Lavrov: de NAVO en de EU hebben geaccepteerd dat “hun huisbaas in Washington zit”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov (foto), heeft in een interview het vaak in de westelijke media rondgestrooide einde van de Russische militaire operatie in de Oekraïne op 9 mei becommentarieerd. Bovendien sprak hij over de opleiding van “neonazistische onderafdelingen” door westelijke landen.

Moskou zou voor zijn militaire operatie in de Oekraïne geen kunstmatig tijdstip vaststellen om deze tot de verjaardag van de overwinning op nazi-Duitsland op 9 mei te beëindigen, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken in een interview met de Italiaanse tv-zender “Mediaset”. Lavrov verklaarde:

Onze troepen zullen hun handelingen niet kunstmatig vastknopen aan een bepaalde datum, ook niet aan de dag van de overwinning.”

“We zullen de 9e mei plechtig vieren, zoals we dat altijd doen”, voegde de Russische minister van Buitenlandse Zaken er aan toe. Volgens hem hangt het tempo van de Russische militaire operatie in de Oekraïne in de eerste plaats “van de noodzakelijkheid af om de risico´s voor de burgerbevolking en voor de Russische troepen tot een minimum te beperken.”

In het interview met de Italiaanse tv-zender, dat ook door het Russische persbureau TASS werd verbreid, wees Lavrov er bovendien op dat de militaire operatie er vooral op gericht zou zijn de veiligheid van de burgerbevolking te waarborgen en te garanderen dat er vanuit de Oekraïne geen bedreiging voor de burgers en Rusland zou uitgaan, “die verband houdt met aanvalswapens en de verbreiding van nationaalsocialistisch gedachtegoed, dat het Westen probeert te bagatelliseren.”

Lavrov noemde de VS en Canada als die westelijke landen die voor de opleiding van “neonazistische onderafdelingen” verantwoordelijk zouden zijn, die hun weg gevonden hadden in de gelederen van het Oekraïense leger. Op dit moment zouden er publicaties bestaan “die bevestigen dat Amerikanen en vooral Canadezen er een vooraanstaande rol bij gespeeld zouden hebben om ultra-radicale, openlijk neonazistische onderafdelingen voor de Oekraïne voor te bereiden.”

Lavrov voerde in het interview bovendien aan dat volgens hem de NAVO evenals de EU zich erbij neergelegd zouden hebben dat Washington het voor het zeggen zou hebben. Hij zou er van overtuigd zijn dat alle landen van mening zouden zijn dat men uitsluitend naar de VS zou moeten luisteren. Lavrov vulde aan:

En zowel de NAVO als de Europese Unie hebben zich erbij neergelegd dat hun ´huisbaas´ in Washington zit.”

“En in Washington hebben ze besloten dat de wereld nu monopolair moet zijn, daar hebben ze het constant over”, voegde Lavrov er aan toe.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Lavrov: de NAVO en de EU hebben geaccepteerd dat “hun huisbaas in Washington zit”

  1. Hovawart zegt:

    De Europese welvaartsstaat staat sedert de Tweede Wereldoorlog al op Amerikaanse erfpacht……..

    Geliked door 3 people

  2. Harry zegt:

    Sommige van die Russen kunnen dingen toch wel glaszuiver benoemen !
    En met weinig woorden .
    Knap hoor !

    Geliked door 2 people

  3. koosv8 zegt:

    Hij snapt het wel. Is weinig aan toe te voegen. Ik zelf kan alleen niet begrijpen hoe het mogelijk is dat de massa de zo blijft geloven in zake de NAZI’S in Oekraine, idioot Biden en zijn gevolg. SCHWAB EN ZIJN JUGEND, DE PRIK, EN WHO BAAS GATES, SOROS, met zijn NGO’s, en ga zo maar door, rijk geworden door de mensheid, en nu de grootste vijand van de mensheid, onteigenen en tegen de muur. Het zijn NAZI’S, en ze beschermen daarom hun moordenaars in Oekraïne, maar Rusland is anti nazi, en terecht!!!!

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    Zo vaak als Rutte liegt, zo vaak spreekt Lavrov de waarheid, altijd dus.
    Dat hebben ze van hun baasjes…

    Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    Hovawart zegt:
    2 mei 2022 om 11:31

    YIPPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 100 % DE WAARHEID

    Like

Plaats een reactie