Klimaatmaatregelen vereisen gigantische hoeveelheid grondstoffen

(Door: “Malpaso”)

Als al de ‘hernieuwbare energie’-plannen worden uitgevoerd, worden veel landschappen, waaronder vele natuurgebieden, vernietigd en is er zelfs méér CO2-uitstoot…

Een onlangs gepubliceerde studie in Research Square beschrijft de enorme toename van grondstoffen en materialen die nodig zijn om de temperatuurdoelstellingen van 1,5-2 °C te behalen, die zijn vastgelegd in het Internationale Klimaatakkoord van Parijs uit 2015. De realisatie hiervan is niet alleen peperduur tot onbetaalbaar, maar leidt zelfs tot veel hogere kooldioxide-emissies, omdat het veel extra fossiele brandstoffen vereist in de mijnbouw, raffinage en transport.

De auteurs van het artikel concluderen dat de vraag naar grondstoffen en materialen voor de omschakeling op ‘elektrisch’ de vraag naar batterijen, zonne- en windenergie sterk zal doen toenemen, om al dit binnen de afgesproken deadlines van dit Parijse Klimaatakkoord koolstof-neutraal te kunnen maken. De grondstoffen en materialen zijn nu nog voldoende beschikbaar, maar de enorme hoeveelheden die er van nodig zullen zijn, zullen een werkelijk enorme toename van de winning en productie ervan vereisen.

“We merken op dat, hoewel de vraag nu al toeneemt, deze over het algemeen de huidige geologische reserves niet overschrijdt”, aldus het rapport. “De jaarlijkse productie van materialen zoals neodymium (Nd), dysprosium (Dy), tellurium (Te), glasvezels en polysilicium voor de solarbranche moet echter aanzienlijk worden verhoogd, omdat de geplande decarbonisatie van de energiesector grote hoeveelheden materialen vraagt, wat weer de verdere ontwikkeling van bestaande en nieuwe minerale grondstoffen vereist.”

De extra vraag naar grondstoffen en materialen zal een enorme toename van de productie vereisen en een flink deel van de totale wéreldproductie gaan uitmaken. Bijvoorbeeld bij het 1,5 °C -scenario zou alleen al de vraag naar het schaarse zilver voor in de vele zonnepanelen 10% van de héle wereldproductie uitmaken. De vraag naar het schaarse aluminium en koper voor de infrastructuur van de energiesector zou bijna een vijfde van de huidige productie vergen. De jaarlijkse behoefte aan ‘solarglas’ en glasvezel-composieten voor windturbine-bladen kan 25% of meer van de jaarlijkse wereldwijde productie worden. Voor sommige materialen (dysprosium, neo-dymium, polysilicium, tellurium) zou de vraag de huidige wereldwijde productiecapaciteit zelfs aanzienlijk overtreffen, deze productie zou dan zeer sterk moeten worden verhoogd. Alleen al de metalen voor windturbines zouden een verdrievoudiging van de wereldwijde productie van zeldzame metaalertsen benodigen, terwijl de uitbreiding van de hoeveelheid zonne-cellen een nóg grotere toename van de wereldwijde telluriumproductie vereist. De toekomstige vraag naar het mineraal polysilicium voor de solarbranche zal de huidige productiecapaciteit ook met meer dan het dubbele overtreffen.

Al dit zal een verschuiving in álle productie- en consumptieprioriteiten afdwingen, men kan niet álles tegelijk, en flinke prijsstijgingen voor producten. Het zal buitensporige geopolitieke macht geven aan landen die de winning, productie en raffinage van deze zeldzame materialen domineren, zoals bijvoorbeeld nu China, aldus het rapport. “Aangezien de winning en/of verwerking van sommige kritieke grondstoffen en materialen geconcentreerd is in een handvol landen, hebben deze dan een groot economisch en geopolitiek belang”, aldus het rapport. “Toeleveringsketens van grondstoffen en mineralen zijn wel vaker gebruikt als middel om politieke en economische druk uit te oefenen in internationale geschillen.”

Ook vanuit milieu- en klimaatperspectief zijn de vooruitzichten abominabel. “Mijnbouw, raffinage en verwerking van ruwe ertsen zijn vaak behoorlijk energie- en emissie-intensief. Dit soort mijnbouwactiviteiten beïnvloeden de gezondheid van werknemers en bevolking en verslechteren of vernietigen complete ecosystemen. Bij de winning van grondstoffen voor batterijen en accu’s voor de steeds toenemende aantallen elektrische auto’s, fietsen, smartphones, computers en ga maar door, zijn er nú al tálloze mensen en kinderen in landen in Zuid-Amerika, Afrika, India die grote gezondheidsschade oplopen en zelfs een flink verkorte levensduur hebben. De cumulatieve kooldioxide-uitstoot van alle benodigde extra mijnbouw- en productie-activiteiten zou zeer aanzienlijk zijn en zou goed zijn voor zeker 9% van de totale wereldwijde uitstoot van broeikasgassen…” aldus het rapport.

Bronnen:
freiewelt.net en heartland.org

Door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Klimaatmaatregelen vereisen gigantische hoeveelheid grondstoffen

  1. Wim Vreeswijk zegt:

    Net zoals de coronazwendel is dit de volgende bangmakerij om het volk zwaar depressief en passief te maken en te houden. De volgende zwendel is de opgeblazen huizenmarkt die in elkaar donderstraalt. De daaropvolgende ramp is onze staatsschuld die vanwege de stijgende rente onbetaalbaar wordt en dat alles wordt veroorzaakt door de vele roekeloze lichtgewichten in het parlement en is er uiteindelijk geen ECB-infuus meer voor Nederland en mogen we met z’n allen uitsterven of gaan de mensen zich kapot vreten, zuipen en massaal lachgas consumeren.

    Geliked door 3 people

  2. Frits zegt:

    Het klimaat en de hele aardbol laat zich niet sturen door idiote schijnwetenschappers. Ze wordt alleen maar meer en meer verziekt door al die waanzin. Probeer eens wat nuttigs te doen Frans&Co😠

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    Ik kan de hele “hernieuwbare energie” waanzin hier nu wel voor de zoveelste keer tot op de grond gaan afbreken, erg moeilijk is dat niet, maar al die moeite ga ik mij besparen.
    Het artikel is wat dit betreft ook al wel aardig duidelijk; niet realiseerbaar, niet betaalbaar, en milieu vernietigend, punt.

    Waar ik het wel eens over wil hebben is over de wenselijkheid van die 1,5~2 graden globale temperatuurverlaging.
    De temperatuur op aarde varieert namelijk al zo lang als dat de aarde bestaat, waarbij de geschiedenis aantoont dat tijden van voorspoed ALTIJD samenvallen met warme perioden, en tijden van uitsterven ALTIJD samenvallen met koude perioden.
    Die hele nagestreefde temperatuur verlaging is dus gewoon niet wenselijk, wat we willen is een warmere aarde, met meer CO2 in de atmosfeer, zodat de aarde groener wordt, en er minder mensen honger lijden.

    Een ander punt waar ik het eens over wil hebben is dat hele “man made global warming”, inmiddels omgedoopt in “man made climate change”.
    Even voor de duidelijkheid, beide zijn niet waar, het zijn leugens, gebaseerd op linkse nep wetenschap.
    Zaken als “global warming” en “climate change” hebben hele andere oorzaken, ze worden veroorzaakt door natuurkrachten die zo ontstellend groot zijn dat alles wat mensen doen er geheel bij in het niet valt.
    We praten dan over zaken als zonneactiviteit, over veranderingen in zowel de baan van de aarde als de constante hoekveranderingen in de aardas, en over zaken als platentektoniek en het daardoor aangedreven vulkanisme bijvoorbeeld.
    Denken dat de mens het klimaat op aarde bepaald is een niveau van arrogantie, en achterlijkheid, dat elke verbeelding tart.

    De realiteit is dat het CO2 gehalte in de aardse atmosfeer zelfs gevaarlijk laag is.
    Het probleem is namelijk dat bij perioden van koude het CO2 gehalte in de atmosfeer afneemt (er wordt dan meer CO2 opgenomen in de oceanen).
    En als het CO2 gehalte in de atmosfeer beneden de 150 PPM (parts per million) daalt dan sterven de aardse planten en is het voor het op land gebaseerde aardse leven “game over”.
    Dat noemen we dan vervolgens een “mass extinction event”; alle plantjes, diertjes, en mensjes dood.
    Voor de laatste ijstijd was het CO2 niveau in de atmosfeer iets van 250 PPM, en dat is toen gedurende die ijstijd gedaald naar180 PPM.
    De term daarvoor is vervolgens “door het oog van de naald kruipen”, als het nog iets kouder was geworden, of als die ijstijd nog wat langer had aangehouden, dan was het voor de mensheid “game over” geweest, dan waren we uitgestorven.

    Bij de aanvang van de industriële revolutie was het CO2 niveau in de atmosfeer ongeveer 200 PPM; voor degenen die hebben opgelet, daar hadden we de volgende ijstijd, die overigens al tienduizenden jaren over tijd is, waarschijnlijk niet mee overleeft.
    Inmiddels hebben twee eeuwen aan zware industriële “CO2 vervuiling” het CO2 niveau in de aardse atmosfeer opgekrikt naar ongeveer 400 PPM, waarbij opgemerkt moet worden dat de menselijke CO2 productie op dit moment aanzienlijk lager is dan in het recente verleden, en nee, dat heeft niets met “hernieuwbaar” en “duurzaam” van doen.

    Maar de mensheid heeft dus, middels het terugbrengen van een klein deel van de in fossiele brandstoffen opgeslagen CO2 in de atmosfeer, de aardse aan land gebonden ecologie inmiddels weer van de rand van de gegarandeerde uitstervingsafgrond weten weg te slepen.
    Erg groot is de marge echter nog steeds niet, dat CO2 niveau mag best nog wat hoger.
    En voordat er mensen beginnen te gillen, het CO2 niveau in de aardse atmosfeer is in het verleden aanzienlijk hoger geweest, tot wel 8000 PPM maar liefst.
    Dat is dus twintig keer hoger dan het huidige niveau, en in die tijd was de aarde geen vuurbal maar gewoon een (erg) groen met blauwe planeet waar het stikte van het leven.

    De verhoging van het CO2 niveau van 200 naar 400 PPM de laatste eeuwen heeft ook een meetbaar effect gehad op “groenheidsfactor” van de aarde, de woestijnen zijn kleiner geworden, en de landbouwgronden zijn productiever geworden.
    Het huidige CO2/klimaat beleid is dus niet enkel ontstellend dom, het is, gezien er steeds meer monden te voeden zijn, zelfs ronduit misdadig.
    En hetzelfde geld voor het desastreuze effect dat het heeft op de wereld economie.
    Het vernietigd gewoon welvaart, en minder welvaart vertaald zich direct naar slechtere voeding en slechtere medische zorg, wat gewoon mensenlevens kost.

    Politici die de CO2/klimaat hoax misbruiken, als middel om hun ondemocratische politieke agenda af te dwingen, lieden zoals de heer Timmermans dus bijvoorbeeld, zouden ze met hun ballen aan het dek van een zinkend schip vast moeten spijkeren.
    Dit zijn namelijk massamoordenaars, gewetenloze zwijnen die bereid zijn de levens van miljoenen of zelfs miljarden mensen te offeren op het altaar van hun verderfelijke ideologie, enkel en alleen omdat zij de varkens willen zijn die gelijker zijn dan de andere varkens, enkel en alleen omdat zij willen baden in weelde en genot terwijl de rest van de wereld crepeert in de goot.

    Geliked door 2 people

  4. BigLJohn zegt:

    CO2 is een waardevol gas voor de natuur alsmede stikstof. Zonder deze elementen sterft de natuur. CO2 gaan uitbannen is hetzelfde als zuurstof toedienen aan diegenen die met – Corona – op de IC liggen. Deze patienten stierven stuk voor stuk door deze kwakzalverij.

    Geliked door 1 persoon

  5. J.v.d.Heijden zegt:

    Het anagram van beleid is debiel.
    Klimaatbeleid is gewoon DEBIEL beleid, omdat het klimaat zich er niks
    van aantrekt. Zelfde laken en pak met de mantra “klimaatmaatregelen.”
    Mijn advies: trap niet in continu herhaalde (Haagse) leugenpolitiek.

    Like

Plaats een reactie