De slimme Zwitsers: Nauwelijks door inflatie en energiecrisis getroffen

(Vertaling: E.J. Bron)

En opnieuw blijkt: als je je ervoor hoedt om mee te doen met deze EU-gekken is men boven jan. Zwitserland wordt veel minder getroffen door de woedende waanzin, die de Russen in de schoenen geschoven wordt. Nauwelijks inflatie door afscherming van de andere EU-gekken. Maximale energievoorziening door atoomstroom en het bevorderen van binnenlandse levensmiddelenbedrijven laten zien dat intelligentie en onaangepastheid zegeviert.

De consumentenprijzen zijn in Zwitserland in juni maar met 3,4% gestegen. In Duitsland bedroeg deze stijging volgens een eerste schatting – waarbij je ervan kunt uitgaan dat dit ook gelogen is – 7,6%, in de eurozone zelfs 8,6%.

Doordat de Zwitsers met hun Frank een sterke munt bezitten, worden geïmporteerde goederen goedkoper. Terwijl de prijzen van levensmiddelen in de hele eurozone, evenals in de VS, in vergelijking met vorig jaar met ongeveer 10% zijn gestegen, blijven deze in Zwitserland praktisch constant. Dat ligt er aan dat Zwitserland door protectionistische maatregelen haar binnenlandse levensmiddelenmarkt van de ontwikkeling op de wereldmarkt heeft afgekoppeld. De “truc”: de Zwitsers hebben de prijs voor buitenlandse landbouwproducten, die ook in eigen land geproduceerd worden, door invoerrechten naar het hoogste Zwitserse niveau getild om eigen graan-, fruit- en groenteboeren tegen buitenlandse concurrentie te beschermen.

En ook op het gebied van energie doet Zwitserland alles goed. Zo dekt Zwitserland haar stroombehoefte bijna volledig door water- en atoomkracht, terwijl het sullige Duitsland op grond van een links-groene, compleet zwakzinnige energiepolitiek veel stroom met gas moet produceren. Zwitserland moet alleen in de winter stroom importeren, dan zouden de hogere Europese prijzen van invloed kunnen zijn. Dat merken consumenten echter niet direct, omdat de Zwitserse stroomverzorgers de prijs normaal gesproken eenmaal per jaar vastleggen, wat het inflatoire effect vertraagt.

En opnieuw mogen de Zwitsers zich gelukkig prijzen niet in een democratisch nooit gelegitimeerde EU gevangen te zitten.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De slimme Zwitsers: Nauwelijks door inflatie en energiecrisis getroffen

 1. Diana zegt:

  Logisch hier ligt het geld van de elite, en ze hebben er ook huizen.

  Geliked door 3 people

 2. saddy zegt:

  Soms is het wel kantje boord met de referenda. De sorosjes en klausjes zijn daar ook druk bezig.

  En het refrendum over de proefprik heeft me ernstig verbaasd. Brainwashing is daar ook echt wel aan de gang.

  Geliked door 1 persoon

 3. saddy zegt:

  Mocht je ook geinteresseerd zijn in je eigen geld zoals de zwitsers:
  Met het nieuwe pensioenstelsel ben je straks geen eigenaar meer van je eigen geld maar “”belanghebbende”. Ten eerst mag je pensioenfonds zelf geld van de ouderen lenen om te beleggen voor de jongeren. Gaat het mis ben jij je geld kwijt.
  Abnamro en rabo hebben kaag net gevraagd om duidelijke regels mbt HOEVEEL, dus niet OF, je pensioenfonds in “”waan van de dag”” -doelen moet steken. Dus timmermans en jetten zitten ook aan jouw potje. (ABP is bv net een kleine 6 miljard misgelopen door uit shell te stappen, want miljeu)
  En kijk eens naar de bedrijven waar je pensioenfonds zaken mee doet, vrijwel altijd blackrock en soms vanguard, zie filmpje wat ze doen.

  Amerika zelfde spelletje, hopelijk worden ze daar wel echt wakker:

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Juist Saddy en niet te vergeten al het geld dat ze achterover gedrukt hebben, door met die pensioendatum te gaan schuiven van 65 naar ….Ook een andere diefstalconstruct is dat ze de pensioenfondsen staatsobligaties hebben laten kopen , dat zal vast met enige pressie en omkoperij gepaard zijn gegaan.

   Als de overheid ergens een potje geld ziet b.v.b.. sociale premies..kip ik heb je ..en voor de oenen die het niet weten, je krijgt je ww, wia en zw NIET VAN DE FUCKING OVERHEID, die potjes hebben ze zich toegeëigend door welbekend politieke list en bedrog spelletjes… maar het geld is afkomstig van de werknemers en de werkgevers en werd vroeger beheerd door werkgevers en werknemersorganisaties.

   Die hebben een domme fout gemaakt, namelijk de wetgeving en regelgeving hieromtrent in handen van de overheid te laten, die heeft toen de zaak bewust zodanig verziekt en de uitvoering van die sociale wetten en uitkeringen onmogelijk gemaakt, door continue ingrijpende en vooral onuitvoerbare wetgeving te gebruiken, als pressiemiddel om het beheer van de gelden in handen te krijgen ..ik zweer het je… de maffia kan nog wat leren van onze R-overheid.

   Laat het aan de overheid over om je Bruto als rijke oudere te bestempelen, waardoor ze je ook al heb je ervoor betaald , geen AOW gaan uitkeren en dan kun je in je hemd met je laatste oude hoed voor de ingang van de Bijenkorf gaan zitten met een kringloop blokfluit .Dit idee komt niet uit mijn koker maar heb ik ergens langs zien komen dat ze dat van plan zijn

   Like

 4. saddy zegt:

  Gefeliciteerd iedereen namens alle oekrientjes !!

  U betaalt nu 3 x voor ons, Voor onze vakantie bij u, voor de wapenleveranties en alles wat daar bij hoort, en nu horen wij zojuist dat voor de wederopbouw nu al 500 miljard is uitgetrokken.
  Wij zijn u zo dankbaar dat we besloten hebben nog wat langer bij u te blijven.
  Wel in hotels natuurlijk want verder moeten we niets van u hebben.

  Geliked door 6 people

 5. Htskday zegt:

  Het prachtige altijd zo rustige Zwitzerland is nóóit ergens bij betrokken.
  Het is nl het land van de zg “elite”!!…
  Het land met alle touwtjes in de handen.
  Logisch toch..

  Geliked door 1 persoon

  • Olie bol zegt:

   Tja de rijke Nederlander zit daar met zijn zwarte geld, wel op de banken daar maar in hun kluizen. Contant geld is zo makkelijk

   Like

  • LUCIA zegt:

   Juist, Schwab is niet de enige globalist die hier zijn imperium heeft !!! Hier zetelt ook de BIS bank b.v.b. en het is WEF’s hoofdkwartier.

   Like

 6. Peter Rissing zegt:

  En zo zou het ook in NL moeten gaan. Het kan, maar de (VVD66) Linkse emotionele kortzichtigheid blokkeerd onze nationale progressie op het mondiale speelveld.

  Like

 7. Julia zegt:

  Uiteraard ligt hier het geld van die elite blijkbaar ook nog met een stapje opzij voor de belastingen. Maar ja dat vooral Nederland met een stel zwak beschaafden binnen ons kabinet zit opgescheept wordt nu wel duidelijk. https://www.telegraaf.nl/nieuws/11431211/kabinet-huurt-extern-bureau-in-om-te-bepalen-wat-groente-en-fruit-is Volgens mij zijn dropjes geen groente of fruit. Het is niet te geloven daar mag weer wat belastinggeld tegenaan gesmeten worden voor het inhuren van een extern bureau. Mijns inziens hadden ze beter boeren kunnen vragen om duidelijk te maken aan die stommelingen wat groente en fruit is. Zo zie je maar we hebben meer aan boeren dan aan dit soort lamzakken. Hoe in en in triest dat zo een stel zwak beschaafden namens het Nederlands volk moet onderhandelen en zeer zware beslissingen moeten nemen. Dus een keiharde realiteit flikker dat hele zooitje zakkenvullende stommelingen Den Haag uit en laat regeren a.u.b. over aan mensen die wel terdege over gezond verstand beschikken en vooral kennis van zaken hebben. Vreemd toch dat dit land in een enorme chaos verkeert en uitsluitend uit falende blunders bestaat.

  Like

 8. Eppo zegt:

  Rijke en slimme lui en bovenal Referendums.
  De ware democratie is daar.
  Maar goed tokkie volk zit hier in Nederstan lievers in de tattoo shop met een blikkie export ipv na te denken.
  Haal nog wat meer Arabieren Murken en Dobbers binnen.
  Dat is de oplossing volgens VVD en PvdA en CDA en nog wat clubs uit t Haagje

  Like

 9. Gerrit zegt:

  Kaag heeft daar ook nog 2 huizen. Maar nu blijkt dat ze niets van de Zwitsers geleerd heeft.

  Like

 10. koosv8 zegt:

  Wel vreemd dat je dan toelaat dat er soldaten/politie rondstruinen bij een onderonsje van het WEF en andere CRIMINELE ORGANISATIES die zich zo gewoon en correct mogelijk voordoen, maar het zeerwel zeker niet zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s