Zo is het!

Welke zin heeft het voor de mens als hij lezen en schrijven heeft geleerd, maar het denken aan anderen overlaat?

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron (via Twitter; “EllyB“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zo is het!

  1. Hovawart zegt:

    Dat er in de Pays-Bah niemand meer wil luisteren heeft te maken met de constante stroom van klinkklare leugens en bedrog die nodig blijken voor de duistere plannetjes van de politiek, media en wetenschap……(men liegt alsof het gedrukt staat)
    Een land waar draagvlak is verworden tot desinteresse, waar men niet meer streeft naar geluk, de arbeiders geen ballen meer hebben, daar regeert enkel de leugen, (daar betaald men zich een ongeluk.)…….Dit land bied geen kansen meer om waardevol te leven,….in al zijn facetten.

    Like

  2. Edwin Vissers zegt:

    Luister naar deze rapper de beste freestyle

    Welke zin heeft het voor de mens als hij lezen en schrijven heeft geleerd, maar het denken aan anderen overlaat?

    Like

  3. saddy zegt:

    Dat is niet het probleem, dat is het doel!

    Zorg dat de kinderen niet meer kunnen lezen en schrijven of de plaatselijke taal kunnen spreken.

    Snap je ook weer waarom het nederlandse onderwijs elk jaar daalt op de internationale lijstjes.

    Heb je het vakkenpakket op de lagere school de laatste tijd wel eens gezien?

    Geliked door 1 persoon

  4. Edwin Vissers zegt:

    Zo is het

    Like

  5. J.v.d.Heijden zegt:

    Wanneer gaan alle Nederlanders eindelijk LEREN om voor zichzelf te denken,
    en vooral: LOGISCH NA TE DENKEN?
    Dus nooit alles te geloven wat(veelal zonder bewijs!) door anderen, zoals
    politieke nitwits e.d., wordt beweerd?
    Ergo: de stikstofcrisis is een bestuurlijke werkelijkheid. Bron: Ronald Plasterk.
    U wordt dus gewoon BESODEMIETERD.

    Like

  6. Marc zegt:

    ON is uit de lucht gehaald. Heeft iemand enig idee waarom, en vooral: door wie?

    Like

  7. droevige mof zegt:

    Als ik kijk naar mijn eigen vakgebied, de geneeskunde, ben ik ontzet over de manier waarop het merendeel van mijn collega’s er helaas in geslaagd is hun kennis en beroepservaring volledig uit te schakelen nadat enkele dubieuze en destijds onbekende artsen namens de overheid hadden aangekondigd dat het mogelijk was met succes tegen een virus in te enten.
    Er was eenvoudigweg geen sprake van twijfel, de patiënten werden gevaccineerd met een niet-gekwalificeerd middel tegen een infectie die niet nauwkeurig kon worden omschreven. Als ik een dergelijke procedure als mogelijke preventie in het staatsexamen had vermeld, zou ik in 1979 hebben gefaald.

    Like

  8. bobzelf zegt:

    MIJN OOM LIEP GISTEREN EEN OUD LIEDJE TE NEURIEN

    VAN REINHARDT MEY ..

    “” GOTE NACHT FREUNDEN , ES IEST LEICHT FUR MICH ZU GEHEN .””

    “”WAS ICH NOCH ZU SAGEN HATTE ..”””

    DAUERT NUR EINE SIGARETTE “”

    DAARNA GILLEND VAN DE LACH ,

    IK PLEURT DIE PIJP HELEMAAL DICHT WHAHAHAHAHAHAHAH

    OOM GRAFZERK

    gascrisis
    Fase twee gascrisis Duitsland

    Duitsland kondigde donderdagmorgen de tweede alarmfase van de gascrisis af. De teruggevallen toevoer van gas vanuit Rusland maakt dat er nu formeel sprake is van ‘een storing in de gasvoorziening’ en ‘gas een schaars goed is geworden’.

    Duitsland kondigde donderdagmorgen de tweede alarmfase van de gascrisis af. De teruggevallen toevoer van gas vanuit Rusland maakt dat er nu formeel sprake is van ‘een storing in de gasvoorziening’ en ‘gas een schaars goed is geworden’.
    Escalatieladder
    Extreme scenario’s
    Nederland zit op het eerste niveau van een gascrisis: wat betekent dit?
    Dit zijn de elf maatregelen die het kabinet (in volgorde) kan nemen

    Dat zei minister Robert Habeck voor Energie en Klimaat donderdag tijdens een persconferentie. De tweede van drie alarmfases in het Duitse crisisplan houdt in dat het land een groot risico ziet op gastekorten op langere termijn.

    Daarom is nu een bedrag van 15 miljard euro beschikbaar gesteld om de Duitse gasopslagen versneld te kunnen vullen. Officieel betekent het ook dat Duitse energiebedrijven hogere energiekosten direct in rekening mogen brengen bij klanten om zo energiebesparing en alternatieve energiebronnen te stimuleren.

    Die doorberekening is echter nog niet helemaal geregeld, melden bronnen aan persbureau Reuters. Daarvoor moeten eerst nog de nodige procedures worden doorlopen in de deelstaten.
    Escalatieladder

    Duitsland, dat voor de invasie van Oekraïne voor 50 procent afhankelijk was van Russisch gas, kondigde begin maart al de eerste fase van een gascrisis af. De industrie- en energiesector drong er de afgelopen week al op aan om de volgend sport op de escalatieladder te betreden. Dit nadat de gasstroom door de Nord Stream pijplijn terugliep van 167 miljoen kubieke meter per dag naar ongeveer 67 miljoen kubieke meter per dag.

    De Russen zeggen dat dit gebeurt omdat een essentiële compressor van het Duitse Siemens wegens sancties niet geleverd kan worden. Maar in Europa wordt het terugbrengen algemeen geïnterpreteerd als een politieke actie van Poetin om de gasprijs op te drijven en Europa in de problemen te brengen. Dat opdrijven van de prijs is in ieder geval behoorlijk gelukt: gas werd vorige week met 50 procent duurder.

    Minister Habeck legde donderdagochtend uit dat hij in de afgelopen dagen heeft laten doorrekenen in hoeverre de verminderde gastoevoer ook echt direct een groot probleem is voor Duitsland. De gasopslagen in het land zijn op dit moment al bijna 60 procent vol en ondanks de zwaar verminderde toevoer vanuit Rusland neemt dat percentage nog altijd toe, mede dankzij de sterk verhoogde import van vloeibaar aardgas, lng.
    Extreme scenario’s

    De Europese eis dat alle gasopslagen dit najaar voor minimaal 80 procent gevuld moeten zijn, is daardoor zeker nog haalbaar. ‘Er is ook absoluut geen acuut gastekort in Duitsland, maar we moeten rekeninghouden met extreme scenario’s die daar verandering in kunnen brengen’, aldus Habeck.

    Volgens Habeck is daarom nu ‘alle creativiteit nodig’ om ervoor te zorgen dat de gasafhankelijkheid van Rusland zo snel mogelijk omlaag gaat. En hogere prijzen voor burgers en bedrijven hebben daar een heel belangrijke rol in, legde hij uit. ‘Dat zeg ik terwijl ik zeker besef dat dit pijn doet en dat we de mensen die daar heel zwaar onder lijden moeten ondersteunen.’ Maar hogere energieprijzen maken volgens Habeck wel voor iedereen duidelijk dat er echt iets aan de hand is en dat we met zijn allen iets moeten veranderen.

    Door de oorlog in Oekraïne komt de Nederlandse gasvoorraad in gevaar. Daarom hebben minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) en staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) maandag het eerste niveau van een gascrisis afgekondigd. Hiermee treedt het Bescherm- en Herstelplan Gas uit 2019 in werking. Wat houdt dit plan in en welke maatregelen kan het kabinet nu treffen?
    Nederland zit op het eerste niveau van een gascrisis: wat betekent dit?

    Het kabinet kan maatregelen nemen bij een (dreigend) tekort aan aardgas. Dit is vastgelegd in het Bescherm- en Herstelplan Gas. In het plan zijn drie crisisniveaus opgesteld: vroegtijdige waarschuwing, alarm en noodsituatie.

    Jetten kondigde maandag dus de ‘vroegtijdige waarschuwing’ aan, omdat er een reële dreiging is dat er problemen kunnen ontstaan met de gaslevering. De oorlog in Oekraïne is volgens Jetten de reden voor het afkondigen van het eerste waarschuwingsniveau. Sinds deze maand levert Rusland namelijk gedeeltelijk geen gas meer aan Nederland. Ook andere Europese landen zijn inmiddels (voor een deel) afgesloten van hun gastoevoer, waardoor het kabinet steeds ongeruster begint te worden.

    Het eerste waarschuwingsniveau houdt concreet in dat gasbedrijven nu dagelijks aanvullende details moeten geven over actuele gasleveringen en -voorraden. Als dit te laag wordt, kan het kabinet besluiten of er verder moet worden ingegrepen.

    Hoe streng die maatregelen zijn, hangt af van hoe nijpend de situatie wordt. In het Bescherm- en Herstelplan Gas is daarvoor een maatregelenladder opgesteld. Dit zijn maatregelen die zwaarder worden naarmate er grotere tekorten dreigen te ontstaan.

    In de beschermladder wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten afnemers van gas. In de eerste categorie staan de ‘grootverbruikers’: de grote bedrijven en industrieën. Zij worden gevolgd door het mkb en elektriciteitscentrales in categorie 2. Huishoudens, de gezondheidszorg en mkb dat niet kan omschakelen op andere brandstoffen dan gas, vallen in categorie 3.

    Het plan is erop gericht om huishoudens en de gezondheidszorg te ontzien. Die twee behoren in de maatregelenladder tot de lagere categorieën. Het doel is die categorieën het minst of helemaal niet te raken. Zij zouden er dus pas als allerlaatste iets van moeten merken.
    Dit zijn de elf maatregelen die het kabinet (in volgorde) kan nemen

    1. Een overheidscampagne om Nederlanders en bedrijven te vragen om minder gas te gebruiken. Dit gebeurt inmiddels met de campagne Zet ook de knop om
    2. Buurlanden worden op vrijwillige basis gevraagd om minder gas af te nemen van Nederland
    3. Nederlandse bedrijven worden verzocht om hun gasafname te minderen
    4. Een extra heffing op aardgas voor bedrijven en industrieën
    5. Industrieën dwingen om over te schakelen naar een ander soort brandstof
    6. Energiecentrales verplichten tot een brandstofomschakeling
    7. Niet-beschermde afnemers (industrieën en grote bedrijven) afsluiten van het gas
    8. Niet door solidariteit beschermde afnemers (mkb, cruciale elektriciteitsproductie) afsluiten van het gas
    9. Andere EU-landen om hulp vragen
    10. Door solidariteit beschermde afnemers, zoals zorginstellingen, afsluiten van het gas
    11. Volledige regio’s in Nederland afsluiten van het gas en de totale export van gas stoppen

    Ondertussen treft het kabinet nu al voorbereidingen om een eventueel gastekort voor te zijn. Zo werd maandag de productiebeperking van kolencentrales opgeheven. Daarmee hopen minister Jetten en staatssecretaris Vijlbrief dat er deze winter voldoende energie is voor het hele land. Door meer energie op te wekken met kolencentrales, is er namelijk minder gas nodig. Op die manier zijn straks de gasopslagen beter gevuld.

    Als deze maatregel onvoldoende helpt, dan kan het kabinet opschalen naar het tweede niveau van een gascrisis: alarmering. Dit houdt in dat er opnieuw maatregelen worden getroffen. Buurlanden kunnen gevraagd worden om vrijwillig extra gas te leveren of minder gas uit Nederland af te nemen.

    Wanneer ook dit niet helpt, dan zijn er extremere maatregelen nodig om huizen en ziekenhuizen te kunnen blijven verwarmen. Het derde en laatste niveau uit het Bescherm- en Herstelplan Gas treedt dan in werking. In dat geval is er sprake van een gascrisis of noodsituatie. Onder de zware maatregelen die hierbij horen, vallen het verplicht afsluiten van grootverbruikers of het dwingen van energiecentrales en industrieën om andere brandstoffen te gebruiken dan gas.

    Zover is het nog niet, benadrukten Jetten en Vijlbrief maandag. Het kabinet wil de komende tijd nog meer gaan inzetten op besparing. Zo willen ze grootverbruikers financieel helpen om minder gas te verbruiken. Een andere mogelijkheid is om de gaswinning in Groningen weer op te voeren, maar dat zal volgens Vijlbrief pas als “allerlaatste redmiddel” worden gebruikt.

    Like

  9. BosscheBol zegt:

    Toch heb ik de laatste weken de indruk dat wat meer mensen beginnen te twijfelen aan wat de propaganda ze voor houdt. Meer mensen keren hun rug naar de kartel-politici.
    Of zie ik het verkeerd?

    Like

  10. Marc zegt:

    ON is kennelijk al met zomervakantie. Wist ik veel.

    Like

Plaats een reactie