. koddebeier zegt:

    Het zogenaamde Peppie en Kokkie journaal voor dummies.

    Like

  10. karton zegt:

    Mensen met taalproblemen, veelal buitenlandse “vluchtelingen”, kijken toch alleen naar plaatjes ? Plaatjes van ezels, schapen en kamelen hebben hun voorkeur.

    Like

  11. ronjaspers zegt:

    Rot op met jullie leugen/fake nieuws,de MSM staat al decennia lang onder controle van de werkelijke heersers van deze wereld.

    Like

  12. Wappieman zegt:

    Radio goegoe , radio gaga , radio blabla .

    Like

  13. Bert zegt:

    Immigratie werkt negatief door op alle onderdelen van onze samenleving die we thans zo belangrijk vinden: huisvesting, zorg, klimaat, bescherming bevolking en onderwijs. Er is woningnood. Hoe kan het anders in een overbevolkt land als Nederland en je laat jaarlijks 110.000 immigranten binnen, die je nota bene met voorrang een woning verstrekt krijgen ten koste van de eigen belastingbetalende burgers. Dat is discriminatie van de bovenste plank. Dezelfde twintigers en dertigers die demonstreren voor meer immigranten, demonstreren tegen de woningnood, mede veroorzaakt door immigranten. Begrijpen zij dat, of liever: willen zijn dat begrijpen? Ze worden vernacheld door immigranten, maar ze willen daar meer van. Hoe hilarisch is dit masochisme. Idem speelt in onderwijs en zorg. Immigranten hebben bovengemiddeld huisvesting, onderwijs en zorg nodig. Is het dan vreemd dat het daar niet goed gaat. Onderwijs, ‘de vraag is echt, wanneer ontploft het onderwijs’. Te weinig leraren. In het onderwijs is het dweilen met de kraan open is. Leraren krijgen een toevloed van leerlingen uit niet westerse landen, getraumatiseerd en opgegroeid in een geheel ander moreel systeem en wier ouders dingen zeggen die haaks staan op de leraar. Is het lerarentekort dan vreemd? In de zorg speelt een vergelijkbare kwestie als in het onderwijs. Men wenst meer salaris, maar het draait vooral om stress. Het komt neer op teveel zorgtaken, te veel mensen die zorg vereisen en te weinig handen die dit kunnen doen. Het beleid van drie kabinetten Rutte is desastreus geweest en het vierde kabinet Rutte zal dat ongetwijfeld ook zijn. Hoe is het mogelijk dat Nederlanders desondanks weer voor hem gaan? Dat komt omdat we in een Beeld maatschappij leven. De beelden die tot ons komen via de tv. In dat beeld presteert Rutte het beste, het grijzen, het lachen. Nederlanders willen geen verbeten politicus. Nederlanders willen dus Mark Rutte. Tragisch voor ons land.
    https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/11/column-frits-bosch-immigratie-een-ramp-voor-huisvesting-onderwijs-zorg-en-bescherming-bevolking/

    Like

  14. Ravian zegt:

    De zomer is voorbij.
    Dus als je onze taal niet begrijpt dan wordt het tijd om je vakantie te beëindigen en huiswaarts te keren…
    En bij de NOS moeten ze de Dikke van Dale er eens bijnemen, en de betekenis van “integreren” eens opzoeken.
    Die schijnen onze taal ook niet helemaal te begrijpen.

    Like

  15. top of flop zegt:

    Voor mensen, die stotteren komt er een stotterend journaal, gepresenteerd door Wennemars?

    Like

  16. Frits zegt:

    Wordt waarschijnlijk het minst bekeken programma ooit

    Like

Plaats een reactie