Nu wordt het duur: Gazprom levert 40% minder gas via Nord Stream 1

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat zou de stroomprijzen in Duitsland weldra wel eens drastisch naar boven kunnen opschroeven: Gazprom heeft nu ook de gasleveringen via de nog werkende Oostzee-pijpleiding Nord Stream 1 enorm beperkt. Voor Duitsland is Nord Stream 1 de belangrijkste voorziening met Russisch gas. De hoeveelheid gas werd nu met ruim 40% verminderd, deelde Gazprom mee.

Er zou alleen nog een hoeveelheid van 100 miljoen m³ gas per dag in plaats van de gebruikelijke 167 miljoen m³ gegarandeerd kunnen worden. Reden daarvoor zouden ontbrekende onderdelen zijn, die door het Duitse concern Siemens geleverd zouden hebben moeten worden – een gasverdichtingsaggregaat zou niet op tijd uit reparatie zijn teruggekomen. Siemens bevestigde ondertussen dat een defecte turbine naar Canada gestuurd zou zin om gerepareerd te worden, van daaruit echter wegens de Canadese Rusland-sancties niet meer teruggegeven zou zijn.

Door de beperkingen tot nu toe waren de energieprijzen al hoger geworden, omdat er in totaal minder gas van Rusland naar Duitsland stroomt. De inflatie in Duitsland klom in de maand mei naar 7,9%. Nu zijn nog meer stijgingen te voorzien.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Nu wordt het duur: Gazprom levert 40% minder gas via Nord Stream 1

 1. Olie bol zegt:

  Duitsland gaat kapot, maar we stoken op hout 🪵

  Geliked door 2 people

 2. bobzelf zegt:

  EN NOU MAAR HOPEN . DAT MIJN OOM

  DE KRAAN HELEMAAL DICHTDRAAIT .

  DAN IS HET ECHT CARNAVEL DAAR,

  HET IS KOUD ZONDER GAZPROMM GAZZ. INHAKEN EN POLONAISE

  Geliked door 3 people

  • Hovawart zegt:

   Ik vraag het u wel eens af, hoeveel Hollanders zijn er nog bereid om hun land te verdedigen tegen een vijandelijke aanval…..?
   Het is een instinker, daar hadden we twintig jaar geleden al voor moeten knokken……

   Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    BESTE VRIEND
    WIE MOET DAN DE WAPENS OPNEMEN ??
    DIE RELNICHTEN …PISNICHTEN .. DE BRUINWERKERS .DIE JONGENS MET DIE INGEVALLEN BORSTKASJES DIE JE MET HUN TASJE WILLEN SLAAN >>
    DE ANAAL RIDDERS ?? DE YOUHOOOEEEE ROEPERS ??

    WHAHAHAHAHAHA

    NOU IK WIL DE WAPENS WEL OPNEMEN HOOR…
    MAAR DAN LOOP IK WEL MEE MET OOM VLADIMIR
    OM ALDAT GAJUS . DE EU ZAKKNENVULLERS IN BRUSSEL, DE 2E KAMER. DE HEREN ZALM BALKENENDE EN HANSIE ZIEKENFONDS e.v.a

    NAAR DE GROTE MANITOU TE SCHIETEN .

    EN 2 PAARSCHOENEN BIJ HUGO ANAAL IN TE BRENGEN OOK GEINIG TOCH ??..

    VOOR NEDERLAND ?? HOEZO , WAT HEBBEN DIE VOOR MIJ EN DE KINDERTJES GEDAAN DAN

    DE BOEL NAAR GOD GEHOLPEN .. DE TOEKOMST VAN ONZE KINDERTJES VERNIETIGD

    EN WAT HELE LELIJKE MENSEN DIE JE EEN SPUIT WILLEN GEVEN
    OMDAT 99.8 % NERGENS AAN DOOD GAAT.

    DUS ROEP MAAR TEGEN DIE TIJD …

    OOM VUURPELETON …na neurenberg 4.0

    Geliked door 1 persoon

 3. jungleelephant zegt:

  Zal nog wel minder worden nu er een grote gaspijp in de hens staat!

  Like

 4. Andre zegt:

  Je voelt m al aankomen………..De energie lockdown om te sparen.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Andre Zeker weten dat gaat gebeuren. Straks zware sancties op brandstof zodat de heilige koeien van het klootjesvolk voor goed aan de kant staan. Allemaal bewust kapot gemaakt omdat de westerse leeghoofden Poetin dachten te pakken maar zichzelf flink in beide voeten hebben geschoten. Europa heeft zichzelf naar de economische ondergang gebracht en miljoenen burgers mee de ellende in gesleurd. Er is maar één lachende derde namelijk hun vijand Poetin.

   Like

 5. BosscheBol zegt:

  Rusland wint de oorlog en door de gestegen prijzen voor olie en gas verdient hij goed. Van Putin mag deze oorlog nog lang duren. Inmiddels gaan wij kapot aan de sancties die we onszelf hebben opgelegd.
  We gaan het koud krijgen, we gaan honger lijden en we worden arm. Zal de Nederlander nu zijn Oekraïense vlaggen binnen halen? Zal hij bij zinnen komen? Ik geloof er niks van. In Nederland is “tassendrager” zo ongeveer het hoogste wat je kunt worden.

  Geliked door 4 people

 6. Belozersky zegt:

  De sancties die het Westen heeft opgelegd , daarvan komen de gevolgen als een boemerang terug. Poetin heeft daar al op gewezen maar de verdwaasde EU en VS gaan door om hun eigen bevolking te treffen. De prijs is hoog voor de bevolking. Dat ga je niet wegpoetsen door straks 500 euro te schenken aan burgers die zorgtoeslag ontvangen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  De inflatie stijgt de pan uit, Nederlandse bedrijven worden overgenomen door Franse bedrijven, niets geleerd van de KLM, de Fransen worden rijker en de domme Hollanders mogen betalen tot aan den armoede, gas water en licht alsmaar duurder, boodschappen en tanken onbetaalbaar, vakanties ontmoedigd , wegen overvol, meer agressie en haat, maar de Linksche Looney Brigade blijft op hun harpjes spelen om de schone schijn op te houden dat de EU- bomen tot aan de hemel reiken,…..de oorlogsindustrie draait wel aardig,…uit welk verleden herken ik dat toch.
  Je kunt het de Fransen niet kwalijk nemen….gedeelde smart is halve smart.

  Geliked door 1 persoon

  • BosscheBol zegt:

   De Fransen hebben onze visserij al ingepikt en nu azen ze op onze veeteelt. Rutte vindt het prima want hij heeft de stem van de Fransen straks nodig voor zijn superbaantje bij de eu.

   Like

 8. Julia zegt:

  De grootste arrogante nitwit Paternotte uiteraard een D66 verrader vraagt Wilders of hij een vriend is van Poetin omdat Wilders een zogenoemd vriendjesspeldje draagt.t. Dan moet die volksverlakker Paternotte mij eens uitleggen waarom Rutte een WEF tas draagt en waarom veel volksverlakkers een speldje dragen van een corrupt land de Oekraïne. Misschien kan deze D66 nitwit daar antwoord op geven. Kijk vooral het filmpje van deze arrogante volksverlakker terecht zet Wilders hem op zijn punt https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/filmpje-geert-wilders-fileert-d66-huichelaar-jan-paternotte-inflatie-rees-al-de-pan-uit-voor-de-oorlog De D66 huichelaar beseft niet dat vooral de D66 huichelaars en landverraders de grootste schuld er aan hebben dat Nederland in een enorme chaos is beland en het wanbeleid Migratie een groot schandaal is voor dit volgens de volksverlakker Rutte gave landje. Haal vooral nog meer binnen zou ik zeggen. Wie zijn de dupe van de torenhoge gasprijzen en olieprijzen die stommelingen hebben alleen hun vijand Poetin rijker gemaakt. Even ter herinnering https://www.ad.nl/andere-sporten/rutte-biertje-van-koning-met-poetin-was-prima~aaeee620/41399328/ Maar ja die Oranjes blijken onbetrouwbaar die heulen nu met Klaus Schwab mee en helpen graag mee het voormalig Nederland naar de afgrond te werken. Sodemieter op met dat hele zooitje volksverlakkers en ga naar het front in de Oekraïne dan wordt het duidelijk wat jullie leeghoofden door het blijven leveren van moordwapens aanrichten namelijk vele doden door bewust deze smerige oorlog in stand te houden en continu laten escaleren.

  Geliked door 1 persoon

 9. Leo zegt:

  Het verbaast me dat we niets horen van de gaspijplijding die aangelegt is vanuit Azerbejan naar Italie. Voor de Europeesche markt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s