Duitsland: corona-vaccinatieplicht in de Bondsdag mislukt

(Vertaling: E.J. Bron)

In de Duitse Bondsdag zijn vandaag alle voorstellen betreffende de corona-vaccinatieplicht mislukt. De invoering van een algemene corona-vaccinatieplicht evenals het voorstel van de fractie van de CDU/CSU voor een wet aangaande vaccinatie uit voorzorg kregen bij de stemming in de Duitse Bondsdag niet de vereiste meerderheid.

In Duitsland zal er eerst geen algemene vaccinatieplicht komen. Een wetsinitiatief voor een vaccinatieplicht vanaf 60 jaar, dat door veel leden van de Duitse regeringscoalitie werd ondersteund, kreeg vandaag in de Bondsdag geen meerderheid. Slechts 296 parlementariërs stemden voor, 378 tegen, en negen stemden blanco.

Ook het voorstel van de fractie van de CDU/CSU voor een wet aangaande vaccinatie uit voorzorg werd met een duidelijke meerderheid afgewezen. In de bondsdag stemden 172 parlementariërs voor het voorstel en 497 tegen. Negen parlementariërs stemden blanco.

Een voorstel van de vicefractievoorzitter van de FDP, Wolfgang Kubicki, en andere parlementariërs, die een vaccinatieplicht expliciet afwees, kreeg slechts 85 stemmen, 590 stemden tegen, twaalf stemden blanco.

Eveneens tegen de vaccinatieplicht gericht voorstel van de AfD-fractie kreeg ook geen meerderheid: hier stemden 79 parlementariërs voor en 607 tegen; er waren geen blanco stemmen. De AfD wilde niet alleen een algemene vaccinatieplicht verhinderen, maar ook de al geldende plicht voor medewerkers in medische en verzorgende instellingen weer af te schaffen.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Duitsland: corona-vaccinatieplicht in de Bondsdag mislukt

  1. Tla in het geval van het wetsvoorstel van de AFD zal het er eerder om gaan om tegen te stemmen omdat het nou eenmaal een AFD voorstel was.
    Maar dit is al even bekend.

    Like

  2. Jan Jansen zegt:

    wat-doet-een-amerikaanse-generaal-bij-het-azov-bataljon.
    Speciale Russische troepen arresteren de Amerikaanse luitenant-generaal Roger L. Cloutier in Oekraïne, waar hij volgens berichten het Azov-bataljon in Marioepol assisteerde.

    was dit nep nieuws of een grap van deze gene. vertel heer bron want het artikel is verdwenen van u blog vermeld dit even anders slaan we geen flater op andere media.

    Like

  3. droevige mof zegt:

    Corona en Oekraïne zijn elkaar beconcurrerende narratieven, die beide niet tegelijkertijd kunnen worden volgehouden. Daarom hebben parlementsleden er geen probleem mee om gisteren voor verplichte vaccinatie te zijn en vandaag tegen. Nu gaat het in Duitsland nog maar om één ding: Poetin, Rusland en de arme Oekraïners. Iedereen die ook maar een millimeter afwijkt is een onmens.

    Geliked door 1 persoon

  4. Niek zegt:

    gelukkig want het zijn net psychopaten, maar denk even mee met de voor stemmers? wat is hun belang daarbij? De wereld veiliger maken? Daar zijn zij absoluut niet toe in staat en bij ons ook al niet. En dat is precies de bedoeling. Het gaat allen nog maar over de belangen van multinationals. Er zijn een paar zogenaamde parasitaire zetbazen aan het roer en hebben met elkaar een blubber gooi oorlog begonnen waar de gewone burger altijd slachtoffer van is, als je terug kijkt in de geschiedenis denk je soms, daar gaan we weer…..

    Like

  5. LUCIA zegt:

    Mooi dat dit in Duitsland gebeurd is…. ook in andere europese landen, Slovenie en Spanje dus hopelijk volgt Nederland de duitse trend in dit geval, want “geplukte kip-man”, wil graag prikken.

    Like

Plaats een reactie