Kissinger op het WEF in Davos: Oekraïne moet gebieden aan Rusland afstaan om de vrede te winnen

(Vertaling: E.J. Bron)

Op het “World Economic Forum” in Davos heeft Henry Kissinger (foto) voorgesteld dat de Oekraïne met Rusland gaat onderhandelen en gebieden aan Rusland afstaat, om als tegenprestatie de vrede te winnen en escalaties te verhinderen.

De inmiddels 98-jarige Henry Kissinger heeft het Westen ervoor gewaarschuwd Rusland te vernederen en militair te willen overwinnen. Dat zou alleen maar een erge escalatie tot gevolg hebben. In plaats daarvan zou de Oekraïne met Rusland moeten gaan onderhandelen en gebieden in het oosten aan Rusland afstaan (zie bericht “Daily Mail”). Zodoende strijkt Kissinger in Davos tegen de haren in, maar hij beschouwt een toegeven omwille van de vrede als zinvol.

Hij spreekt zodoende de ideeën van Zelensky tegen, die als een van de eerste sprekers het World Economic Forum in Davos mocht verwelkomen. Zelensky verklaarde dat het Westen Ruslands optreden niet zou mogen dulden. Kissinger beschouwt deze argumentatie als te gevaarlijk.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op Kissinger op het WEF in Davos: Oekraïne moet gebieden aan Rusland afstaan om de vrede te winnen

 1. droevige mof zegt:

  Patriottisch Amerikaans journalist Dr Steven Turley over hetzelfde onderwerp met interessante inzichten in geopolitiek en oorlogsvoering. Zeer aan te bevelen. (De reclame eindigt op 1:47)

  Like

 2. Niek zegt:

  Nou dat is de eerste verstandige reactie die ik hoor ipv oorlogshitserij. Wellicht een opvoedkundig probleem en het zal je verbazen waarom. Tegenwoordig op school mag je niets meer dus ook niet vechten maar ook dit heeft een opvoedkundige bedoeling die je lessen leert die later als je groot bent goed van pas komen en ook van groot inzicht zijn omdat men dat zelf heeft ervaren.

  Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  kissinger heeft gelijk. Oud spreekwoord “Wie zijn vijand niet kan over winnen moet hem tot vriend maken”. Oorlog tussen de grootmachten kent geen winnaars, alleen verliezers.

  Like

 4. Belozersky zegt:

  De ervaren en stokoude Kissinger ziet, dat het Westen via oorlog Oekraine in zijn invloedssfeer wil trekken en wijst dat af. Hij heeft zijn lesje geleerd in Vietnam(1955-1975). Maar de westerse oorloghitsers schijnen daar geen boodschap aan te hebben. Ieder land moet lid van de NAVO kunnen worden(Stoltenberg). Daar gaat het mis. Heb je geen oog voor het machtsevenwicht in Europa(Kissinger). Henry is realist en bekijkt het door andere ogen.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @ Belozersky; “Henry”is een fucking lelijke( binnen en buitenkant) volgevreten akelige zionist van het ergste soort, met hele markante “anti-goyem uitspraken”… leeft helaas nog steeds, dit soort mensen hebben kakkerlakkengenen of als je Icke moet geloven zijn het stiekem reptillians…. in ieder geval zijn het geen mensen en als ze af en toe iiets zeggen wat humaan en zinnig lijkt dan ligt daar, met een 99% zekerheid, een inhumaan en onzinnig plan onder

   Geliked door 2 people

 5. Dolf van de Klundert zegt:

  Ik vermoed dat er in de staalfabriek een aantal belastende arrestaties zijn gemaakt. Als deze smerige hond (al sinds hij in het team Hellstorm zat 1944/1945) vrede predikt dan is er iets anders aan de hand.

  Geliked door 1 persoon

 6. Blaffertje zegt:

  Ik sta hier achter.

  Ik vind het mooi dat Kissinger die oorlogshitser Zelensky en het WEF tegen de haren in strijkt, maar vrees dat hij een roepende in de woestijn is.

  Als het WEF en oorlog wil dan begint het WEF een oorlog of wij dat nu leuk vinden of niet.

  Bij aanvang van de bijeenkomst had Swaab iets gezegd als “Hier zit de echte wereldmacht”.
  Dat waar het eerst nog een beetje in nevelen gehuld was, komt hij er nu openlijk vooruit.

  Like

 7. R Thomasson zegt:

  Het is aan te nemen dat zo’n fenomeen is nooit eerder in de wereldgeschiedenis voorgekomen. Een man die overmorgen 99 JAAR WORDT! (27 mei 1923) Kan beter, helderder en logischer denken dan de hele valse roedel wolven en hyena’s die zich in Davos heeft verzameld. Hoe komt dat? Misschien omdat Henry Kissinger was nooit een klant van Pablo Escobar, of Juaquin Guzman van de Sinaloa Kartel. Jack Daniels en Johnny Walker waren niet zijn beste vrienden. De hyena’s en wolven zijn nu bezig in Davos, gestalte te geven aan een “nieuwe” monsterachtige agenda tegen het mensheid. Echter, zij ontbreken zijn logica en zijn denkvermogen. Zij werken met Hollywood en Netflix scenario’s. Met sequels. Als een scenario/agenda wereldwijd, twee jaar lang
  prima heeft gewerkt, en werd een daverend succes, komt een vervolg zoals; RAMBO, ROCKEY en Mission Impossibel films. De CORONA-scenario, was zeker een wereldsucces en een kassakraker voor Pfizer, Moderna, Bill Gates, Anthony Fauci de WEF en de bloeddorstige terrorist van de WHO. Ook de Nederlandse RIVM, OMT en de shit van VWS konden een graantje meepikken. Dus, “CORONA II, THE RETURN”, zal zeker in de herfstprogramma staan. In de tussentijd kunnen wij genieten van de zomerse horrorscenario genaamd “APENTYFUS”.

  Like

 8. Bas zegt:

  Like

 9. Hoovawart zegt:

  De EU kan het zelfs niet eens worden over de Brexit, een vriendschappelijke herverdeling,……het is verdulleme nog steeds een vechtscheiding,…..en daar verwacht men een vredesakkoord met Poetin mee te kunnen sluiten?,…….rancuneuze Linksche Looney Brigade.

  Like

 10. Andre zegt:

  Engnek!! Vroeguh zat ie graag bij Bilderberg en zn pupil Schwab (en Eric Schmidt) maakt er ook maar een zooitje van. Waar Hans van Baalen aan het oorlog hitsen was zat Kissinger ook. Hij is over zn tijd, zelfs de duivel wil m niet hebben. Kissinger was weer de pupil van David Rockefeller.

  Geliked door 3 people

 11. Horatius zegt:

  Henry Kissinger is altijd een voorstander geweest van het bedrijven van de z.g. realpolitik (politiek van het reëel mogelijke en niet van overtuigingen en schimmige idealen) en dit realistische beleid heeft tijdens de Koude Oorlog een nucleaire wereldramp doen voorkomen.

  Zelensky voert echter een andere rampzalige politiek: namelijk het hardnekkig nastreven van totaal onhaalbare doelen zoals het terugveroveren van de Krim en de Donbas-regio en wil bovendien de NAVO stap voor stap betrekken bij de oorlog in Oekraïne met alle risico’s op een verdere escalatie.

  De gebieden afstaan aan Rusland waar overwegend Russen wonen zou zeer verstandig zijn, geen burgeroorlog meer en dus zorgen voor rust en stabiliteit en een homogeen Oekraïne.

  Helaas vindt Zelensky een gewillig oor in Washington en Brussel met zijn oorlogsretoriek en het ”World Economic Forum” in Davos moeten we maar zien als een verlengstuk van de Bilderberg-groep: grootindustriëlen, grootbankiers en zeker in deze tijd de wapenindustrie.

  Rusland en zeker Vladimir Putin wil niet vernederd worden door het Westen via een omsingelingsstrategie door landen als Finland en Zweden lid te laten worden van de NAVO en behandeld worden als een volk van ongeletterde boeren die alleen maar goedkoop gas en olie mogen leveren en verder hun bek moeten houden.

  Intussen gaan de wapenleveranties aan Oekraïne gewoon door met als gevolg een langdurige oorlog, tienduizenden doden, vluchtelingenstromen, vernietigde infrastructuur, talloze verwoeste steden en dorpen, verdere zinloze sancties en een wereldwijd voedseltekort.

  Het lidmaatschap van Oekraïne voor de EU staat hoog op de agenda van Brussel (ondanks de sterk aanwezige corruptie!) en voor de wederopbouw staan we ook garant. Kost een hoop geld maar de geldpersen van de ECB kunnen weer overuren gaan draaien om die charitas te kunnen financieren.

  Kortom: Kissinger kan praten als Brugman maar zal ongetwijfeld worden weggezet als een merkwaardig sujet uit een ver verleden die niet helemaal serieus moet worden genomen.

  Maar de toekomst zal uitwijzen dat hij de spijker op zijn kop heeft geslagen met zijn waarschuwingen voor een verdere escalatie bij een ongewijzigde politiek die zou kunnen leiden tot een nucleaire oorlog met alleen maar verliezers.

  Like

 12. VarAway zegt:

  Wijze Woorden van een Oude Staatsman👍
  Plus dat Oekraïne geen NAVO lid kan worden. Noch in de EU zou mogen toetreden.
  Probleem opgelost.
  En Zelensky & Co?
  Die criminelen zijn allen millionair geworden van uw belasting centjes….
  En wat krijgen de nabestaanden van de slachtoffers?
  Het nakijken!
  Oorlogstribunaal zou welkom zijn….

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Aan toetreding tot de NAVO gelden voorwaarden, één daarvan is dat het land niet in een oorlog verwikkeld mag zijn, ze zijn al acht jaar in oorlog, sommigen noemen het een burgeroorlog maar deze kon alleen zolang doorgaan door de bemoeienis van Rusland.
   Voor toetreding tot de EU gelden nóg strengere regels voornamelijk op economisch gebied waar Oekraïne bij lange na niet aan kan voldoen.
   Wat betreft “Zelensky & Co”, álle voormalige Oostbloklanden hebben te maken met vergaande corruptie, Rusland staat zelfs nog een flink aantal treden hoger op de ladder dan Oekraïne, één van de verkiezingsbeloften van Zelensky was nou juist om dat terug te dringen, dat lukte weliswaar nog maar mondjesmaat maar corruptie laat zich slechts moeizaam beteugelen en hij was pas twee jaar in functie.
   Wat overblijft is Rusland dat zich mengt in de binnenlandse problematiek van een buurland en nu zelfs een openlijke oorlog.
   Het dwepen met Rusland en Poetin is werkelijk onbegrijpelijk en het steken van de loftrompet volslagen ridicuul, de Russische bevolking (zeker ten oosten van Moskou) is armlastig en de opbrengst van de vele rijkdom aan bodemschatten vloeit slechts naar enkelingen.
   Een oorlogstribunaal? Tegen wie dan, bewezen is dat de Russen flink huishouden in veroverde gebieden inclusief moorden, verkrachtingen en gedwongen deportaties?!?
   En dat moeten we dan allemaal accepteren omdat Rusland dreigt met kernwapens?
   En dan ?
   Wachten op de volgende stap van Poetin, welk land zal dan het volgende zijn ?

   Like

   • bobzelf zegt:

    Tijl Uylenspiegel zegt:
    27 mei 2022 om 12:54

    ALDUS ONZE HERSENDODE NSB er. en azov nazzi ss fan

    INEENS WEET HIJ HET . PUTIN DID IT . MIJN GOD WAT ERRUG

    maar BERTUS WEIGERT HEM ERAF TE PLEUREN . !!

    DANK JE WEL ..

    OOM BOBZELLUF

    Like

   • bobzelf zegt:

    Tijl Uylenspiegel zegt:
    27 mei 2022 om 12:54

    VOLGENS DE WETENSCHAP VAN ONZE HUIS …..

    Wachten op de volgende stap van Poetin, welk land zal dan het volgende zijn ?

    WIJ HIER BIJ BERT. GOKKEN OP MADURODAM

    WEER 8 JAAR ZITTEN SLAPEN ??

    IS ER EEN MOGELIJKHEID JE IN TE LATEN SLAPEN ??

    WAT EEN HEERLIJKE GEACHTE

    HOE IS HET MET JE VADER ??

    DOET DIE GSTREKTE ARM HET NOG ??

    Like

 13. Nou zo denken de groene communisten dus over de sancties tegen Rusland.
  Zelfs als er doden vallen door honger willen ze de sancties niet opgeven.
  Het lijkt erop dat ze Duitsland naar een Stalinistisch regiem willen voeren.

  https://vk.com/video-134310637_456253978

  Geliked door 1 persoon

 14. Schimanski zegt:

  Och daar hebben we Henry Kissinger nogeens! Een stem van het gezonde verstand uit het verleden….. In een tijd dat ook niet alles pais en vree en koek en ei was, een tijd van veel strubbelingen, óók oorlogen, conflicten, oliecrisissen en….. virussen, précies hetzelfde als nu, er is níets veranderd. Behalve dan hoe onze ‘leiders’ en politici daarop reageren. Toen met in het Westen toch wel grote mensen-pogingen om zaken niet te laten escaleren en ontsporen, met maatregelen die het gezonde verstand ingaf en ook soms het besef dat bepaalde dingen moeilijk op te lossen zijn en dat men ermee om moest leren gaan. Kissinger waar ook vanalles op aan te merken was, die adviseur van Nixon was (die ook niet kosher was) en die de oorlog met miljoenen doden in Vietnam beëindigde en de architect van toenadering tot China, om conflicten niet op te laten lopen…..

  Nu het kinderlijk-naief drammerig gedrag van ‘leiders’ en adviseurs, het éigen gelijk is ‘waar’, andere meningen zijn gevaarlijk en ‘extreem’, het ‘moet’ zoals men het in het eigen domme hoofd heeft gehaald: Rusland moet onschadelijk worden gemaakt, het land dat de hélft van álle kernwapens op de wereld heeft…….. De altijd al op en neer gaande temperatuur op aarde moet omlaag gezet worden, alsof het een thermostaat is waaraan men maar hoeft te draaien, kinderlijk-naief in z’n gedachtegang, het zijn niet voor niets vooral kinderen die daarvoor demonstreren en spijbelen van school. Maar Kissinger zal binnenkort in de media wel weer als dement of zo afgeschilderd worden.

  Like

 15. Xander zegt:

  Ok… de USA is aan het voorsorteren.

  Like

 16. Ravian zegt:

  Yeah, Oekraïne moet gewoon de gebieden die de voormalig Sovjet Unie illegaal aan hun grondgebied heeft toegevoegd aan de rechtmatige eigenaren terug geven.
  En dat gaat dan niet enkel om voormalige Russische gebieden, aan de westgrens van Oekraïne vallen er namelijk ook nog wat van dit soort zaken te herstellen.
  En datzelfde geld voor veel meer voormalige staten van de Sovjet Unie, en ook voor een hele hoop landen buiten die Sovjet Unie overigens.
  Zodra landsgrenzen niet overeenkomen met etnische grenzen zit je met een smeulende lont aan het kruitvat.
  Dan is het wachten tot de een of andere extreem nationalistische club aan de macht komt, of zoals in Oekraïne door buitenlandse mogendheden illegaal aan de macht geholpen wordt, en dan zijn vervolgens de rapen gaar.

  Geliked door 3 people

 17. Léon van Duren zegt:

  https://www.frontnieuws.com/duitse-minister-opheffing-sancties-tegen-rusland-ondenkbaar-ook-al-sterft-een-deel-van-onze-bevolking-de-hongerdood/

  De nietsontziende schaamteloze WEF geïnstitutionaliseerde pharma maffia vaccinazi’s moeten preventief gedetineerd worden om ergere omstandigheden op aarde te voorkomen!!!

  Een onafhankelijk Neurenberg 2.0 is nodig om de voorgenoemde gewetenloze psychopaten te kunnen berechten!! Herinvoering van de doodstraf voor deze satanische WEF sekte zou een optie kunnen zijn !!

  Geliked door 1 persoon

 18. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat is de zin van het luisteren naar een 98 jarige (die overigens over twee dagen 99 wordt) en zouden zijn toehoorders zich nou werkelijk niet realiseren dat het afstaan van gebied aan een aanvaller weinig zin heeft, dan kun je erop wachten dat ze eerst hun boeltje weer op orde maken en daarna opnieuw aanvallen, een “vrede” daarop gebaseerd is alleen maar uitstel van executie.

  Geliked door 1 persoon

 19. bobzelf zegt:

  VRIENDEN EN VRIENDINNEN EN ALLE MEELEZERS HIER BIJ KANJER BERTUS BRON ..
  U WEET DAT U 8 JAAR LANG VOORGELOGEN BENT .
  IN ALLE DAGBLADEN… IN NIET 1 …… IS WAARHEID VERSCHENEN SINDS 2014
  MET OOM BOB EN ZIJN MOOIE MEISSIE OP DE MAIDAN …

  EN NU GA IK U DE WAARHEID LATEN ZIEN , EN HOE DE STRIJD IN UKRAINE ERVOOR STAAT

  MET ENKEL WAARHEDEN ..OP 25 EI 2022..

  INCL EEN FIJN STUK OVER UW GELIEFDE KERKVORST ZELENSKI DIE ZO LEKKER LACHEND MET ZIJN LUL OP EEN PIANO KON SLAAN .

  DUS UKRAINE WAS AL NIETS, EN ER ZAL OOK NIETS VAN OVER BLIJVEN

  OOM BOB VERTELDE DUS AL

  VAN WAT ER NOG WAS … NIETS DUS

  DUS NU IS TOT DE LAATSTE STEENKOOL IN DE HANDEN IS VAN MIJN OOM

  DE REST LEEST U HIERONDER .

  THE TRUTH THE WHOLE TRUTH SO THANKS TO THE GREAT MANITOU

  DUS KOM OP , LEES U EVEN BIJ , GEEFT EENRUSTIG GEVOEL
  DUS
  DE KANO MET EEN BAKKIE PLEUR. WHAHAHAHHA

  VEEL LEES PLEZIER OOM VLADIBOB

  Drie maanden na de start van Ruslands Operatie Z in Oekraïne, breidt de strijd van het Westen (12 procent) tegen The Rest (88 procent) zich steeds verder uit.
  Toch blijft het verhaal – vreemd genoeg – hetzelfde.

  Maandag stelde Klaus Schwab, uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum, vanuit Davos de Oekraïense komiek en president Volodymyr Zelensky voor tijdens de laatste etappe van zijn wapenaanvraag-tour, met een gloeiend eerbetoon.
  De heer Schwab benadrukte dat een acteur die zich voordoet als een president die neonazi’s verdedigt, wordt gesteund door “heel Europa en de internationale orde”.

  Hij bedoelt natuurlijk iedereen behalve de 88 procent van de planeet die de rechtsstaat onderschrijft – in plaats van de nepconstructie die het westen een ‘op regels gebaseerde internationale orde’ noemt.

  Terug in de echte wereld, Rusland,
  heeft langzaam maar zeker de Art of Hybrid War herschreven.
  Maar tijdens het carnaval van NAVO-psyops, agressieve cognitieve infiltratie en verbluffende media-sycofantie,
  wordt er veel gemaakt van het nieuwe $ 40 miljard Amerikaanse ‘hulp’-pakket aan Oekraïne,
  dat in staat wordt geacht een game-changer in de oorlog te worden.

  Dit ‘spelveranderende’ verhaal komt met dank aan dezelfde mensen die biljoenen dollars hebben verbrand om Afghanistan en Irak te beveiligen.
  En we zagen hoe dat afliep.
  FANTASTISCH TOCH ???

  Oekraïne is de heilige graal van internationale corruptie. Die $ 40 miljard kan een game-changer zijn voor slechts twee klassen mensen: ten eerste, het Amerikaanse militair-industriële complex, en ten tweede,

  een stel Oekraïense oligarchen en neo-connish NGO’s, die de zwarte markt voor wapens en humanitaire hulp, en vervolgens de winsten op de Kaaimaneilanden wit te wassen.

  Een snelle uitsplitsing van de $ 40 miljard laat zien dat $ 8,7 miljard zal gaan om de Amerikaanse wapenvoorraad aan te vullen

  (en dus helemaal niet naar Oekraïne);

  $ 3,9 miljard voor USEUCOM (het ‘kantoor’ dat militaire tactieken aan Kiev dicteert);

  $ 5 miljard voor een vage, niet-gespecificeerde “wereldwijde voedselvoorzieningsketen”;

  $ 6 miljard voor daadwerkelijke wapens en “training” naar Oekraïne;

  $ 9 miljard aan “economische hulp”
  (die in geselecteerde zakken zal verdwijnen); en

  $ 0,9 miljard voor vluchtelingen.

  Amerikaanse risicoagentschappen hebben Kiev gedegradeerd tot de container van niet-terugbetalende leningentiteiten, dus grote Amerikaanse investeringsfondsen dumpen Oekraïne en laten de Europese Unie (EU) en haar lidstaten als de enige optie van het land.

  Weinig van die landen,
  afgezien van russofobe entiteiten zoals Polen, kunnen hun eigen bevolking rechtvaardigen dat ze enorme sommen directe hulp sturen naar een mislukte staat.
  Het zal dus aan de in Brussel gevestigde EU-machine vallen om net genoeg te doen
  om Oekraïne in een economisch coma te houden – onafhankelijk van enige inbreng van lidstaten en instellingen.

  Deze EU-leningen – meestal in de vorm van wapentransporten – kunnen altijd worden terugbetaald door de tarwe-export van Kiev. Dit gebeurt al op kleine schaal via de haven van Constanta in Roemenië, waar Oekraïense tarwe in binnenvaartschepen over de Donau aankomt en dagelijks in tientallen vrachtschepen wordt geladen. Of, via konvooien van vrachtwagens die rollen met het wapen-voor-tarwe racket. Oekraïense tarwe zal echter het rijke westen blijven voeden, niet de verarmde Oekraïners.

  Verwacht bovendien dat de NAVO deze zomer met nog een monsterlijke psyop komt om haar goddelijk (niet wettelijk) recht te verdedigen om de Zwarte Zee binnen te gaan met oorlogsschepen om Oekraïense schepen die tarwe vervoeren te escorteren.

  Pro-NAVO-media zullen het laten draaien alsof het westen wordt ‘gered’ van de wereldwijde voedselcrisis – die toevallig rechtstreeks wordt veroorzaakt door seriële, hysterische pakketten met westerse sancties.

  Polen gaat voor zachte annexatie

  De NAVO voert inderdaad massaal haar ‘steun’ aan Oekraïne op via de westelijke grens met Polen. Dat is in overeenstemming met de twee overkoepelende doelen van Washington: ten eerste, een ‘lange oorlog’, in de stijl van een opstand, net als Afghanistan in de jaren tachtig, waarbij jihadisten werden vervangen door huurlingen en neonazi’s. Ten tweede werden de sancties geïnstrumentaliseerd om Rusland te “verzwakken”, militair en economisch.

  Andere doelen blijven ongewijzigd, maar zijn ondergeschikt aan de Top Twee: zorg ervoor dat de Democraten tussentijds worden herkozen (dat gaat niet gebeuren); het industrieel-militaire complex irrigeren met fondsen die als smeergeld worden hergebruikt (reeds aan de gang); en met alle mogelijke middelen de hegemonie van de Amerikaanse dollar behouden (lastig: de multipolaire wereld komt tot zijn recht).

  Een belangrijk doel dat met verbazingwekkend gemak wordt bereikt, is de vernietiging van de Duitse – en bijgevolg de EU – economie, waarbij een groot deel van de overgebleven bedrijven uiteindelijk zal worden verkocht aan Amerikaanse belangen.

  Neem bijvoorbeeld BMW-bestuurslid Milan Nedeljkovic die Reuters vertelt dat “onze industrie goed is voor ongeveer 37 procent van het aardgasverbruik in Duitsland”, dat zal zinken zonder Russische gasleveringen.

  Het plan van Washington is om de nieuwe ‘lange oorlog’ op een niet al te gloeiend niveau te houden – denk aan Syrië in de jaren 2010 – gevoed door rijen huurlingen en met periodieke NAVO-escalaties door iedereen van Polen en de Baltische dwergen tot Duitsland.

  Vorige week gaf die zielige Eurocraat die zich voordeed als Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell, het spel weg bij de voorbeschouwing van de komende vergadering van de Raad Buitenlandse Zaken van de EU.

  Borrell gaf toe dat “het conflict lang zal duren” en “de prioriteit van de EU-lidstaten” in Oekraïne “bestaat in de levering van zware wapens”.

  Toen ontmoette de Poolse president Andrzej Duda Zelensky in Kiev. De reeks overeenkomsten die de twee ondertekenden, geven aan dat Warschau van plan is flink te profiteren van de oorlog om zijn politiek-militaire, economische en culturele invloed in het westen van Oekraïne te vergroten. Poolse staatsburgers mogen worden gekozen in Oekraïense overheidsinstanties en kunnen zelfs proberen constitutionele rechters te worden.

  In de praktijk betekent dit dat Kiev het beheer van de mislukte Oekraïense staat vrijwel overdraagt ​​aan Polen. Warschau hoeft niet eens troepen te sturen. Noem het een zachte annexatie.

  De stoomwals in beweging

  Zoals het er nu uitziet, kan de situatie op het slagveld op deze kaart worden bekeken. Onderschepte communicatie van het Oekraïense commando onthult hun doel om een ​​gelaagde verdediging op te bouwen van Poltava via Dnepropetrovsk, Zaporozhia, Krivoy Rog en Nikolaev – wat toevallig een schild is voor het reeds versterkte Odessa. Niets van dat alles garandeert succes tegen de inkomende Russische aanval.

  Het is altijd belangrijk om te onthouden dat Operatie Z op 24 februari begon met ongeveer 150.000 strijders – en zeker niet de elitetroepen van Rusland. En toch bevrijdden ze Mariupol en vernietigden ze het elite neonazistische Azov-bataljon in slechts vijftig dagen, waarbij ze een stad van 400.000 mensen opruimden met minimale slachtoffers.

  Terwijl ze een echte oorlog op de grond voerden – niet die willekeurige Amerikaanse bombardementen vanuit de lucht – in een enorm land tegen een groot leger, geconfronteerd met meerdere technische, financiële en logistieke uitdagingen, slaagden de Russen er ook in om Cherson, Zaporizhia en vrijwel het hele gebied te bevrijden van de ‘baby twins’, de populaire republieken Donetsk en Loehansk.

  De bevelhebber van de Russische grondtroepen, generaal Aleksandr Dvornikov, voert raket-, artillerie- en luchtaanvallen met turbocompressor uit in een tempo dat vijf keer sneller is dan tijdens de eerste fase van Operatie Z, terwijl de Oekraïners over het algemeen weinig of zeer weinig brandstof, munitie voor artillerie, getrainde specialisten, drones en radars.

  Wat Amerikaanse leunstoel- en tv-generaals gewoon niet kunnen begrijpen, is dat in de Russische kijk op deze oorlog – die militair deskundige Andrei Martyanov definieert als een “gecombineerde wapen- en politieoperatie” – de twee belangrijkste doelen de vernietiging van alle militaire middelen van de vijand zijn met behoud van het leven van zijn eigen soldaten.

  Dus hoewel het verliezen van tanks niet erg is voor Moskou, is het verliezen van levens dat wel. En dat verklaart die massale Russische bombardementen; elk militair doelwit moet definitief worden vernietigd. Precisie-aanvallen zijn cruciaal.

  Er is een woedende discussie gaande onder Russische militaire experts over waarom het Ministerie van Defensie niet voor een snelle strategische overwinning gaat. Ze hadden Oekraïne in een mum van tijd tot puin kunnen herleiden – in Amerikaanse stijl. Dat gaat niet gebeuren. De Russen gaan het liefst langzaam en zeker vooruit, in een soort stoomwalspatroon. Ze komen pas verder nadat geniesoldaten het terrein volledig hebben gesurveilleerd; er zijn tenslotte overal mijnen.

  Het algemene patroon is onmiskenbaar, ongeacht het spervuur ​​van de NAVO. Oekraïense verliezen worden exponentieel – maar liefst 1.500 doden of gewonden per dag, elke dag. Als er 50.000 Oekraïners in de verschillende Donbass-ketels zitten, zullen ze eind juni verdwenen zijn.

  Oekraïne

  Oekraïne moet alleen al in en rond Mariupol maar liefst 20.000 soldaten hebben verloren. Dat is een enorme militaire nederlaag, die Debaltsevo in 2015 en eerder Ilovaisk in 2014 ruimschoots overtreft. De verliezen bij Izyum kunnen zelfs hoger zijn dan in Mariupol. En nu komen de verliezen in de Severodonetsk-hoek.

  We hebben het hier over de beste Oekraïense strijdkrachten. Het maakt niet eens uit dat slechts 70 procent van de westerse wapens die door de NAVO zijn gestuurd, ooit het slagveld bereiken: het grootste probleem is dat de beste soldaten gaan … gaan … verdwenen en niet worden vervangen. Azov neonazi’s, de 24e Brigade, de 36e Brigade, verschillende Air Assault brigades – ze leden allemaal verliezen van 60+ procent of zijn volledig vernietigd.

  Dus de belangrijkste vraag, zoals verschillende Russische militaire experts hebben benadrukt, is niet wanneer Kiev zal ‘verliezen’ als een point of no return; het is hoeveel soldaten Moskou bereid is te verliezen om dit punt te bereiken.

  De hele Oekraïense verdediging is gebaseerd op artillerie. Dus de belangrijkste veldslagen die voor ons liggen, zijn langeafstandsartillerie. Er zullen problemen zijn, omdat de VS op het punt staat M270 MLRS-systemen te leveren met precisiegeleide munitie, die doelen kunnen raken op een afstand van maximaal 70 kilometer of meer.

  Rusland heeft echter een tegenstoot: het Hermes Small Operational-Tactical Complex, dat gebruik maakt van zeer nauwkeurige munitie, mogelijkheid tot lasergeleiding en een bereik van meer dan 100 kilometer. En ze kunnen samenwerken met de reeds in massa geproduceerde Pantsir-luchtverdedigingssystemen.

  het zinkende schip

  Oekraïne, binnen zijn huidige grenzen, behoort al tot het verleden. Georgy Muradov, permanente vertegenwoordiger van de Krim bij de president van Rusland en vice-premier van de regering van de Krim, is onvermurwbaar: “Oekraïne in de vorm waarin het was, denk ik, zal niet langer blijven bestaan. Dit is al het voormalige Oekraïne.”

  De Zee van Azov is nu een “zee van gezamenlijk gebruik” geworden door Rusland en de Volksrepubliek Donetsk (DPR), zoals bevestigd door Muradov.

  Marioepol zal worden hersteld. Rusland heeft veel ervaring op dit gebied, zowel in Grozny als op de Krim. De landcorridor Rusland-Krim is ingeschakeld. Vier ziekenhuizen van vijf in Mariupol zijn al heropend en het openbaar vervoer is terug, evenals drie benzinestations.

  Het dreigende verlies van Severodonetsk en Lysichansk zal ernstige alarmbellen doen rinkelen in Washington en Brussel, want dat zal het begin van het einde betekenen van het huidige regime in Kiev. En dat, voor alle praktische doeleinden – en afgezien van alle verheven retoriek van “het westen staat achter je” – betekent dat zware spelers niet bepaald worden aangemoedigd om op een zinkend schip te wedden.

  Wat het sanctiefront betreft, weet Moskou precies wat te verwachten, zoals uiteengezet door minister van Economische Ontwikkeling Maxim Reshetnikov: “Rusland gaat uit van het feit dat sancties ertegen een nogal lange termijn trend zijn, en van het feit dat de spil naar Azië, de versnelling van de heroriëntatie op de oostelijke markten, op de Aziatische markten, is een strategische richting voor Rusland. We zullen er alles aan doen om juist samen met Aziatische landen, samen met Arabische landen, samen met Zuid-Amerika te integreren in waardeketens.”

  Bij pogingen om “Rusland te intimideren”, zouden spelers er verstandig aan doen om te luisteren naar het hypersonische geluid van 50 Sarmat ultramoderne raketten die dit najaar klaar zijn voor de strijd, zoals uitgelegd door Roscosmos-hoofd Dmitry Rogozin.

  De bijeenkomsten van deze week in Davos brengen een nieuwe afstemming aan het licht in de overkoepelende unipolaire vs. multipolaire strijd. Rusland, de baby-tweeling, Tsjetsjenië en bondgenoten zoals Wit-Rusland nemen het nu op tegen ‘Davos-leiders’ – met andere woorden, de gecombineerde westerse elite, met een paar uitzonderingen zoals de Hongaarse premier Viktor Orban.

  Zelensky komt wel goed. Hij wordt beschermd door Britse en Amerikaanse speciale troepen. Het gezin woont naar verluidt in een herenhuis van $ 8 miljoen in Israël. Hij bezit een villa van 34 miljoen dollar in Miami Beach en een andere in Toscane. Doorsnee Oekraïners werden voorgelogen, beroofd en in veel gevallen vermoord door de Kiev-bende die hij voorzit – oligarchen, fanatici van de veiligheidsdienst (SBU), neonazi’s. En de Oekraïners die overblijven (10 miljoen zijn al gevlucht) zullen als vervangbaar worden behandeld.

  Ondertussen heeft de Russische president Vladimir “de nieuwe Hitler” Poetin absoluut geen haast om een ​​einde te maken aan dit meer dan levensgrote drama dat het toch al vervallende westen tot in de kern verpest en verrot. Waarom zou hij? Hij heeft sinds 2007 alles geprobeerd op het gebied van “waarom kunnen we niet met elkaar opschieten”. Poetin werd volledig afgewezen. Dus nu is het tijd om achterover te leunen, te ontspannen en naar het verval van het westen te kijken.

  DUIDELIJK ?? DENK HET WEL HE .

  PROBEER DIT NOU EENS TE PLAATSEN BIJ DE TELEGRAAF NRC. EL;SEVIER ..AD EN UW NSB VOLKSKRANT

  IK WENS U VEELSTERKTE . BEETJE HEET HIER 34 GR HUGGIE

  Geliked door 1 persoon

 20. bobzelf zegt:

  NOU HEB IK BIJ VOORBAAT AAN GEEN ENKEL MENS EEN HEKEL

  ZE MOGEN n.l. ALLEMAAL EERST LATEN ZIEN DAT HET RATTEN ZIJN EN NIET DEUGEN

  MAAR ALS IK IEMAND PERSOONLIJK UIT HET LEVEN ZOU WILLEN SCHOPPEN
  IS HET
  DEZE P;LEURIS JOOD . MIJN GOD HOEVEEL DODEN HEEFT DEZE GRAFZERK NIET OP ZIJN GEWETEN

  EN MAAR ADVIES KOMEN GEVEN . ONGELOFELIJK

  DIE KAN RECHTSTREEKS VAN MIJ . TEGEN DE DIKKE DEUREN VAN DE HEL GAAN STAAN BONKEN

  MC CAIN STAAT ER OOK AL MAANDEN .DIE WORDT OOK ZELFS DAAR NIET BINNEN GELATEN

  OOM GRAS OP JE BUIK

  Geliked door 3 people

  • VarAway zegt:

   Moet dat “ DEZE P;LEURIS JOOD ”?
   Oom Bob, schaamt u zich niet?
   Ik houd van vrijheid van meningsuiting,
   Maar dit gaat me te echt te ver.
   Ga uw mond spoelen en ga u excuus aanbieden, maw uitspreken op deze site.
   Ik ben overigens verbaasd dat nog niemand anders heeft gereageerd.

   Like

   • bobzelf zegt:

    VarAway zegt:
    26 mei 2022 om 04:

    opmrking op face book gisteren avond met 4571 likes

    HAD U VERDER NOG VRAGEN ?? DENK HET NIET HE ?

    Ik ben diep teleurgesteld in de internationale Joodse gemeenschap,!!!!!!!!!!!!!!

    geen enkel kritisch geluid

    aangaande de gruwelijkheden

    welke gepleegd worden door de Oekraïense neo-nazis

    en hun president Zelenskyy.met keppeltje

    Hypocriet en beschamend.

    ik zou maar niets meer roepen . whahahahaha

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Wat kan er op tegen zijn om de werkelijkheid te benoemen , VarAway ?
    Er zitten nou eenmaal rotstralen tussen en omdat ze vaak ook nog een goed verstand hebben , zijn ze extra gevaarlijk .
    En ja : ik heb ook Joods bloed .
    Maar eerlijk is eerlijk !
    Als je je ” eigen soort ” beschermt vanwege het geloof , dan ben je op hetzelfde niveau aangeland als de moslims en de Joden .

    Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    VarAway zegt:
    26 mei 2022 om 04:41

    EN AANEZIEN U OOK DUIDELIJK VAN DE GROEP BENT ?
    WIR HABEN ES AUCH NICHT GEWUSST

    HIER IS UW VOLGEVRETEN KISSINGER

    His legacy is often debated by historians.
    M people criticize him, even calling him a criminal, for his tactics during the cold war, notably supporting a military junta in Chile and backing Pakistan during the Bangladesh War. Many people, however, consider Kissinger a great figure in modern American history who ended the Vietnam War, opened up China, and supported peace in the Cold War.

    Like

   • bobzelf zegt:

    VarAway zegt:
    26 mei 2022 om 04:41

    EN AANEZIEN U OOK DUIDELIJK VAN DE GROEP BENT ?
    WIR HABEN ES AUCH NICHT GEWUSST

    HIER IS UW VOLGEVRETEN KISSINGER

    His legacy is often debated by historians. ”let je effe op makker >????

    Many people criticize him,
    even calling him a criminal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    , for his tactics during the cold war,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    notably supporting a military junta in Chile !!!!!!!!!!!!!
    and backing Pakistan during the Bangladesh War. !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Many people, however, consider Kissinger a great figure in modern American history ??
    YES JUST LIKE HITLARY . BIDEN . EN SOME OTHER MASSMURDERERS
    INCL THE PEACE KEEPER ISLAMBOMBAMA THE GREATEST NEGRO ASHOLE

    IK WIL OOK EEN HUISJE VAN 8 MILJOEN MET ZWEMBAD IN ISRAEL U OOK ??

    Like

  • delamontagne zegt:

   Ergens heeft die meneer/ Mevr ? Ver Weg natuurlijk wel gelijk, je moet niet steeds over die Pl…Joods etc of keppeltjes schrijven.
   ( de mijne, ’t keppeltje hangt toevallig nu buiten in de bloedhete zon aan de waslijn. Nee ik ben niet Joods, maar een oude [ heer] met ’n kale kruin en zoals je weet is de zon in ’t zuiden nogal heet ) dus doe ik ’t weleens op……….
   Trouwens hoeveel Nederlanders staan er dan achter Poutin ?, het merendeel gelooft ook allemaal de NOS etc.
   Nu las ik vamorgen op de Fr. [anti-muslim-sites ] dit artikel.gedeeltelijk.
   //////
   Zelensky, idool van de elite, bespot door ’t volk.

   Als Zelensky al het idool is van de verrotte westerse elites, die het beheer hebben over de kranten-[artikelen] en de microfoons van de radio’s en de tv-toestellen, zo is hij aan de andere kant “het lachertje” van degenen die zich alleen kunnen uiten door de
   reacties die ze op de Sites weten te plaatsen en dan alleen van websites die dit toestaan.
   Maar het is de stem van het “klootjesvolk” die de Media niet helemaal kunnen tegenhouden.
   Het optreden en de verschijning van Zelensky bij de opening van het filmfestival van Cannes op 17 mei
   gaf aanleiding tot een uitbarsting van gehoon van reageerders op vrijwel elke officiële Franse mediasite die dit soort commentaar toestaat.
   350 commentaren volgden op het artikel getiteld “Festival van Cannes: de verrassingstoespraak van president Zelensky om de wereld van de cinema te mobiliseren” en werd gepubliceerd door de krant “Le Figaro”.
   Een krant die echt kritisch is wat Zelensky betreft en niet helemaal opzettelijk ! Zelensky spelde als “Zèle-ensky”.
   ( Fr. “zèle” is overijverig zijn, je doen laten gelden..)
   Maar ook op andere Sites waren erg veel reacties.

   De reqacties in bijv. de krant “Le Figaro” zijn totaal in tegenstelling tot het Geweldige-Applaus dat volgens andere media volgde na de teospraak van Zelensky.
   Van de 50 reacties waren er 45 erg vijandig wat de Ukraïnse president betreft.
   5 waren neutraal of hadden betrekking op onderwerpen die niets met Zelensky te maken hebben.

   De meeste reageerders zijn het vermoeiende gedoe van dit “Ukraïnse-verschijnsel” BEU……..
   Hier een paar reacties:
   1 ) Ik ben die onnozelaar beu.
   2 ) Die gek leidt ons naar de 3e Wereld Oorlog.
   3 ) Ik ben ónderhand moe over die oorlog te horen, Ukraïne is dictatuur.
   4 ) Ik ben die dagelijkse media prognoses zat, moe wordt je er van.
   5 ) Zelnsky Manie dag in, dag-uit.
   6 ) De clown uit Kiev, arme Ukraïners.
   7 ) Die Ukraïne propaganda wordt met de dag grotesker.
   8 ) Overal en overal moet je over hem horen of lezen.
   9 ) Ik ben zelfs bang dat ik over hem struikel als ik s’morgens opsta.
   10 )…….etc,..etc.

   De mensen hebben er genoeg van, deze Zeleensky manie en dat geldt niet alleen voor Frankrijk.
   Hij achtervolgt je op TV, de parlementen, festivals, de casino’s, de bordelen, openbare toiletten over de hele wereld…
   Je krijgt er aambeien van al dat geleuter…

   Hij wordt het eerste staatshoofd dat wordt geëerd door een filmfestival.
   Maar zijn legendarische “bescheidenheid” zal hem er van weerhouden om met deze onderscheiding te gaan pronken.

   Hij zal de organisatoren daarom heel nederig bedanken en slechts vijf woorden uiten: ( in ’t NL’s lijkbaar 8 woorden! )
   STUUR DIE CHECK VOOR MIJ MAAR NAAR PANAMA……………

   Geliked door 1 persoon

   • Dat is zo iets Delamontagne.
    De mensen hebben er genoeg van, deze Zeleensky manie en dat geldt niet alleen voor Frankrijk.
    Hij achtervolgt je op TV, de parlementen, festivals, de casino’s, de bordelen, openbare toiletten over de hele wereld…
    Je krijgt er aambeien van al dat geleuter…
    Ik heb daar ook zo mijn gedachten over.
    Hij achtervolgt je inderdaad maar alleen omdat hij overal een platform krijgt om zijn haat tegen de Russen te spuien.
    En dat is niet voor niets want een groot deel van de westerse wereld heeft zich voorgenomen dat Poetin moet verdwijnen en zoals we zien mag dat ook wel een aardige duit kosten.
    maar helaas ziet het er voor hem naar uit dat hij dit conflikt nooit kan winnen ook niet met de leveranties van wapens en geld wat gestuurd wordt.
    De lul heeft namelijk nog steeds niet begrepen dat de Amerikanen en de Navo net zo lang door zullen gaan met sturen totdat het land totaal failliet is en de grote amerikaanse bedrijven de zaak over komen nemen.
    Dan zal het voor hem goed zijn dat hij een Engels paspoort heeft want als hij in Oekraine blijft wordt hij opgeruimd.

    Like

   • VarAway zegt:

    Juist meneer vd Berg, zo kan men dus ook goed reageren zonder grove antisemitische woorden te gebruiken mbt Kissinger zoals Oom Bobzelf deed. Ik ben een man uit ( Le ) Var en momenteel in de VS. vandaar de woordspeling VarAway.
    Ik verbaasde me al enige tijd over die sterren aanbidding mbt Zelensky door vrijwel iedere westerling. Een jaartje geleden wist 85% van deze zg aanbidders niet eens waar de Oekraïne lag als ze een blinde kaart voor hun neus zouden krijgen. Nu is iedereen ZO bezorgd over wat daat plaats vindt.
    Deze man is levensgevaarlijk voor de wereld vrede. Wat er strakjes van de Oekraïne over blijft mag NOOIT lid worden van de NAVO ( not 1” to the East ) noch van de EU.
    Totaal corrupt land. Hij heeft Rusland geprovoceerd om het leven van de ethnic Russen in de Dombass regio te verzieken en haast onmogelijk te maken. Ook de Polen willen nog een stukje en de Roemenen willen ook best wat, zelfs de Hongaren hebben aanspraak op wat gebied.
    Zelensky heeft zijn schaapjes op het droge.
    Interessante tijden gaan we tegemoet….
    Arme doden die zijn gevallen door deze DOMME besluiten van het Westen om Poetin te tarten.
    Hij zal de uiteindelijke winnaar blijken te zijn!

    Like

   • bobzelf zegt:

    delamontagne zegt:
    27 mei 2022 om 14:43
    wat leuk oude vriend, u heeft 1 groot probleem

    u wilt in uw hele leven “‘ de kerk in het midden houden “”

    u heeft medelijden met losers. .

    NOU DIE HEBBEN DAT TOCH ZELF UITGELOKT !!

    u liked af en toe tijl ook whahahahaha . omdat ik hem finaal afzeiken

    DUS DAT IS ZIELIG ?????

    dus nu omdat 1 of andere grapjas vALT OVER PL..R.S JOOD ???

    WAT IS DIE DAN VRIEND, ?? LEG HET MIJ EVEN UIT !!!

    HOE BENOEM JIJ MASSAMOORDENAARS ?
    BEN JIJ WEL EENS IN DE BRAND GESTOKEN ??

    DUS DAN KOMT DEZE LOSER OOK NOG EVEN STEUN VRAGEN EN WAAROM ANDEREN NIET REAGEREN ??

    IK HEB JE OOK NO NOOIT GEHOORD . BIJ MIJN HUMORVOLLE

    ISLAMBOMBAMA ?? EN ZIJN VRIENDIN MET STICK VAN 32 CM

    EN DE TYPHUS MOFFEN BLIJFT HET OOK DOODSTIL

    BIJ DAT KUT WIJF HITLARY ?? DOODSTIL ..

    DUS OOK JIJ KAN HET DUS NIET BILLEKEN OM MOORDENAARS TE BELEDIGEN

    DAT IS EN HEET SELECTIEVE VERONTWAARDIGING VRIEND

    EN IK DENK DAT ONZE KLAAG VRIEND DUS HELEMAAL NIET HAD GEREAGEERD BIJ PLEURIS UKRAINIER . SNAPPIE

    SELECTIEVE VERONTWAARDIGING. DUS VOELT ZICHAANGESPROKEN ??

    MAAR ZELENSKI KOOPT WEL EEN HUISJE IN HET BELOOFDE LAND

    DAN HEB JE TOCH ODGLOEIENDE GLOEIENDE BOTER OP JE HOOFD ??

    EEN MASSAMOORDENAAR BINNEN HALEN , HEBBEN ZE DAN NIKS OPGESTOKEN IN EN NA DE 2E WERELDOORLOG ??

    ALLES VERGETEN ?? TERING WAT ERRUGGGGGGGGG

    DENK HET WEL HE

    DUS NIET MEELIJ HEBBEN OF KRIJGEN MET ENIGE LOSERS HIER

    IK ZEIK TIJL AF, EN IEDEREEN WEET WAAROM
    EN IK ZEIK ISLAMBOBAMA AF
    EN DAT VETTE VARKEN KISSINGER OOK

    OF HIJ NOU DUITSER WAS. OF BELF, OF GRIEK

    NEE HIJ WAS JOOD EN DAN MOT IK MIJN MUIL HOUDEN ??/ SODEMIETER ALLEMAAL LEKKER OP

    SELECTIEVE LOSERS WHAHAHAHA

    DUS IK HAD ZO’N VRESELIJK AFZEIK VERHAAL GESCHREVEN ALLES VAN ONZE ISRAEL VRIENDEN BIJ ELKAAR GEPLETTERD

    DAT VOLK IS AL 5000 JAAR VAUDT VRIEND . IEDEREEN OVER DE KLING GEJAAGD .

    MAAR MET DE BIJBEL ACHTER JE WORDT ALLES GOED GEPRAAT .

    DUS DAT HEEFT BERT WEGGEPLEURD.

    ZO JAMMER ZO GAAF. . IK HAAT ZULK VOLK .

    IEDEREN VERMOORD. EN DAN MOEST IK OP SCHOOL AL LACHEN

    OOM SODOM EN GONOUREUHHH WHAHAHA
    EN EEN GOUDEN KALF ONDER JE ARM

    WAT EEN ZIELIGE GEMMENSCHAP

    Like

   • bobzelf zegt:

    VarAway zegt:
    27 mei 2022 om 19:58

    OOOOH KIJK NOU ONZE TIJL LOSER 2. , KOMT EVEN STEUN ZOEKEN .

    HARRY HEEFT HIJ NATUURL;IJK NIET GELZEN ??? WAT EEN LUL

    KIJK DAT BEDOEL IK BERTUS. AFZEIKEN VOLLEDIG AFZEIKEN VAN ZO’N KLOOTHOMMEL DAN GOOIEN WE 2 a 3 REACTIES GEWOON WEG

    WANT HET IS HIER VRIJHEID VAN MENINGSUITING ???????????

    maar alleen als het uitkomt.. dus ???

    EN DAN KOMT DAT STUK STRONT OOK NOG EVEN STROOM SMEREN OM EEN VRIENDJE TE KRIJGEN

    DAT BEDOEL IK DUS MET PL…R…S JODEN SNAPPIE .

    DAT ZUIG EN ACHTER JE ELLEBOGEN VOLK .

    DE SMEERPIJP , WAT EEN ENGE MAN . VRESELIJK

    DE BALLEN GRAFTAK UIT ISRAEL

    OOMBOBZELLUF

    Like

 21. BigLJohn zegt:

  Die Henry Kissinger is in feite in deze een grote sufferd. Want er is nog nooit vrede gekomen TIJDENS een oorlog maar altijd ERNA. De overwinnaar gaat dan om de tafel zitten met de overwonnene. Zo ging het met alle oorlogen, ook na de tweede wereldoorlog.

  Like

 22. ronjaspers zegt:

  Die kissinger is een fossiel,psychopaat en oorlogshitser en werkt mee aan de NWO agenda.Is tevens lid van de nazi bilderberg groep/WEF.

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s