Oskar Lafontaine: Open Nord Stream 2!

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In een vlammend appèl heeft een van de weinige politici, die nog een geweten en een heldere kijk op de dingen hebben behouden, Oskar Lafontaine, zich tot de Duitse regering gericht en haar ertoe opgeroepen eindelijk Nord Stream 2 te openen. We documenteren hier de tekst in de versie, waarin hij op Facebook verscheen:

Ik kan het gejammer van Steinmeier, Scholz en anderen over de sociale verwerpingen, die zullen ontstaan wanneer de gasprijs verdrievoudigt, niet meer horen. Wanneer men alleen maar van de VS, Saoedi-Arabië of Qatar en Rusland, die men beschuldigt van oorlogen tegen het volkerenrecht, energie kan betrekken, dan zou men de voorkeur moeten geven aan die leverancier die de beste en voordeligste goederen heeft. Dat is Rusland. Bovendien wordt het steeds duidelijker dat de Duitse economie ook bij vele andere grondstoffen en reserveonderdelen nauw met Rusland verweven is.

Men kan het niet vaak genoeg herhalen: wanneer men vanwege schendingen van de mensenrechten de contacten met een land afbreekt, dan mag men met de VS, die voor de meeste schendingen van de mensenrechten in de wereld verantwoordelijk zijn, geen handel drijven. Het was toch echt pijnlijk om mee te moeten aanzien hoe Biden op de persconferentie met Scholz in Washington hem heel duidelijk maakte wie bepaalt of de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 in bedrijf wordt genomen of niet.

Wanneer komt er een bondskanselier die de moed heeft om tegen Washington te zeggen tot hier en niet verder. Waar komt deze Duitse verslaving vandaan om zich te onderwerpen, wanneer je ziet hoe Duitse journalisten en politici zich tegenover Washington gedragen? Als je aan de eigen bevolking denkt, bestaat er maar één oplossing: Open Nord Stream 2 om het ergste te voorkomen.

De Gaulle wist nog dat landen geen vrienden hebben, maar belangen. Net zoals de Amerikanen al honderden jaren proberen om het samengaan van Duitse techniek met Russische grondstoffen te verhinderen (George Friedman), zou zou de Duitse regering eindelijk moeten inzien dat de sancties niet Rusland en de VS schaden, maar in de eerste plaats Duitsland en Europa.

De Duitse regering en de Duitse media kunnen niet langer ontkennen wat de gerenommeerde Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs voor hen onlangs weer in het stamboek heeft geschreven: “De oorlog in de Oekraïne is het hoogtepunt van een 30-jarig project van de Amerikaanse neoconservatieve beweging (Neocons). In de regering-Biden zitten dezelfde neoconservatieven, die zich voor de oorlogen van de VS in Servië (1999), Afghanistan (2001), Irak (2003), Syrië (2011) en Libië (2011) sterk gemaakt en het binnenrukken van Rusland in de Oekraïne geprovoceerd hebben.”

Wanneer men een grote fout gemaakt heeft, moet men de moed hebben deze te corrigeren. Geen enkele Duitse regering heeft het recht om miljoenen Duitsers armer te maken en de Duitse economie te ruïneren.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Oskar Lafontaine: Open Nord Stream 2!

 1. De Heer Berger heeft meer dan een overvloed aan gelijk.
  MAAR.
  Is er in Europa dan één regering die werkelijk de belangen van de bevolking dient.
  Voordat Ik de nodige commentaren krijg in de trant van “En orban dan”
  Even iets duidelijk maken.
  Ook in Hongarije gaat het coronaprikken dus gewoon door en ook Orban laat geen onderzoek doen naar de bijwerkingen.

  Geliked door 6 people

 2. VarAway zegt:

  En zó is het maar net!
  Duidelijk en beknopt.

  Like

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Het IQ van de EU-bestuurders is buitengewoon laag, zo blijkt.

  Like

 4. Belozersky zegt:

  Voor de Duitse regering geldt het spreekwoord, al te goed is buurmans gek. De VS neemt een loopje met je wat leidt tot grote economische schade. Wat een blamage voor een land dat in Europa de lakens uitdeelt.

  Geliked door 2 people

 5. Marc zegt:

  Geen enkele regering heeft het recht de economie te ruïneren en miljoenen armer te maken: stop de sancties!

  Like

 6. Alphons Mantel zegt:

  door klimaatverandering doen EU-politici plots heel raar

  Like

 7. droevige mof zegt:

  Dit is groen economisch beleid van Duitslands populairste minister, de kinderboekenschrijver Dr. phil. Robert Habeck, die geen idee heeft van economie maar misschien wel van Goethe, die in Faust zegt: “… Heer, de nood is hoog! De geesten die ik riep, kan ik nu niet lozen.”
  De kar wordt tegen de muur gereden, en zonder snelheidsbeperkingen.

  Like

 8. Eppo zegt:

  De Duitser opent alleen maar Zijn Grenzen om nog meer Arabieren , Murken en Dobbers binnen te halen .
  Alsof Zij het nieuwe Wirtschaftswunder 3.0 zijn..

  Die Linkse club sloopt Deutschland ook en daar mee Europa .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s